België - De Groene vallei


1 dag

9/03/2024 - 9/03/2024

- prijs € 55


niet meer boekbaar

België - De Groene vallei


1 dag

9/03/2024 - 9/03/2024

- prijs € 55


niet meer boekbaar

België - De Groene vallei


1 dag

9/03/2024 - 9/03/2024

- prijs € 55


niet meer boekbaar
Jongerenreis België
De 'Groene vallei' is een verzameling van een tiental natuurgebieden en een groene oase van rust in de driehoek Leuven-Brussel-Mechelen. Vanuit het centrum van Erps wandelen we door het Grootveld en keren even terug in de tijd, met zichten op afgelegen dorpen en kerktorens aan de einder. Langs vele knuppelpaden verkennen we Silsom, aka het Mangrovebos. We volgen de Molenbeek naar de magische plek waar de 'Zwarte Madam' staat. Volgens legenden lokte zij inwoners met stemgeluiden 's nachts de Molenbeek in. Wij houden het droog en blijven op de prachtige paadjes rond het gebied.
Prijs: € 55
Reisnummer: 24BE4GVA1
Reisdatum: 9/03/2024 - 9/03/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 15
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

29

32

32

33

33

34

34

28

32

33

33

34

28

28

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 55
Voorschot: 30% van de reissom

Inbegrepen

 • Nederlandstalige begeleiding
 • warm avondmaal
 • BTW

Niet inbegrepen

 • dranken
 • middagpicknick (zelf meebrengen)
 • heen- en terug reis

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Yasmin Haegeman


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 15 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Niveau . Tocht van ca. 21 km door vaak drassig terrein.
Wij drukken het wandelniveau van elke reis uit in het ‘stappertjes-systeem’.
Gezien wandelen de hoofdactiviteit van deze reis is, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze wandelingen deel te nemen.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Vervoer

Hoe kom je er?
Openbaar vervoer: de dichtstbijzijnde stations zijn Kortenberg en Leuven. Vandaar kan je met de bus verder naar Erps-Kwerps.
Met eigen wagen. Parkeren kan aan ontmoetingshuis De Klok of even verder aan de kerk in het centrum van Erps.
Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.

Vertrekinfo

Een week voor vertrek ontvang je een mail met de deelnemerslijst en een PDF-versie van deze webpagina. Mochten er wijzingen rond de afspraak zijn, vind je de nieuwe gegevens in dit PDF-document.
Mocht er zich een onvoorziene omstandigheid voordoen waardoor je op korte termijn moet annuleren, willen we je vriendelijk vragen om dit telefonisch te doen:

Bootz op 013 67 80 84 - maandag tot vrijdag tussen 11 en 16 uur;
In het weekend bel je rechtstreeks met de begeleid(st)er (zie deelnemerslijst) of op het noodnummer van Bootz/Anders Reizen: 0477 374037 (enkel telefoonoproepen, geen tekstberichten).
Indien er zich op de dag zelf een probleem voordoet waarbij je de hulp of raad van de begeleid(st)er nodig hebt, neem je rechtstreeks met haar/hem contact op.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: