Kaapverdië - Santo Antao: pretpark voor wandelaars


10 dagen

1/11/2024 - 10/11/2024

- prijs € 1960


Boek deze reis »

Kaapverdië - Santo Antao: pretpark voor wandelaars


10 dagen

1/11/2024 - 10/11/2024

- prijs € 1960


Boek deze reis »

Kaapverdië - Santo Antao: pretpark voor wandelaars


10 dagen

1/11/2024 - 10/11/2024

- prijs € 1960


Boek deze reis »

Kaapverdië - Santo Antao: pretpark voor wandelaars


10 dagen

1/11/2024 - 10/11/2024

- prijs € 1960


Boek deze reis »

Kaapverdië - Santo Antao: pretpark voor wandelaars


10 dagen

1/11/2024 - 10/11/2024

- prijs € 1960


Boek deze reis »
Jongerenreis Kaapverdië
Maak je klaar voor een 10-daags avontuur langs de noordelijke eilanden São Vicente en Santo Antão van Kaapverdië. De eilanden verrassen ons met afwisselende landschappen: van vulkanische bergpieken, woestijnachtig gebied, tot groene akkers in terrasbouw. We sluiten de dag af met een plons in het zwembad van ons hotel of languit relaxen aan het strand. Aan de Atlantische Oceaan is er ook een grote kans dat we walvissen en schildpadden spotten.
Prijs: € 1960
Reisnummer: 24CV4AAB1
Reisdatum: 1/11/2024 - 10/11/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja, afreis gegarandeerd

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

31

31

26

27

30

34

Hoogtepunten

 • unieke archipel
 • spectaculaire wandelingen
 • kleurrijke dorpjes
 • afwisselend rijke vegetatie en woestijnlandschappen
 • tropisch klimaat

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Heenreis naar São Vicente

We ontmoeten elkaar op de luchthaven en vliegen samen richting São Vicente. De taxi brengt ons naar ons hotel in Mindelo, de culturele hoofdstad van het eiland.

Dag 2

Door de vallei van Tarrafal

Met de ochtendferry varen we naar Santo Antão. Bij aankomst staat de minibus te wachten om ons naar Tarrafal de Monte Trigo te brengen. Het traject gaat halfweg over in een kronkelende piste langs diepe afgronden, door een groots vulkanisch berglandschap dat her en der zelfs woestijnachtig lijkt.

We komen aan in Tarrafal, een goedbewaard geheim plekje in Kaapverdië. De zanderige wegen en loslopende geiten en kippen zorgen voor een authentiek gevoel. ‘s Avonds nemen we nog een duik in het zwembad van ons hotel.

Overnachting in een hotel in Tarrafal.

Dag 3

Via kustpaden naar Tarrafal

Vandaag maken we een strandwandeling naar de vissersboot die op ons ligt te wachten. We varen naar Monte Trigo. Hier start de wandeling die ons in 4 à 5 uur terug naar Tarrafal brengt, langs de kust hiken we door een gebied waar we vooral veel schapen en geiten tegenkomen.

Tweede overnachting in Tarrafal.

Dag 4

Woestijnachtig Selada de Alto Miraù

We reizen verder naar het centrale deel van Santo Antão, waar het berglandschap een ruiger en soms woestijnachtig karakter krijgt. Vanuit Selada de Alto Miraù maken we een pittige wandeling langs dorpen met indrukwekkende terrasbouw naar Alto Mira III.

Ca. 8.8 km

Overnachting in een familiepension in Alto Mira III 

Dag 5

Klimmen en dalen naar Ribeira da Cruz

Vandaag dalen we 10 km af, opnieuw richting de kust. Nadien klimmen we omhoog langs rotsformaties en groene akkers naar Ribeira da Cruz. Aangekomen aan ons hotel is het tijd voor een welverdiende duik in het zwembad.

Ca. 12 km

Tweede overnachting in een familiepension in Alto Mira III

Dag 6

Hiken met prachtige vergezichten

's Ochtends worden we opgepikt voor een transfer naar Espongeiro, meer het binnenland in. Tijdens deze afwisselende hike genieten we van indrukwekkende vergezichten op zowel de kust, het eiland São Vicente als spectaculaire bergpieken in rood, oranje en geel.
We volgen een pad met rotsformaties richting de gezellige dorpen, akkers en groene rivierbedding. Na de wandeling trekken we naar de kust in het kleurrijke dorp Ponta do Sol.

Ca. 15 km

Overnachting in een kleinschalig hotel in Ponta Do Sol.

Dag 7

Het kleurrijke Ponta do Sol

We maken ons klaar voor een pittige wandeling vandaag! Eerst maken we de verplaatsing naar Cruzinha, waar onze etappe vandaag start. Langs een verhard pad klimmen en dalen we terug naar Ponta do Sol. Een pittoresk dorp langs de kust is de perfecte spot voor onze lunch. Wie weet, spotten we vandaag een walvis of reuzenschildpad.

Tweede overnachting in Ponta Do Sol.

Dag 8

Verkenning van de Cova-vulkaankrater

Vandaag gaan we op uitstap naar de Cova-vulkaankrater. Via een spectaculair zigzaggend pad dalen we af in de Paulvallei. We bereiken ons idyllisch gelegen hotel middenin de vallei. ’s Avonds genieten we op het terras van het waanzinnig uitzicht op de bergpieken.

Overnachting in een pension in de Paúl-vallei.

