Bootz Logo

Ierland - Van west naar oost


12 dagen - € 1490,00Jongerenreis
Redheads, kliffen, Guinness en Folk: sounds like a huge load of fun! Een reis naar het mekka van de folk, naar de steile kliffen in de barre Burren, en naar de Wicklow Mountains, land van Kelten en katholieken. Voor de afwisseling ook nog wat eilandhoppen op de Aran Islands. En regelmatig de Irish Pub in voor een gezellig potje folklore! De Ierse traditie in een perfecte symfonie met de wilde natuur!
Aantal dagen: 12 dagen
Reisnummer: 24IE4WOA1
Reisdata: 31/07/2024 - 11/08/2024


Wandelniveau:
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Hoogtepunten
 • Cliffs of Moher
 • Aran
 • Prachtige natuur
 • Ongekende gastvrijheid en Ierse pubcultuur
 • Stadsbezoek Dublin

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Dag aan dag

Dag 1

Dublin - Doolin
Welkom in Ierland, het land van klavertjesvier en al zeven keer winnaar van het Eurovisiesongfestival! Na onze landing in Dublin rijden we met een busje naar Doolin, een oergezellig dorpje aan de Atlantische westkust. 's Avonds maken we nog een wandelingetje langs de prachtige kust om de vakantie goed in te zetten, en dat wordt er alleen maar beter op wanneer we naar de pubs trekken. Want jawel, Doolin is zowat het Mekka van de Ierse folk!

Overnachting in een hostel in Doolin.

Dag 2

The Cliffs of Moher
We maken een spectaculaire tocht naar de Cliffs of Moher. Deze kilometerslange rotswanden rijzen zo’n 200 meter loodrecht op uit de zee. De klippen vormen een natuurlijke bescherming tegen de soms hevige golven van de Atlantische Oceaan. Bij helder weer kan men van hier de Aran Islands zien; bij minder goed weer hebben ze iets dreigends. We beleven adembenemende momenten als we de kracht aanschouwen waarmee de golven tegen de rotsen beuken. In de spleten tussen de rotsen nestelen zich ontelbare vogels. Meeuwen, zeekoeten, stormvogels en papegaaiduikers laten zich op de thermiek meedrijven of duiken in de oceaan op zoek naar vis.

Overnachting in een hostel in Doolin.

Dag 3

Burren by bike
De wandelschoenen kunnen een beetje uitrusten vandaag. We springen namelijk de fiets op voor een verkenning van de Burren. Lang geleden schuurde een immense gletsjer in de Burren de kalkstenen bodem uit tot een bizar karstlandschap, met richels en kloven en bezaaid met bloemen en kruiden. We fietsen langs kleine wegen, vissersdorpen en eeuwenoude monumenten. Keerpunt van de tocht is Black Head, waar grijze kalksteenklippen uit de oceaan oprijzen en langzaam overgaan in zandstrand. De terugweg voert ons over de Greenway, een pad dwars door de Burren met afwisselend vergezichten op het desolate binnenland of de kust.

Overnachting in een hostel in Doolin.

Dag 4

Aran
Vandaag zeggen we Doolin vaarwel, maar heel ver gaan we niet. Want een tiental kilometer van de kust verwijderd liggen de drie Aran-eilanden, waar de Ierse cultuur misschien wel in zijn puurste vorm bewaard bleef. De plaatselijke bewoners spreken er immers nog hun Keltische moedertaal. Prehistorische forten en overblijfselen van kerken en kloosters getuigen dat dit gebied ooit de bakermat was van de vroegere Ierse Kerk. Vandaag varen we naar Inishmore en maken er een rustige wandeling langs de vele muurtjes die als afbakening dienen tussen de huizen en de erven. 

Overnachting in een hostel op de Aran eilanden.

Dag 5

East (or) west, Aran best
Dag 2 in Inishmore biedt ons de keuze:

 • Wandeling langs de oostkust tot bij de ‘puffin holes’, grote gaten in de geërodeerde kust waar het water bij vloed met zo’n kracht kan beuken dat het metershoog opspat uit die gaten. Verder wandelen tot aan het Black Fort, een verlaten kasteel. Vooral indrukwekkend omwille van de kliffen er rond.
 • Wandeling naar het meest westelijke punt van het eiland tot aan het Dun Aengus Fort, gelegen op de rand van een 90 meter-hoge klif. Het uitzonderlijk goed bewaarde fort bestaat uit drie wallen van los op elkaar gestapelde stenen, die het binnenplein omgeven. 

Dag 6

Galway 
Boottocht naar Zuidoost-Connemara en direct verder met de bus naar de stad Galway, gelegen aan de gelijknamige baai. Het is er aangenaam slenteren in het stadscentrum met zijn nauwe straatjes, houten gevels en vele boekenwinkels. Deze universiteitsstad heeft - hoe kan het ook anders - een bruisend nachtleven dat altijd al heel wat muzikanten heeft aangetrokken.

Overnachting in een hostel in Galway.

Dag 7

The Wicklow Way
De bus brengt ons naar Glendalough, de vallei met de twee meren, in het hartje van de Wicklow Mountains. Niet alleen de natuur maakt deze vallei uniek. Hier staat de wieg van het Iers katholicisme, een katholicisme dat doorspekt is met Keltische invloeden. In de 6de eeuw stichtte St. Kevin hier zijn abdij. In de namiddag verkennen we deze vallei en bezoeken we de abdij.

Overnachting in een hostel in Glendalough.

Dag 8

Kelten in the Wicklows
Vanuit Glendalough komen we uit op de Wicklow Way. Het is Ierlands eerste langeafstandspad en loopt dwars door de Wicklow Mountains. We genieten van prachtige vergezichten in een desolaat veenlandschap! Een mooie opwarmer voor wat er ons de komende 2 dagen te wachten staat. 

Overnachting in een hostel in Glendalough.


 

Dag 9

Spink at the lakes
Vanuit Glendalough beginnen we aan een tweedaagse trektocht in de Wicklow Mountains, een prachtig laaggebergte dat ten zuiden van Dublin  evenwijdig met de oostkust loopt. We trekken over ‘The Spink’, een rotsige bergkam die leidt naar een uitkijkpunt over de twee meren van Glendalough. Overnachten doen we in een hostel in Glenmalure. Nu ja zeg maar gerust berghut ( er is geen stromend water en elektriciteit), maar wel prachtig gelegen boven een mooie vallei midden in de natuur.

Overnachting in een basic hostel in Glenmalure

Dag 10

Lugnaquilla
Wie wil kan (als het weer het toelaat) vanuit het logies klimmen naar de top van de Lugnaquilla Mountain (925 m), de hoogste berg van de Wicklow Mountains. Een grootser zicht over de bergen kan je je niet bedenken. Na de middag volgen we opnieuw een gedeelte van de Wicklow Way, dat ons terug naar ons vertouwd nest in Glendalough brengt.

Overnachting in een hostel in Glendalough.

Dag 11

Pints in Dublin
Een vroege bustransfer naar Dublin vandaag, zodat we de hoofdstad kunnen verblijden met ons bezoek. We kunnen de historische gebouwen uit de periode dat Dublin nog ‘Ath Cliath’ heette verkennen: St. Patrick’s Cathedral en Christ Church. Al wandelend langs de beboste lanen genieten we van de stijlvolle architectuur die Dublins Gouden eeuw achterliet: de typisch Georgiaanse huizen rond St. Stephens Green, het Customs House, de Collins Barracks en (zeker een aanrader) Trinity College. Anderen laten zich misschien verleiden om een bezoek te brengen aan de Guinness-brouwerij. ’s Avonds verkennen we in ieder geval de Temple Bar. Deze kleurrijke wijk is niet alleen het kloppend hart van de moderne kunst, het is vooral een wijk vol van muziek van ’s morgens tot na het sluiten van de pubs!

Overnachting in een hostel in Dublin.

Dag 12

Sé leigheas na póite ól arís
Relaxed ontbijten en afhankelijk van de vluchturen nog tijd om souvenirs te kopen of een laatste pint in de pub. In het vliegtuig selecteren we al de mooiste foto’s om ze daarna te delen met #travelbybootz of via info@bootz.be. De firma dankt u.

Prijs info

Prijs

€ 1490,00
Voorschot: € 520 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 90!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 22/04/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Lokaal vervoer
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 12
 • Logies
 • Bagagevervoer
 • Bootz-begeleiding
 • Huur fietsen
 • Btw.

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Praktische info

Begeleiding:

Tim Vanhulle


Wandelniveau

. Dagtrajecten van 4 tot 6 uur over soms rotsig of drassig terrein, waarbij slecht weer het wandelen kan verzwaren. Eerder beperkte hoogteverschillen.

De klim op dag 10 is   maar facultatief.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We slapen in meerpersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair in eenvoudige tot comfortabele hostels en jeugdherbergen. 

Maaltijden

De maaltijden zijn inbegrepen vanaf het avondeten op dag 1 tot en met het ontbijt op de laatste dag. Neem voor dag 1 zelf een lunchpakket mee!

We koken de meerderheid van de dagen zelf. Iedereen draagt zijn/haar steentje bij. In Galway en Dublin gaan we op restaurant. 

Bagagevervoer

Op dagen 9-10 dragen we eten en beperkte bagage voor 1 nacht. Elders dragen we enkel een dagrugzakje.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EI 631Brussel 31/07/2024 10:20Dublin 31/07/2024 11:05
EI 638Dublin 11/08/2024 18:30Brussel 11/08/2024 21:15
We verplaatsen ons per minibus, met de boot en met de lijnbus (2x).

Klimaat

Het weer in Ierland is wisselvallig en onvoorspelbaar. Ierland wordt ook wel 'The Emerald Isle' of het smaragdgroene eiland genoemd. Dat de landschappen zo groen zijn, heeft Ierland te "danken" aan behoorlijk veel regendagen.  

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • Rugzak of reistas (die je over een korte afstand zelf gemakkelijk kan dragen)
 • Dagrugzak (voor de spullen die je nodig hebt tijdens een dagwandeling + picknick, alsook voor de voeding + de zaken die je nodig hebt voor de tweedaagse: set kleren, wat toiletgerief, warme trui, regenkleding)
 • Waterdichte hoes (of een stevige plastic zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in de dagrugzak te stoppen).

Schoeisel & sokken

 • Enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen (je steekt wel eens een riviertje over per fiets)
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandel- of trekkingsokken
 • Evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas en evt. ook broek
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte trui
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen)
 • Hoed of pet
 • Sjaaltje of buff
 • Ondergoed
 • Short/bermuda
 • Eventueel zwemgerief
 • Stadskledij voor stadsbezoeken

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Handdoek
 • Biologisch afbreekbare zeep voor tijdens de tweedaagse trektocht
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor + aftersun
 • Beschermende lippenbalsem.

Eet-en drinkgerei

 • Lunchpakket voor dag 1
 • Drankfles (min. 1 liter)
 • Boterhamdoos
 • Evt. (zak)mesje en bestek

Diversen

 • Adapter voor Brits stopcontact (type G) of universele adapter
 • Stevige plastic zak om op te zitten tijdens de picknicks
 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes
 • Enkele plastic zakken
 • Wc-papier
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. stripverhalen, gezelschapsspelletjes,… voor ’s avonds
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)
 • Europese ziekteverzekeringskaart

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten. Meer info vind je op: www.mastercard.com (doorklikken naar Cardholder Services en ATM Locations).

Reisdocumenten

Voor Ierland volstaat je identiteitskaart.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.


Voor meer info en boekingen:

Bootz
Refugiestraat 15, 3290 Diest, Belgium
T +32 (0)13 33 40 40
F +32 (0)13 32 16 08
info@bootz.be

of bij één van de 7 Jokerkantoren:

Antwerpen
Blauwtorenplein 10
Tel. 03 231 72 68 antwerpen@joker.be

Gent
Bagattenstraat 64
Tel. 09 265 91 00 gent@joker.be

Hasselt
Leopoldplein 4
Tel. 011 23 25 88 hasselt@joker.be
Leuven
Boekhandelstraat 3
Tel. 016 22 65 50 leuven@joker.be

Harelbeke/Kortrijk Kortrijksesteenweg 415 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 056 22 56 14 harelbeke@joker.be

Mechelen
Rode Kruisplein 14 (in winkel AS-Adventure) Tel. 015 21 87 77 mechelen@joker.be

Wilrijk
Boomsesteenweg 666 (in winkel AS-Adventure)
Tel. 03 827 90 08 wilrijk@joker.be