Bootz Logo

Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen - € 1660,00Jongerenreis
Een berg in de zee. Zo wordt Corsica al eens genoemd. Niet gelogen want we krijgen meer dan genoeg berg en een gezonde portie zee voorgeschoteld. Geladen met je eigen bagage stap je op deze tocht van de bergen in het binnenland naar de gezelligheid van de kust. Een reis voor wie ruige schoonheid en vrolijk afzien weet te appreciëren.
Aantal dagen: 8 dagen
Reisnummer: 24FR4COB1
Reisdata: 18/05/2024 - 25/05/2024


Wandelniveau:
Hoogtepunten
 • It's all in the name: bergen en zee
 • Wandeltochten in de wilde natuur
 • Mediterrane temperaturen, planten en geuren
 • Afkoelen in lokale meren en/of met lokale brouwsels

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Dag aan dag

Dag 1

Een Corte trip

We vliegen op Ajaccio. Een drukke kuststad in het zuiden van het eiland. Zeg maar dag aan de zee want daar kunnen we pas aan het einde van deze reis opnieuw onze tenen in doppen. Als het mooi weer is, gaan we ze wel af en toe eens zien. Een busje brengt ons meteen naar het binnenland. Terwijl het busje ons steeds dieper de bergen in rijdt, krijgen we al een voorproefje van wat komen zal. We sparen de kuiten vandaag en houden het op een wandeling door Corte, in het midden van het eiland en gekend om zijn 15de eeuwse citadel die vanop een hoge rots uitkijkt op de stad. Meteen ook onze eerste overnachtingsplaats.

Overnachting in Corte.

Dag 2

Lezen voor gevorderden

Corte werd gesticht bij de samenvloeiing van de rivieren Tavignano en Restonica. We rijden zo'n 15 km de mooie Restonicavallei in, om vandaar te voet verder te gaan. De viewpoints van deze wandeling zijn enkele ingesloten meren waarvan Melo de eerste is. Maar voordat we daar geraken, moeten we ons een weg banen op/onder/tussen/over grote granieten blokken. Boekenwurmen zijn hier zwaar in het voordeel want het helpt als je goed de route naar boven kunt lezen. De snelste lezers komen als eerste aan bij het Capitellomeer. Alsof onze knieën nog niet genoeg hebben afgezien, moeten we ook opnieuw afdalen naar Corte.

9 km - 595 m stijgen en 595 m dalen

Tweede overnachting in Corte.

Dag 3

Geniet van graniet

Je zou denken dat het hoogtepunt van de dag al voorbij is wanneer we met het busje toekomen in het boswachterhuis van Popaghja. De rit gaat door de indrukwekkende Scala Santa Régina, langs steile granietkliffen en woeste beekjes over een relatief smal bergwegje.
Maar de wandeling moet nog beginnen! We kunnen al eens halt houden aan één van de vele bergeries: verlaten herdershutten die hun beste tijd gehad hebben. De bergen hebben hier klinkende namen zoals Rotondo en Cintu en laten zeker een indruk na op ons, kleine Bootzies. Wanneer we eindelijk aan het Ninomeer komen, overvalt ons een gevoel van intense rust. Maar rustige liedjes duren niet lang, want al gauw lopen de moedigste Bootzers luidkeels het meer in. We zijn nu vlakbij de GR20, de legendarische route die over heel het eiland loopt. Niet zonder gevaar en zeker niet zonder voorbereiding! Wij stappen maar een stukje tot het eindpunt van de dag: de Col de Vergio. Hier stoten we op een kolossaal beeld, 9 meter hoog, van je zus. Oeps, foutje: Jezus. Het zicht hier is spectaculair, hij heeft zich alleszins een mooi plekje uitgekozen.

16,2 km - 1000 m stijgen en 700 m dalen

Overnachting in Col de Vergio.

Dag 4

Aardrijkskunde voor gevorderden

Vanaf vandaag gaat het enkel bergaf. Dat is natuurlijk gelogen, we gaan ook stevig klimmen, maar ons doel blijft de Corsicaanse stranden en dat betekent dat we deze nacht wat lager kunnen blijven pitten.
Om ons wat extra power te geven, kunnen we een stukje lokale kaas kopen in de ‘bergerie’ van Radule. Een niet zo vervallen ‘herdershutje’. We volgen de vele watervalletjes naar beneden, door het bos van Aïtone. Wie zijn aardrijkskunde kent, weet dat we dus terug onder de boomgrens zitten maar nog steeds boven de mediterrane golf van Porto. Een meevaller van al die watervallen zijn de vele natuurlijke, onverwarmde jacuzzi’s tussen de enorme rotsblokken in de rivier. Ideaal om de geur van zweet en de kaas van deze ochtend weg te spoelen.

18,6 km - 500 m stijgen en 985 m dalen

Overnachting in Evisa.

Dag 5

Nog efkes blijven, ‘t is hier zo mooi

Omdat het hier zo mooi is, slapen we deze nacht opnieuw in Evisa. We nemen vandaag de tijd om de top van de Melu te beklimmen op zo’n 1562 m hoog. Door het bos wandelen we tot op het plateau van Albia. En eenmaal helemaal doorgestapt naar de top van de Melu hebben we een zicht op de bergen in het noorden, Monte Cinto (de hoogste top van Corsica) en Paglia Orba. Ook het wilde westen van het eiland is inbegrepen in het uitzicht.

21,5 km - 640 m stijgen en 910 m dalen

Dag 6

The pink path

De Gorges de Spelunca is één van de mooiste wandeletappes in Corsica. We volgen een kolkende rivier door een kloof van roze graniet. Het gaat hier echt stevig naar beneden en hoe dichter bij de kust, hoe meer we tussen de vijgenbomen, agaven en eucalyptus lopen. Pluk wat geurtjes uit de lucht en stop ze in een potje voor later. De zilte zeegeur wordt steeds sterker als we over de eeuwenoude brug het dorpje Ota binnenwandelen. Nu zijn we niet ver meer van onze beloning. Het sfeervol havenstadje Porto met terrasjes, ijsjes én een strandje. “Après l'effort, le réconfort!” 

17,1 km - 425 m stijgen en 1320 m dalen

Dag 7

Werelderfgoed? Werelderfbest!

Hopelijk ben je goed uitgerust, want we geven er op deze laatste dag een fameuze lap op! We stappen naar de Calanches de Piana, een rotsachtig gebied dat terecht prijkt op de werelderfgoedlijst. De uitgesleten rotsformatie langs de kustlijn is een zeer waardige afsluiter van onze tocht van de bergen naar de zee.

16,9 km - 1060 m stijgen en 1060 m dalen

Transfer naar Ajaccio voor de laatste overnachting.

Dag 8

Ajacciorevoir!

Transfer naar de luchthaven van Ajaccio en vlucht naar Brussel. Vergeet niet het potje met Corsicaanse lucht in de ruimbagage te steken. Het veiligheidspersoneel op de luchthaven steekt hun neus maar al te graag in de mix van berglucht, vijgen en eucalyptus.

Prijs info

Prijs

€ 1660,00
Voorschot: € 580 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 150!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 08/02/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht
 • Logies
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Transfers ter plaatse zoals voorzien in het dagprogramma
 • Bootz-begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Begeleiding:

Ona Vanden Bergh


Logies

De eerste twee nachten verblijven we in een heel eenvoudige gîte in kamers met 4 of 5 bedden. Nadien overnachten we in kleinschalige en comfortabele hotels, in tweepersoonskamers met privésanitair.

Wandelniveau

 Stevige doorgaande trektocht met grote hoogteverschillen over vaak rotsige paden. Je hebt best geen hoogtevrees.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Maaltijden

Tijdens de wandeldagen krijgen we een lunchpakket mee. Ontbijten en dineren doen we in de gîte/het hotel.

Bagagevervoer

We dragen onze eigen rugzak met kleren (geen tent of kookgerief). Op dagen dat we in hetzelfde logies overnachten, hoeven we enkel een dagrugzak te dragen.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
XK 791Charleroi 18/05/2024 18:10Ajaccio 18/05/2024 19:55
XK 790Ajaccio 25/05/2024 15:35Charleroi 25/05/2024 17:25
We maken gebruik van het openbaar vervoer en privétransfers.

Klimaat

Warm, maar draaglijk door de hoogte of de nabijheid van de zee. ’s Nachts kan het flink afkoelen. Regen- of onweersbuien zijn altijd mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

Bagage

 • Grote degelijke rugzak met heupband (min. 60 liter + hoes)
 • Lichtgewicht dagrugzak 

Schoeisel & sokken

 • Waterdichte bergwandelschoenen met goed zoolprofiel (type B volstaat)
 • Trekkingsokken (3 paar)
 • (Wandel)sandalen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje en slaapzak zijn NIET NODIG. 
 • Keukenhanddoek

Kledij (inclusief de kledij die je aantrekt voor de vlucht)

 • Lichte wind- en waterdichte jas
 • 1 warme trui (fleece)
 • 1 lichte trui (sneldrogend)
 • 3 T-shirts (sneldrogend en eventueel 1 met lange mouwen)
 • 1 short/bermuda (sneldrogend)
 • Lange broek (sneldrogend)
 • Pet
 • Sjaaltje of buff
 • Badpak/zwembroek
 • Muts en handschoenen

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Rol toiletpapier
 • 1 kleine handdoek (sneldrogend) + evt. washandje
 • 1 klein stuk zeep (of wilderniss wash: shampoo/douchegel/wasmiddel in één)
 • 1 kleine tube tandpasta, tandenborstel
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor (kleine hoeveelheid)
 • Evt. ‘After sun’
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 2 liter)
 • Evt. (Zak)mesje

Diversen

 • Zaklamp
 • Degelijke zonnebril
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastic zakken (om kledij en voedsel waterdicht te verpakken)
 • Evt. powerbank en kabeltjes om gsm/fototoestel/horloge op te laden.
 • Evt. energierijk snoepgoed voor tussendoor
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor Frankrijk (Corsica) volstaat een identiteitskaart.

Achtergrondinformatie

LITERATUUR

Jos TOLBOOM, Het minimale reisgezelschap, Een wandeltocht door Corsica vormt de ruggengraat van deze roman. 

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be