La Réunion - Get together in La Réunion


15 dagen

3/10/2023 - 17/10/2023

- prijs € 2940


niet meer boekbaar

La Réunion - Get together in La Réunion


15 dagen

3/10/2023 - 17/10/2023

- prijs € 2940


niet meer boekbaar

La Réunion - Get together in La Réunion


15 dagen

3/10/2023 - 17/10/2023

- prijs € 2940


niet meer boekbaar

La Réunion - Get together in La Réunion


15 dagen

3/10/2023 - 17/10/2023

- prijs € 2940


niet meer boekbaar

La Réunion - Get together in La Réunion


15 dagen

3/10/2023 - 17/10/2023

- prijs € 2940


niet meer boekbaar
Jongerenreis La Réunion
In de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan, tussen Madagascar en Mauritius, ligt het eiland Réunion. Het is een stukje Frankrijk in de tropen, met een fenomenale diversiteit qua geografie, fauna en flora. Op enkele uren van elkaar vind je er tropisch woud en lavavelden, ruige pieken en paradijselijke stranden. We ontdekken het eiland tijdens een pittige trekking, met als ‘pièce de résistance’ de tocht naar de top van de Piton des Neiges (3069 m).
Prijs: € 2940
Reisnummer: 23FR4RUA1
Reisdatum: 3/10/2023 - 17/10/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 12
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

31

31

33

24

25

30

31

33

34

34

34

34

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,3

4 Beoordelingen

Algemene reistips

Dag 1

Frankrijk was nog nooit zo ver vliegen

We rijden vanuit België met ons eigen busje naar Parijs en zijn dus eigenlijk al in Frankrijk. Zo ver kan La Réunion niet meer zijn, toch?

Dag 2

Anderhalve dag later...

Na een nachtvlucht landen we 's morgens in Saint-Denis, de hoofdstad van La Reunion, waarna een busje ons naar onze gite in Dos d’Ane brengt. Dos d'Ane is een gezellig dorpje waar we wat kunnen rondslenteren of, voor wie wil, er meteen invliegen met een inlooptochtje naar Cap Noir waar we getrakteerd worden op een vue magnifique over Mafate, het gebied waar we de volgende dagen door gaan trekken.

Dag 3 tot en met 7

Maf doen in Mafate

Vanuit Dos d’Ane vertrekken we op een doorgaande trektocht die ons in 4 dagen door Mafate leidt. Het is een gebied zonder autowegen. Je hoort dus enkel de voetstappen van jezelf en de groep, het gekwetter van de vele vogels en het gekabbel van beekjes. Hier wonen amper mensen en als je iemand tegenkomt is dat zeker en vast iemand die ook weet dat het hier een wandelparadijs is in de ongerepte natuur.

Op de laatste dag steken we de Col de Taïbit ( 2061m ) over, waar we genieten van een indrukwekkend zicht op de cirques Mafate en Cilaos. We wandelen helemaal naar ons verblijf in het stadje Cilaos, waar we in de namiddag aankomen en ons tegoed doen aan een lekker Cilaos wijntje. Een drankje waar ze op het hele eiland trots op zijn.

Wie er een kaartje bij neemt, kan op het einde van deze trekking wat zigzaglijnen trekken tussen de dorpjes Dos d’Ane, Aurère, Cayenne, Roche Plate, La Nouvelle en Marla om te eindigen in Cilaos. 

Dag 8

Relax Cilaos (canyoning)

Hier zitten we dan, in het midden van het eiland, in een rustig stadje. Je zou denken dat hier niet meer te beleven valt dan in het gemiddelde vlaamse polderdorpje. Maar niets is minder waar. Je kan hier een spectaculaire canyoningtrip maken in de Bras Rouge canyon. Maar wie liever wil bekomen van de trektocht kan ook een rustdag inlassen en ontspannen in de thermen van het dorpje.
Of je je nu laat meedrijven op het wilde water van de cayoning of wat wil dobberen in het rustige water van de thermen… Je bent nooit voorbereid op de volgende 2-daagse trektocht die morgen vanuit dit dorpje vertrekt.

Dag 9

Rocketbootz aan!

We schieten meteen 1100 meter de hoogte in op de eerste dag. Recht naar de gite Dufour.

Dag 10

Licht aan vulkaan

Om 3 uur staan we op en een half uurtje later zijn we op weg om tegen 5.30 uur de top van Piton des Neiges (3070 m) te bereiken. We genieten van het prachtige kleuren- en schaduwspel van de opkomende zon. Kiekebich! (of kippenvel in het mooi nederlands) Bij een wolkenloze hemel ligt het hele eiland aan onze voeten. Als de opkomende zon niet alleen  tot in ons hartje maar ook tot in het puntje van onze tenen is geraakt, dalen we af en genieten we van een oververdiend ontbijt in de gite. Even rust ook voor de knieën, want nadien volgt de lange afdaling naar Hell-Bourg. Het dorpje Hell-Bourg is indrukwekkend gelegen op net geen 1000 m hoogte in het Cirque de Salazie, een van de 3 ‘cirques’  of keteldalen die de vulkaan Piton des Neiges omringen. Tijdens de afdaling richting oosten zien we de vegetatie stelselmatig veranderen, de laatste uren gaan door prachtig primair woud met unieke fauna en flora, waaronder de indrukwekkend boomvarens.

* Indien op dag 10 de weersvoorspelling minder prettig is, kan de beklimming ook op dag 9 gebeuren. Dan zien we alles bij zonsondergang i.p.v. bij zonsopgang. Diehards kunnen beide doen. :)

Dag 11

De vloer is gras

Een mooie rit brengt ons langs de oost- en zuidkust naar de voet van de Piton de la Fournaise, de nog actieve vulkaan van La Réunion.
We verblijven er in een gezellige gite. Onderweg is er oa tijd voor een stop aan lavavelden en een gezellige pick-nick aan het strand.

Dag 12

De vloer is lava

Vanop een hoogte van 2250 m wandelen we naar de top van de Piton de la Fournaise (2630 m), één van de meest actieve vulkanen ter wereld. Hoewel technisch eenvoudig, is de afdaling in de caldera en de wandeling naar de top van de Dolomieu-krater geen kattepis. Maar niets waar je, ondertussen getrainde Bootzer, niet tegen kan. In de vroege namiddag zijn we terug waar we begonnen, waarna we per minibus naar St-Gilles-les-Bains aan de westkust worden gebracht.

Dag 13

De vloer is water

Onze voeten zijn de voorbije 2 weken gemarteld door losliggende stenen, geweekt in warm en heilzaam water, gekieteld door groene grassprietjes en geschuurd door lavarotsen. Vandaag voegen we daar nog aan toe: gemasseerd door het golvende water van de Indische oceaan. Een dagje om uit te rusten dus (facultatieve activiteiten mogelijk op dag 13 en 14).

Dag 14 en 15

De vloer is lucht

Een Bootzvakantie is altijd te kort, maar na twee weken hebben we zeker en vast de mooiste plekjes van het eiland verkend. We nemen afscheid van het heerlijke leven en de gezonde lucht hier en ruilen die voor de artificiëel gezuiverde airco van het vliegtuig.
Weemoedig ga je nog eens door al je vakantiefoto’s alvorens je ze verstuurt naar info@bootz.be of tagged met #travelbybootz.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 2940
Voorschot: € 1030 per persoon

Inbegrepen

 • Transfer naar Parijs en terug per privé-bus
 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Logies
 • Maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 14
 • Transfers ter plaatse zoals voorzien in het dagprogramma
 • Bagagevervoer
 • Begeleiding
 • Lokale gidsen
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Optionele activiteiten (bv. canyoning € 65, helivlucht € 195 à 240, dolfijnsafari € 30 - prijzen o.v.).
 • Dranken
 • Fooien
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Tine Van Looveren


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 12 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

   voor de reis in zijn geheel. Geschikt voor wie over een goede fysieke conditie en uithoudingsvermogen beschikt. 
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachten in hotels, pensions en gites, doorgaans in meerpersoonskamers.

Maaltijden

Het ontbijt nemen we in het logies. ’s Middags eten we een picknick. Het avondmaal nemen we in het logies of op restaurant. Het eten in de gîtes is lekker, maar je krijgt variaties op hetzelfde thema. 

Bagagevervoer

Tijdens de doorgaande trekking draag je je grote rugzak met beperkte bagage (wat niet nodig is tijdens de trekking, kan achtergelaten worden bij onze partner ter plekke), elders enkel dagrugzak.


Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
AF 642Parijs (Orly) 03/10/2023 21:00Saint Denis 04/10/2023 10:00
AF 671Saint Denis 16/10/2023 21:15Parijs (Orly) 17/10/2023 06:35
We verplaatsen ons met privé-busjes en taxi’s. Gezien de kleine oppervlakte van het eiland (311 km²) zijn de afstanden die we afleggen allemaal kort. Hou wel rekening met veel kronkelende wegen, dus als je snel wagenziek wordt neem je hiervoor best de nodige medicatie mee.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.

Voor reizen op meer dan 5.000 km afstand wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens 40% van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 14 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 4 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De beste periode om La Réunion te bezoeken is van juni tot oktober. De kans op regen is dan een stuk kleiner dan in de maanden december tot en met maart en de temperaturen liggen doorgaans boven de 20°. In de bergen is het sowieso koeler.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op: Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis.

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • grote trekkingrugzak 
 • dagrugzakje 

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepel (wandel)broek(en)
 • lichte wind- en waterdichte vest
 • lichte trui
 • warme trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • badpak/zwembroek 
 • short.

Verzorging

 • toiletgerief
 • handdoek (die van het sneldrogende type zijn licht en nemen weinig plaats in)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘after sun’
 • beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak (min. 1,5 L)
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • lakenzak
 • evt. wandelstokken
 • enkele plastiek zakken
 • zaklamp 
 • evt. verrekijker
 • evt. oorstopjes 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • evt. verdeelstekker (om 2 apparaten tegelijk op te laden)
 • evt. powerbank

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van La Réunion is de euro. Het is aangeraden om cash geld van hieruit mee te nemen.

Reisdocumenten

Voor reizen naar La Réunion volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar La Réunion door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A
Iedereen die naar Afrika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best  tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Knokkelkoortsen
Op het eiland kunnen dengue-en chikungunyakoorts voorkomen. Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.


Achtergrondinformatie


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door op een zaterdagvoormiddag in ons kantoorgebouw te Diest of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, rugzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: