Frankrijk - Vertigo in de Vercors


8 dagen

8/09/2024 - 15/09/2024

- prijs € 790


niet meer boekbaar

Frankrijk - Vertigo in de Vercors


8 dagen

8/09/2024 - 15/09/2024

- prijs € 790


niet meer boekbaar

Frankrijk - Vertigo in de Vercors


8 dagen

8/09/2024 - 15/09/2024

- prijs € 790


niet meer boekbaar

Frankrijk - Vertigo in de Vercors


8 dagen

8/09/2024 - 15/09/2024

- prijs € 790


niet meer boekbaar

Frankrijk - Vertigo in de Vercors


8 dagen

8/09/2024 - 15/09/2024

- prijs € 790


niet meer boekbaar
Jongerenreis Frankrijk
Tussen de Rhône-vallei en de Alpen is er nog een opstapje dat de Vercors genoemd wordt. Harde kalksteen, en dus grillig en moeilijk bereikbaar, met steile rotswanden. En dat betekent een ideale bestemming voor een weekje actie! Een paradijs voor klimmers, heerlijk rappellen, en te voet, met de kajak en over hangbruggen tussen de bomen door een minder bekend stukje Frankrijk. Ideaal weekje om de batterijen op te laden! 
Prijs: € 790
Reisnummer: 24FR4VCA1
Reisdatum: 8/09/2024 - 15/09/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

25

Hoogtepunten

 • Beklimming van de Grand Veymont (2341 m)
 • Mooie lenteflora op de plateaus
 • Fantastische uitzichten

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

13 Beoordelingen

reviews van klanten

Vertigo in de Vercors was een prachtige reis! Zeer mooie omgeving, uitdagende wandelingen met vele hoogtemeters en avontuurlijke activiteiten zoals rotsklimmen, hoogteparcours en kajakken zorgden voor de ideale mix van activiteiten. Perfect voor een weekje actie en plezier met een toffe bende!

Katrien D. -

Een actieve en avontuurlijke vakantie, en dit steeds in een mooie omgeving met prachtige uitzichten. Om helemaal stil van te worden!

Tessa S. -

De perfecte afwisseling tussen prachtige wandelingen en avontuurlijke kayak- en rotsklimactiviteiten!

Nele O. -

Het was een prachtige reis. Het was een heel leuke groep en de begeleider was mee verantwoordelijk voor de goede sfeer.

Sofie N. -

Algemene reistips

Dag 1

Gij zult een dro(o)m(e)vakantie hebben
In een opperbest vakantiesfeertje rijden we met een minibus naar Pontaix. En omdat je daar ongetwijfeld al enkele honderden keren van gehoord hebt, hoeven we uiteraard niet te zeggen dat je dit dorpje ten westen van Die kan vinden, en dat het de toegangspoort is voor le Parc Naturel Régional du Vercors! Camping time: we slaan onze tenten op op een kampeerweide aan de oever van de Drôme, zo eentje waarin je heerlijk kan zwemmen, maar waar je ook lekker wegdrômt bij het lekker weids zicht op de bergen.

Dag 2

Gij zult niet genikst hebben vandaag
De bergen roepen (inclusief echo) en geen enkele Bootzer kan die roep weerstaan. Hiking bootz aan dus, voor een tocht naar de top van de ‘But St-Genix’. Kijk even links: fenomenaal zicht over de hele Vercors. Kijk even rechts: besneeuwde Alpentoppen. Kijk vooral niet naar beneden als je hoogtevrees hebt ;) Best wel intensief, die ‘But St-Genix’!

Dag 3

Gij zult niet ongezekerd zijn
De Vercors … een waar paradijs voor buitensporters. En dat moet uiteraard getest worden! Dus wagen we ons in de voormiddag aan een spectaculair uitgebouwd avonturenparcours vaak hoog in de bomen. Na een toelichting door de plaatselijke gidsen kunnen we gezekerd en wel aan de slag. Touwbruggen, klimnetten, apenbruggen, trapezes, kabelbanen… geen enkele hindernis schrikt ons af! Na de middag wagen we ons aan het echte rotsklimmen en leren we afdalen in rappel. Moe na al het klimmen…zwemmen maar!

Dag 4-5

Gij zult niet terug zijn vanavond
Binnen het natuurpark van de Vercors heb je de extra beschermde ‘Hauts Plateaux’, en dat zijn als het ware natuurlijke onneembare vestingen, die enkel via kleine paden bereikbaar zijn. Ongerept gebied, waar je huis noch weg aantreft, en dat smeekt om een tweedaagse! Baan je een weg doorheen de kuddes schapen die hier in de zomer rondzwerven en trek naar de ‘Cirque d’ Archiane’, een gigantisch keteldal, waar we overnachten in een afgelegen refuge. Onderweg lopen we langs machtige stukjes over het plateau waar we een deel van de GR-93 volgen.

Dag 6

Gij zult niet droog blijven
Na de inspanningen van de voorbije twee dagen doet een kajaktocht ontzettend veel deugd! De Drôme is een heerlijke rivier om te varen: stroomversnellingen en rustige stukjes om heerlijk te dobberen wisselen elkaar voortdurend af. Het azuurblauwe water maakt het plaatje compleet.  

Dag 7

Gij zult niet naar huis gaan zonder de Grand Veymont te beklimmen
Een weekje Vercors op een geschikte manier afsluiten, dat kan alleen door een pittige uitdaging. Wat dacht je van de beklimming van de Grand Veymont (2341 m), de hoogste top van de Vercors? Het zicht op de Mont Aiguille, vlak vóór ons, behoort ongetwijfeld tot de allermooiste van de streek! 

Dag 8

Gij zult deze vakantie niet vergeten
Een stevig ontbijtje, en dan duiken we weer het minibusje in, voor de terugrit naar huis. Een weekje pure ontspanning in het Parc Naturel Régional du Vercors: voor de batterijen snel weer op te laden, kan dat absoluut tellen!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 790
Voorschot: € 280 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 50!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 31/05/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.

Inbegrepen

 • Minibus
 • Logies
 • Transfers
 • Maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8)
 • Bootz-begeleiding
 • Lokale begeleiding bij alle voorziene activiteiten
 • Gebruik materiaal
 • Huur kajak
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Logies

We kamperen zes nachten op een leuke en rustige camping aan de oever van de Drôme. We slapen in tweepersoonstenten. Eenmaal overnachten we in een slaapzaaltje in een refuge. 

Wandelniveau

 Tochten van 4 tot 7 uur met hoogteverschillen tot 1200 m stijgen en dalen per dag (dag 7 - 1400 m – is facultatief.). Vaak steile bergpaden met veel losse stenen. Geen ervaring vereist voor rotsklimmen, avonturenparcours en kajak, wel wat durf en zin voor avontuur.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Maaltijden

We staan zelf in voor het bereiden van onze maaltijden. Er wordt verwacht dat elke deelnemer hierbij een handje toesteekt. Twee avonden moeten we niet ons eigen potje koken: er wordt voor ons gekookt in de refuge en we gaan ook eens op restaurant. 

Voor 's middags nemen we een zelfbereid lunchpakket mee.


Bagagevervoer

We dragen enkel onze dagrugzak, maar best wel een met een goede heupriem voor de tweedaagse waarbij we bagage voor 1 nacht dragen.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

We vertrekken met de minibus vanuit een vlot bereikbare plaats in Vlaanderen of Brussel. De minibus wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Klimaat

Zuiders bergklimaat met aangename dagtemperaturen. Regen- en onweersbuien zijn niet uitgesloten.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

Bagage

 • Rugzak of reistas
 • Dagrugzak voor de spullen die je overdag nodig hebt + evt. groot genoeg voor enig toiletgerief, lakenzak, voeding en wat kledij voor de tweedaagse.

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen
 • Sandalen of lichte (sport)schoenen (voor ’s avonds)
 • Watersandalen of sportschoenen die nat mogen worden (kajakken)
 • Wandelsokken

Kampeeruitrusting

 • Slaapzak
 • Slaapmatje

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Hoed/pet en buff/sjaaltje
 • Ondergoed
 • Badpak/zwembroek
 • Short/bermuda

Verzorging

 • Toiletgerief (indien mogelijk producten die biologisch afbreekbaar zijn)
 • Handdoeken
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor en aftersun
 • Beschermende lippenbalsem

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles
 • Evt. (zak)mesje
 • Bewaardoos (genre tupperware) voor verse salade, pasta, … voor de picknick
 • Lepeltje
 • Bestek
 • Keukenhanddoek
 • Beker

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastic zakken
 • Wc-papier
 • Zak- of hoofdlamp
 • Evt. wandelstokken
 • Identiteitskaart + kopie

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Aangezien er onderweg weinig gelegenheid is om geld af te halen, neem je best euro’s mee uit België.

Reisdocumenten

Voor Frankrijk volstaat je identiteitskaart.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: