Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

2/03/2024 - 9/03/2024

- prijs € 1570


niet meer boekbaar

Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

2/03/2024 - 9/03/2024

- prijs € 1570


niet meer boekbaar

Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

2/03/2024 - 9/03/2024

- prijs € 1570


niet meer boekbaar

Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

2/03/2024 - 9/03/2024

- prijs € 1570


niet meer boekbaar

Malta - Eiland van ridders en rotsen


8 dagen

2/03/2024 - 9/03/2024

- prijs € 1570


niet meer boekbaar
Jongerenreis Malta
Ten zuiden van Sicilië ligt Malta. Een eiland bezaaid met paleizen, kerken en versterkte vestingen. Malta en zustereiland Gozo zijn paradijselijke eilanden met kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, stranden en gezellige vissershaventjes. Die gaan we dan ontdekken tijdens een zonnige en actieve week. Het wordt lekker, spannend, vermoeiend en legendarisch!
Prijs: € 1570
Reisnummer: 24MT4AAA1
Reisdatum: 2/03/2024 - 9/03/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

21

23

32

29

33

Hoogtepunten

 • Onderdompeling in hemelsblauw water
 • Onderdompeling in de rijke geschiedenis van Malta
 • Bootz MasterChef Malta (kookworkshop)
 • Te land (wandelen en fietsen), ter zee (zwemmen) en in de 'lucht' (rotsklimmen)
 • Gps-spel in Valletta

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,3

12 Beoordelingen

reviews van klanten

Dit was mijn eerste Bootz reis en ik heb een heel fijne vakantie gehad. Verschillende kustwandelingen brachten ons langs wandelpaden met een prachtig uitzicht. Naast de wandelingen stonden nog andere activiteiten op het programma die zeker de moeite waard zijn. Deze reis heeft een goede combinatie van wandelen, sportieve activiteiten en culinair genieten. Een echte aanrader!

Jeroen S. -

Zeer toffe reis! Mooie eilanden met zeer bewandelbare paden, waarbij je steeds een mooi zicht op de zee hebt. De reis is zeer afwisselend met zowel bezoeken aan stadjes als sportievere activiteiten

Sylvie E. -

Een heel leuke reis met een combinatie van wandelen, sportievere en ontspannende activiteiten. Ik heb op 8 dagen de mooiste wandelingen gedaan en de leukste steden bezocht in heel Malta, Gozo & Comino.

Elien B. -

Deze groepsreis naar Malta was mijn allereerste en het zal zeker niet mijn laatste zijn! Ik kan het ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring. De Malta-groepsreis bood de perfecte mix van cultuur, wandelen en andere sportieve activiteiten. De wandelroutes waren buitengewoon indrukwekkend, vooral omdat je vaak langs de prachtige kust liep en midden in de natuur kon picknicken. Voor mij was het absolute hoogtepunt van de reis het bergbeklimmen. De locatie was adembenemend mooi en het beklimmen van de bergen stelde me in staat om mijn persoonlijke grenzen te verleggen. Het is een reis om nooit te vergeten!

Rani H. -

Algemene reistips

Dag 1

Bootz o’clock

We zien de zon niet zakken in de zee want we landen laat in Malta. We overnachten in Marsaxklokk (uitgesproken als ‘Marsasjlokk’, wat zoveel wil zeggen als ‘zuidoostelijk vissersdorp'). Hier ligt 70% van de Maltese vissersvloot voor anker. En wat kan niet ontbreken op een postkaartje uit Malta? (Tip: het zijn niet de Maltesers uit de supermarkt of de gezelschapshondjes). Antwoord: een kleurrijk vissersbootje! Na de eerste nacht op Maltese bodem en het ontbijt krijg je ze ongetwijfeld in alle (vis)geuren en kleuren te zien. De kleuren en de volgorde ervan op de bootjes geven aan tot welke familie ze behoren. 

Dag 2

Waar is de GPS?

Een eerste verkenning van de kust doet ons al zin krijgen in de rest van het eiland. Als het weer meezit en je zwemgerief stevig vastzit, kan je gaan zwemmen of klifduiken!

Nadien nemen we de bus naar Valletta. Een historische stad met vele hoekjes en kantjes. Hier is duidelijk al wat afgevochten, lang geleden. Maar ook vandaag! We verdelen ons in 2 teams en spelen een GPS-spel. Ideaal om het stadsplan te leren kennen. Want na het spel kunnen we naar believen enkele must-see’s bezoeken. Het Grootmeesterspaleis, de kathedraal, een museum, een terrasje, …

Dag 3

I’m blue dabadi Mnajdra

We nemen de bus naar de ‘Blue Grotto’, een verzameling van natuurlijk uitgeholde grotten in de kliffen. Enkel onze fotogeniekste glimlach evenaart hier de schittering van het blauwe licht tegen de rotsen. We volgen het kustpad van Hagar Qim tot Dingli, langs een 5000-jaar oude tempel en 500-jaar oude - of jonge - verdedigingstorens.  

Het kustpad komt uit in het dorpje Ghar Lapsi. Dit vissersdorpje staat bekend voor zijn hemelsblauwe water dat ideaal is om wandelzweet mee weg te spoelen. We gaan langs de kliffen omhoog naar Dingli voor een mooi zicht op de hoofdstad onder de middagzon.
Na het eten nemen we de boot naar Mgarr, de haven van het zustereilandje Gozo. Dat lijkt wat op Malta, maar is nog kleiner, schattiger en authentieker. Overnachten doen we ietsje verder in Qala.

Dag 4

Let’s go Gozo

Vanuit ons hotel stelen we, naast de schattige miniverpakkingskes choco, ook wat elektriciteit. Daarmee zijn onze e-bikes goed opgeladen voor de 2,5 uur durende fietstocht. Het ruige eiland geeft ons de gelegenheid om het uiterste uit de batterij te persen en dan nóg onze kuiten aan het werk te zetten. Goed zo Gozo!

Dé toeristische trekpleister van de westkust is de “Azur Window’. Bij recente renovatiewerken hebben ze dat raam weggehaald en nu is het gewoon Azur. (lees: een enorme natuurlijke boog is door hevig stormweer en erosie ingestort). Verborgen achter de kliffen ligt een binnenzeetje. Heel geliefd bij duikers maar evenzeer bij Bootzers die hier een mooie wandeling maken. Langs de kliffen en terug via het binnenland.

Dag 5

Smakelijk!

Een echte chefkok neemt ons mee naar de markt en we snuiven een beetje (niet te veel!) couleur locale op van de verse geitenkaas en verse vis. Als ons mandje vol zit, is het tijd om, onder begeleiding, traditionele Maltezer recepten te bereiden. Een Pastizi, een Gozitan ftira of de lokale nougat specialiteit. Plaatselijk wijntje erbij en we’re living the life van een echte Maltezer. In de namiddag bezoeken we Rabat (aka Victoria), de hoofdstad van Gozo.

Dag 6

Ik zie Ix-Xini

We rijden naar Mgarr ix-Xini. Een plaatsje dat - wij vermoeden - zo genoemd werd na het vinden van een oude piratenkaart. ix-Xini marks the spot. Het enige wat wij er vinden is de Wied-ta kloof. Een prachtige plaats voor een initiatie rotsklimmen/boulderen. Na de picknick duiken we het warme water in van het baaitje aan de voet van de kloof. Voor de terugweg kiezen we het schitterende kustpad dat ons tot in havenstad Mgarr brengt en vandaar volgen we de wandeling boven de kust naar Qala.

Dag 7

Here we Comino!

Als je droomt van een onbewoond, paradijselijk eiland, dan droom je van Comino. Amper 3,5km² groot, geen auto’s en er wonen slechts 3 mensen. Heel het eiland is beschermd natuurgebied. Zogezegd voor de vogels, maar wij vermoeden dat er nog piratenschatten verborgen liggen in de diepe grotten langs de steile kliffen. Op onze kaart staat een grote X en die brengt ons naar de ‘Blue Lagoon’. Alle tinten blauw hebben ze hier uitgegoten en gemengd in het water van deze baai.
Eenmaal terug op Gozo wandelen we de kust af van Mgarr naar het zand van Dahlet Qorrot. Een wandeling die ons zeker in het stof/zand zal doen bijten.

Dag 8

Midden in Mdina

Na het ontbijt varen we terug naar Malta en rijden we meteen door naar Mdina. Omdat de straatjes hier zo smal zijn, zien we amper auto’s. Een gemiddelde Bootzer past er echter perfect door. Van op de oude vestigingsmuren krijgen we een prachtig zicht over deze oude stad maar ook over het noordelijk deel van Malta. Een laatste mental picture voor de terugreis naar huis in de late namiddag.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1570
Voorschot: € 550 per persoon

Inbegrepen

 • vluchten 
 • luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vluchten via Treecological
 • logies 
 • maaltijden vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. ontbijt dag 8 
 • transfers 
 • Bootz-begeleiding 
 • professionele gidsen voor de vermelde activiteiten 
 • huur materiaal en uitrusting voor de vermelde activiteiten  
 • btw

Niet inbegrepen

 • dranken 
 • lunch op laatste dag
 • inkomgelden 
 • evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Yentl Steurs


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met wandel/activiteitenniveau .

Je hebt geen ervaring nodig voor de activiteiten maar je bent wel iemand met zin voor avontuur en enige sportieve aanleg.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

 • In Marsaxlokk logeren we in een centraal gelegen hotel. 
 • Op Gozo logeren we in een charmante B&B met klein zwembad en terras. Je logeert in twee tot vierpersoonskamers met privésanitair.

Maaltijden

We ontbijten in de guesthouse of B&B. Voor ’s middags krijgen we een lunchpakket mee (best een brooddoos voorzien). 's Avonds wordt er voor ons gekookt in de accommodatie of zoeken we één van de lokale restaurantjes op.

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak met de spullen die je overdag nodig hebt.

Vervoer


We vliegen met luchtvaartmaatschappij Ryanair (FR).
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
FR 2956Charleroi 02/03/2024 21:25Malta 03/03/2024 00:10
FR 2955Malta 09/03/2024 17:45Charleroi 09/03/2024 20:45
Ter plaatse maken we gebruik van privévervoer, lijnbussen en ferry's.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Malta heeft een typisch Middellandse Zeeklimaat. Voor- en najaar zijn de aangenaamste periodes om te wandelen, met veel zon en niet té warme temperaturen. Maar ook dan zijn uitzonderingen mogelijk. Zo brengt de hete Afrikaanse siroccowind af en toe uitzonderlijk hoge temperaturen en luchtvochtigheid met zich mee.

Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis.

Je hebt recht op 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Je krijgt een bagagelabel op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. 

Bagage

 • reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer 

 • dagrugzak

 

Schoeisel & kousen

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen 

 • wandel- of trekkingsokken

 • sportschoenen om te dragen tijdens de kliminitiatie 

 • sandalen of (sport)schoenen die nat mogen worden om te dragen tijdens de zeekajaktocht 

 

Kledij

 • soepele (wandel)broek 

 • wind- en waterdicht jasje 

 • fleece 

 • T-shirts 

 • pet

 • sjaaltje of buff

 • short 

 • zwemkledij 

 

Verzorging

 • toiletgerief 

 • handdoek (enkel nodig voor de buitenactiviteiten) 

 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 

 • beschermende lippenstift 

 

Eet- en drinkgerei 

 • drankfles of -zak 

 • evt. (zak)mesje 

 • lunchbox 

 

Diversen 

 • evt. verrekijker 

 • evt. wandelstokken 

 • evt. oordoppen  

 • reisstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers: zie deze link).


EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt op Malta is de euro. Er is geen gebrek aan geldautomaten en op vele plaatsen kan je betalen met de kaart.

Formaliteiten

Voor reizen naar Malta volstaat je identiteitskaart. 

Gezondheid

Als reisorganisatie hebben wij geen medische bevoegdheid. Voor alle up-to-date-informatie rond de gezondheidsrisico’s op Malta verwijzen je graag door naar de reiswebsite van het Instituut voor Tropische Geneeskunde.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: