Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

8/04/2025 - 11/04/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

8/04/2025 - 11/04/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

8/04/2025 - 11/04/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

8/04/2025 - 11/04/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Luxemburg - Machtig Müllerthal


4 dagen

8/04/2025 - 11/04/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Jongerenreis Luxemburg
Groots zijn in iets klein. Dat is het minste dat je kan zeggen van ons buurlandje Luxemburg. Op een kleine oppervlakte vind je enkele van de meest befaamde wandelroutes van de Benelux. Rond Echternach wandelen we de bekende route 2 van de Mullerthal Trail, een vlotte bos- en rotswandeling tussen imposante rotsformaties. Deze streek wordt met reden het Zwitserland van Luxemburg genoemd. We overnachten in jeugdherbergen waar we ‘s avonds wel eens een wijntje durven kraken.
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 25LU4MTA1
Reisdatum: 8/04/2025 - 11/04/2025
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Hoogtepunten

 • Een van mooiste wandelgebieden van Europa
 • Mooie rotsformaties
 • Gezelligheid troef in de jeugdherbergen
 • De Echternach-processieshuffle

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

63 Beoordelingen

reviews van klanten

Wat een heerlijke vierdaagse ondanks het mindere weer op de 2e en 3e dag. Mullerthal ligt vlakbij huis en biedt toch een mooie en zeer varierende omgeving. Het klopt dat je niet ver moet gaan om interessante plekken te vinden. De meer dan uitstekende hostels, een zeer innemende begeleider en ditto groep maken van deze reis een om niet snel te vergeten. Het mooie weer op de laatste dag was de figuurlijke kers op de taart van een periode die veel te snel is voorbij gevlogen.

Marc C. -

Het Mullerthal is verplichte kost voor wie graag wandelt. De driedaagse met Bootz is de perfecte manier om het gebied te leren kennen, met een mix tussen de minder begane paden en de bezienswaardigheden. Leuke korte uitstap!

Laura C. -

Een korte maar krachtige reis door mooie bossen, langs impressionante rotsen en met een groep heel fijne mensen! Maak je rugzak (zo licht mogelijk) klaar en schrijf je in, want 't is echt de moeite!

Jana D. -

Deze kleine trip laat grote indrukken na. Het is een toffe uitdaging. De wandelingen zijn heel divers. De ene dag liepen we tussen prachtige rotsformaties, de volgende dag genoten we van de uitgestrektheid en op dag 3 kregen we nog meer van dat allemaal. Heerlijk! De hostels zijn modern en ik was blij dat we na het wandelen de luxe hadden om in het hostel te douchen, gewoon aan te schuiven aan het eten en samen te ontspannen in de gezamenlijke ruimtes of de bar.

Natalie G. -

De Müllerthal-reis met Bootz was top! Het waren prachtige wandelingen met veel afwisseling (kloven, watervalletjes, mooie uitzichten, glooiende landschappen...). De sfeer in de groep zat helemaal goed. Veel gelachen, gezellige apero's, toffe gesprekken tijdens het wandelen en niet te vergeten: uitstekende reisbegeleiding! Dikke aanrader dus!

Liane H. -

Heel mooie reis! Zo dicht bij huis, een heel andere natuur.

Johan v. -

Het is simpelweg een reisje dat je eens gedaan moet hebben!

Stephanie V. -

Zeer mooie streek, ga ik zeker nog eens naartoe. En de organisatie was tiptop in orde!

Andreas M. -

Ik heb 4 dagen prachtige wandelingen gemaakt in Luxemburg, met een zeer fijne groep. Deze reis is een grote aanrader!

Arne B. -

De eerste wandeldag was super. Heel mooie route. De tweede dag was heel verschillend met de eerste, maar ook heel toffe route, mooie plekjes gezien. De derde dag was een beetje gelijkaardig en gaf daardoor niet zo veel meerwaarde aan de reis. We zijn na de wandeling met de bus terug naar Echternacht gegaan. Verder wel heel mooie hostels. Ontbijt en picknick werd goed voorzien.

Mirjam S. -

Zeer plezant 'afzien'! Heel mooie streek, moderne jeugdherbergen en een fijn groepsgevoel!

Annemie V. -

Algemene reistips

Dag 1

Luxemburg

Vandaag laten we onze voeten nog met rust. We treinen&bussen/carpoolen naar het oudste stadje van het Groothertogdom Luxemburg: Echternach. Hier schuiven we onze voetjes onder tafel in de plaatselijke jeugdherberg en eten we ons buikje rond. Tussen pot, pint en onze verse Bootzbuddies bereiden we ons mentaal voor op de komende dagen. Van de bar naar ons bed, dat moet nog net lukken zonder kaart of gps.

Dag 2

Mullerthal: Echternachteruitechternvooruit

We wandelen de helft van de fameuze Mullerthal Route 2: 20 km stevig doorstappen. Echte sportievelingen hanteren hier het principe van de processie van Echternach: 3 stappen vooruit en 2 achteruit. Van zodra we een indringende kaasgeur waarnemen, weten we: we naderen Berdorf, thuis van de Berdorferkaas. We laten ons niet de kaas van het brood eten en ontdekken waarom deze streek ook wel Klein-Zwitserland genoemd wordt. Hup, door een sprookjesachtig bos met indrukwekkende rotsformaties tot we aankomen bij het kasteel van Beaufort, waar we vannacht ons kamp opslaan. 

 

Weetje:
Alhoewel de uitdrukking 'als de processie van Echternach' nog gebruikt wordt om te duiden dat iets inefficiënt verloopt, werd in 1947 het concept wat gewijzigd. Deelnemers moeten nu niet meer 3 stappen vooruit en 2 achteruit stappen. Dat leidde tot chaos. Nu houden de deelnemers witte zakdoeken vast en springen ze in de maat van de processiemars naar voren, afwisselend op hun linker- en rechtervoet. Raar volkje, die Luxemburgers. Feel free om zelf deze “efficiënte” wandelwijze uit te testen (en het bewijsmateriaal naar Bootz te sturen).

 

Dag 3

Mullerthal Bis: Beaufort

Omdat we niet genoeg krijgen van de prachtige Mullerthal Trail, doen we de Mullerthal Trail extratour B erbovenop. Dat komt overeen met 12 km wandelen door een mooi bos en over een redelijk vlak parcours. De trail loopt langs een oude steengroeve, en klimt via heuvels langs de Sauer naar Bigelbach en nog hoger tot het plateau van Beaufort. We dalen af naar de vallei van de Haupeschbaach, waar we in Berens terug inpikken op de Müllerthal Trail. De volgende 11 km bollen we uit naar La Rochette, waar we de gezelligheid opzoeken van onze jeugdherberg en elkaar.

Dag 4

Terug nach Echternach

Van La Rochette gaat het vlotjes naar Consdorf vandaag. We krijgen 2 pittige kuitenbijters naar de top alvorens we afdalen in het Mullerthal. What goes down, must go up en dus geven we nog een allerlaatste keer het beste van onszelf tijdens de lange klim naar Consdorf. Gelukkig heeft de toeristische dienst hier onderweg 3 spectaculaire rotsformaties neergeploft met catchy namen: Eilebuerg, Goldfralee en Goldkaul. Een perfect excuus om onderweg even uit te rusten en te discussiëren over de exacte uitsprak van Eilebuerg. Het laatste stuk van Consdorf naar Echternach doen we met de bus zodat we ten laatste om 16 uur terug aankomen waar het avontuur begon..
Zo zijn we nog op een fatsoenlijk uur thuis om onze Instagram-account te voeden. Äddi (Tot ziens Luxemburg-style)!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 100 per persoon

Inbegrepen

 • Logies
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 tot en met lunch dag 4
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Vervoer heen en terug
 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit weekend heeft wandelniveau . Tijdens de wandelingen gaat het soms stevig omhoog en omlaag.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen in meerpersoonskamers met gedeelde badkamer. Elke nacht slapen we in een andere jeugdherberg. Je moet zelf een handdoek voorzien.

Maaltijden

’s Ochtends en ’s avonds eten we in de jeugdherberg. Voor de lunch krijgen we een uitgebreid lunchpakket mee dat we onderweg opeten als picknick. Maaltijden zijn inbegrepen vanaf het avondeten op dag 1 tot de lunch op dag 4.

 


Bagage

Je draagt je eigen rugzak met persoonlijke bagage voor de 4 dagen en het lunchpakket & water voor de dag zelf.

Vervoer

We raden aan om met de trein te gaan, maar carpoolen is ook een optie. Onze eindbestemming is Echternach, ten noordoosten van Luxemburg-stad en vlakbij de Duitse grens. Er wordt op voorhand afgesproken hoe iedereen er geraakt.

Het openbaar vervoer in Luxemburg is gratis voor iedereen! Voor het traject tussen België en Luxemburg-stad moet je natuurlijk wel nog een ticket kopen. Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

Bagage

 • Grote dagrugzak of trekrugzak

Schoeisel & kousen

 • waterbestendige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • evt. schoeisel voor binnen
 • wandelkousen of -sokken
 • evt. getten (waterbestendige onderbeenbeschermers, die uiteraard overbodig zijn als het niet regent)

Kledij

 • wind- en waterdichte jas
 • evt. wind- en waterdichte (over)broek (hopelijk niet nodig)
 • wandelbroek
 • evt. short
 • fleece
 • hemden of T-shirts
 • pet
Check het weerbericht voor je pakt, maar voorzie best kledij voor nat en droog weer.

Verzorging

 • toiletgerief 
 • zonnecrème
 • handdoek

Eet- en drinkgerei

 • isolerende drankfles of -zak

Diversen

 • evt. verrekijker
 • evt. oordoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De twee plaatsen waar je geld kunt afhalen, zijn Echternach (dag 1 & 4) en Berdorf (dag 2).  Dranken op café zijn niet inbegrepen. 

Reisdocumenten

Je hebt enkel je identiteitskaart nodig.


Achtergrondinformatie


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: