Georgië - De machtige Kaukasus


17 dagen

15/09/2024 - 1/10/2024

- prijs € 2890


Boek deze reis »

Georgië - De machtige Kaukasus


17 dagen

15/09/2024 - 1/10/2024

- prijs € 2890


Boek deze reis »

Georgië - De machtige Kaukasus


17 dagen

15/09/2024 - 1/10/2024

- prijs € 2890


Boek deze reis »

Georgië - De machtige Kaukasus


17 dagen

15/09/2024 - 1/10/2024

- prijs € 2890


Boek deze reis »

Georgië - De machtige Kaukasus


17 dagen

15/09/2024 - 1/10/2024

- prijs € 2890


Boek deze reis »
Jongerenreis Georgië
Georgië is een land van overvloed. Van voedsel en drank, van gastvrijheid, van cultuur en van formidabele landschappen. De machtige Kaukasus zorgt voor vergezichten over besneeuwde toppen, bloemenweides om door te huppelen, ruwe gletsjers om te trotseren, felblauwe bergmeren om in te springen en afgelegen dorpjes uit een ver verleden. Een ideale reis voor wie van alles wat wil. Trek die wandelschoenen aan, maak wat plaats in je rugzak voor culturele bagage en stap binnen in dit stukje verrassende authenticiteit.
Prijs: € 2890
Reisnummer: 24GE4AAA1
Reisdatum: 15/09/2024 - 1/10/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja, afreis gegarandeerd

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

24

28

32

33

30

34

Hoogtepunten

 • Trektochten door Kazbegi en Svaneti NP
 • Dorpjes waar de tijd stil bleef staan
 • Bergtoppen (> 5000 meter) en gletsjermeren
 • Eten om duimen en vingers bij af te likken
 • Trendy Tbilisi

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,4

18 Beoordelingen

reviews van klanten

Fantastische wandelreis! Zeker een aanrader.

Lotte S. -

Ondanks enkele logistieke, meteorologische en de voorspelde lichamelijke ongemakken een zeer geslaagde reis in een quasi ongerepte omgeving!

Thomas V. -

Georgië, een mix van culturen en volkeren. Ongerepte natuur...de gastvrije mensen leven met de seizoenen mee. Heerlijk land om te wandelen in de vrije natuur op onbewandelde paden.

Kris B. -

Algemene reistips

Dag 1

This is Tbilisi
Heenreis van Brussel naar hoofdstad Tbilisi, waar we 's nachts landen. Een kort ritje naar het hotel brengt ons door de stad met een mooie ligging in de vallei van de Mtkvari-rivier (oefen al maar op de uitspraak van de medeklinkers!).

Dag 2

Amazing maze
Tbilisi. De naam is niet het enige wat deze stad zo complex maakt. Een doolhof van kerkjes, oude huizen met vrolijke balkonnetjes, willekeurig neergeplante, hypermoderne gebouwen en een 4de-eeuws kasteel maken van het oude centrum een gezellige doolhof. Geen wonder dat het leven hier bruist! Om elkaar al niet kwijt te geraken op onze eerste volledige dag samen, volgen we een lokale stadsgids. We geven niet alleen onze ogen maar ook onze maag de kost. Eerste echte Georgische maaltijd: check!

Dag 3

Biddende Bootzers
We verlaten Tbilisi en gaan op weg naar het Nationaal Park Kazbegi. De rit er naartoe gaat over de ‘militairy highway’ en is landschappelijk op zich al de moeite waard. Op ons pad ligt Mtskheta, het religieuze hart van Georgië. Godsdienst is alomaanwezig in dit land, dat de wieg van het christendom beweert te zijn (net zoals buurland Armenië trouwens) en het christendom werd hier al in het jaar 337 tot staatsreligie uitgeroepen. We bezoeken 2 Werelderfgoedsites, het Jvari-klooster en de kathedraal van Svetitskhoveli. We houden halt aan het Zhinvali stuwmeer bij het Ananuri-fort. Dit fort is in de 17e eeuw gebouwd en is eigenlijk een klooster. De ligging van dit klooster is uniek.

Veder noordwaarts, even buiten de stad Stepantsminda (ook bekend als Kazbegi), wandelen we naar we de 14de-eeuwse Gergeti Drievuldigheidskerk ). Met het prachtig zicht op de berg Kazbegi (5047 m) is dit misschien wel een van de mooist gelegen kerken ter wereld. 
We rijden verder en, na een kleine klim te voet met bagage voor 2 nachten, installeren ons in eenvoudige chalets, in de buurt van het kleine, oude dorp Juta (2165 m).

Ca. 2.5 u. wandelen - hoogteverschil 500 m.

Dag 4

Bootzers op de breuklijn
In de regio van het Nationaal Park Kazbegi voel je de enorme geologische krachten waaraan deze regio zijn dramatisch landschap te danken heeft. We maken een inloopwandeling (H/T) op een boogscheut van de Tsjetsjeense grens naar de voet van de berg Chaukhebi (2550 m). We kunnen eventueel nog verder en hoger stappen naar de voet van een gletsjer.

Ca. 5 u. wandelen - hoogteverschil 400 m. 

Dag 5

Bekeerde Bootzers
Verdere verkenning van Kazbegi. Een tweede wandeling brengt ons door de wondermooie Truso-vallei waar de rivier de Tergi ontspringt. De Tegri-rivier oogt mysterieus met de vele zwavelplekken. Onderweg zien we roestbruine koolzuurbronnetjes die over de piste de rivier instromen, We passeren een borrelend mineraal meertje waar we even halt houden.
We wandelen naar Albano, tot aan een nonnenkloostertje met kleine kloosterkerk en keren terug langs de rivier. Aan het eindpunt staat onze bus ons op te wachten en rijden we naar het wintersportoord Gudauri (2200 m) voor de overnachting.

Ca. 6 u. wandelen - hoogteverschil 250 m.

Dag 6

Van grot naar groots
Een dagje cultuur. We bezoeken de indrukwekkende ruïnes van het rotsdorp Uplistsikhe, ooit het centrum van een sekte van zonne-aanbidders. We krijgen amper tijd om te bekomen tot de aankomst in Gori, aan het museum van Stalin, Georgië’s bekendste zoon. Eindpunt van de dag is Kutaisi.

Dag 7

Van diep naar hoog
Een eindje buiten de stad ligt het 12de-eeuwse kloostercomplex van Gelati, met zeer mooie muurschilderingen en mozaïeken. Even verder, in Tskaltubo, duiken we onder de grond voor een geleid bezoek aan de Prometheus-grot, een indrukwekkend grottenstelsel, inclusief lichtshow. Onze ogen zijn er moe van en na 3 uurtjes slapen in de bus komen we aan in Becho. Onderweg wel eventjes wakker worden om ons te vergapen aan de indrukwekkende Enguri dam. 

Dag 8

Back to Becho
Becho is het vertrekpunt voor de tweede trekking door Svaneti, het meest onherbergzame berggebied in Georgië (en misschien wel in heel Europa).Het is een fantastische aaneenschakeling van gletsjers en hoge toppen (sommige +5000 m). We stappen door dorpen waar de tijd niet alleen lijkt stil te staan, maar lijkt af te brokkelen. Voor wie niet beter kijkt, kan dit net zo goed oorlogsgebied zijn, dorpen met vervallen huizen en overal de vaak al even vervallen wachttorens naast de huizen. Georgiërs willen gezelligheid en lekker eten, de rest is bijzaak.

De eerste tocht is een lus vanuit Becho en leidt langs 2 watervallen. Wie graag zingt onder de douche zal hier een opera zingen! We mogen ons vergapen aan de mooie zichten op de berg Ushba (4700 m).

Ca. 8 u. wandelen - hoogteverschil 900 m (2de waterval 1000 m). 

Dag 9

High op Berglucht
Vandaag is het de zwaarste dag van de hele reis, met een klim van meer dan 1300 m naar de Guli-pas op 2960 m, maar met lonend uitzicht op de berg Zagaro. Snuif die berglucht op en herleef! Ook de lange afdaling van 1500 m naar het dorpje Mestia is de moeite! Voor de Bootzers wiens benen een dagje rust nodig hebben, staat er een bus of jeep klaar.

Ca. 10 u. wandelen -  hoogteverschil ca. 1370 m stijgen, 1540 m dalen.

Dag 10

Torenhoge bergen
Of was het berghoge torens? Heel het land lijkt wel werelderfgoed. Ook de vele wachttorens die we vandaag zien op ons pad blijven staan zoals ze zijn; als stenen wachters rond de besneeuwde bergtoppen. We slapen in Zhabeshi.

Ca. 6 u. wandelen - ca. 400 m op en 300 m af.

Dag 11

Adishi
Een landschappelijk erg mooie tocht brengt ons naar het pittoreske dorp Adishi, waar de tijd is blijven stilstaan. Onderweg passeren we een plaats waar we langs alle kanten omringd zijn door witbesneeuwde toppen.

Ca. 6 u. wandelen - 800 m stijgen, 400 m dalen.

Dag 12

Iprali
We gaan op weg naar Iprali. Al snel roepen we de hulp in van paarden om ons veilig over de snelstromende rivier te voeren. We wandelen door een landschap waarin de bergen en gletsjers steeds dichterbij lijken te komen.

Ca. 8 u. wandelen - 735 m stijgen en 845 m dalen.

Dag 13

Eenzaam aan de top
Het doel van onze laatste volledige dagtocht is het hoogstgelegen bewoonde dorp van Europa. Ushguli, in het hart van Boven-Svaneti, is een cluster van 4 dorpen die bewoond worden door 70 families. Het is spectaculair gelegen, met als achtergrond Georgië’s hoogste berg, de Skhara. Een mooiere plaats om onze laatste nacht van onze trekking door te brengen is er niet.

Ca. 5 u. wandelen - 500 m stijgen en 200 m dalen.

Dag 14

De Shkara-gletsjer
We wandelen in de richting van de Skhara, met zijn 5193 meter nog eens 400 meter hoger dan de Mont Blanc! Ons pad loopt langs de Enguri-rivier tot aan de voet van de Skhara-gletsjer. Het ijs dat we zelfs kunnen aanraken, is honderden, misschien wel duizenden of miljoenen jaar oud. Daar zou je voor minder je cool bij verliezen. We herpakken ons snel om vervolgens de terugweg naar Ushguli aan te vatten.

Ca. 6u. wandelen - ca. 300 m stijgen en weer dalen.

Dag 15

Kutaisi

's Ochtends rijden we terug naar Kutaisi, een rit waar we wel enkele uren zoet mee zijn. In Kutaisi bezoeken we de lokale markt en de Bagrati-kathedraal (11e eeuw). De Bagrati-kathedraal ligt op een heuvel en is een van de blikvangers van de stad.

Dag 16

Chacha-shot

De trein hebben we nog niet genomen maar daar brengen we nu verandering in. Alweer een ervaring rijker! Dik drie uur later droppen we onze bagage we in het hotel en met de tijd die ons rest kunnen we de Tbilisi-toer op. Liefhebbers kunnen smelten in de zwavelrijke warmwaterbronnen van de stad. Ze staan er al eeuwen, dus ze moeten wel de moeite zijn! Om het nagenieten compleet te maken, gaan we smakelijk uiteten en spoelen we onze reisverhalen door met een laatste shot ‘chacha’.

Dag 17

Huiswaarts
Transfer naar de luchthaven en terugreis naar Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 2890
Voorschot: € 1010 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 200!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 07/06/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 17 met uitzondering van 1 lunch
 • bagagevervoer
 • lokale berggids tijdens de Svaneti-trekking.
 • alle vermelde activiteiten op optionele na
 • Bootz-begeleiding 
 • btw

Niet inbegrepen

 • dranken
 • lunch op dag 16
 • inkomgelden (ca. € 20)
 • fooien
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  à , waarvoor je best beschikt over enige fysieke conditie en wat uithoudingsvermogen. 
De wandelingen in Kazbegi NP zijn  : 4 à 6 u. wandelen met hoogteverschillen tot 400 m stijgen en dalen.
De wandelingen in Svaneti zijn  à  : 5 à 6 tot 8 à 9 u. wandelen met dagelijks grote hoogteverschillen.
Dag 9 is een volle  met 1550 m stijgen en 1700 m dalen.

In het dagschema vind je de duur van de wandelingen (voor een 'gemiddelde' groep) en de hoogteverschillen.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

In Tbilisi overnachten we in een eenvoudig hotel met privésanitair. In Juta in sobere chalets met meerpersoonskamers.
Elders slapen we in guesthouses met wisselend comfort en af en toe meerpersoonskamers. In de dorpjes in Svaneti is het soms primitief logeren, met basic sanitair. In Adishi worden we verspreid over meerdere huizen (maar we eten wel samen).

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal nemen we in het logies. Het middagmaal is een picknick. 

Uit het reisverslag van één van onze vorge reizen naar Georgië: "Eten en koken zijn er een nationale sport. Ook dat hebben we gemerkt. Het zijn scènes die bijblijven. In dat ene gasthuis in Becho bijvoorbeeld, waar we uren in de keuken zaten, in stilte, terwijl drie zussen en hun moeder al van 's ochtends vroeg bezig waren met het snijden van aubergines, fijnhakken van vlees, waar deegkommen vol brood in wording stonden te geuren, nog steeds in stilte. In Georgië bleek het alledaags tafelen. Geen spel van de ene gang die de andere opvolgt, wel een tafel vol met bordjes, schotels en de nationale trots, khachapuri, brood gevuld met gesmolten kaas of aardappelen. Onze favoriet was pkhali, een notenmengeling die zowat overal in gestopt wordt. En de lokale wijn, ook die was er in overvloed in dit wijnland. Het was vaak met een lichte gène dat we van tafel gingen. Telkens opnieuw. Niet alles opgegeten, alweer. Tot we van een local hoorden dat er geen reden tot gène was. Niemand eet hier ooit alles op. Het is een ritueel, een volle tafel." 


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen dragen we enkel onze dagrugzak. De bagage wordt altijd vervoerd.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
TK 1942Brussel 15/09/2024 07:15Istanboel 15/09/2024 11:40
TK 382Istanboel 15/09/2024 13:20Tbilisi 15/09/2024 16:40
TK 379Tbilisi 01/10/2024 10:45Istanboel 01/10/2024 12:15
TK 1939Istanboel 01/10/2024 15:30Brussel 01/10/2024 17:55
We verplaatsen ons per privébusje, aan het einde van de reis nemen we de trein naar Tbilisi.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het bergachtige landschap en de hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd klimaat met warme tot zeer warme zomers en koude winters. In het gebergte wordt het frisser naarmate je hoger gaat, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • rugzak of reistas
 • dagrugzakje met goede sluiting.

Schoeisel & sokken

 • bergwandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • wandelsokken.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte vest
 • warme wollen trui of fleece
 • lichte trui
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen, tegen de zon)
 • hoed of pet
 • ondergoed
 • bermuda (liever geen korte shorts)
 • handschoenen & muts
Tip: Het Georgische platteland is conservatief. Daarom respecteer je in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen. Het is bovendien veel aangenamer én veiliger om luchtige kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek, lange rok). 

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • beschermende lippenbalsem
 • (sneldrogende) handdoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter; je kan ter plaatse ook een petfles kopen en die tijdens de reis blijven gebruiken)
 • brooddoos
 • evt. (zak)mesje

Diversen

 • lakenzak
 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. wandelstokken
 • evt.oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt in Georgië is de lari (GEL). In steden als Tbilisi en Kutaisi kan je met je betaalkaart (Maestro, Cirrus) terecht aan de geldautomaat. Er zijn echter vaak pannes en daarom is het aangeraden ook cash euro's mee te nemen die je ter plaatse kunt omwisselen.
Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (Maestro en Cirrus) werken niet altijd buiten Europa. Vraag na bij je bank of je een tijdelijke uitzondering moet instellen om je debetkaart te activeren in Georgië. 

Reisdocumenten

Voor deze reis volstaat een identiteitskaart. Deze moet 6 maanden geldig zijn.

Tip: maak een kopie en bewaar deze apart van je ID-kaart zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Je kunt ook je reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar je eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Achtergrondinformatie

Gebruiken en gewoonten 

Kleding 

Voor de wandelingen wordt een lange broek aangeraden. Die beschermt tegen prikkelstruiken en insecten (ook teken). Verder gelden er geen bijzondere aanbevelingen. 

Foto's 

Hoe zou jij je voelen als een toerist ongevraagd een close-up foto van jou zou maken? Mensen zijn nergens toeristische attracties en bovendien is het fotograferen van mensen in sommige culturen  taboe. Vraag daarom altijd toestemming om een foto te nemen, breek evt. het ijs met een babbel. 
Respecteer een 'nee' (en werk dan even verder ook niet stiekem met een telelens). 

Fooien 

Fooien zijn geen aalmoezen, maar drukken je waardering voor de geleverde diensten uit.


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment en op een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, rugzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: