Bootz Logo

Spanje - Verrassingen in de Tramuntana


8 dagen - € 1750,00Jongerenreis
You want it all? Deze reis has it all! Op acht dagen doorkruisen we het Spaanse Tramuntana gebergte in Mallorca van zuid naar noord. We wandelen via het befaamde GR221 routepad over machtige bergtoppen, langs paradijselijke strandjes en door vergeten dorpjes, steeds met uitzicht op de Middellandse Zee (en de bezwete Bootzer voor jou). We beklimmen de Coll de l’Offre (Unesco werelderfgoed) en de Talaia en trekken door Europa’s tweede diepste canyon. We fietsen door natuurparken, sporen door sinaasappelvalleien, varen langs de kustlijn en canyoningen bij watervallen. Eindigen doen we met een ciytrip naar Palma de Mallorca, de parel van de Middellandse Zee. Overdag actief op pad door de desolate natuurpracht en s' avonds verwennerij bij een gezellig restaurantje... klinkt dat als een strak plan voor je vakantie? We doen er nog een comfortabel logies bij om te herbronnen in fris gezelschap en aangename pinten (meer dan waarschijnlijk ook omgekeerd).
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 23ES4MLA3
Reisdata: 14/10/2023 - 21/10/2023


Wandelniveau:
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Hoogtepunten
 • topwandelingen van bergmeer tot zee
 • authentieke dorpjes
 • per trein en boot
 • hiken, fietsen, canyoning, coasteering
 • lokale restaurants
 • actief en avontuurlijk overdag maar...
 • .... daarna lekker uit eten en comfortabel slapen
 • stadsbezoek Palma de Mallorca

Dag aan dag

Dag 1

Naar berg en zee

In de late namiddag landt onze ijzeren vogel op Spaanse bodem, nabij Palma de Mallorca, verkozen als beste Europese stad om in te leven. Het stadsbezoek houden we voor later en we trekken onmiddellijk richting berg en zee. Bij de haven van Port Soller kunnen we nog een zonsondergang meepikken en verbazen we ons over het omringende berglandschap. Ons logies ligt aan de boulevard gevuld met gezellige terrasjes en restaurants. Na het diner is er nog tijd om even onze tenen te dippen in de Middellandse Zee. Welkom to Mallorca, bienvenido a Mallorca!

Dag 2

Het Gouden Dal 

Haaa, één van onze favoriete dagen! Bij het bergmeer Cuber vatten we onze tocht aan en genieten we al redelijk snel van prachtige uitzichten. Geen wonder dat dit Unesco-werelderfgoed is. Evenwijdig met de Serra de Son Torrellas wandelen we naar de Coll de l’ Offre. In de verte zie je de Middellandse Zee en achter ons de Puig Major (Mallorca's hoogste top met een weinig originele naam. Wij hadden hem de Magnificent Puig de Bootz genoemd, maar het mocht niet van de baas van Mallorca). Via het *****-sterren aangelegde pelgrimspad trekken we door de Barranc de Biniaraix, een nagenoeg ongerepte ravijn ten oosten van Soller. Dit laatste deel volgt het GR221-pad, de beroemde pelgrimsroute (volgens Google: "Ongeveer 1.000.000 resultaten" als je ernaar Googled). Indien het geregend heeft, zie je hier de watervallen in de canyon storten. Na de lange afdaling door de kloof, gunnen we de rivier (en de mooie bruggetjes over de rivier) nog enkele van onze traantjes als we er afscheid van nemen.  Een verdiend terrasje wacht ons op in Biniaraix (ooit gekozen tot het mooiste dorp van Spanje), waarna we verder wandelen tot het gezellige plein van Soller. De laatste kilometers tot de haven kunnen we al wandelend afleggen of (optioneel) met de authentieke tram (wij verkiezen de term: "trammelaar')

Dag 3

Puur Natuur

Haaa, één van onze favoriete dagen! Weinigen weten het maar Mallorca herbergt met de Torrent de Pareis, de tweede diepste kloof van Europa. We beginnen onze expeditie naar de kloof vanuit de haven. Langs de bergflanken en tussen de sinaasappelplantages trekken we naar de Mirador des Barques en zo de vallei van Balitx d'Avall in. We stoppen even bij het enige gebouw in de wijde omgeving, een ecoboerderij waar we met wat geluk vers sinaasappelsap krijgen. Daarna klimmen we uit het dal en komen we op de “Sa Costera”, een prachtig pad dat hoog boven de Middellandse zee zweeft, memorabele uitzichten gegarandeerd! Het laatste stuk brengt ons naar het rustige strandje Cala Tuent om wat op adem te komen. Up next: klimmen over de bergwand richting Sa Calobra, waar de machtige Torrent de Pareis uitmondt in de zee. We nemen onze tijd om door de grootse kloof te wandelen en voelen ons klein. Daarna keren we per bootje (1u) naar de haven van Soller. Deze lange maar mond-open-doen-vallende dag verdient een diner bij één van de vele gezellige restaurants op de verkeersvrije boulevard aan de haven. Cocktails! Vakantie! Foto's sturen naar vrienden om ze jaloers te maken! Feest!

Dag 4

Kunstenaarsdorpje

Haaa, één van onze favoriete dagen! Vandaag volgen we grotendeels de bekende Dry Stone route (10km op de GR221) die je van Deia naar Soller brengt. Het pad is easy-peasy in vergelijking met de voorbije dagen, maar de uitzichten zijn niet minder mooi. In het bloemen- en kunstenaarsdorp Deia zie je meteen waarom zoveel artiesten hier wonen, het bijbehorende strandje behoort tot de mooiste van Europa. We volgen de kustroute via LLucalcari langs de finca’s en kleine kerkjes, steeds met zicht op zee. De wandeling eindigt bij de Muleta, in Port Soller. In de late namiddag brengt een busje ons naar Alcudia waar we inchecken in onze nieuwe logies. Voetjes onder tafel en nagenieten!

Dag 5

Het ijzeren ros 

Haaa, één van onze favoriete dagen! Afwisseling van spijs doet eten, zei een wijze mens ooit. Dus nemen we vandaag de fiets. We rijden door de buitenwijken van Alcudia en zien hoe de locals van hun relaxte leven genieten (wij ook, uiteraard). We bezoeken de oude stad Alcudia en de ruïnes van de allereerste hoofdstad Pollentia. De route is voornamelijk vlak, op een klein heuveltje bij Puig Marti na. Daarna brengt de fiets ons bij het natuurpark Es Albufera, waar Europese vogels komen overwinteren en vogelaars je begluren met hun verrekijkers. Via de strandwegen, rijden we door het (toeristische) Playa de Muro (riep er daar iemand: "crèmekes voor iedereen!") en langs het meer terug richting Puerto Alcudia. Het zwembad wacht!

Dag 6

Van bergtop naar verborgen strand

Haaa, één van onze favoriete dagen! Vandaag wandelen we dwars over het schiereiland van de Baai van Pollensa naar de Baai van Alcudia. Door berg en dal trekken we naar Coll Baix, een verborgen strandje, via het hoogste punt van het schiereiland, La Talaia (495m). Prachtige uitzichten met aan twee zijden de Middellandse Zee en in de verte het eiland Menorca. De onbekende kustroute van Alcanada brengt ons terug bij het logies, lekker rustig gelegen aan de rand van de berg op enkele minuten van de azuurblauwe zee.

Dag 7

Adrenaline 2.0

Haaa, één van onze favoriete dagen! We starten de dag met puur avontuur. Afhankelijk van de weersomstandigheden kiezen we voor een canyoning of coasteering. Mallorca trekt avonturiers van over de hele wereld met zijn spectaculaire canyons (torrents). Met ervaren monitoren dalen we af door een kloof naar plekken waar je op geen andere manier kan komen. We springen, klimmen, zwemmen, abseilen, rappellen en glijden door de canyon. Voor een goede indruk van onze canyoning-activiteit, bekijk zeker het filmpje van onze vorige Bootzreis op deze pagina. Fun gegarandeerd! Als er te weinig water in de rivieren staat, kiezen we voor een coasteering. Zelfde verhaal maar dan aan zee: springen, klimmen, abseilen, snorkelen en als klap op de vuurpijl een rappel naar een grot om een duik te nemen in een ondergronds meer.

In de namiddag is er vrije tijd. Uiteraard helpt de begeleider met voorstellen en reserveringen. Je kan met de catamaran door de baai klieven naar heerlijke strandjes, lekker kayakken of SUP’en vanuit Puerto Pollensa. En romantici kunnen op het strand een paardrijtocht maken. ‘s Avonds dineren we samen in de feeërieke oude stad van Alcudia.

Dag 8

Citytrip Palma 

Haaa, één van onze favoriete dagen! Na het ontbijt, worden we naar het treinstation van Sa Pobla gebracht, hier nemen we de trein naar Palma stad. Na een mooie treinrit door het platteland van Mallorca, komen we aan op het Plaza Espana waar het een week geleden allemaal begon. Hier hebben we nog halve dag om de oude stad en de befaamde kathedraal aan een onderzoek te onderwerpen. Aansluitend is er nog vrije tijd voor een museum, souvenirshoppen, terrasje aan zee of een typisch Spaanse 'menu del dia'. Afsluiten in de koning van de Mediterrane steden, als dat geen winner is… Gracias, Mallorca!
Maar plots wordt dit onze minst favoriete dag. Bij het landen thuis, scheiden onze wegen. Nog een laatste groepsknuffel en een reminder om jouw foto's door te sharen met Bootz en het zit er op.

De volgorde van het programma kan onderhevig zijn aan wijzigingen.

Prijs info

Prijs

€ 1750,00
Voorschot: € 620 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Logies
 • Transport
 • Trein
 • Boottrip
 • Maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8)
 • Canyoning of coasteering
 • Stadswandelingen
 • Fietsen
 • Gidsen
 • Bootz-begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Lunch op vrije dag
 • Evt. reisverzekering
 • Musea en bezienswaardigheden in Palma

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Begeleiding:

Stef Aerts


Wandelniveau

.  Deze reis is 2 stappertjes. We wandelen max 6 uur per dag over goed begane paden. Wandelingen worden afgewisseld met (vlakke) fietstochten, boottripjes en water-activiteiten.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen 3 x in Puerto Soller in een sympathiek en eigentijds familiaal gerund hotelletje aan het strand van Port de Soller. Frisse kamers met private badkamer. Snackbar en restaurant. Wifi in alle kamers. Voor het hotel loopt een verkeersvrije boulevard met terrasjes en restaurant. Op 1 km van de haven en 5 km van de oude stad.

Daarna overnachten we nog 4 x in Alcanada. Hier verblijf je in een comfortabel huisje op wandelafstand (15 min) van de haven met vele restaurantjes. Het logies is heel rustig gelegen, omringd door het Talaia-gebergte en heeft zicht op zee. Een zwembad en sauna zijn aanwezig.

Maaltijden

Ook hier afwisseling troef. Ontbijten doen we in het hotel of buiten bij een bar (op z'n Spaans) of maken we zelf klaar. Picknick halen we bij de lokale supermarktjes en dineren doen we afwisselend in het hotel, bij de vele gezellige restaurants in de haven van Soller of Alcudia én we koken af en toe ook samen. 

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje.

Vervoer


We vliegen voor deze reis met de luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN),

Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
LX 781Brussel 14/10/2023 15:00Zurich 14/10/2023 16:15
LX 8246Zurich 14/10/2023 17:05Palma de Mallorca 14/10/2023 18:55
SN 3768Palma de Mallorca 21/10/2023 18:00Brussel 21/10/2023 20:20

We verplaatsen ons ter plaatse te voet, per trein, tram, bus, boot en op de fiets.

Klimaat

In het voor- en najaar is Mallorca de uitgelezen plek in Europa om te wandelen. Het is er nog niet te heet en de rivieren staan met water. Alles ziet mooi groen en de flora staat in volle bloei, in de eerste plaats de vele sinaasappel- en citrusbomen. Daarenboven wordt Mallorca dan minder druk bezocht, voordeel is de rust die er heerst, mogelijk nadeel dat enkele activiteiten weersafhankelijk zijn.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • Rugzak of reistas
 • Dagrugzak voor de spullen die je overdag nodig hebt 

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen
 • Sandalen of lichte (sport)schoenen (voor ’s avonds)
 • Watersandalen of sportschoenen die nat mogen worden - voor de canyoning zijn sportschoenen noodzakelijk (geen watersandalen of surfschoentjes)
 • Wandelkousen

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en) (zeker op dag 1 is een wandelbroek aangeraden!)
 • Wind- en waterdichte jas
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje (om de hals tegen de zon te beschermen)
 • Ondergoed
 • Zwemkledij
 • Short/bermuda

Verzorging

 • Toiletgerief (indien mogelijk producten die biologisch afbreekbaar zijn)
 • Handdoeken
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘After sun’
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles
 • Bewaardoos (genre tupperware) voor de picknick

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastiek zakken
 • Wc-papier
 • Zak- of hoofdlamp
 • Evt. wandelstokken
 • Identiteitskaart + kopie

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Spanje is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be