Griekenland - De kloven van Kreta


9 dagen

6/04/2024 - 14/04/2024

- prijs € 1770


niet meer boekbaar

Griekenland - De kloven van Kreta


9 dagen

6/04/2024 - 14/04/2024

- prijs € 1770


niet meer boekbaar

Griekenland - De kloven van Kreta


9 dagen

6/04/2024 - 14/04/2024

- prijs € 1770


niet meer boekbaar

Griekenland - De kloven van Kreta


9 dagen

6/04/2024 - 14/04/2024

- prijs € 1770


niet meer boekbaar

Griekenland - De kloven van Kreta


9 dagen

6/04/2024 - 14/04/2024

- prijs € 1770


niet meer boekbaar
Jongerenreis Griekenland
De geboorteplaats van Zeus: daar moet je toch eens geweest zijn! Een zonovergoten eiland met archeologische pareltjes, sfeervolle havenstadjes, indrukwekkende kloven maar ook ingeslapen dorpjes. Hou je van een perfecte mix van natuur en cultuur, drukte en rust, inspanning en ontspanning? Haal je wandelschoenen boven en ontdek samen met andere Bootzers een prachtig stukje ongekend Kreta! Voeg daar nog de Griekse joie de vivre en het heerlijke eten aan toe, en je bent klaar voor een onvergetelijke reiservaring!
Prijs: € 1770
Reisnummer: 24GR4KTA1
Reisdatum: 6/04/2024 - 14/04/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

28

Hoogtepunten

 • Verlaten stranden en mooie banen
 • Wandelen door kloven en langs oude kustpaden
 • Genieten op z'n Grieks
 • Sfeervolle en slaperige dorpjes

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,2

21 Beoordelingen

reviews van klanten

Zeer leuke reis, mooie wandelingen door de verschillende kloven. De wandelingen zijn niet zo zwaar en niet al te lang waardoor je de tijd hebt om de omgeving in jouw op te nemen en verfrissing te zoeken in de zee. De Mezze is heerlijk in de kleinschalige restaurants en de mensen zijn vrijgevig met de raki. Met Pasen aanwezig zijn op Kreta was een beleving, met de vele vieringen en de processie in Xania. Het voordeel met deze periode is dat er nog weinig andere toeristen zijn en je vooral tussen de Grieken bent.

Sam S. -

Dit was by far de leukste groepsreis die ik al gedaan heb. Mooi land, toffe wandelingen, maar vooral een ongelooflijk leuke groep waar ik mij geen seconde mee verveeld heb. De wandelingen zijn goed te doen, ook als je in je vrije tijd niet veel sport. De uitdaging ligt voornamelijk in de temperaturen die eind mei al heel hoog kunnen liggen.

Judith W. -

De reis was absoluut een dikke meevaller. Fijne groep, zeer sympathieke en goed georganiseerde reisbegeleider, mooie bestemming. I highly recommend!

Jonas C. -

Bij Kreta dacht ik automatisch aan mooie stranden en goed weer. Beiden waren aanwezig op deze reis, maar er valt gelukkig veel meer te beleven. Er is het lekkere eten, de vriendelijke bevolking en de ruige natuur. De wandelingen in het binnenland zijn gemakkelijk en tonen de eindeloze olijfboom plantages en kleine dorpjes. Op eigen initiatief kan er ook extra gewandeld worden. De wandelingen in de kloven zijn soms pittig door de warmte en het ruige terrein, maar zeker doenbaar door de ruime tijdsinschattingen.

Pieter V. -

Top reis, zeker aan te raden! Vol met wandelingen, mooie natuur, heerlijk eten, relax tijd en gezelligheid!

Ineke M. -

Algemene reistips

Dag 1

Vamos a Vamos!

In het noordwesten van Kreta ligt Apokoronas. Een streek waarvan de hoofdstad Vamos heet. Een eigenaardige naam als je weet dat de tijd hier allesbehalve Vamos ging en al eeuwen lijkt stil te staan. Dat belooft als daar ineens een bende Bootzers binnenvalt!
Maar dit avontuur begint in Zaventem, met een landing in Chania, een havenstadje dat nog dienst zal doen als eindpunt van de reis, en een busrit naar Vamos. De zweterige busrit wordt beloond met een duik in het zwembad naast ons eerste logies.

Dag 2

Gorgeous Georgios

Vanuit Vamos maken we een relatief korte wandeling met onze lijven door de olijven. Die groeien hier op idyllisch glooiende heuvels. Het lijkt wel of ook de kapelletjes hier zomaar in het wild groeien of het moet zijn dat moederfiguur Maria stiekem graag extra vierge olijfolie lustte op haar slaatjes. Het vervallen klooster van Agios Georgios zorgt voor een verdiende rust in de schaduw. Echte platte rust vinden we ‘s avonds terug in Vamos. Op de plateia -  zeg maar het dorpsplein - waar de retsina, metaxa en ouzo rijkelijk durft te vloeien ter ere van Dionysos.

Tocht van ca.10 km.
Tweede overnachting in Vamos.

Dag 3

Positief in Nippos

Een busje brengt ons van Vamos in een 1200-tal seconden naar Nippos, aan de voet van de Lefka Ori of Witte Bergen. Het zal je ongetwijfeld verbazen, maar die witte bergen zijn... wit. Tot ver in het voorjaar kan je er nog sneeuw zien liggen op de toppen. Je kan ook focussen op het spotten van wilde orchideeën, cipressen, olijfbomen en … kapelletjes! Na de wandeling worden we terug naar Vamos gebracht. 

Tocht van 13,2 km - ca. 4 u. wandelen - 400 m stijgen en dalen. 
Derde overnachting in Vamos.

Dag 4

‘k geloof dat we naar de kloven gaan

Met 300 kloven heb je als klovenlover een vette kluif aan Kreta!  Wij kiezen voor de Imbros- en Sfakiana-kloven. De eerste start, voorspelbaar, in het dorpje Imbros, gelegen op 780 m hoogte. De afdaling door de kloof brengt ons al gauw tussen de cipressen en steeneiken. Nog wat verder krijgen die bomen geen plaats meer; wanneer de kloofwanden ons zodanig dicht naderen dat we er enkel sirtakigewijs kunnen passeren. Bij het kustdorpje Komitades ruilen we de Imbros-kloof in voor de Sfakiana-kloof. Die brengt ons uiteindelijk bij het stadje Chora Sfakion.

Tocht van 12 km, ca. 4 u. wandelen - ca. 800 m dalen en weinig stijgen.

Maar de dag is nog niet voorbij! We nemen de lijnbus naar Anopolis. Bij de locals bekend als ‘Kretaopzijnbestopolis’. Diezelfde locals groeten ons van op het terras van hun (stam)kafeneion als we hen vergezellen voor Sfakiana pita, een pannenkoek met honing en heerlijke Griekse kaas. Bij de locals bekend als ‘verdomdlekkeropolis’.

Overnachting in een eenvoudig, gezellig pension met bijzonder sympathieke uitbaters. Doe ze onze groeten!

Dag 5

Auto's out in Loutro

Onze volgende slaapplaats is gelegen aan de kust en is alleen te voet of per boot bereikbaar. Starten doen we in Aradena. In de jaren ‘60 kregen twee families het hier met elkaar aan de stok om een banale geitenbel. Zeven doden later werd er besloten om het dorp te verlaten om verder onheil te voorkomen. Sindsdien is Aradena een spookdorp. Wij zetten onze weg verder langs de avontuurlijke, gelijknamige kloof. De oranje tot dieprood gekleurde rotswanden van de kloof zijn versierd met stalagmieten, stalactieten en kleine grotten. Maak je maar klaar om een handje én voetje (en mogelijks een stevig gespierde schouder) toe te steken om je medebootzers langs de moeilijkere passages te wurmen. De beloning van dat staaltje teamwork is groot! Een zàààlig cafeetje naast een mooi, afgelegen strand. Hoe lang we hier uitblazen hangt wat af van het Griekse weer, want het kan hier soms bloedheet zijn.

Deze korte, of iets langere, 'mesimeri' (de Griekse siësta) is ideaal om de hoogtevrezende Bootzer wat moed in te praten voor het pad langs de zuidkust naar Loutro. Een heel rustig want autovrij vissersdorp, gelukkig zijn wij er wel meer dan welkom!

Tocht van 15,7 km - ca. 7 u. wandelen - 840 m dalen.
Overnachting in een hotel in Loutro.

Dag 6

Genieten als de Grieken

In de voormiddag kan je kiezen: genieten van enkele uurtjes nietsdoen onder de milde voorjaarszon of een heen- en terugwandeling (ca. 2,5 u.) naar het prachtige 'zoetwaterstrand', alleen bereikbaar voor wandelaars en bootjes. Het zeewater is nog wat fris, maar dat houdt een Bootzer niet tegen!
Na het middageten gaat het via een kronkelweg omhoog naar Anopolis. Onderweg neem je veel pauzes om te praten over het mooie uitzicht over de zee (en stiekem op adem te komen tijdens de lange klim). Onze vrienden van eergisterenavond wachten ons alweer op in het pension.

Tocht van 5 km - ca. 3 u. wandelen - 600 m stijgen.
Tweede overnachting in Anopolis.

Dag 7

Charmant Chania

De charmante havenstad Chania ligt op 100 km van Anopolis en dat is zelfs voor een Bootzer te ver stappen. Wat er wel nog afkan is de wandeling naar de bushalte vlak voor ons pension waar we vroeg in de ochtend opgepikt worden door een comfortabele bus. Plekje aan het raam veroverd? Perfecto! Nu kan je rustig wakker worden terwijl Kreta's indrukwekkende landschap voorbijglijdt. Wel iets anders dan de Brusselse ring op een doordeweekse ochtend. Na twee uur kijken en stilzitten komen de wandelkriebels naar boven. Gelukkig liggen Chania's pittoreske steegjes gewillig op ons te wachten, klaar om verkend te worden door een groep enthousiaste Bootzers. Het stadje is ideaal om te proeven van de historische invloeden dankzij de passage van de Venetianen en Turken, maar ook van een ijsje op een terras of van het winkelraam waar je voor staat terwijl je aan het shoppen bent.

Overnachting in een hotel in de oude stad.

Dag 8

A night in Chania

Enkele taxi’s brengen ons na het ontbijt naar het Akrotiri-schiereiland. Bekend om zijn vele bewoonde orthodoxe kloosters. Bij het Gouverneto-klooster draaien we af naar een kluizenaarsgrot en het oudste klooster op Kreta. Het Katholiko-klooster komt zo uit het decor van Tomb Raider en is ideaal om dat filmrolletje in je Kodak op te schieten. Hou toch nog enkele meters filmrol over voor het stijgende kloofpad naar Stavros. Het kustplaatsje met de turquoise lagune is de perfecte plaats om deze reis in schoonheid en met een groepsfoto (op te sturen naar info@bootz.be of te taggen met @travelbybootz) af te sluiten.

Tocht van 10 km - ca. 4 u. wandelen - 300 meter stijgen en dalen.
Tweede overnachting in Chania

Dag 9

De goden dalen neder, in België

Na 8 dagen Kreta ken je de zus van Zeus, de posse van Poseidon, de lengte van Demeter, de tenen van Athene en de euh.. Ares!
Maar aan dit godenbestaan komt een eind wanneer een hedendaagse versie van Pegasus je terug in Zaventem neerzet. Stuur je lichtschrijfsels (Photographicos in het Grieks) naar info@bootz.be of tag ze met @travelbybootz.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1770
Voorschot: € 620 per persoon

inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • Bootz-begeleiding
 • bagagevervoer
 • btw

Niet inbegrepen

 • dranken
 • fooien
 • evt. inkomgelden van musea, bezienswaardigheden
 • evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Leandra Kalogrias


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  , geschikt voor iedereen die regelmatig wat aan sport doet (zoals wandelen, zwemmen, fietsen, fitness,…). Voor de wandelafstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. Tijdens de wandeling op dag 5 moet er een stukje 'geklauterd' worden en zit er ook een hoogtevreesgevoelige passage bij. 
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We logeren in kleinschalige, authentieke logies.

Maaltijden

 • Ontbijten doen we in het hotel.
 • 's Middags verorberen we een – al dan niet zelfbereide - picknick.
 • ‘s Avonds eten we een warme maaltijd in het hotel of in een plaatselijk restaurantje.

De Griekse keuken is doorgaans een ‘eerlijke’ keuken, rechttoe rechtaan, zonder tierlantijntjes en gericht op de kwaliteit van het vlees of van de vis. Als voorgerecht eet de Griek graag een keuze uit diverse soorten mezzè, kleine gerechtjes (te vergelijken met de Spaanse tapas), bv. tzatziki (yoghurtdip met look en kruiden), dolmades (gevulde wijnblaren), olijven, fetakaas, tyropita (gevulde bladerdeeghapjes), diverse seizoensgroenten, en… lokale specialiteiten. Traditionele hoofdgerechten zijn o.a.: moussaka (ovenschotel op basis van aubergine, tomaten en gehakt), pastitsio (Griekse lasagne), gevulde tomaten/paprika’s, inktvis en vers vlees of vis van de grill. Vegetariërs komen doorgaans goed aan hun trekken in de Griekse keuken. Kali orexi! Smakelijk!


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen dragen we enkel onze dagrugzak. Op dag 5 nemen we enkele extra spullen mee voor de overnachting.


Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
A3 621Brussel 06/04/2024 11:10Athene 06/04/2024 15:10
A3 336Athene 06/04/2024 18:05Chania 06/04/2024 18:55
A3 335Chania 14/04/2024 14:45Athene 14/04/2024 15:35
A3 662Athene 14/04/2024 16:45Brussel 14/04/2024 19:05

Ter plaatse maken we zowel gebruik van openbaar vervoer als van privévervoer of taxi's.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Kreta heeft een typisch mediterraans klimaat met zeer warme zomers. In de vroege lente kan het nog fris en regenachtig zijn, maar de natuur komt tot bloei en het is meestal ideaal wandelweer. Vanaf midden september neemt de hitte weer af en is het op Kreta opnieuw aangenaam vertoeven voor een wandelvakantie.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • dagrugzak

Schoeisel & kousen

 • enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor ’s avonds)
 • wandelkousen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

 

Kledij

 • soepele (wandel)broek
 • wind- en waterdichte jas
 • warme trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts
 • pet
 • short
 • zwemgerief

Verzorging

 • toiletgerief
 • badhanddoek (als je kan/wil gaan zwemmen)
 • zonnecrème
 • bescher­mende lippenstift.

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter)
 • evt. (zak)mesje (kan van pas komen tijdens de picknick)
 • picknickbord, -beker en –bestek.

Diversen

 • evt. studenten- of lerarenkaart
 • evt. verrekijker
 • evt. oordoppen
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

In Vamos, Sfakia en Chania kan je geld afhalen aan de bankautomaat. Het is makkelijk als je van hieruit al een beetje euro’s meeneemt.


Reisdocumenten

Voor reizen naar Griekenland volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Achtergrondinformatie

LIiteratuur

 • AAFJES, Griekse kusten (reisverhaal);
 • HELD, Trefpunt Plato (filosofische reisgids antieke wereld);
 • FERWERDA, Timo, een Griekse idylle (historische roman die speelt in de 3de eeuw v.Chr.; voor wie belangstelling heeft voor filosofie in het algemeen en de Griekse oudheid in het bijzonder);
 • Griekenland, Verhalen van een land (verhalen en gedichten van Griekse en andere schrijvers over Griekenland, met o.a. ‘Mystra’ van Nikos Kazantzakis).
 • P.STORACE, Ontmoeting in Griekenland (een must voor Griekenlandgangers, beschrijft allerlei plaatsen en de Griekse levensstijl in verschillende hoofdstukken)
 • N.CAGE, Eleni (over de burgeroorlog in Noord-Griekenland, een meeslepende roman. Geeft een zicht op de Griekse burgeroorlog, in 1948, en beschrijft ook het harde leven in de bergen toen. De naar de VS uitgeweken zoon van ‘Eleni’ gaat letterlijk en figuurlijk op zoek naar zijn moeder en haar geschiedenis.)
 • R.KAPLAN, Balkanschimmen, een reis door de geschiedenis (in hoofdstuk 4 komt Griekenland aan bod.)
 • STAHLIE, Honderd deuren, de gebeurtenissen spelen zich af op een Grieks eiland rond een Nederlands artsengezin dat daar een half jaar een praktijk waarneemt. De tragische gebeurtenissen met een oude Griekse boer, geplaatst tegen de achtergrond van de legende van de honderd deuren, vormt de rode draad in het verhaal. (Werd bekroond met de Multatuliprijs);
 • DE BERNIERES, Kapitein Corelli's mandoline, verhaal rond het leven van de dochter van een arts op een Grieks eilandje gedurende de Tweede Wereldoorlog en haar geliefde Italiaanse officier;
 • Eilandliefde, bloemlezing van moderne Griekse verhalen door diverse auteurs die zich op verschillende eilanden afspelen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraak- en vluchtgegevens en de deelnemerslijst, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: