Armenië - Sportieve wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

22/08/2024 - 3/09/2024

- prijs € 2440


niet meer boekbaar

Armenië - Sportieve wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

22/08/2024 - 3/09/2024

- prijs € 2440


niet meer boekbaar

Armenië - Sportieve wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

22/08/2024 - 3/09/2024

- prijs € 2440


niet meer boekbaar

Armenië - Sportieve wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

22/08/2024 - 3/09/2024

- prijs € 2440


niet meer boekbaar

Armenië - Sportieve wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen

22/08/2024 - 3/09/2024

- prijs € 2440


niet meer boekbaar
Jongerenreis Armenië
Wie van cultuur en inspanning houdt, zit aan het juiste adres bij Armenië. We verkennen de Zuidelijke Kaukasus met zijn groene heuvels, vulkaanvelden en de Aragats-berg. Tijdens 2 meerdaagse trekkings ontdekken we gezellige dorpen, veel kloosters en ruïnes, en de indrukwekkende Garni-kloof. ’s Avonds overnachten we in tenten, guesthouses of hotels en leren we de Armeense cultuur beter kennen tijdens een diner bij mensen thuis.
Prijs: € 2440
Reisnummer: 24AM4ASA1
Reisdatum: 22/08/2024 - 3/09/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Hoogtepunten

 • Cultuur opsnuiven in de hoofdstad Yerevan
 • Het Kobayr klooster bezoeken
 • De groene landschappen van de Lori-streek
 • De zuidelijke piek van Aragats overwinnen
 • Tafelen met de Armeense bevolking

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Heenreis naar Armenië

Eindelijk is het zover! We ontmoeten de groep op de luchthaven en vertrekken richting Armenië.
Bij aankomst brengt de minibus ons naar de hoofdstad Yerevan, waar we vroeg in ons bed kruipen om nog wat extra energie op te doen voor de trip.

Dag 2

Citytour door Yerevan

Tijdens een stadswandeling door Yerevan leren we meer over de Armeense genocidegeschiedenis. We verkennen historische gebouwen zoals het Erebuni fort en de ruïne van de Avan-kathedraal. Cultuurliefhebbers komen aan hun trekken door de vele theaters, museums en bibliotheken.
’s Avonds rijden we naar Haghpat. In het hotel worden we verwent met een heerlijke Armeense maaltijd.

Dag 3

Bezoek aan het Kobayr-klooster

Vandaag wandelen we over groene heuvels, langs kabbelende waterbronnen door het berglandschap van de Lori-streek. Ons einddoel is het Kobayr monastery: een indrukwekkend klooster op de rand van een diepe kloof.

Ca. 9-10 km | 3,5 à 4 uur

Dag 4 - 6

3-daagse trekking door Voskepar

Met onze dagrugzak hiken we door de groene bossen van de Voskepar-bergketen. Onze lunchbreak houden we in een gezellig Armeens dorp op onze weg. Af en toe krijgen we gezelschap op de route: grote schapenkuddes wandelen mee door de uitgestrekte weiden. ’s Avonds maken we moe maar voldaan ons avondmaal in de zomerhutten van de herders en zetten we onze tenten op in de vallei. Op de derde dag passeren we maar liefst 3 kloosters tijdens onze afdaling naar Yenokavan: een dorp op de beboste hellingen van de Lastiver-kloof. We eten ’s avonds bij mensen thuis, wat een unieke ervaring om met hen te babbelen!

Dag 1: Ca. 15-16 km | 4,5 à 5 uur
Dag 2: Ca. 16-17 km | 3,5 à 4 uur
Dag 3: Ca. 20-21 km | 5 à 6 uur

 

Dag 7

Nationaal Park Dilijan

Onze dag start bij het Parz-meer dat middenin de beukenbossen ligt van het Nationaal Park Dilijan. We wandelen richting het dorp Gosh, daar bezoeken we een indrukwekkend gerestaureerd klooster. Opnieuw zijn we ‘s avonds te gast bij mensen thuis. Overnachten doen we op hotel aan het Sevan-meer: het grootste meer van Armenië.

Ca. 8 à 8,5 km | 3 à 3,5 uur

Dag 8 - 10

3-daagse trekking naar de Aghadahak-top

Vanuit Tsakhashen start onze trekking op de hellingen van het Aghdahak-gebergte. Onze bagage wordt getransporteerd dus we hoeven enkel onze dagrugzak te dragen. We kiezen weer een idyllisch slaapplekje uit op het vulkaanveld van de Geghama-bergketen: een uitzicht om U tegen te zeggen! Op dag 2 staat er een stevige klim op het programma: de Aghdahak-top (3.599 m). Onze beloning zijn de vergezichten op het imposante kratermeer en de Aragats-vulkaan! Onderweg leert de gids ons meer over de prehistorische rotstekeningen die we passeren. We kamperen bij een bergmeertje. De volgende ochtend wandelen we naar Sevaberd. Van hieruit gaan we met de minibus naar Garni waar we overnachten in een guesthouse.

Dag 1: Ca. 15-16 km | 6 à 7 uur
Dag 2: Ca. 8-10 km | 5,5 à 6 uur
Dag 3: Ca. 15-16 km | 4 à 4,5 uur

Dag 11

Wonderlijke Garni-kloof

Het wordt een dag vol verwondering! De Garni-kloof is een kloof gemaakt uit zwart basaltgesteente dat gevormd werd door gestolde lava.
Er staat ook cultuur op het programma: een bezoek aan het Geghard-klooster en vrije tijd in de hoofdstad Yerevan.

Ca. 5-7 km | 1,5 à 2 uur

Dag 12

De zuidelijke piek van Aragats

We sluiten onze reis af met een pittige klepper. Van het Kari-meer wandelen we op de flanken van de Aragats-berg naar de zuidelijke piek (3.880 m). Boven genieten we van een waanzinnig uitzicht op de krater en de andere 3 pieken.

In de late namiddag kopen we onze laatste souvenirs en ontspannen met een gezellig diner in een lokaal restaurant in Yerevan. Schol, op de laatste avond!

Ca. 6-7 km | 5 à 5,5 uur

Dag 13

Einde

Vaarwel Armenië! 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 2440
Voorschot: € 850 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 170!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 14/05/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Transfers
 • Logies
 • Maaltijden vanaf ontbijt op dag 2 t.e.m. het ontbijt op dag 13
 • Inkomgelden van de vermelde bezienswaardigheden
 • Bagagevervoer
 • Kampeermateriaal
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Lokale gidsen

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Tom Cornelis


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Wandelingen van 3 tot 7 uur. Voor de afstanden: zie dagschema. De meeste paden zijn verlaten wegen, oude karresporen of schapenpaden.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

 • 6 nachten in middenklassehotels
 • 3 nachten in tweepersoonstenten
 • De overige 2 nachten logeren we bij mensen thuis. Je kan het geen B&B noemen, want het is allemaal veel authentieker, met enkele slaapkamers (compleet met kruisbeeld, ‘mooie’ sprei en een scheef lampje) en een badkamer die de groepsleden delen.

Maaltijden

 • Het ontbijt nemen we in het logies met koffie of thee met 'lavash'-brood, boter, jam en kaas en soms een tomatenomelet of 'madzoon'-yoghurt. Het middagmaal is een picknick. Het warm avondmaal eten we meestal in de logiesplaats. Bij het logies in privéhuizen, hebben we de kans om de Armeense huiskeuken te proeven. Vaak staat moeder de vrouw al van de dag voor onze aankomst aan het fornuis en worden dochters en schoondochters opgetrommeld om op te dienen.
 • De traditionele Armeense keuken is een weerspiegeling van de geschiedenis en de geografie van het land. De bereiding van veel vlees-, vis- en groentegerechten in de Armeense keuken vereist ingewikkelde procedures als vullen, schuimen en pureren. Basisingrediënten zijn lamsvlees, aubergine, mayonaise, yoghurt en brood (lavash). Armeniërs gebruiken eerder gebroken tarwe (burghul) in plaats van de maïs en rijst die populair zijn bij buren Georgië en Azerbeidzjan. Vruchten en noten worden vaak gebruikt in gerechten, bv. gedroogde abrikozen, kweeperen, appels, granaatappelpitten, walnoten, amandelen, pistachenoten, pijnboompitten... Groenten worden vaak ingemaakt en verse kruiden worden veelvuldig gebruikt. Gevulde gerechten zijn erg populair: druivenbladeren, allerhande kolen, aubergines, courgettes, pompoenen, tomaten, paprika's, uien en aardappelen worden gevuld met allerhande vlees- (ook orgaanvlees) en visbereidingen.

Bagage

Tijdens de wandelingen dragen we enkel onze dagrugzak. De bagage wordt altijd vervoerd.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 2899Brussel 22/08/2024 18:15Yerevan 23/08/2024 00:45
SN 2900Yerevan 03/09/2024 00:50Brussel 03/09/2024 03:45
We verplaatsen ons meestal per (mini)bus met airco en 1 x met jeeps.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het bergachtige landschap en de hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd klimaat met warme tot zeer warme zomers en koude winters. In het gebergte wordt het frisser naarmate je hoger gaat, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk. 

Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis: 

Bagage

 • Rugzak of reistas
 • Dagrugzakje met goede sluiting

Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz (in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Wij raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het vervoer ter plaatse en het dragen over korte afstanden een stuk makkelijker. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,…

Schoeisel & sokken

 • Stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandelsokken
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte vest
 • Wollen trui of fleece
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen, tegen de zon)
 • Hoed of pet
 • Ondergoed
 • Bermuda (liever geen korte shorts)
 • Handschoenen en muts
Tip: Het Armeense platteland is conservatief. Daarom respecteer je in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen. Het is bovendien veel aangenamer én veiliger om  luchtige kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek, lange rok). 

Verzorging

 • Toiletgerief
 •  Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 •  Verkoelende lotion
 •  Beschermende lippenbalsem
 • 1 handdoek

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter; je kan ter plaats ook een petfles kopen en die tijdens de reis blijven gebruiken)
 • Evt. (zak)mesje (om bv. een stuk fruit te schillen)
 • Bord, mes, lepel, vork en een beker. 

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. wandelstokken
 • Multistekker. De kamers hebben vaak maar een enkel stopcontact. Het zijn wel dezelfde stekkers als hier.
 • Evt. oordopjes
 • Evt. verduisterend oogmasker
 • Evt. buff
 • Handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

 • De munt in Armenië is de dram (AMD). In steden als Jerevan, en Sevan kan je met je betaalkaart (Maestro, Cirrus) terecht aan de geldautomaat. Er zijn echter vaak pannes en daarom is het aangeraden ook cash euro's mee te nemen die je ter plaatse kan omwisselen.

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je de werking hiervan tijdelijk laten activeren via je bank (of bank-app).


Formaliteiten

 • Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 6 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.
 • Als EU-burger heb je voor een verblijf tot 180 dagen geen visum nodig.
Tip: maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Gezondheid

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegde arts of medische autoriteit. Je vindt alvast meer info op: ITG (Instituut Tropische Geneeskunde).

Meer informatie

 • Een bondig en verhelderend artikel over de Armeense genocide vind je HIER (Mo magazine)
 • Landinformatie (geschiedenis, geografie, economie, cultuur, enz.) vind je HIER (Encyclopedia Britannica online; in het Engels)
 • Een boek dat een goed beeld geeft van de gruwel tijdens de genocide is ‘Het dagboek van Aram’, van Maria Angels Anglada.
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: