Spanje - Ordesa: op zoek naar de Verloren Berg


9 dagen

27/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 930


niet meer boekbaar

Spanje - Ordesa: op zoek naar de Verloren Berg


9 dagen

27/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 930


niet meer boekbaar

Spanje - Ordesa: op zoek naar de Verloren Berg


9 dagen

27/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 930


niet meer boekbaar

Spanje - Ordesa: op zoek naar de Verloren Berg


9 dagen

27/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 930


niet meer boekbaar

Spanje - Ordesa: op zoek naar de Verloren Berg


9 dagen

27/07/2024 - 4/08/2024

- prijs € 930


niet meer boekbaar
Jongerenreis Spanje
Parque nacional de Ordesa y Monte Perdido: Het is al een hele mondvol en wij laten hier ook nog eens onze benen spreken! Deze reis combineert stevige dagtochten, kamperen op prachtige plekken en natuurlijk veel Bootz-bravoure. Het decor: een beetje Franse maar vooral Spaanse Pyreneeën, en een berg die men even verloren waande. We reizen met de trein, koken zelf onze potjes, lachen ons een Spaanse kriek en genieten van zoveel diepzinnige schoonheid. Vamos!
Prijs: € 930
Reisnummer: 24ES4ODA1
Reisdatum: 27/07/2024 - 4/08/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

19

21

24

25

25

26

22

28

29

29

30

30

31

Hoogtepunten

 • Trektocht in de machtige Pyreneeën
 • Naar de top van de Monte Perdido
 • Kamperen op wilde plekjes
 • Rivieren en meertjes

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,2

26 Beoordelingen

reviews van klanten

De reis was geweldig, heel mooi en veel afwisseling. De groep was ook heel leuk maar er zat wel een groot fysiek verschil tussen de deelnemers wat het soms wel moeilijk maakte om samen te blijven. Maar organisatorisch gezien was alles zeer in orde.

Marlies G. -

Zeer toffe reis. Goed begeleid. Fantastische landschappen en meer dan leuke groepssfeer.

Seynaeve B. -

Een mooie reis die de drie stappertjes volledig waard zijn

Maarten L. -

Prachtige, uitdagende tocht met een hele fijne groep! Een echte trekkingervaring met wildkamperen en koken op gaspitjes!

Ellen S. -

Zeer mooie reis, prachtige bestemming en wandelroute. Ik heb ervan genoten! De natuur, het kamperen, de sterrenhemels, het gezelschap,...het was genieten! Enig minpuntje, het had gerust een week langer mogen duren.

Lies D. -

Ongelooflijke ervaring. Stralend weer in combinatie met de indrukwekkende natuurlandschapppen zorgen voor een onvergetelijk avontuur. Fijne groep en TOPbegeleider!

Danièle V. -

Algemene reistips

Dag 1

Lourdes, is dit de juiste reis?

Wees gegroet Bootzers! We verzamelen in het treinstation van Brussel-Zuid, waar we de TGV richting Lourdes nemen. Lourdes is naast een mirakelhotspot vooral het eindpunt van onze treinreis. Vanuit Lourdes brengt de bus ons naar Cauterets, het startpunt van onze trekking.

Dag 2

Let's Gaube

Een korte busrit brengt ons tot aan de zogenaamde Pont d’Espagne, waar ons trekkingavontuur echt van start gaat. Het eerste uur stijgen we gestaag naar het mooie Lac de Gaube, een fotogeniek meer dat uitnodigt voor een eerste pauze. We laten de dagjesmensen achter ons en vervolgen onze weg door deze groene vallei. Enkele uren later bereiken we ons doel van de dag, de vlakte van de Gaube, met fenomenaal zicht op de noordwand van de Vignemale (3298 m ). Bivak with a view!

Dag 3

Als het weer het toelaat ...

Terwijl de eerste zonnestralen op de top van de machtige Vignemale vallen, beginnen we de klim richting z'n kleine broer, de Petit Vignemale. Heel wat hoogtemeters en haarspeldbochten brengen ons naar de col van Hourquette d’Ossou. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunnen de liefhebbers van hieruit de Petit Vignemale bedwingen, met zijn 3032 m meteen de eerste drieduizender van de tocht. 250 steile hoogtemeters vanop de col, maar de mooie uitzichten op o.a. de Monte Perdido maken het meer dan waard.
Een lange afdaling brengt ons naar het stuwmeer van Ossou, dat uitnodigt voor de middagpauze en een zwempartij, als het weer het toelaat. Het laatste stuk van de dag gaat door de lieflijke Vallée de la Canau, waar we aan de boorden van het riviertje ook onze tenten opslaan voor de nacht.

Dag 4

Grenzen verleggen: Hola España

Na een uurtje klimmen staan we op de Puerto de Bernatuero, de toegangspoort tot Spanje. De grensovergang biedt ons naast een bijzonder gelegen meer ook mooie vergezichten over de Spaanse valleien. Een lange afdaling door talloze groene weides brengt ons naar Bujaruelo, waar we de knieën en schouders even laten rusten en een uitgebreide middagpauze nemen.
Nadien brengt een taxi ons langs de soms woeste rivier doorheen de vallei naar Torla, een gezellig Spaans bergdorpje, waar we de nacht zullen doorbrengen in een herberg. Tijd om kaartjes te sturen, een pintje te drinken, en de etensvoorraden aan te vullen voor het tweede gedeelte van de trekking.

Dag 5

Tussen kloven en watervallen

Vanuit Torla nemen de bus (20 min.) naar de ingang van het nationale park van Ordesa y Monte Perdido.
We wandelen de hele dag door de bekende Ordesakloof, een oud uitgesleten gletsjerdal met zijn typische U-vorm en spectaculaire hoge verticale wanden. Afhankelijk van onze al dan niet vermoeide spieren nemen we de lage of hoge route. Welk pad we ook nemen, het eindpunt van de dag is hoe dan ook de refugio Goriz. We slaan onze tenten op in de buurt van deze populaire hut, met aan de ene kant fenomenaal zicht op de kloof, en aan de andere kant de Monte Perdido die naar ons lonkt. Vroeg onder de wol, want morgen wacht de 3e hoogste top van de Pyreneeën.

Dag 6

Monte Perdido

Vandaag beklimmen we (facultatief, afhankelijk van weercondities) de Monte Perdido, aka de ‘ Verloren Berg’.
Een pittige klim, met af en toe wat geklauter, brengt ons naar de top op 3355 m. Boven wacht het meest indrukwekkende uitzicht van de hele week: toppen, bergmeren, cirques, kloven, waar je ook kijkt is het uitzicht werkelijk adembenemend. Met wat geluk kunnen we ons hele weektraject aanschouwen. De top ligt in Spanje, maar bizar genoeg kan je hem niet zien liggen vanuit Frankrijk, waardoor hij de naam “Verloren berg” mag dragen. Welkom in het hartje van het Nationale Park!

Dag 7

Brèche de Roland

We vervolgen onze tocht in westelijke richting doorheen desolate maandlandschappen en grillige rotspartijen. Een bevreemdend maar fascinerend landschap. Nadien volgt de meest iconische grensoversteek van de Pyreneeën, de befaamde Brèche de Roland.
Deze poort is een natuurlijke opening in de rotswand, 40 meter breed en 100 meter hoog. Het steile pad vol grote rotsblokken en puin doet ons zweten, maar het uitzicht boven vormt alweer een mooie beloning! Vanaf de Brèche dalen we af naar de refuge de Sarradets. Gezien we bij Bootz fan zijn van mooie bivakplaatsen, lopen we nog een halfuurtje verder tot aan het bekende Cirque de Gavarnie, waar we ons op een van de grassige terrassen installeren.

Dag 8

Easy peasy

De mensen die willen, kunnen in stijl afscheid nemen door nog eens boven de 3000 meter te gaan. Ditmaal staat de beklimming van de Taillón op het programma. De 'zwarte punt' zoals ie ook wel genoemd wordt, is een vrij makkelijke beklimming, en geeft toegang tot de fameuze kloof van onze vriend Roland. Na deze laatste topper dalen we opnieuw af naar Gavarnie.

Dag 9

Amen

Je presteerde het om in één reis Lourdes én de Monte Perdido van je bucket list te schrappen, en je hebt één van de mooiste stukjes van de Pyreneeën mogen aanschouwen. Gezegend zijt gij! Stuur je foto's snel door, zodat we de verloren gewaande berg aan de ongelovige Thomassen onder de Bootzers kunnen tonen! En we hopen je uiteraard snel weer terug te zien voor een nieuw Bootz-avontuur.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 930
Voorschot: € 330 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 50!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 18/04/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Logies
 • Vervoer heen en terug vanuit Brussel
 • Alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het ontbijt op dag 9
 • Gebruik tenten en kookmateriaal
 • Bootz-begeleiding
 • Btw.

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. verzekering


Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Leandra Kalogrias


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Het dragen van een rugzak, de aard van het terrein, en de af en toe vele hoogtemeters zorgen ervoor dat deze reis tot 3 stappertjes gaat qua niveau. Een goede conditie en avontuurlijke ingesteldheid zijn belangrijk.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachten meestal in tenten, twee keer slapen we in een simpele maar comfortabele herberg.

Maaltijden

We koken steeds in groep op deze reis. Het nodige materiaal wordt voorzien door Bootz en wordt door iedereen meegedragen tijdens de tochten.
Enkel tijdens de twee nachten in een herberg wordt er voor ons gekookt.


Bagage

We dragen onze eigen rugzak. Reken op een totaal gewicht van ongeveer 15 kg, inclusief een deel van het groepsmateriaal dat verdeeld wordt onder de deelnemers (tenten, keukenmateriaal en voeding voor enkele dagen).

Vervoer

We nemen de TGV vanuit Brussel naar Lourdes, daar nemen we de bus de bergen in.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

In  de  zomermaanden mogen we ons  verwachten  aan  mooi  weer  in  de  Pyreneeën.  Aangename dagtemperaturen en een stralend blauwe hemel zijn eerder regel dan uitzondering. Maar in de bergen kan het weer vrij snel omslaan en kan de temperatuur nogal schommelen, met mogelijk grote verschillen tussen dag en nacht, tussen bergflank en dal, tussen wandelen in de zon of in de schaduw.  Hevige wind
en onweer kunnen altijd voorkomen, zij het eerder meestal in de avond. ’s Avonds en ’s nachts koelt het sterk af.

Uitrusting

Bagage

 • Ruime rugzak met stevige heupgordel (min. 60 liter).

Schoeisel & sokken

 • Stevige bergwandelschoenen
 • Trekkingsokken (3 paar)
 • Watersandalen om door het water te waden
 • Evt. getten (enkel nodig bij nat weer, maar dat kunnen we vooraf niet weten...)
 • Slippers of iets dergelijks voor ’s avonds ( waar je sokken in kunt dragen, dus geen teenslippers)

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje
 • Warme slaapzak (tot 0, of –5° als je die hebt)
 • Keukenhanddoek
 • Hoofdlamp

Kledij

 • Wandelbroek (handig is er eentje met afritsbare pijpen)
 • Degelijke wind- en waterdichte jas
 • Waterdichte broek of overbroek
 • Warme trui of fleece
 • 3 T-shirts of hemden, best met lange mouwen (ter voorkoming van muggenbeten)
 • Hoed of pet
 • Sjaaltje of buff
 • 3 sets ondergoed
 • Lichte handschoenen en muts

Verzorging

 • Toiletgerief van weinig plaats en gewicht (graag biologisch afbreekbare tandpasta en zeep)
 • Kleine handdoeken
 • Washandjes
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • Beschermende lippenbalsem

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles(sen) (min. 3 liter in totaal)
 • Zakmes
 • Picknickbestek

Diversen

 • Evt. wandelstokken
 • Zonnebril
 • Enig wasmiddel
 • Evt. oordopjes
 • Enkele kleine vuilniszakjes
 • Energierijke tussendoortjes (als je daar behoefte aan hebt)
 • Identiteitskaart + kopie
 • Een rol wc-papier (tip: stop die in een plastic zakje)

Opmerking: indien je je strikt tot de hierboven vermelde uitrusting beperkt, weegt je rugzak hoogstens 10 kg. Je houdt er best rekening mee dat er nog ca. 4 kg groepsmateriaal (kampeergerief, voeding) per deelnemer bijkomt.


EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

Het is aangeraden om een € 50 van hieruit mee te nemen, zodat we de eerste dag geen tijd hoeven te verliezen met geld afhalen. Veel extra geld hebben we voor deze reis niet nodig.

Formaliteiten

Voor Spanje en Frankrijk volstaat een identiteitskaart.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door tijdens het weekend in één van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment en op een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: