Luxemburg & België - Eisleck Trail


7 dagen

19/05/2024 - 25/05/2024

- prijs € 470


niet meer boekbaar

Luxemburg & België - Eisleck Trail


7 dagen

19/05/2024 - 25/05/2024

- prijs € 470


niet meer boekbaar

Luxemburg & België - Eisleck Trail


7 dagen

19/05/2024 - 25/05/2024

- prijs € 470


niet meer boekbaar

Luxemburg & België - Eisleck Trail


7 dagen

19/05/2024 - 25/05/2024

- prijs € 470


niet meer boekbaar

Luxemburg & België - Eisleck Trail


7 dagen

19/05/2024 - 25/05/2024

- prijs € 470


niet meer boekbaar
Jongerenreis Luxemburg & België
De Ardennen op hun best. Neem wat woeste rotsen, kabbelende beekjes, stevige streekbiertjes en smijt ze in de mix met een uitdagende route die je toch wel regelmatig zal laten puffen. Je moet er wat voor over hebben maar je wandelt hier over één van de mooiste paden van de Luxemburgse en Belgische Ardennen.
Prijs: € 470
Reisnummer: 24LU4ETA1
Reisdatum: 19/05/2024 - 25/05/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

29

30

33

33

34

28

28

31

31

32

34

Hoogtepunten

 • Een echte trektocht dicht bij huis
 • Leuke Ardense stadjes, dorpen en terrasjes
 • Ons eigen potje koken
 • Langs beekjes en rivieren
 • Flink wat hoogtemeters

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,3

4 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Hallo Bootz!

Enkele uurtjes rijden of treinen om in de loop van de namiddag af te spreken in Kautenbach. Niet zo’n spannend dagje… maar we maken dat goed door ‘s avonds, bij een stevig Ardens avondmaal, elkaar te leren kennen. Ook altijd een beetje spannend.

 • Deze dag wordt er nog 4,6 km gewandeld tot de eerste camping
 • Hoogteverschillen: 160 m stijgen, 155 m dalen

Dag 2

Kautenbach’s Kuitendag

Deze reis start met de zwaarste dag. Maar echt … stevig benenwerk zal nodig zijn om de vele hoogtemeters (1021 m stijgen en 876 m dalen) te overwinnen op een trip van 21,5 km. Maar laat dat je niet ontmoedigen want je krijgt er een mooie omgeving voor in de plaats. We starten in de dichte bossen op een plek waar de Wiltz en de Clerf elkaar ontmoeten. Wiltz en Clerf zijn geen Luxemburgse maten die samen een pint gaan pakken, maar twee rivieren die hier samenvloeien. In dit mooie decor moet de kasteelheer van Schibberech zich ook in zijn nopjes voelen. Zijn bescheiden optrekje domineert de omgeving van op een smalle rotskam. Dat er veel geklommen zal worden deze reis is duidelijk als we een oud wegje volgen door een mysterieus eiken kreupelbos. Onderweg passeren we enkele Ardense dorpjes waar de tijd bleef stille staan. Lellingen is hiervan het meest fotogenieke voorbeeld. De vallei van de Irbach leidt ons verder tot een camping in de buurt van Clervaux. Tijd voor gezelligheid! En om die kuiten te masseren!

 • Aantal km: ca. 22
 • Hoogteverschillen: +/- 800 m stijgen, 640 m dalen

 

Dag 3

Tempelier, ruïne daar

In het bos daar staat een huisje. Of liever, stond een huisje. Het dichte en mooie Beischend bos was ooit de schuilplaats voor de Orde van de Tempeliers. Het mysterie dat daarrond hangt ben je ongetwijfeld al tegengekomen in de betere blockbuster. Maar ook hier in dit bos hangt er nu een creepy sfeertje rond de verborgen ruïnes van hun huizen. Bij de vijf fonteinen (en het gelijkaardige plaatsje) nemen we een grote bocht richting Troisvierges. Het wordt wat nat aan onze wandelschoenen wanneer we de zompige velden en vele beekjes moeten oversteken. Zo’n overvloed aan water is natuurlijk koren op de molen van de watermolen. Die van Asselborn is meer dan 1000 jaar oud en draait nog op zijn gemakske rond aan de oevers van de Troine. Vanavond slapen we in een hotel vlakbij. In de lobby van het hotel verkopen ze een wonderdrankje waardoor je hoofd even snel kan ronddraaien als die molen. Alleen opletten voor de slag van ...

 • Aantal km: ca. 20
 • Hoogteverschillen: +/- 750 m stijgen, 720 m dalen

Dag 4

We gaan internationaal! 

Hiervoor flirten we wat met de grens tussen Luxemburg en België. Een grens waar de Ardennen en hun natuurgebieden zich overigens niet zoveel van aantrekken. Het plateau van Wincrange, de Leeresmillen en de vijvers van Weiler zijn de place to be voor de dieren in de omgeving wanneer die er, net zoals wij, even tussenuit willen zijn. 
In en rond Tavigny kunnen we wat uitrusten en genieten van de indrukwekkende uitzichten over ‘de Witte Bossen’. Maar voor het zover is gaat het nog stevig bergop. Eenmaal op de top zien we diep in de vallei de Ourthe liggen en daarnaast Houffalize, waar ons slaapmatje op ons wacht. (op voorwaarde dat je ze in een ‘goei valieze’ hebt gestopt! Eeeeeen… dit was mijn laatste zin vóór mijn ontslag als Bootzschrijver)

 • Aantal km: ca 24 km
 • Hoogteverschillen: +/- 250 m stijgen, 330 m dalen

Dag 5

Het kabbelende stuwmeer

Hier ben ik weer! Na een duchtig gesprek met meneer de Bootzboss mag ik mijn enthousiasme voor deze reis tóch nog verder neerschrijven. Op voorwaarde dat ik geen flauwe woordmopjes over plaatsnamen meer maak. “Nadrin zullen we nog wel zien”, zei hij.
Ook vandaag volgen we de Ourthe, tot in het dorpje Nadrin. De vallei kronkelt zich door de bossen en langs het dorpje Nabisselle. Na Nabisselle beslissen we nog wat rond te hangen in de stiltegebieden in de buurt. We horen hier enkel het kabbelende water en wie heel goed luistert, hoort het geschreeuw van de Bootzboss vanuit Bootz-HQ in Diest…
Eenmaal voorbij het stuwmeer van Nisramont stuwen we onszelf voort voor een beklimming richting Ollomont. Ideaal plaatsje voor een volle mond! Na de picknick volgt het ene uitzicht na het andere. De Val de L’Ourthe is terecht bekend voor zijn woeste rotsen en spectaculair om in te wandelen.

 • Aantal km: ca. 20
 • Hoogteverschillen: +/- 565 m stijgen en 550 m dalen

Dag 6

De rots in de Ardennen.

In de verte zien we Cheslé liggen. Dat is een imposant arendsnest dat uitkijkt op de omgeving. Tegenwoordig blijft er vooral een constructie uit palen van over. Het blijft klimmen naar Bérisménil. We komen langs het uitzichtpunt van Les Crestelles met een fantastisch 360° graden panorama en we passeren Maboge en Borzée te midden van een lieflijk landschap van weilanden en boomgaarden.
Ergens in de namiddag doemt La-Roche-en-Ardenne voor ons op. Het is nog nét geen Durbuy maar je voelt je hier helemaal toerist in eigen land. Het is dan ook een gezellige stad met gezellige terrasjes. We gaan nog eenmaal goed gaan eten voor we de plaatselijke folklore eren met het drinken van een streekbiertje.

 • Aantal km: ca. 18
 • Hoogteverschillen: +/- 350 m stijgen en 470 m dalen

Dag 7

Je bent helemaal op. En de choco ook.

Als er nog choco in de pot zit mag deze helemaal leeg! Onze Bootzbegeleiders die halfvolle chocopotten mee naar huis nemen zijn voor Bootz een enorme kostenpo(s)t. Bovendien willen we onze begeleiders liever in topconditie. Laat je dus helemaal gaan! Over ‘gaan’ gesproken… na het ontbijt laten we jullie naar huis gaan. Of naar het station en dan naar huis.

 • 2 km wandelen tot de bushalte in La Roche
 • Bus nemen tot Marloie

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 470
Voorschot: € 170 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 50!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 09/02/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • 5 nachten kamperen
 • 1 nacht hotel
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot en met ontbijt dag 7
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Gebruik kampeer- en kookmateriaal Bootz
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Vervoer heen en terug
 • Dranken
 • Evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Lucas Flies


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Deze reis heeft wandelniveau  tot
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen 5 nachten op een camping. Tenten en kookmateriaal worden door Bootz voorzien. Daarnaast slapen we 1 nacht in een hotel met meerpersoonskamers.

Maaltijden

We koken over het algemeen zelf met de groep op onze campings. Enkel op dag 3 eten we in het hotel en op dag 6 in La Roche en Ardenne.


Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak, inclusief een deel van het groepsmateriaal dat verdeeld wordt onder de deelnemers (tenten, keukenmateriaal).

Vervoer

We raden aan met de trein te gaan. Ook carpoolen is een optie. Er wordt een 2-tal weken op voorhand afgesproken hoe iedereen er geraakt.

Hoewel het Escapardenne Eislek Trail nogal door afgelegen dorpen en bossen trekt zijn er nogal wat mogelijkheden om plaatsen op de route te bereiken per bus of trein. Bovendien is het gebruik van openbaar vervoer in het Groot-Hertogdom helemaal gratis!

Startplaats Kautenbach ligt langs de internationale spoorlijn Luik - Gouvy - Troisvierges - Luxemburg en wordt minstens om de 2 uur bediend.
De tocht eindigt in La Roche-en-Ardenne waar je de bus kunt nemen naar het station van Marloie. Vanuit Marloie is er een rechtstreekse treinverbinding naar Brussel.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor dit weekend. Informatie over reisuitrusting in het algemeen en een lijst van buitensportzaken waar je als deelnemer aan een van onze reizen korting krijgt, vind je op deze webpagina rechts, onder 'Algemene reistips'.

Bagage

 • Ruime rugzak met stevige heupgordel

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje
 • slaapzak
 • Keukenhanddoek
 • Hoofdlamp

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • evt. schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken
 • evt. getten (waterbestendige onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek (hopelijk niet nodig)
 • wandelbroek
 • evt. short
 • fleece
 • hemden of T-shirts
 • pet

Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor nat en droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zonnecrème

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles of -zak

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker

Gezondheid

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Voorzie een beetje cash bij vertrek, de eerste wandeldagen kom je geen bankautomaat meer tegen.

Reisdocumenten

Je hebt enkel je identiteitskaart nodig.


Meer informatie


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Thomas wandelt de Eisleck Trail