Italië - Actie rond het Ledromeer


10 dagen

19/07/2024 - 28/07/2024

- prijs € 1490


niet meer boekbaar

Italië - Actie rond het Ledromeer


10 dagen

19/07/2024 - 28/07/2024

- prijs € 1490


niet meer boekbaar

Italië - Actie rond het Ledromeer


10 dagen

19/07/2024 - 28/07/2024

- prijs € 1490


niet meer boekbaar

Italië - Actie rond het Ledromeer


10 dagen

19/07/2024 - 28/07/2024

- prijs € 1490


niet meer boekbaar

Italië - Actie rond het Ledromeer


10 dagen

19/07/2024 - 28/07/2024

- prijs € 1490


niet meer boekbaar
Jongerenreis Italië
Deze roadtrip met de minibus brengt ons naar Noord-Italië. Ten westen van het populaire Gardameer ligt het kleinere Ledromeer. Het gezellige meer met authentieke dorpen rondom is de perfecte spot om ons volledig uit te leven tijdens verschillende outdooractiviteiten. Overdag trekken we de Alpen in en verkennen we het kristalheldere meer. ’s Avonds relaxen we op de camping aan het kampvuur en genieten we van de overheerlijke Italiaanse keuken.
Prijs: € 1490
Reisnummer: 24IT4DMM1
Reisdatum: 19/07/2024 - 28/07/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

20

20

20

24

25

26

31

33

Hoogtepunten

 • Avventura, adrenalina e acqua
 • Tweedaagse trektocht in de Valle di Concei
 • Canyoning, rotsklimmen en via ferrata
 • Leuke camping met kookteam
 • Professionele begeleiding bij activiteiten

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Met de minibus naar Duitsland

Vol enthousiasme ontmoeten we elkaar op het afgesproken vertrekpunt. We laden de koffer van onze minibus in en rijden richting onze eerste tussenstop in Duitsland.

Dag 2

Aperitieven op de camping

Bij aankomst op onze camping staat er een lekkere welkomstaperitief op ons te wachten. Na de lange rit is het tijd om te ontspannen aan het zwembad en ’s avonds te genieten van onze eerste Italiaanse pasta of pizza.

Dag 3

Canyoning en rotsklimmen

De actie kan beginnen! Vandaag wagen we ons aan een initiatie canyontechnieken en rotsklimmen. We leren glijden en springen door de canyons, en klimmen langs de steile rotswanden. Vol voldoening eindigen we de dag met een heerlijke maaltijd op de camping.

Dag 4 - 5

Van Valle di Concei naar het betoverd bos

We laden onze rugzak in voor een 2-daags avontuur door het wandelparadijs Valle Di Concei. Vanuit Lenzumo hiken we langs weilanden en bossen naar de top van de vallei op de Cima Pari. Boven worden we getrakteerd op een waanzinnig vergezicht over de Alpen en spotten we zowel het Ledro- als het Gardameer. We strijken neer bij de Rifugio Nino Pernici waar we bij een prachtig zicht op de bergen een bord stevige Italiaanse bergkost verorberen. Wanneer de nacht neerdaalt over de vallei, vertrekken wij naar dromenland.

Na het ontbijt trekken we onze wandelschoenen aan en dalen we weer af naar beneden. Onze tocht eindigt bij de Rifugio al Faggio. 

Dag 1: 11 km | 810 m stijgen | 490 m dalen

Dag 2: 12,5 km | 680 m stijgen | 1320 m dalen

Dag 6

Kajakken op het Ledromeer

Tijd om de Alpen te bewonderen vanuit een ander perspectief: vanop het Ledromeer. We kajakken op het kleine meer (3 km lang en 1 km breed) en genieten van het uitzicht op de hoge pieken. Wie weet spotten we zelfs de 4000 jaar oude paalwoningen aan de oevers.
Relaxen doen we nadien op het strand, echte adrenalinezoekers kunnen zich uitleven met cliffjumpen.

Dag 7

Uitdagende via ferrata

Vandaag haken we ons vast aan de stalen kabels tussen de rotsen en klimmen we langs uitdagende bergpaden naar boven. Onze nieuwe skills van het rotsklimmen zullen we zeker kunnen gebruiken.

Dag 8

Che bel canyon!

Of toch iets dat erop lijkt kan je zeggen in het Italiaans als je vandaag aan één van de mooiste canyons in Ledro staat. We eindigen dus waar we begin deze week mee begonnen zijn. Nu we het al wat beter kunnen wordt het zeker een uitdagende dag vol springen en glijden door de diep uitgesneden kloof.

Dag 9

Ciao!

We nemen afscheid van Ledro en rijden huiswaarts, met nog een tussenstop op een camping in Duitsland.

Dag 10

Ritorno a casa

We leggen de laatste honderden kilometers af en nemen afscheid van alle ragazzi & ragazze. Ciao Bootzers! 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1490
Voorschot: € 520 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 100!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 10/04/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Heen- en terugreis
 • Logies
 • Alle maaltijden vanaf het avondmaal op dag 1 t.e.m. het ontbijt op dag 10
 • Volledig omkaderde activiteiten zoals beschreven in het dagschema
 • Gebruik van alle technisch materiaal voor de activiteiten
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Tom Cornelis


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 - Er zit enkel een tweedaagse tocht met de dagrugzak in het programma, het stappen is met andere woorden beperkt.
Gezien de vele wateractiviteiten is het belangrijk dat je kunt zwemmen. Een beetje gezonde hoogtevrees is geen groot probleem. 
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We verblijven in standaardtenten in ons basiskamp. We zorgen zelf voor een slaapzak en slaapmatje (en evt. kussen). De camping beschikt over proper sanitair (incl. warme douches), een zwembad, een bar/restaurant en een sportterrein.

We overnachten één nacht in een slaapzaal (meerdere personen) in een eenvoudige maar comfortabele berghut. Het is aan te raden een lichte lakenzak en kussensloop mee te nemen. Tijdens de heen- en terugreis overnachten we in tentjes op een camping in Duitsland. 


Maaltijden

Alle maaltijden van het avondeten op dag 1 tot het ontbijt op de laatste dag zijn inbegrepen. Het ontbijt en het avondeten wordt voor ons klaargemaakt op de camping in Italië, we maken 's ochtends zelf ons lunchpakket klaar. In de refuge wordt er voor ons gekookt.

Onze twee nachten op een Duitse camping staan we zelf in voor het eten.


Bagagevervoer

We hebben tijdens de activiteiten en de tweedaagse trektocht enkel een dagrugzak nodig. Hierin stoppen we ook onze picknick.

Vervoer

We vertrekken met de minibus vanuit een vlot bereikbare plaats in Vlaanderen of Brussel. De minibus wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.


Op goede voet

op goede voet

'Anders Reizen', dat is actief reizen waarin wandelen centraal staat. Wandelen als een manier om te ontdekken, te ontmoeten en om tijd te nemen. Liever een beperkte regio echt leren kennen dan vluchtig rondreizen. Dit alles met oog voor het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners.

Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur wandelen
  (of buitensport) op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Bij mooi weer kan de temperatuur in de vallei behoorlijk oplopen terwijl het op grotere hoogte dan een stuk frisser is. Bovendien is er een groot verschil in temperatuur tussen zon en schaduw en kan het weer in de bergen snel omslaan. 's Nachts kan het flink afkoelen.

Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

Bagage

 • Grote rugzak/duffel bag
 • Dagrugzak

Schoeisel & sokken

 • Stevige bergwandelschoenen
 • Schoenen die nat en vuil zullen worden tijdens canyoning (geen open schoenen, crocs of sandalen - wel stevige gesloten schoenen met voldoende grip)
 • Slippers of iets dergelijks voor ’s avonds
 • Trekkingsokken (3 paar)
 • Evt. neopreensokken (voor wie snel koude voeten heeft)

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje
 • Slaapzak (comfort 5 à 10° C)
 • Hoofdlamp
 • Evt. (opblaasbaar) kussen
 • Evt. lichte lakenzak en kussensloop (voor de overnachting in de berghut - deken en kussen zijn voorzien)

Kledij

 • Wandelbroek
 • Waterdichte jas
 • Warme trui of fleece voor 's avonds
 • Lichte en soepele kledij
 • Pet en evt. buff
 • Zwemkledij (om ook onder een wetsuit te dragen)

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Badhanddoek
 • Washandjes
 • Waterproof zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • Beschermende lippenbalsem

Eet- en drinkgerei

 • Drinkbus (min. 800ml)
 • Herbruikbaar boterhamzakje (voor de lunch tijdens de canyoning - geen brooddoos vanwege grotere plaatsinname)
 • Zakmes
 • Picknickbestek

Diversen

 • Zonnebril
 • Zaklamp
 • Zwembril of sporttouwtje (voor mensen die een bril of lenzen dragen - gebruik tijdens de canyoning)
 • Evt. spelletjes, kaarten, een boek voor tijdens de treinrit (of op de camping)
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. oordopjes (voor lichte slapers)
 • Evt. powerbank
 • Energierijke tussendoortjes (als je daar behoefte aan hebt)
 • Identiteitskaart + kopie
 • Verzekeringsbewijs
 • Europese ziekteverzekeringskaart

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

De eerste avond zal de gids naar je medische achtergrond vragen. Relevante zaken (gebruik medicatie, allergieën, astma, fobieën, zwakke rug, recente breuken, ...) dien je mee te delen. Hierdoor kan je gids in geval van moeilijkheden gepast reageren.


Geld

Het is aangeraden om ongeveer € 50 van hieruit mee te nemen. Veel extra geld heb je voor deze reis niet nodig.

Formaliteiten

Voor Italië volstaat een identiteitskaart.

De Europese Ziekteverzekeringskaart is verplicht bij elk doktersbezoek, zoniet dien je alles ter plaatse contant te betalen of kan men weigeren je verder te helpen. Deze kaart is gratis en kan je verkrijgen bij je ziekenfonds. De Eurocross-kaart is NIET geldig. 

Verplichte reisverzekering. Deze kan je afsluiten via Bootz bij je boeking. 
*Je kan dit ook zelf regelen. Het is jouw verantwoordelijkheid om verzekerd te zijn voor persoonlijke ongevallen tijdens de reis. Controleer daarom ook altijd vooraf bij jouw verzekeraar of de activiteiten in het programma op recreatief niveau (m.a.w. initiatie in bergsporten) gedekt zijn.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: