Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


8 dagen

7/07/2024 - 14/07/2024

- prijs € 1190


niet meer boekbaar

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


8 dagen

7/07/2024 - 14/07/2024

- prijs € 1190


niet meer boekbaar

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


8 dagen

7/07/2024 - 14/07/2024

- prijs € 1190


niet meer boekbaar

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


8 dagen

7/07/2024 - 14/07/2024

- prijs € 1190


niet meer boekbaar

Frankrijk - Rugzaktrekking in de Vanoise


8 dagen

7/07/2024 - 14/07/2024

- prijs € 1190


niet meer boekbaar
Jongerenreis Frankrijk
Op zoek naar een stevige meerdaagse bergtocht in een juweel van een nationaal park? Dat treft, want Bootz trekt naar het Parc National de la Vanoise voor een zesdaagse trekking met overnachtingen in berghutten. Het oudste nationale park van Frankrijk herbergt toppen boven de 3000 m, gletsjers en valleien. Aan spectaculaire berglandschappen geen gebrek. Dus pak je rugzak en kom mee op avontuur!
Prijs: € 1190
Reisnummer: 24FR4VNA1
Reisdatum: 7/07/2024 - 14/07/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

24

26

27

29

29

34

34

24

25

29

31

32

33

Hoogtepunten

 • Zesdaagse luswandeling in de bergen
 • Comfortabele berghutten
 • Reële kans op het spotten van marmotten, steenbokken en lammergieren
 • Door het Lac des Vaches

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,9

9 Beoordelingen

reviews van klanten

Prachtige vergezichten, wilde dieren, imposante gletsjers, gezellige hutten, ijskoude meren en watervallen, de Vanoise heeft het allemaal! Kortom een wondermooie streek om al wandelend te ontdekken!

Bram D. -

Algemene reistips

Dag 1

Rit naar de ingangspoort

Vanuit België nemen we de trein richting het zuiden. In Modane - klinkt Italiaans maar we zijn nog net in Frankrijk - stappen we over in een busje dat ons naar onze eerste berghut brengt: Refuge Porte de l'Orgère. Hier overnachten we op 1880 meter hoogte aan de rand van het nationaal park. Vooraleer we onze eerste tocht (naar dromenland) aanvatten, schuiven we aan tafel voor een portie stevige bergkost en een briefing over wat ons de komende dagen te wachten staat. 

Dag 2

Even bijtrimmen en klimmen

We pompen onze longen vol met gezonde Vanoise-lucht, onze magen met een voedzaam ontbijt en dan zijn we weg! Eerste richtpunt: de col du Barbier op 2300 meter hoogte. Vanaf daar lopen we langs enkele stuwmeren naar refuge La Fournache op 2330 meter hoogte. Voor degenen die de omgeving willen verkennen, is het mogelijk om vanuit de hut een klim te maken naar de refuge de la Dent Parrachée en terug. 

11 km - 5 u. - 786 m stijgen / 391 m dalen (zonder die extra klim)

Dag 3

Lang langs flanken flanneren

Onze route van vandaag brengt ons eerst langs enkele zichtvervuilende skiliften. We wandelen lange tijd op een balkonweg die de bergflank volgt, zodat er de eerste kilometers weinig klimmen en dalen aan te pas komt. Maar wie het hoogteprofiel bekijkt, weet dat er ons nog wel iets te wachten staat vooraleer we toekomen in de Refuge de l’Arpont (met een imposant terras) op 2309 m.

17 km - 7 u. - 795 m stijgen - 816 m dalen

Dag 4

Boven de 2500 m

“Slechts” 500 m stijgen vandaag, dat is peanuts (of cacahuètes)! We wandelen langs meertjes en onder de voet van de gletsjer van de Roche Ferran door. Hierna mag het wat rustiger, langs een balkonweg met zicht op de Leysse-rivier die zich een weg baant door de vallei. We volgen het idyllisch bergriviertje Ruisseau de la Vanoise tot de top van de Col de la Vanoise op 2502 m. Een mooie klim én een mooie, nieuwe refuge.

14 km - 5 u. - 534 m stijgen / 326 m dalen

Dag 5

Rollercoaster

Een stevige wandeling! Vandaag moeten we meer dan 1000 m dalen en dat gaan we voelen in onze knietjes. Recht door het Lac des Vaches - hinkstapspringend voor extra punten - bereiken we via het dal van Glière het dorp Pralognan op 1450 m. 
“Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd” en daarom eren wij hier de Petit Mont Blanc (2680 m). We maken een bocht rond deze kleine reus via de Col des Saulces. Van de Petit Mont Blanc gaat het naar de Refuge du Grand Plan (2300 m). 

17,5 km - 7 à 8 u. - 1130 m stijgen / 1370 m dalen

Dag 6

De zwavelcol

We rijgen opnieuw de hoogtepunten en hoogtemeters aan elkaar. De Refuge du Saut wordt ons eerste mikpunt. We zijn daar wel halfweg … het echte klimwerk moet dan nog beginnen. Een kleine 700 meter hogerop ligt de Col du Soufre (de Zwavelcol). Van hieruit is het nog 3 km (voornamelijk) dalen. Bij het Lac Blanc weten we dat het niet meer ver is tot de refuge Péclet-Polset (2470 m). 

15,2 km - 7 u. - 1050 m stijgen / 870 m dalen

Dag 7

Chavière 

De laatste wandeldag vandaag. Maar we klimmen naar het letterlijke hoogtepunt van de tocht, de col de Chavière (2796 m), een indrukwekkende tocht door de bergen waarbij we een ongelofelijk gevoel van vrijheid gewaarworden. Van de hoogste top kan het alleen maar bergaf gaan en een lange, mooie afdaling brengt ons naar de refuge de l’Orgère. De cirkel is rond ... en dat pintje hebben we nu wel dubbel en dik verdiend!

12 km - 5 u. - 460 m stijgen / 999 m dalen

Dag 8

Afscheid

Lieve marmotjes, het was een waar genoegen om een week in jullie prachtige Vanoise-massief te mogen doorbrengen. Wij zeggen jullie geen vaarwel, dra zien w’elkander weer! Vandaag keren we terug naar huis, er is nu eenmaal een trein die ons opwacht in Modane. 

Met vriendelijke groeten,

Bootz '24

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1190
Voorschot: € 420 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 70!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 29/03/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Logies (+ betalende douches)
 • Maaltijden (van avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8)
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken 
 • Eventueel reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Lenni Mertens


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Grotendeels doorgaande tocht met dagtrajecten van 4 tot 6,5 u., hoogteverschillen tussen 700 en 1200 m stijgen en dalen per dag. Vaak steile bergpaden met veel losse stenen, soms ook sneeuwvelden. Enkele delen zijn facultatief.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in meerpersoonskamers in sfeervolle, comfortabele berghutten. Overal zijn dekens en kussens aanwezig; je dient zelf een lakenzak mee te brengen. In de berghutten dien je je trekschoenen uit te doen, er zijn steeds Crocs ter beschikking. In sommige hutten kan het behoorlijk druk zijn. 

Maaltijden

Het ontbijt en het avondmaal worden verzorgd door de berghutten. Op wandeldagen krijgen we ook een lunchpakket mee.

Alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8 zijn inbegrepen.


Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak met volledige bagage (inclusief picknick). Aangezien we geen tenten en kookgerief nodig hebben, zou je de rugzak moeten kunnen beperken tot zo'n 10 kg.

Vervoer

We reizen samen met de trein tot Modane, de toegangspoort tot het nationaal park aan de Frans-Italiaanse grens. Van hieruit volgt een korte transfer naar de eerste refuge.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Zuiders bergklimaat met grote kans op mooi weer. Regen is steeds mogelijk. De temperaturen zakken fors 's nachts.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. Evidente spullen zoals toiletgerief, gewone kledij en ondergoed, die op elke reis meegaan, worden niet vermeld.

Bagage

 • Rugzak (ongeveer 40-50 liter) + regenhoes!

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen (pantoffels/sandalen zijn in elke hut aanwezig)
 • Trekkingkousen (3 paar)

Kampeeruitrusting

 • Lakenzak (dekens zijn aanwezig).

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Regenbroek
 • Wind- en waterdichte jas 
 • Wollen trui of fleece 
 • Evt. pet en/of buff

Verzorging

 • sneldrogende handdoek 
 • 2 washandjes 
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1,5 liter) 
 • (Zak)mesje

Diversen

 • Zonnebril 
 • Zaklamp  
 • Wc-papier 
 • Beetje wasmiddel
 • Wandelstokken raden we ten zeerste aan
 • Contant geld (voor het betalen van de dranken in de hutten)
 • Evt. oordopjes (gesnurk) 
 • Evt. energierijk snoepgoed voor tussendoor

Hou je uitrusting zo beperkt mogelijk; je kunt in de logiesplaatsen altijd iets uitwassen. Hou er rekening mee dat je picknick er ook nog bijkomt.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Voorzie wat contant geld om dranken te kunnen betalen in de hutten. In sommige hutten kan je intussen ook met de kaart betalen, in andere nog niet. De laatste mogelijkheid om geld af te halen is in Modane. 

Reisdocumenten

Voor Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in één van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment of een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, rugzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: