Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


5 dagen

12/08/2024 - 16/08/2024

- prijs € 590


Boek deze reis »

Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


5 dagen

12/08/2024 - 16/08/2024

- prijs € 590


Boek deze reis »

Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


5 dagen

12/08/2024 - 16/08/2024

- prijs € 590


Boek deze reis »

Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


5 dagen

12/08/2024 - 16/08/2024

- prijs € 590


Boek deze reis »

Nederland - Veluwe, ver weg in een buurland


5 dagen

12/08/2024 - 16/08/2024

- prijs € 590


Boek deze reis »
Jongerenreis Nederland
Zo dichtbij, en toch zo anders. Het Nederlandse Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft het allemaal; van paarse heideheuvels, over woestijnachtige zandvlaktes tot een verscheidenheid aan bossen. We verkennen het grootste natuurgebied van Nederland samen met een levende natuurencyclopedie: de boswachter. We mogen op plekken waar anderen niet komen en hebben zo meer kans om wild te spotten. Op dag twee wanen we ons in de Sahara als we over de grootste zandverstuiving van West-Europa trekken. Wil je toch iets meer kleur? De volgende dag verkennen we het Nationaal Park Veluwezoom, bekend van zijn paarse heide. Enkel in augustus! We sluiten af met een mini-citytrip in het hippe Arnhem, de wijnhoofdstad van Nederland. Moet er nog zand zijn? 
Prijs: € 590
Reisnummer: 24NL4VWA1
Reisdatum: 12/08/2024 - 16/08/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 11
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

28

29

34

27

30

Hoogtepunten

 • bereikbaar per trein of auto
 • grootste en mooiste natuurgebied van Nederland
 • afwisseling van heide, duinen, bossen en waterlandschap
 • op pad met een boswachter
 • citytrip Arnhem, inclusief park Sonsbeek en het glazen balkon
 • kans op wild: Schotse hooglanders, edelherten, moeflons, wilde zwijnen, verschillende soorten vogels

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,6

5 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer mooi natuurpark en toch zo dichtbij! Mooie wandelingen gedaan en goede afwisseling met enkele culturele activiteiten.

Sylvie E. -

Algemene reistips

Dag 1

Hup Gelderland Hup

We ontmoeten elkaar rond de middag bij ons logies in de buurt van Arnhem. We verblijven op de rand van het nationale park en trekken er onmiddellijk op uit om het te verkennen. En we merken snel dat er verbazingwekkend veel variatie is in dit gebied. We wandelen door duinen, loofbossen, heide en af en toe een meertje of beekje. En met wat geluk spotten we het eerste wild. ‘s Avonds dineren we uitgebreid in ons verblijf.

Dag 2

Zand, zand, zand

We maken een lange wandeling (ca 20 km) over de Veluwe. We worden ondergedompeld in de natuur, en komen op plekken waar anderen niet komen. Ook vandaag is de afwisseling groot; van de uitkijktoren bij de grootste zandverstuiving van West-Europa over kleurige landerijen tot markebossen en beekdalen. Af en toe waan je je in de woestijn, en ontbreken er alleen nog kamelen. Mogelijk komen we ook de schaapsherder met zijn kudde tegen, en met een beetje geluk spotten we edelherten, wilde zwijnen of een zeldzame klapekster.

Dag 3

Kleurig en fleurig
Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is het minder bekende Nationaal Park Veluwezoom. En we zijn hier niet toevallig, want in augustus tovert Moeder Natuur deze heideheuvels om tot één grote paarse zee, met verrassende vergezichten. Mogelijk zijn we niet alleen, maar dat is terecht want dit is een uniek stukje Nederland op een uniek moment. Naast de Nederlanders ontmoeten we zeker ook enkele Schotse Hooglanders rond de Posbank. ‘s Avonds kunnen de wijnconnoisseurs hun hartje ophalen in wat dé wijnstreek van Nederland is.

Dag 4

Vaderlandse kunst

Na het ontbijt trekken we naar het centrale gedeelte van het Nationaal Park Hoge Veluwe. Dit is het populairste deel (en voor velen het mooiste) van het nationale park. We maken een gevarieerde wandeling langs het Park Paviljoen, de zandvlakte, de heide, de meren rond het jachthuis, en natuurlijk de uitgestrekte vlaktes.
Bij het Kröller-Müller-Museum kunnen de cultuurliefhebbers zich verdiepen in de vaderlandse kunst van oa. Van Gogh. Natuurliefhebbers kunnen bijleren in het Museonder aan het bekende Paviljoen.

Dag 5

Citytrip Arnhem

In de ochtend maken we een mini-citytrip door het verrassende Arnhem met zijn mooie parken, beroemde glazen balkons en panoramaliften. In de namiddag kan je kiezen tussen een bezoek aan het Openluchtmuseum Nederland, zeg maar het Bokrijk van Nederland, of wie wil blijven wandelen, kan naar de Meinerswijk voor een waterwandeling.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 590
Voorschot: € 210 per persoon

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. lunch op dag 5
 • Begeleider
 • Op pad met een boswachter/gids
 • Entree nationale parken

Niet inbegrepen

 • Heen- en terugreis 
 • Lunch op dag 1
 • Dranken
 • Optionele activiteiten: 
  * Openluchtmuseum Nederland
  * Eusebiuskerk + glazen balkons boven Arnhem

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 11 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

.  Vrij vlakke wandelingen met soms wat heuvels, maximaal tot 110 m. De langste wandeling is 20 km.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We verblijven in een ruime villa op de rand van het nationale park. Het huis heeft 6 slaapkamers, 14 bedden en 4 badkamers. In de grote keuken kunnen we samen koken, en daarna lekker eten op het terras of in de gezellige woonkamer. Het huis ligt aan een klein riviertje met aanlegsteiger. In de buurt kan je gratis gebruik maken van een binnenzwembad, recreatievijver en sportveld of - tegen betaling - een fiets huren.

Maaltijden

Ontbijten en dineren doen we in ons logies. Enkele avonden koken we samen in het vakantiehuis, maar we gaan ook op restaurant. Tijdens de wandelingen nemen we een picknick mee.

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak.

Vervoer

 • Met de trein tot het station van Arnhem
 • Eigen wagen (2u15 vanuit Antwerpen)
 • Carpoolen: je kunt bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wilt meerijden, waarbij medepassagiers delen in de brandstofkosten.

Ter plaatse verplaatsen we ons met onze wagens. 


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Veluwezoom