Frankrijk - Hoge pieken bedwingen in Queyras


10 dagen

26/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 880


niet meer boekbaar

Frankrijk - Hoge pieken bedwingen in Queyras


10 dagen

26/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 880


niet meer boekbaar

Frankrijk - Hoge pieken bedwingen in Queyras


10 dagen

26/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 880


niet meer boekbaar

Frankrijk - Hoge pieken bedwingen in Queyras


10 dagen

26/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 880


niet meer boekbaar

Frankrijk - Hoge pieken bedwingen in Queyras


10 dagen

26/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 880


niet meer boekbaar
Jongerenreis Frankrijk
Het Park Naturel Régional du Queyras, een zonnige bergstreek in de zuidelijke Franse Alpen aan de grens met Italië, is de perfecte locatie voor jouw volgende kampeertrektocht. Op 10 dagen tijd beklimmen we maar liefst 4 toppen boven de 3000 meter! Op ons pad passeren we kristalheldere bergmeren en sfeervolle dorpen die ons smeken om een terrasje te doen. ‘s Avonds zetten we onze tenten op bij een idyllische kampeerspot en babbelen we gezellig na omringd door de indrukwekkende bergmassieven.
Prijs: € 880
Reisnummer: 24FR4QRA1
Reisdatum: 26/07/2024 - 4/08/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

22

23

30

22

27

31

21

23

Hoogtepunten

 • Frans-Italiaans natuurschoon
 • Pittige trektocht met tenten
 • Temmen van enkele 3000-ers
 • Bezoek aan Saint-Véran

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Op reis met de minibus

We komen samen op het vooraf bepaalde meeting point en vertrekken met de minibus op roadtrip. Op enkele koffie- en plaspauzes na rijden we in één ruk richting Franse Alpen. ‘s Avonds genieten we al van een lekkere maaltijd op het terras van onze berghut, midden in het beschermd natuurgebied. 

Dag 2

Op zoek naar onze eerste kampeerplek

We vliegen er meteen in met een stevige wandeltocht. Met behulp van metalen kabels trotseren we robuuste rotspartijen. De grootste beloning volgt na een stevige klim naar de Col de la Colette Verte (2.908 m): een fenomenaal uitzicht op de majestueuze berglandschappen. Na een pittige afdaling bereiken we onze eerste kampeerspot, langs een kabbelende beek met zicht op de mooie bergtoppen.

Dag 3

Klim naar de Tête de Girardin-top

De GR5 leidt ons rechtstreeks naar de Tête de Girardin. Op de top (2.876 m) stoppen we voor een lekkere picknick with a view. Omringd door de hoogste pieken van de Queyras dalen we af naar de vallei. Dan volgt onze laatste taak van de dag: de tenten opslaan, met zicht op besneeuwde bergtoppen.

Dag 4

Lac de Clausis

Opnieuw een dag met een groot wauw-gehalte: een prachtige hike over de top van Le Longet (2.965 m). Ons doel is Lac de Clausis, een klein en rustig gelegen meer. Wie durft, kan een miniduik nemen in het ijskoude water. De rust ’s avonds wordt misschien verstoord door een kudde schapen die, net als wij, graag in deze vallei vertoeft.

Dag 5

Langs de GR58 naar Saint-Véran

Vandaag volgen we de GR58 of ‘Tour du Queyras’ naar Saint-Véran. Het dorp wordt overdag druk bezocht: het is het hoogstgelegen dorp (2.040 meter) én één van de mooiste dorpen van Frankrijk. Na 3 dagen slapen in de natuur voelen de warme douche, de heerlijke maaltijd op het zonnige terras en het bed als pure luxe!

Dag 6

Frans-Italiaanse grens in zicht

Geen zware rugzak vandaag! Het pad (GR58) kronkelt door stukken bos verder de hoogte in naar de Pic de Caramantran (3.025 m) op de Frans-Italiaanse grens, ons doel van de dag én eerste piek boven de 3.000 meter. Op de top worden we omvergeblazen door het vergezicht op de Monte Viso, een bergmassief van 3.800 m met eeuwige sneeuw op zijn flanken.

Dag 7

Italiaanse bergtop Rocca Bianca

Deze voormiddag maken we een tocht naar de top van de Rocca Bianca (3.059 m). Ja, we zijn in Italië! We hiken langs twee heldere bergmeren en klimmen, opnieuw zonder rugzak, verder omhoog naar de top van la Petite Tête Noire (3.039 m), onze derde drieduizender van de reis.

Dag 8

Terrasje doen in Maljasset

De bergrivier L’Ubaye leidt ons door de vallei richting Maljasset. Het Franse dorp heeft een prachtig kerkje en telt niet veel meer dan tien huizen. Op een gezellig terras bereiden we ons voor op de volgende uitdaging: een wandeltocht omhoog door een zijvallei die ons brengt naar onze laatste kampeerspot.

Dag 9

Ongelooflijke vergezichten vanop de Pointe d’Escreins

Onze laatste hike: de prachtige piek van de Pointe d’Escreins (3.038 m). De waanzinnige uitzichten op bergmeren en de hoogste toppen van de Queyras leiden ons af van het stevige klimwerk. We dalen af door het beschermd natuurgebied Val d’Escreins tot waar onze trekking een goede week geleden begon.

Dag 10

Einde

Nog een laatste ontbijt vooraleer we echt afscheid moeten nemen van de Queyras. Met het busje bollen we terug naar la Belgique. 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 880
Voorschot: € 310 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 50!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 17/04/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Vervoer heen en terug met eigen minibus
 • Alle overnachtingen
 • Alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot en met ontbijt dag 10
 • Gebruik kampeermateriaal (tenten, kookgerei)
 • Bootz-begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Mirthe Vernijns


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 - Sportieve doorgaande rugzaktrektocht. Trajecten met beperkte hoogteverschillen (600 meter stijgen en/of dalen per dag) worden afgewisseld met trajecten met grotere hoogteverschillen (tot 1.100 meter stijgen en/of dalen per dag). Eén traject, dag 5, bevat naast 900 meter stijgen ook een totaal van 1.300 meter dalen. De trajecten zijn allemaal tussen de 4,5 tot 6,5 uur lang (zonder pauzes). Bepaalde delen van de tocht gaan over eenvoudige, goed begaanbare bergpaden. Andere delen bevatten steile paden zowel bergop als bergaf, vaak met losse stenen, soms ook door sneeuwvelden (uitsluitend in juli). Eén passage (dag 2) bevat kabels om de veiligheid van het traject te garanderen. Je mag geen hoogtevrees hebben. Tredzekerheid en een goede fysieke conditie zijn erg belangrijk. 

De tocht biedt de mogelijkheid om facultatief 7 uitkijktoppen te beklimmen, waarvan 4 toppen boven de 3.000 meter.  Ze bevatten geen technische moeilijkheden. Ze bieden de keuze aan de deelnemers om ofwel extra rust in te bouwen of om een extra sportieve uitdaging in te lassen.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Sfeervolle en rustig gelegen gites d’ étape (3x, steeds in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair). Twee en/of driepersoonstenten (6x). We kamperen steeds op zorgvuldig uitgekozen plekken in de vrije natuur. 

Maaltijden

Halfpension (warm avondmaal en ontbijt) in de logies. Er wordt vaak gewerkt met verse streekproducten. Als we kamperen koken we zelf. Er wordt verwacht dat elke deelnemer een handje toesteekt bij het bereiden van eenvoudige maaltijden en/of het opzetten en afbreken van de tenten. De begeleider zorgt voor de aankoop van lichtgewicht voeding, echter energierijk en met voldoende variatie.

Bagagevervoer

We dragen gedurende de trektocht onze volledig bepakte rugzak. Naast het persoonlijk materiaal (maximaal 10 kg) draag je ook een deel van het groepsmateriaal (maximaal 6 kg: tenten, voeding voor 4 dagen, kookgerief).  Reken bij de start van de tocht op een totaal gewicht van zo’n 16 kg. In Saint-Véran kopen we voeding voor de volgende 4 dagen. Naar het einde van het eerste en het tweede deel van de trektocht vermindert het gewicht van de rugzak naar zo’n 12 kg. De beklimmingen van de toppen doen we zonder rugzak. 

Vervoer

We spreken af op een makkelijk bereikbare plaats in Vlaanderen of Brussel. Van hieruit vertrekken we met een minibus naar onze bestemming.

De begeleider bestuurt meestal de bus. Ben je zelf ook bereid om een deel van het traject het stuur over te nemen, meldt dit dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de minibus (BA, omnium en inzittenden). Je moet wel 25 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een rijbewijs B.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Zuiders bergklimaat. In de regel is het mooi en warm weer overdag. ‘s Nachts koelt het, zeker op grotere hoogte, flink af. Regen of onweerbuien zijn echter mogelijk.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

Bagage

 • Grote degelijke rugzak met heupband (minimaal 65 liter)

Slapen

 • Goede slaapzak (comforttemperatuur tot 0°C)
 • Lakenzak
 • Slaapmatje

Schoeisel

 • Enkelomsluitende waterdichte bergschoenen met goed profiel (type B volstaat)
 • Teenslippers (of Crocs) voor ’s avonds

Kledij

 • Lichte, waterdichte regenjas
 • 1 warme trui (fleece)
 • 1 lichte trui (sneldrogend)
 • 2 T-shirts (sneldrogend)
 • 1 lange broek (sneldrogend)
 • 1 korte broek (sneldrogend)
 • 2 paar wandel- of trekkingsokken
 • Pet
 • Sjaaltje of buff
 • (Thermisch) ondergoed
 • Ev. zwemgerief
 • Handschoenen

Verzorging

 • Rol toiletpapier
 • 1 kleine handdoek (sneldrogend)
 • 1 kleine tube tandpasta, tandenborstel
 • Kleine hoeveelheid shampoo
 • 1 klein stukje zeep
 • Kleine hoeveelheid zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • Lippenbalsem

Eten en drinken

 • Grote drinkfles (2l)
 • 1 grote lepel
 • 1 zakmes
 • 1 plastic beker (die tegen hitte kan)
 • 1 plastic bord/kom (die tegen hitte kan)

Diverse

 • zaklamp (noodzakelijk)
 • Aantal plastic zakken (om kledij en voedsel waterdicht te verpakken)
 • Evt. oordoppen
 • Evt. wandelstokken
 • Identiteitskaart en kopie
 • Wat (biologisch afbreekbaar) wasmiddel voor kledij

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Aangezien er onderweg weinig gelegenheid is om geld af te halen, neem je best van bij het vertrek al euro's mee.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in één van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment of op een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, rugzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: