Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

26/05/2024 - 2/06/2024

- prijs € 1770


Boek deze reis »

Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

26/05/2024 - 2/06/2024

- prijs € 1770


Boek deze reis »

Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

26/05/2024 - 2/06/2024

- prijs € 1770


Boek deze reis »

Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

26/05/2024 - 2/06/2024

- prijs € 1770


Boek deze reis »

Spanje - Barranco's in La Gomera


8 dagen

26/05/2024 - 2/06/2024

- prijs € 1770


Boek deze reis »
Jongerenreis Spanje
Voor de kust van Afrika ligt zowaar een stukje Spanje. De Canarische Eilanden tellen 7 grote eilanden en 6 kleintjes. Van die 7 grote is La Gomera het op een na kleinste. Maar zeker ook één van de mooiste! Ontdek een ruige natuur, waar bergflanken zich steil de zee instorten en waar je zo’n veertig diepe ‘barrancos’ (ravijnen) kunt vinden, ontstaan door eeuwen van erosie, die het eiland doorklieven. Je trekt van groene bossen naar valleien bezaaid met bananen- en avocadoplantages, over rotsachtige bergpaden en naar verlaten stranden. Plantjes? Jazeker: afwisselend, uitbundig én apart! Als Jurassic Park ooit realiteit wordt, dan is La Gomera ongetwijfeld een optie!
Prijs: € 1770
Reisnummer: 24ES4LGA1
Reisdatum: 26/05/2024 - 2/06/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

27

Hoogtepunten

 • El Parque Jurásico canario (een Canarisch Jurassic Park)
 • Laurisilvas, palmeras, plátanos, cactus (Canarische flora)
 • Buenavistas canarias  (Canarische panorama’s)
 • La cocina canaria (kanaries, een lokale delicatesse)

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,4

15 Beoordelingen

reviews van klanten

Een klein vulkanisch eiland, met een reusachtige verscheidenheid aan landschappen: van kale okerkleurige vulkaanlandschappen tot weelderig begroeide rotskloven en schaduwrijke, verkoelende laurierbossen. Elke wandeling bracht ons naar een nieuw soort vegetatie en die variatie in wandelingen is wat deze reis zo mooi maakt. Zowel de reisleidster als de groep waren erg behulpzaam en integer. Samen terugkijken op en vermoeid zijn na een erg pittige maar prachtige klim schept onvermijdelijk een band, ook al zijn de karakters op groepsreizen vaak erg uiteenlopend.

Laurens D. -

Ik heb gelachen, genoten en ook enorm gezweet. La Gomera heeft ons veel mooie, afwisselende wandelingen gegeven. We wandelden door hete Barrancos en verfrissende laurierbossen, stonden op bergtoppen met fantastische vergezichten, liepen langs stekelige cactussen en genoten in de schaduw van de talrijke palmbomen die op het eiland staan. Wat deze reis nog beter maakte, was dat ik deel mocht uitmaken van een geweldige groep. Het groepsgevoel zat heel goed en dat maakte dat de reis veel meer was dan 'even nazomeren in de herfst'. Danku Bootz (en in het bijzonder onze reisbegeleidster) voor alweer een mooie reis waar ik op kan terugkijken!

Sarah J. -

Heel mooie wandelreis met gevarieerde uitzichten. Van laurierbossen tot droge/dorre barranco's, gezellige stadjes en toffe strandjes bij warme temperaturen.

Michiel P. -

Geweldige reis met mooie wandelingen en prachtige vergezichten. Samen met een toffe groep was dit echt een topreis!

Gert V. -

Algemene reistips

Dag 1

Check-in
Het is D-day, onze Bootz-compagnie verzamelt in Brussel voor de geplande landing op het strand van Tenerife. Eens aangekomen - inmiddels praten we allemaal vlekkeloos Spaans - zoeken we de haven van Los Cristianos op. Daar wacht immers onze ferry voor de overtocht naar San Sebastian de la Gomera. La Gomera is eigenlijk één grote, uit de zee oprijzende vulkaan, een vulkaan die (niet echt) luistert naar de klinkende naam ‘Garajonay’ (1478 m). Wij blijven vier nachten plakken in San Sebastian, aan de oostkant van het eiland. Ga op zoek naar het huis waar Christoffel Colombus ooit logeerde, en ontdek het verhaal achter de 'Torre del Conde', waar de beruchte Biatriz de Bodilla, maîtresse van koning Ferdinand van Aragón, verbleef. Aaah, vacaciones!

Dag 2

Trekken over bergkammen
Dag 2 brengt ons naar de Roque de Sombrero, waar we het eiland pas echt gaan verkennen. We starten pittig met een stevige hike met veel klimmen en dalen en prachtige uitzichten over La Gomera. Eindigen doen we opnieuw in San Sebastian. We vergeten ook onze modieuze zwemoutfit niet, want als de zon een beetje meewerkt, kunnen we bij Playa de Guancha een frisse duik nemen!

Dag 3

Vooruit met de (berg)geit
De Alto de Garajonay is een heerlijk gelegen hoogvlakte, waar je, als je wilt, de klim naar de top van de vulkaan kan aanvangen. Maar ons eerste doel is eigenlijk El Cedro, midden in een mysterieus laurierbos. We wandelen hier op Unesco-territorium, want gans het centrale hoogland van La Gomera is beschermd natuurgebied. En dus vallen onze monden af en toe open van wat er rondom ons te bekijken valt! Een steile afdaling haalt de berggeit in jou boven en brengt ons tot in Hermigua. Een pareltje van moeder natuur, die tocht van vandaag: wie trouwens een foto meebrengt van de Mediterrane boomkikker of de West-Canarische skink krijgt van ons nog een pintje!

Dag 4

Jurassic Park style
De ochtend voert ons naar naar het gehuchtje El Rumbazo, waar we langzaam beginnen te klimmen naar het ronduit spectaculaire Barranco de Guarimiar. Daar vind je de voet van de Roque Agando, een 200 m-hoge vulkanische schoorsteen. Jurassic Park, anyone?

Dag 5

Lang gapen naar La Gomera
Een stevig ontbijtje gevolgd door een ritje op de bus. Vergeet ook je bagage niet, want vandaag verhuizen we naar Chipude, waar een sympathiek berghotelletje heel erg sympathiek staat te wezen aan de voet van de Fortaleza, de naar het schijnt heilige berg van de Guanches (de oorspronkelijke bewoners van de archipel). Vier wielen brengen ons nog wat hoger tot in het prachtig gelegen dorpje Arure, en dan gaat het opnieuw naar ons hotelletje. Ditmaal wel zonder wielen! Wie zin heeft mag zich nog even uitsloven om de top van de Fortaleza te bereiken. Hou er wel rekening mee dat je niet bang mag zijn van wat klauterwerk! De beloning is opnieuw een grandioos panorama!

Dag 6

Een Koninklijke tocht
Geen ‘Grote Koningen’ in de Valle Gran Rey, tenzij de Bootzers die zich hier koning te rijk voelen. Afwisseling troef op dag 6! Eerst de kust, dan weer een vallei die sterk aan een canyon doet denken en waarvan de terrassen op de hellingen overvloedig begroeid zijn met palmbomen. Stevige tocht ook vandaag, want het gaat bijna steeds de hoogte in tot aan het logies in Chipude.

Dag 7

Door de ogen van de Maagd
De laatste caminata van de week! Profiteren à volonté dus! Op naar het onherbergzame noordwesten, en wel naar het dorpje Las Hayas. Even door het laurierbos en later over dorre rotsen naar de kapellen van Santa Clara en Nuestra Señora de Coromoto, waar de Virgen ons een zedige blik toewerpt. Klapper is het prachtige uitzichtpunt met de toepasselijke naam ‘Buenavista’. Van daar gaat het in dalende lijn tot aan het openluchtzwembad van Playa de Vallehermoso, waar de bus op ons wacht voor het retourtje naar Chipude.

Dag 8

A la casa
Helaas, helaas… Je BOOTZ-reis zit er alweer op! Zoals gewoonlijk kan de uitwisseling van start gaan van telefoonnummers en e-mailadressen, van kussen en omhelzingen, en van facebookprofielen tot stamcafé-adressen. Niet getreurd, op de BOOTZ-website staat al een lading nieuwe uitdagingen te wachten!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1770
Voorschot: € 620 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 120!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 16/02/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Logies
 • Transfers
 • Maaltijden vanaf avondeten dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Bootz-begeleiding
 • Bagagevervoer
 • Luchthaventaksen
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Inkomgelden van musea, bezienswaardigheden e.d. die niet opgenomen zijn in het programma 
 • Dranken
 • Fooien
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Liane Hendrickx


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

. Omwille van lange en soms lastige afdalingen neigen enkele wandelingen naar .
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Na vier overnachtingen in San Sebastian de La Gomera verhuizen we naar Chipude. We verblijven in eenvoudige maar comfortabele hotels.

Maaltijden

We ontbijten in of in de buurt van het logies. We nemen onze zelfbereide lunchpakketten mee voor onderweg en ’s avonds eten we een warme maaltijd op restaurant.

Bagagevervoer

We dragen enkel onze dagrugzak tijdens de wandelingen.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 3781Brussel 26/05/2024 13:20Tenerife 26/05/2024 17:00
SN 3782Tenerife 02/06/2024 18:00Brussel 02/06/2024 23:20
Een minibus brengt ons van de luchthaven van Tenerife naar de haven, waar we de ferry nemen naar La Gomera. De overtocht duurt een klein uur.
Op La Gomera doen we voor de verplaatsingen een beroep op privévervoer.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Zachte dagtemperaturen. Regen valt niet uit te sluiten. Op hetzelfde moment kan het zonnig warm zijn aan de kust maar koud en mistig op grotere hoogte.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage 

 • rugzak, reistas of desnoods een kleine valies
 • dagrugzak

Schoeisel & sokken

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen 
 • lichte schoenen voor ‘s avonds 
 • wandelsokken

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jaswarme wollen trui of fleece
 • enkele hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • hoed of pet
 • ondergoed
 • short
 • evt. pyjama

Verzorging 

 • toiletgerief 
 • handdoek 
 • zonnecrème 
 • beschermende lippenbalsem en aftersun 

Eet- en drinkgerei 

 • drankfles (min. 1 liter) 
 • evt. (zak)mesje 
 • picknickbord & -beker

Diversen 

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren) 
 • evt. oordopjes
 • enkele plastic zakken 
 • zaklamp
 • evt. wandelstokken 
 • identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Ook op de Canarische eilanden is de euro de munteenheid. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Spanje volstaat je identiteitskaart.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: