Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen

17/03/2024 - 24/03/2024

- prijs € 2190


niet meer boekbaar

Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen

17/03/2024 - 24/03/2024

- prijs € 2190


niet meer boekbaar

Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen

17/03/2024 - 24/03/2024

- prijs € 2190


niet meer boekbaar

Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen

17/03/2024 - 24/03/2024

- prijs € 2190


niet meer boekbaar

Noorwegen - Sneeuwavontuur in Rondane


8 dagen

17/03/2024 - 24/03/2024

- prijs € 2190


niet meer boekbaar
Jongerenreis Noorwegen
De winter op zijn best. Dat is deze reis naar Noorwegen. Waar we vooral de witte wildernis intrekken met sneeuwschoenen onder onze botinnen. Dat leuke gevoel wanneer je als eerste je voetstap zet in een vers laagje sneeuw… maar dan 8 dagen lang! Afgewisseld met langlaufen is deze reis veel meer dan een eentonig wit landschap. Veel meer!
Prijs: € 2190
Reisnummer: 24NO4RDW1
Reisdatum: 17/03/2024 - 24/03/2024
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

22

23

26

30

32

32

22

27

31

32

Hoogtepunten

 • Doorgaande sneeuwschoenentocht
 • Het adembenemende Utsikten
 • Jacuzzi en ijsberen
 • Romperacen en crosscountry ski-initiatie
 • Noorderlicht?

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

15 Beoordelingen

reviews van klanten

Een prachtige reis, een onvergetelijke ervaring! De natuur is er adembenemend mooi. De uitgestrektheid van het landschap, sneeuw, sneeuw, sneeuw, de prachtige sterrenhemel, en met alle geluk van de wereld het noorderlicht! Je ontdekt de Noorse gastvrijheid en de lekkere Noorse keuken! En last but not least, genieten van sauna en hot tub! Bedankt aan de fantastische reisbegeleidster en alle mede-reisgenoten, jullie waren top! #adventureofalifetime

Iris M. -

Algemene reistips

Dag 1

Naar de Noren!

Van België gaat het naar Oslo. Dan met de trein naar Otta en dan nog even rijden naar Høvringen. Waar hebben we onze Bootzers nu weer naartoe gestuurd, vraag je je af. Naar een winterparadijs in Noorwegen! De komende dagen nemen we onze tijd om te genieten van de sneeuw en de omgeving.

Dag 2

We gaan toch niet in de sneeuw wandelen zeker?

Nee. Maar wel er óp! We binden onze sneeuwschoenen aan voor een trip naar Vardhøe. Dat punt biedt een mooi uitzicht op Høvringen, waar we vandaan komen en op Rondane waar we nog veel van gaan zien.
Na de middag staan er crosscountry ski’s voor ons klaar. Geen paniek als je niet kan skiën. Je leert het hier, zelfs hoe je omhoog moet skiën.

Dag 3

Putten Seter

Wandelen met sneeuwschoenen kunnen we intussen met de vingers in de neus, al raden wij het af (vastgevroren vingers in de neus zijn geen zicht). De wandeling van vandaag brengt ons naar onze nieuwe verblijfplaats in Putten Seter, zo'n 7 kilometer verderop. Wie bij aankomst nog geen zwarte sneeuw ziet, kan zich wagen aan 'romperacers', traditionele Noorse sleeën. Heel meesleeënd!

Dag 4

Utsiktse uitzichten

Als er een plaatsje ‘Utsikte’ noemt (Noors voor ‘uitzicht’) dan weet je dat je je daar mag verwachten een een uitzicht om U(tsikte) tegen te zeggen. Na een relatief korte etappe durven Bootzers in de namiddag nog een extra sneeuwschoenentocht te maken of een poging wagen om hun romperacerecords van gisteren te verbreken. 

 

Dag 5

Smuksjøseter 

We raken al stilaan gewend aan de sneeuwraketten die stevig onder de bootz gebonden zitten. We bereiden ons voor op een tocht naar Smuksjøseter. Als de bergtoppen uit de verte steeds dichter komen, naderen we onze volgende slaapplek in deze kleine maar bekende plek in het nationaal park. Onze lodge ligt naast het rustige meer van Høvringsvatnet. We tellen de reflecties van de vallende sterren in het meer op deze afgelegen plek. Meer moet dat niet zijn.


Dag 6

Mushing and much more

Wat hebben Bootzers toch een hondenleven! Vandaag kunnen we kiezen tussen een extra sneeuwschoenenwandeling doen of met sleeën van de heuvels scheuren. Maar er is much more en vooral more mush! Enkele overenthousiaste, harige, kwispelende viervoeters willen niets liever dan ons in te wijden in de wereld van het mushen of de sledehondensport. Dus voor de dag ermee!

's Avonds maken we ons klaar voor een echt ‘black sky adventure’. We nemen de sneeuwmobiel naar een geheime plaats zonder enige lichtvervuiling. Met wat geluk zien we niet alleen sterren maar ook het noorderlicht! Sowieso bouwen we een gezellig kampvuur met warme chocomelk of andere verwarmende drank. Wie de nacht nog wat langer wil laten duren (en terecht!) kan op sneeuwschoenen terug stappen. Of je springt achterop de sneeuwmobiel.

Dag 7

Bakside

We hebben één van de mooiste sneeuwschoentochten voor de laatste wandeldag gehouden. De ‘weg’ brengt ons naar Baksidevassberget, een bergtop van waarop we een uitgestrekt zicht krijgen op het westelijk deel van het Rondane National Park. Richten we ons naar het zuiden dan zien we de Formokampen-piek. Als het weer meezit, zien we de eerste bergen van het Jotunheimen National Park en als de Noorse goden ons gunstig zijn, dan krijgen we misschien ook nog rendieren te zien. 


Dag 8

Rondaaag

We zwaaien het ongelooflijke nationale park uit en laten ons brengen naar het treinstation van Otta. Bestemming opnieuw Oslo waar we definitief afscheid nemen van de sneeuw en terug naar Brussel vliegen. Tijd om de social media posts al voor te bereiden (en #travelbybootz te taggen) en een reünie te plannen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 2190
Voorschot: € 770 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Treinrit Oslo-Otta-Oslo
 • Luchthaventaksen
 • Logies
 • Transfers zoals voorzien in het programma
 • Bagagevervoer
 • Alle maaltijden vanaf ontbijt dag 2 tot de lunch op dag 8
 • Huur van sneeuwschoenen
 • Huur van het langlaufmateriaal
 • Huskytocht
 • Black Sky Adventure
 • 1 x gebruik hot tub
 • btw
 • Bootz-begeleiding

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Optionele activiteiten:
  • Toboganning
  • Extra huur langlaufmateriaal
 • Evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Francis Hofmans


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 en .  De activiteiten op zich zijn niet zwaar, maar het (soms erg) koude klimaat vraagt toch enig aanpassingsvermogen. Ervaring voor de activiteiten is niet nodig, wel een sportieve ingesteldheid.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Maaltijden

De maaltijden op deze reis zijn inbegrepen vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met de lunch op dag 8. We ontbijten en dineren op hotel en nemen een lunchpakket mee voor onderweg. Op dag 1 kan je iets te eten kopen bij aankomst op de luchthaven van Oslo (niet inbegrepen).


Logies

Tijdens deze tocht verblijven we in 3 traditionele berglodges, gerund door Noorse families. Alle overnachtingsplaatsen bieden twee of meerpersoonskamers met privésanitair. En lekkerrrr eten!


Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De bagage wordt tussen de hutten vervoerd.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 2283Brussel 17/03/2024 15:20Oslo 17/03/2024 17:20
SN 2284Oslo 24/03/2024 18:10Brussel 24/03/2024 20:10
We verplaatsen ons met de trein naar Otta en van daaruit is er privévervoer richting het Rondane National Park.

Klimaat

Grote sneeuwzekerheid. Koning winter heeft deze regio over het algemeen in zijn greep van half december tot half mei. Verdere informatie over het lokale weer kan je vinden op SMHI en KLART.
Klik hier voor een kalender met de tijden van zonsopkomst en -ondergang in Rondane National Park.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • Rugzak of makkelijk draagbare reistas
 • Dagrugzak voor beperkte bagage voor één nacht

Schoeisel & kousen

 • Stevige enkelomsluitende wandelschoenen met rubberen zolen (zeker waterdicht)
 • Lichte (sport)schoenen (voor binnenshuis)
 • Wandel- of trekkingkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • Skibroekwarme en soepele broek (best geen jeans)
 • Wollen trui of fleece
 • Enkele T-shirts
 • Warme muts of twee
 • Warme sjaal
 • Min. 2 paar handschoenen
 • Warm, best thermisch ondergoed (evt. ook lange onderbroek)
 • Stel kleren voor 's avonds binnen
 • Warme winterjas met kap, evt. donsjas

Verzorging

 • Zonnecrème
 • Toiletgerief
 • Bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles of -zak
 • Brooddoos

Diversen

 • Degelijke zonnebril
 • Zak –of hoofdlamp
 • Evt. oorstopjes
 • Evt. verduisterend oogmasker
 • Evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

Belangrijk

De periode dat je naar Noorwegen reist is een koude periode, temperaturen kunnen tot ver onder het vriespunt zakken (tot -15° à -20°C). Belangrijk is dus om je kleding hieraan aan te passen. Vergelijk het met op skivakantie vertrekken. Laagjes-kleden, best met thermisch ondergoed onderaan, is de beste manier om de warmte te isoleren!
Sneeuwschoenen (worden ter plaatse voorzien) zijn eigenlijk geen ’schoenen‘: het zijn langwerpige frames die onder je wandelschoenen worden bevestigd om niet te diep in de sneeuw te zakken. Vaak gebeurt dit door middel van een rubberen riem. Je wandelschoenen moeten waterdicht en enkelomsluitend zijn, liefst met rubberen zool omdat dit de warmte het best isoleert. Getten (waterdichte onderbeenbeschermers) en een waterdichte overbroek (of skibroek) zijn nuttig om de sneeuw ‘buiten’ te houden.

Al het nodige materiaal in functie van de activiteiten wordt ter plaatse voorzien.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Noorwegen behoort niet tot de eurozone. De Noorse munt is de norsk krone. De koers van de kroon schommelt uiteraard, maar is heel ruwweg 1/10 van een euro. Eén kroon is onderverdeeld in 100 øre, maar in de praktijk wordt weinig in øre gerekend. Je kan overal vlot met maestro of kredietkaart betalen. Op voorhand Noorse kronen meenemen vanuit België is dus niet echt noodzakelijk. Voor een recente koers, verwijzen we je naar currency/converter.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Noorwegen volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: