Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

25/08/2024 - 1/09/2024

- prijs € 890


Boek deze reis »

Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

25/08/2024 - 1/09/2024

- prijs € 890


Boek deze reis »

Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

25/08/2024 - 1/09/2024

- prijs € 890


Boek deze reis »

Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

25/08/2024 - 1/09/2024

- prijs € 890


Boek deze reis »

Oostenrijk - Huttentocht in Silvretta


8 dagen

25/08/2024 - 1/09/2024

- prijs € 890


Boek deze reis »
Jongerenreis Oostenrijk
Het Silvretta-massief is zodanig groot dat het zich geen bal aantrekt van landsgrenzen. Oostenrijk en Zwitserland delen deze bergketen met meerdere bergtoppen boven de 3000 m. Tussen de bergtoppen liggen gletsjers die eruitzien als toefjes slagroom. Deze witte dekens geven extra grandeur aan de uitgestrekte valleien en imposante bergflanken. We krijgen zes dagen de tijd om dit gebied te verkennen en maken er dan ook een memorabele trektocht van. Stevig stijgen en drastisch dalen in dit fenomenaal brokje natuur. Met overnachting in goed uitgeruste berghutten.
Prijs: € 890
Reisnummer: 24AT4SVA2
Reisdatum: 25/08/2024 - 1/09/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Hoogtepunten

 • Doorgaande trektocht
 • Epic views
 • Comfortabele berghutten
 • Gletsjers
 • Zie foto's (die voor zich spreken)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,3

29 Beoordelingen

reviews van klanten

De Huttentocht in het SIlvrettamassief is een pittige en uitdagende, maar vooral prachtige reis! Mede door een goede organisatie, top begeleidster, gezellige groep en prachtige uitzichten was het een avontuur dat me nog lang gaat bijblijven! Tip: wandelstokken zijn een must met het vele stijgen en dalen & vergeet de oordopjes niet voor in de gezellige berghutten ;).

Jonas B. -

Fantastische trektocht! Smaakmakers zijn o.a. de charmante berghutten, de pittige beklimmingen & facultatieve extraatjes, en last but not least het willekeurige gefluit van obese bergmarmotten :-)

Siegert L. -

De Bootz Huttentocht in Silvretta heeft alles wat je kan verwachten van een huttentocht in groep: een parkours op hoogte met veel afwisselende vergezichten, berghutten met lekker eten en gemeenschappelijke slaapzalen (waar je elkaar goed kan horen snurken)! Zeker een aanrader voor wie een passie heeft om te wandelen in de bergen en een stukje van Oostenrijk en Zwitserland wil zien! Smeer je kuiten maar in voor deze stevige trektocht!

Dieter M. -

Een zeer toffe reis die je mond meerdere malen laat openvallen door de prachtige berglandschappen. Dat maakt het afzien iets minder zwaar :D.

Gert V. -

Prachtige reis! Enorm veel dieren gespot waaronder steenbokken, marmotten maar ook de typische Oostenrijkse koeien ontbraken niet. Mooie wandelingen langs watervallen, gletsjers, rotsige formaties maar ook groene landschappen. Kortweg een absolute aanrader!

Kimberly J. -

Prachtige reis! Uitdagend en pittig, maar adembenemend mooi en een super leuke sfeer. Een dikke aanrader ;)

Eva C. -

Ik heb enorm uitgekeken naar deze trektocht, die mijn verwachtingen volledig heeft vervuld. De organisatie, begeleiding en de groep waren heel goed. Mijn batterij is weer opgeladen en ik kijk al uit naar mijn volgende tocht!

Brice A. -

Prachtige reis. Bijzonder fijne mensen ontmoet en mede dankzij de goede organisatie absoluut kunnen genieten van de overdonderende natuur in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen!

Louis E. -

Het was een toffe groep, goed gebalanceerd qua wandelervaring. De organisatie zat goed in elkaar. De Silvrettaregio tot slot is overweldigend mooi, zonder te toeristisch aan te voelen, heel gevarieerd ook qua wandelingen. Deze reis is zeker de moeite waard.

Jo R. -

Het was een leuke huttentocht, met enkele pittige stukjes, zowel wat langere stukjes klimmen als enkele passages in de afdalingen waren wat meer uitdagend. Maar al bij al viel het mee, was de tocht goed doenbaar, als je in conditie bent. Het terrein was ook afwisselend, wat het ook leuk maakt.

Nele L. -

Topreis! Met fantastische mensen, adembenemende landschappen en avontuur. Het was genieten!

Iris M. -

Geweldige reis met prachtige uitzichten, uitdagende paden en kans om dieren te spotten! Heel afwisselende wandelingen. Ik had nog nooit in de bergen gewandeld, laat staan een huttentocht gedaan, maar als je ervoor gaat en een basisconditie hebt is het zeker te doen (en zeer zeker de moeite waard!).

Priya N. -

Algemene reistips


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: