Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

31/08/2024 - 14/09/2024

- prijs € 1490


Boek deze reis »

Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

31/08/2024 - 14/09/2024

- prijs € 1490


Boek deze reis »

Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

31/08/2024 - 14/09/2024

- prijs € 1490


Boek deze reis »

Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

31/08/2024 - 14/09/2024

- prijs € 1490


Boek deze reis »

Slovenië - Slovenië Inside Out


15 dagen

31/08/2024 - 14/09/2024

- prijs € 1490


Boek deze reis »
Jongerenreis Slovenië
I feel sLOVEnia. De marketeers van de Sloveense toeristische dienst die deze slogan bedachten zijn er hopelijk schatrijk van geworden! Maar het is waar, ook wij voelen enkel liefde voor dit sympathiek alpenlandje met gezellige hoofdstad, prachtige meren, groene alpenweiden en veel meer om Bootzers twee weken zoet te houden. Zoals: canyoning op de Soca-rivier, een vierdaagse huttentocht in het Triglav Nationaal Park, ondergronds gaan in de Skocjan-grot. Enkel maar liefde voor de Republika Slovenija … en voor onszelf naturlijk!
Prijs: € 1490
Reisnummer: 24SI4AAA2
Reisdatum: 31/08/2024 - 14/09/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Ja, afreis gegarandeerd

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

24

26

33

34

32

Hoogtepunten

 • Vierdaagse trektocht in Triglav Nationaal Park
 • Canyoningparadijs in de Soca-vallei
 • Viva la vida camping!
 • Ljubljana, hoofdstad in pocketformaat
 • En veel liefde

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,4

23 Beoordelingen

reviews van klanten

Deze reis zit heel goed in elkaar met heel veel afwisseling (citytrip in Ljubljana, dagwandelingen, avontuurlijk canyoning, speleogie en de 4-daagse trektocht in de bergen). Vooral de canyoning was een volledig nieuwe ervaring en vond ik heel tof. Alle lokale begeleiding bij de activiteiten en ook de begeleiding door de Bootz-reisbegeleider was dik in orde.

Ruben V. -

Goed gevarieerde reis met enkele mooie toeristische wandelingen. De avontuurlijke activiteiten in Slovenië zijn zeker de moeite en de plaatselijke begeleiding is top. De pittige vierdaagse tocht biedt prachtige uitzichten.

Pieter V. -

Deze reis is dolletjes en grensverleggend ;)

Bart F. -

Zeer aangename reis met veel avontuur en natuur. De groepsdynamiek was zeer goed en we waren goed op elkaar ingesteld. Veel humor, veel terrasjes, genoten van rafting, bezoekje aan restaurants. Echt een vakantie zoals het hoort!

Ignaas V. -

Algemene reistips

Dag 1

Mini Maxi
Afspraak op een nog nader te bepalen, centraal gelegen plaats in het Vlaamse land en vertrek met de mini-bus voor een maxi-avontuur. Deze nacht slapen we op een camping in Duitsland, in de buurt van de Chiemsee.

Dag 2

Bled en Ljubljana
We rijden verder tot Ljubljana, met onderweg een halte aan het héél mooie meer van Bled, geliefd bij romantische zielen*. Ljubljana is de aangename en groene hoofdstad van Slovenië op de oevers van de Ljubljanica. Het oude stadsgedeelte, tussen de rivier en het kasteel, is ‘Praag in het klein’, maar dan een stuk gemoedelijker.

*Bootz is niet verantwoordelijk voor spontane huwelijksaanzoeken onder Bootzers bij het aanschouwen van het meer van Bled.

Dag 3

Karst en kalk
De voormiddag brengen we nog door in de stad. Daarna trekken we zuidwaarts naar onze kampplaats in Postojna. Hier zitten we in het zogenaamde karstgebied, met formaties van kalksteen waarin zich een ongelooflijk netwerk van grottenstelsels gevormd heeft. Vandaag gaan we alvast een kijkje nemen bij het mysterieuze Cerknica-meer.

Dag 4

In en onder de vallei
Wandeling in de prachtige karstvallei Rakov Skocjan, waar de Rak-rivier voor een deel ondergronds gaat (en wij ook). We installeren ons op de camping in Postojna waar we het ons gezellig maken.

Dag 5

Ondergronds
Vandaag gaan we op verkenning in het indrukwekkende grottencomplex van Rakov Skocjan waar we worden ingewijd in de geheimen der speleologie. Denk aan een spectaculaire ondergrondse wereld vol stalagmieten en -tieten en glijbanen van modder. We maken een tocht van een drietal uur die rustig begint, zodat je aan de ondergrondse wereld kan wennen. Op het einde is er een lus van ongeveer 45 minuten puur kruip- en klouterwerk. Fun verzekerd!

Dag 6

De Julische Alpen
Op weg noordwaarts naar onze volgende logiesplaats bezoeken we het stadje Kobarid en de kwikzilvermijn van Idrija. De camping waar we 4 nachten zullen slapen, bevindt zich in Bovec. We zitten hier in de Julische Alpen, waarvan de hoogste top, de Triglav, tot 2864 m reikt. Het is het (althans voorlopig) minst door buitenlanders bezochte deel van de Alpen. Het ruige en woeste karakter van de bergen, de grote diversiteit op het vlak van bomen- en plantengroei en de goed onderhouden wandelpaden maken het tot een schitterend wandelgebied, wat we morgen al zullen ondervinden.

Dag 7

Into the valley
En op de zevende dag boetseerde de Bootz-god de Lepena-vallei. We maken een mooie maar pittige dagtocht in deze zijvallei van de Soca. We keren moe maar voldaan terug naar onze camping. Ga verder naar dag 8.

Dag 8

Relax
Zondag, rustdag. Vandaag laten we onze zwaar beproefde spieren bekomen van gisteren. Gezellig chillen op de camping aan de rivier: check! Sportmogelijkheden te over of gewoon lekker luieren naast de kabbelende rivier. Wie wil, kan een tochtje maken naar de bron van de turkooizen Soca-rivier.

Dag 9

Canyoning
Vanuit Bovec, vermaard onder Europese watersporters, wagen we ons aan een canyoning in een van de steile zijvalleien van de Soca. Hoe wild deze afdaling wordt, hangt af van de waterstand … In de namiddag maken we nog een tocht naar de waterval van Boka.

Dag 10-13

Triglav Nationaal Park
Een pittige vierdaagse tocht – met overnachting in berghutten – brengt ons doorheen Triglav Nationaal Park, dat een groot deel van de Julische Alpen in beslag neemt. Diepe gletsjervalleien, grazige bergweiden en pittoreske dorpjes wisselen af met meren, riviertjes en ravijnen. Kortom: niet alleen een plezier voor onze ervaren wandelspieren maar ook voor onze ogen die we hier wagenwijd kunnen opentrekken. Op dag 13 overnachten we terug op de camping in Bovec.

Dag 14

Vierlandenvista's
Vanaf onze avonturencamping aan de Soca-rivier nemen we afscheid van het groene hart van Europa. Via prachtige wegen en dito uitzichten door Italië en Oostenrijk rijden we naar Augsburg in Zuid-Duitsland waar we voor de laatste keer onze tenten opslaan.

Dag 15

Bye bye
Vanuit Augsburg trippen we weer richting thuisland. De begeleider brengt ons terug naar waar de reis 15 dagen geleden begon. Deze keer mét een rugzak vol ervaringen en de belofte om terug te keren.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1490
Voorschot: € 520 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 90!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 23/05/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Transfers per minibus
 • Logies
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 15 
 • Speleologie
 • Canyoning
 • Bootz-begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Inkomgelden (bv. museum in Idria)
 • Eventuele verzekeringen

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 voor de dagtochten;  voor de vierdaagse.

De vierdaagse is een zeer pittige tocht met stevige dagetappes (tot 8 uur stappen) en hoogteverschillen tot 1000 m per dag waarbij je best geen hoogtevrees hebt. Er zijn enkele moeilijk begaanbare paden en op sommige stukken moet je klimmen en klauteren.

De begeleider kan de voorgestelde route steeds wijzigen in functie van de weersomstandigheden.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Je overnacht 10 maal op een camping, 3 maal in primitieve berghutten (tijdens de vierdaagse trekking) en in Ljubljana in een jeugdherberg.

Maaltijden

In Ljubljana en tijdens de vierdaagse trektocht hoeven we zelf niet te koken. Wanneer we op de camping overnachten, steken we zelf de handen uit de mouwen om onze magen te vullen.

Bagage

Tijdens dagtochten en andere activiteiten kan alles in de dagrugzak. Alleen tijdens de meerdaagse trekking in het Triglav National Park dragen we een kleine trekrugzak met plaats voor de slaapzak en enkele basisspullen voor meerdere dagen.

Vervoer

We verplaatsen ons met onze eigen minibus. Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Het westen van Slovenië heeft een Middellandse Zeeklimaat, met meestal zonnige zomers en milde tot koude winters. De meeste neerslag valt gemiddeld in mei-juni en oktober-november. 

In de bergen ligt de dagtemperatuur gemiddeld enkele graden lager dan elders in het land en zijn de nachten koel tot zeer koud. In het noordwesten (waar zich het meer van Bohinj) bevindt, heerst een alpien klimaat met ’s winters een vrij grote sneeuwzekerheid. 


Uitrusting

Bagage

 • Rugzak voor de 4-daagse (30-40 liter)
 • Dagrugzakje

Schoeisel & kousen

 • Enkelomsluitende (berg)wandelschoenen (min. type B)
 • Lichte (sport)schoenen (voor ’s avonds)
 • Evt.(wandel)sandalen
 • Wandelkousen

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje
 • Warme slaapzak (tot 5°)
 • Lakenzak voor tijdens de 4-daagse
 • Keukenhanddoek

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte vest
 • Warme trui of fleece
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Ondergoed
 • Badpak/zwembroek
 • Short(s)
 • Pet 
 • Sjaal of buff, handschoenen en muts worden geadviseerd voor de vierdaagse trekking

Verzorging

 •  Toiletgerief (graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 •  Handdoek
 •  Badhanddoek
 •  Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 •  Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 •  Drinkbussen (1 of 1,5 liter)
 •  Evt. (zak)mesje
 •  Picknickbeker, -bord en -bestek

Diversen

 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastic zakjes
 • Wc-papier
 • Zak- of hoofdlamp
 • Evt. zwembrilletje
 • Evt. waterdichte verpakking voor fototoestel/videocamera
 • Evt. wandelstokken (zeker indien je zwakke knieën hebt)
 • Evt. knielappen (speleologie)
 • Indien je een bril draagt: sportbril / lenzen / bandje 
 • Indien je ze hebt: lidkaart BAC of VBSF, studentenkaart
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

De munteenheid in Slovenië is de euro. In Ljubljana en andere steden kan je geld afhalen, maar we raden aan om al wat cash geld mee te nemen bij vertrek. 

Formaliteiten

Voor reizen naar Slovenië volstaat je identiteitskaart.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Gezondheid

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen een virale meningo-encefalitis (ontsteking van de hersenvliezen en/of van het hersenweefsel) overgebracht door teken. Deze ziekte is endemisch in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen van Centraal- en Noord-Europa. Vaccinatie wordt aanbevolen in geval van buitenactiviteiten, waartoe ook wandelen behoort. Je kan voor meer informatie en voor deze vaccinatie terecht bij je huisarts.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Slovenia - a timelapse journey