Dag 9

Relaxen op het strand

Met de boot varen we terug naar São Vicente. Onze laatste dag spenderen we op het verborgen strand van Sao Pedro. Wie zin heeft in iets actiever kan een uitstap maken met de boot en zwemmen tussen de schildpadden.

Overnachting in een hotel in Mindelo.

Dag 10

Terugreis naar België

Transfer naar de luchthaven van São Vicente en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1960
Voorschot: € 690 per persoon

Early Hiker korting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 140!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 24/07/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • internationale lijnvluchten
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 10
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding

Niet inbegrepen

 • luchthavenveiligheidstaks (€ ca. 30)
 • dranken
 • fooien (€ 15)
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Liza Knockaert


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en . De moeilijkheid van deze reis ligt hier niet in de lengte van de wandelingen - vaak slechts 4 à 5 u. feitelijk wandelen - wél in het veelvuldig en vaak langdurig stijgen en dalen. Op enkele dagen moet 1000 à 1500 m niveauverschil overbrugd worden, bergopwaarts of bergafwaarts. Deze dagen zijn eerder . De paden zijn doorgaans goed begaanbaar.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

In Mindelo (op São Vicente) logeren we 2 nachten. Op Santo Antão verblijven we 5 nachten in het noorden en 2 nachten in het zuiden van het eiland.

De logiesplaatsen zijn eenvoudig en uitgekozen omwille van hun properheid en familiale sfeer. Er is het nodige comfort, maar het is toch eerder beperkt.


Maaltijden

We ontbijten in het logies. De lunch is in principe een picknick; in steden kan dit ook een maaltijd in een restau­rant of 'cantinha’ (snackbar) zijn. Het avondmaal is steeds een warme maaltijd in het hotel of uitzonderlijk in een restaurant.

De Kaapverdische keuken is vrij eenvoudig. Uiteraard zijn vis en schaaldieren belangrijke ingrediënten in een typische Kaapverdische maaltijd. Vlees en groenten vind je niet zo vaak terug op het menu. Een typisch Kaapverdisch gerecht is ‘cachupa’, met maïs, bonen, kruiden, cassave en zoete aardappelen. Je hebt twee varianten hierop, namelijk de arme (zonder vlees) en de rijke (met vlees). 


Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TP 0647Brussel 01/11/2024 06:00Lissabon 01/11/2024 07:50
TP 1557Lissabon 01/12/2024 09:15Sao Vicente 01/12/2024 12:40
TP 1558Sao Vicente 10/11/2024 13:30Lissabon 10/11/2024 18:30
TP 0646Lissabon 10/11/2024 19:55Brussel 10/11/2024 23:45

De verplaatsingen tussen São Vicente en Santo Antão leggen we met de ferry af.

Ter plaatse maken we soms gebruik van gehuurde minibus(sen), taxi's, lokaal openbaar vervoer en 4x4's (in het zuidelijk deel van Santo Antão rijden we mee met terreinwagens met open laadbak waarin zijdelings houten banken zijn gemonteerd. Gezien de ruige staat van de pistes betekent dit vaak 'hotsen en botsen'). We varen ook eens mee met een vissersboot.


Bagagevervoer

Wij dragen tijdens de wandelingen enkel onze dagrugzak. De hoofdbagage wordt vervoerd.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven.

Bagage

 • reistas (een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer)
 • dagrugzak.

Schoeisel & sokken

 • waterbestendige wandelschoenen met een goed zoolprofiel. Kies voor schoenen die de enkel omsluiten, omdat ze dan meer steun geven en daardoor de vermoeidheid en kans op verstuikingen verminderen. Zorg dat nieuwe schoenen ingelopen zijn
 • lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • wandelsokken: zorgen voor goed vochttransport, isolatie en loopcomfort en drogen snel. Een kleine investering die je heel wat leed kan besparen.

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen en het spaart plaats in je bagage.

Kledij

 • wandelbroek
 • wind- en waterdichte jas
 • trui / fleece
 • hemden en/of T-shirts
 • hoed of pet
 • short
 • zwemkleding.

Verzorging

 • toiletgerief (zeker ook vochtinbrengende crème)
 • handdoeken (2)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • bescher­mende lippenbalsem.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 liter)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)
 • klein lepeltje.

Diversen

 • zak- of hoofdlamp 
 • evt. wandelstokken (zeker aangeraden indien je je knieën wil sparen).

Klimaat

Op de Kaapverdische Eilanden is het het hele jaar door mooi weer, maar de periode van november tot juli geldt als de beste reistijd: aangenaam warm tussen 25 en 30° C, een bijna steeds onbewolkte hemel (behalve op eilanden met hoge toppen als Santo Antão en São Nicolau) en een normale luchtvochtigheid. De overheersende noordoostpassaatwind voert droge lucht aan, terwijl de ligging in de oceaan voor aangename temperaturen zorgt. 


Geld

De munt is de Kaapverdische escudo. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter

 Je neemt best cash euro's mee, die je ter plaatse kan omwisselen (vermijd biljetten van 50 euro en groter).

Hier en daar kan je terecht aan een geldautomaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst" laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment en op een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

Reisdocumenten

Reispas

Voor Cabo Verde heb je een reispas (internationaal paspoort) nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Cabo Verde. Een reispas vraag je aan op de dienst burgerzaken van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.

Veiligheidstaks

Je dient een luchthavenveiligheidstaks te betalen van 3400 escudos (ca. 30,84 euro). Dit kan vooraf online of bij aankomst ter plaatse en wordt op de kennismakingsbijeenkomst besproken en geregeld.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: