Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

27/10/2024 - 2/11/2024

- prijs € 660


Boek deze reis »

Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

27/10/2024 - 2/11/2024

- prijs € 660


Boek deze reis »

Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

27/10/2024 - 2/11/2024

- prijs € 660


Boek deze reis »

Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

27/10/2024 - 2/11/2024

- prijs € 660


Boek deze reis »

Frankrijk - Herfst in de Vogezen


7 dagen

27/10/2024 - 2/11/2024

- prijs € 660


Boek deze reis »
Jongerenreis Frankrijk
Een échte klassieker niet te ver van huis: de Vogezen in het noordoosten van Frankrijk. We hiken door de typische landschappen langs meren, beekjes, en door uitgestrekte bossen. In de herfst verkleuren de bladeren en ziet het landschap er nog net iets mooier uit. ’s Avonds genieten we van een goed wijntje uit de Elzasstreek en relaxen we in ons hotel met een quiz of gezelschapsspel.
Prijs: € 660
Reisnummer: 24FR4VGB1
Reisdatum: 27/10/2024 - 2/11/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

32

33

34

27

Hoogtepunten

 • Herfstwandelingen met prachtige kleuren
 • Elzasdorpen bezoeken
 • Genieten van een lekker wijntje

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Aankomst in La Petite-Fosse

In de late namiddag ontmoeten we elkaar in La Petite-Fosse, onze slaapplek voor de komende dagen. Het huis ligt op een gigantisch domein (12 ha) met mooie vijvers en wandelpaden tussen de bomen.

Dag 2

Heuvels en bossen

Vandaag gaan we op pad door een heuvelachtig landschap. Het wordt een afwisselende wandeling door de kleurrijke bossen, uitgestrekte weilanden en gezellige dorpen.

Ca. 800 m stijgen en dalen | ca. 6 uur wandelen

Dag 3

Col d’Hermanpaire

Vanaf de Col d’Hermanpaire verkennen we de omringende bossen in prachtige herfstkleuren. We lopen langs de frontlinie van de Eerste Wereldoorlog en rijgen mooie uitkijkpunten, bijzondere rotsen en smalle bospaden aan elkaar. Dit is op en top de Vogezen!

Ca. 1000 m stijgen en dalen | ca. 6 uur wandelen

Dag 4

Uitkijken over de Rijnvallei

Tijd voor een pittige tocht door de hoogtevlaktes van de Vogezen. We stijgen en dalen van de Col du Louchbach (978 m) naar de Ringbuhlkopf  (1302 m). Onderweg doorkruisen we bossen en trekken we langs prachtige meren. Boven worden we beloond met een indrukwekkend zicht op de Rijnvallei, het Zwarte Woud en wie weet zien we zelfs de besneeuwde toppen van de Alpen in de verte!

Ca. 850 m stijgen en dalen | ca. 6.5 uur wandelen

Dag 5

Op de top van de Climont

Vanuit het dorp Saales trekken we vandaag richting de Tour Julius: een standbeeld op de Climont-top (965 m). Bij helder weer hebben we een mooi uitzicht op de streek. 

Ca. 800 m stijgen en dalen | ca. 6.5 uur wandelen

Dag 6

Elzasdorpen en Elzasserwijn

 Vandaag verkennen we authentieke Elzasdorpen. We starten in Ribeauvillé en klimmen door de loofbossen naar de Col du Seelacker. Nadien bezoeken we de vakwerkhuizen van Riquewihr.
Na de middag hiken we via Hunawihr door de wijngaarden. We pauzeren op een gezellig terras en klinken op onze laatste avond met een goed glas Elzasserwijn.

Ca. 700 m stijgen en dalen | ca. 5.5 uur wandelen

Dag 7

Einde

Rit naar huis, boordevol mooie herinneringen. Vergeet niet dat wij op de Bootz-basis graag meegenieten van die nieuwe profielfoto: een mailtje naar info@bootz.be, en dat is zo gefixed! We zien je graag snel weer op een nieuw Bootz-avontuur!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 660
Voorschot: € 230 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 40!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 19/07/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.

Inbegrepen

 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 7
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • btw

Niet inbegrepen

 • heen- en terugreis (zie 'Vervoer')
 • evt. lokale trajecten (zie 'Vervoer')
 • dranken
 • evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Andy Lauwerier


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Dagtochten van 5 tot 6,5 u. met soms stevig klimmen en dalen, 600 tot 950 hoogtemeters. Dag 4 neigt naar . Voor de dagelijkse hoogteverschillen en wandeltijden: zie dagschema. Meestal wandelen we op goede paden, maar er kan al eens een 'avontuurlijk' trajectje tussen zitten.

Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Het vakantieverblijf is gelegen op een domein van 12 ha met vijvertjes en wandelpaden die verdwijnen tussen de bomen. Tegen betaling kunnen we genieten van de infraroodsauna en de jacuzzi.

Maaltijden

Het ontbijt en het avondeten eten we in het logies. De begeleider zorgt voor de picknick.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen dragen we onze dagrugzak met de spullen die we overdag nodig hebben, onze drinkfles en een deel van de picknick.

Vervoer

Minibus
De eerste 8 deelnemers kunnen meerijden met de minibus; de toeslag hiervoor bedraagt € 140, incl. plaatselijke transfers. De minibus vertrekt 's ochtends vroeg op dag 1 op een makkelijk bereikbare plaats. Ze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Eigen wagen
Je wordt ten laatste om 18 uur in het logies verwacht. Hou er rekening mee dat ook ter plaatse bijna dagelijks korte ritten nodig zijn om naar en van de wandelingen te rijden. 

Carpool
Je kunt bij inschrijving aangeven of je plaats aanbiedt of zoekt. Via de deelnemerslijst, die je 2 weken voor vertrek krijgt toegestuurd, kan je concreet afspreken om kostendelend samen te rijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof en eventuele andere kosten (zoals tol). 

Openbaar vervoer
Indien je graag per trein reist, kan dat. Hou er echter rekening mee dat ter plaatse bijna dagelijks korte ritten nodig zijn om naar en van de wandelingen te rijden. Vooraf dien je dus te checken of er een deelnemer is die plaats heeft in de wagen, of er plaats is in de minibus voor deze lokale ritten (prijs af te spreken). 
Trein tot St Die Des Vosges (5.5 uur), gevolgd door een taxirit (17 km). 

*Je kunt naar keuze zelf je treinreis boeken of dit via Anders Reizen doen. In het laatste geval maakt de treinreis deel uit van het totale reispakket, waardoor je kan genieten van enkele bijkomende garanties:

 • bijstand in geval van problemen;
 • terugbetaling van de prijs van het ticket wanneer de reis niet kan doorgaan door onvermijdbare en buitengewone omstandigheden (overeenkomstig EU Richtlijn 2015/2302, omgezet door de wet van 21/11/2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten).

Wil je een vlucht-, trein- of bootticket boeken via Anders Reizen, worden de volgende dossierkosten in rekening gebracht: voor tickets voor lijnvluchten 30 euro per reservatiedossier (niet per persoon) en voor chartervluchten 50 euro per persoon en per ticket. Voor alle andere vervoermiddelen: 25 euro per persoon en per biljet. Wens je een ticket te boeken, dan kan je dit per e-mail aanvragen, of je kan het bij het invullen van je online-reservatieformulier aanduiden.

Let op! Als je zelf vervoer boekt, dien je rekening te houden met voldoende reistijd naar het eerste logies en weer terug. Hou rekening met minder frequente bus- en/of treinverbindingen tijdens weekends en op feestdagen.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Reisuitrusting

Bagage

 • Rugzak of reistas
 • Dagrugzak, groot genoeg voor je eigen spullen en een deel van de gemeenschappelijke picknick

Schoeisel & sokken

 • Bergwandelschoenen
 • Lichte schoenen (voor buiten de wandelingen)
 • Wandelsokken

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas
 • Regenbroek
 • Voldoende warme kleding (incl. muts, handschoenen en sjaal)
 • Fleece
 • Lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Pet en/of buff
 • Ondergoed
 • Zwemkledij
 • Short/bermuda

Verzorging

 • Toiletgerief (indien mogelijk producten die biologisch afbreekbaar zijn)
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor en aftersun
 • Beschermende lippenbalsem

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles
 • Evt. (zak)mesje
 • Lunchbox en bestek (voor de picknick)

Diversen

 • Evt. oordopjes
 • Evt. energierijke snacks
 • Zak- of hoofdlamp
 • Evt. wandelstokken
 • Identiteitskaart + kopie

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Het is aangeraden al wat cash geld van thuis mee te nemen.

Reisdocumenten

Voor Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: