Slovakije - Tatra-trekking


8 dagen

4/08/2024 - 11/08/2024

- prijs € 1880


niet meer boekbaar

Slovakije - Tatra-trekking


8 dagen

4/08/2024 - 11/08/2024

- prijs € 1880


niet meer boekbaar

Slovakije - Tatra-trekking


8 dagen

4/08/2024 - 11/08/2024

- prijs € 1880


niet meer boekbaar

Slovakije - Tatra-trekking


8 dagen

4/08/2024 - 11/08/2024

- prijs € 1880


niet meer boekbaar

Slovakije - Tatra-trekking


8 dagen

4/08/2024 - 11/08/2024

- prijs € 1880


niet meer boekbaar
Jongerenreis Slovakije
Het Tatragebergte tart alle verbeelding. Je vindt er prachtige meren, vrolijke berggeiten en vergezichten die je op weinig plaatsen in Europa zult vinden. In de winter kan je hier skiën maar in de zomer maakt het Paradise Park, want zo heet dat hier, zijn naam helemaal waar. Wie houdt van spectaculaire kloven, klauteren op de rotsen en een overweldigend gevoel van vrijheid zal zijn hartje kunnen ophalen op deze Bootzreis.
Prijs: € 1880
Reisnummer: 24SK4HTB1
Reisdatum: 4/08/2024 - 11/08/2024
Deelnemers: min. 6 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

24

26

27

27

27

28

29

30

31

25

26

26

34

Hoogtepunten

 • Hiken in natuurparadijs Slovakije
 • Door twee nationale parken
 • Watervallen, canyons, meren, rotsladders ...
 • En een klein beetje slow vacay-en in de wellness

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Oh oh Krakau

Ons avontuur begint met een landing in Krakau. Aardrijkskunde was ons sterkste vak en dus weten we dat we niet in Slovakije zitten maar wel in Polen. De grens tussen beide landen gaat door het Tatragebergte. Het is nog een kleine 3 uur carpoolen voordat we aankomen aan onze berghut in Zverovka: een degelijke hut met gemeenschappelijke slaapkamers, gelegen in de bossen ergens tussen nergenska en holvanplutoska.

Overnachting in een berghut in Zverovka.

Dag 2

Beklimming van de Vol-au-Vec

We vertrekken vanuit de berghut voor een wandeling van 16 tot 19 km. Het begint eenvoudig door de vallei van Latana. Het zou ons verbazen moest je hier veel andere wandelaars tegenkomen. We zijn bij Bootz dan ook trots dat we dit amper gekende stukje natuur ontdekt hebben en er ongestoord van kunnen genieten. Op het einde van de vallei schakelen we wat hoger voor de klim naar het topje van de Lucna, gelegen op de grens met Polen. Nu volgt het mooiste stukje van de dag met een wandeling langs de bergflank met vergezichten over Slovakije en Polen. Kers op de bergtoppen is de Rakon-peak op 1870 meter. Wat zeg je? Nog niet moe? Of er nog een kers bovenop de kers kan gelegd worden? De liefhebbers kunnen nog smullen van de extra beklimming van de Volovec voor een 2-tal extra kilometer omhoog en omlaag.
We nemen de easy way down terug naar ons hutje in het bos.

18,5 km (met de Volovec erbij) | 1100 m stijgen | 1100 m dalen

Overnachting in een berghut in Zverovka.

Dag 3

Even fiets anders

Een mooie ochtendrit naar Podbanske. Maar we gaan daar niet op een bankske zitten, wél op een fietszadel. We fietsen stroomopwaarts door de Koprova-vallei. Dat is een redelijk eenvoudige klim met een kort steil stukje. We rijden op een rustige asfaltweg dus je hoeft geen technische mountainbike skills te hebben. De rit omhoog duurt zo’n uur tot anderhalf uur. Omlaag gaat héééél wat sneller. We parkeren onze fietsen naast de Kmet'ov, de grootste waterval van Slovakije. Zo’n 90 meter, maar door zijn vorm zien we er maar een stukje van. Een wandelpad leidt ons door de vallei en bos naar de boomgrens. We klimmen nog hoger en steken 2 mooie bergpassen over. De Sedlo Zavory en de Hladke Sedlo. Volgens ons het mooiste stukje van het Tatragebergte.

Fietsen: 16 km | 320 m stijgen en dalen
Wandelen: 12 km | 670 m stijgen en dalen

Overnachting in een comfortabel guesthouse in Stará Lesná

Dag 4

Piecky ladders

Ritje van een half uur naar het nationale park. Het wordt een makkelijkere dag dan de vorige twee behalve … voor wie hoogtevrees heeft. Die zal enkele keren de schrik moeten overwinnen want we beklimmen vandaag enkele ladders, waarvan de hoogste 13 meter is. Niets moeilijk of echt gevaarlijk, maar toch avontuurlijk voor wie normaal de lift neemt. Het pad loopt door de soms smalle Piecky-kloof en klimt - dankzij de ladders - al eens steil omhoog. Een stukje wandelen we op ijzeren roosters in de rotswand. Maar dan is dat wel slechts op enkele meters boven het water. Het is een korte wandeling met een makkelijke terugtocht door het bos. De kans is groot dat we ruim op tijd terug in ons logies zijn. Ideaal om even te relaxen of naar de lokale warmtebronnen te rijden voor een verdiende wellness.

12 km | 400 m stijgen en dalen

Overnachting in een comfortabel guesthouse in Stará Lesná

Dag 5

Meer groen en het Groene Meer

Weer een kort busritje van een kwartier naar Tatranska Kotlina. Een dorpje aan de voet van het massief. Van hieruit gaat het richting de Plesnivec berghut. Alweer omhoog dus! Wie zijn kleurpotloodjes mee heeft, kan hier terecht aan het ‘grote witte meer’ of het groene meer aan het einde van de tocht. Maar eigenlijk zal iedereen wel een kleurtje krijgen van deze spectaculaire hike. Rood van de inspanning, wit van uitdroging, geel van het zweet, groen van jaloezie op de tegenliggers die bergaf konden stappen, paars van de kou bij een duik in het bergmeer of blauw, omdat we dit toch maar weer flink gesmurfd hebben! Het is pas in de namiddag dat we het relatief makkelijk wandelpaadje inruilen voor de rotsige paden dieper in de bergen. Als we zin hebben, kunnen we de wandeling verlengen met een doorsteek van de Kopske Sedle bergpas, maar als we teveel moeite hadden om iedereen uit het verkwikkende bergmeer te krijgen, houden we het op de normale hike.
Zelene Pleso, of het Groene Meer, is sowieso onze eindbestemming. Niet toevallig omdat ze daar een mooi hutje hebben gezet waar wij een plaatsje in hebben gereserveerd.

12 km stappen | 1050 m stijgen | 265 m dalen

Overnachting in een eenvoudige hut bij Zelene Pleso

Dag 6

Velka Svistovka

Vandaag overstijgen we onszelf. Als echte berggeiten zigzaggen we ons een weg naar de bergtop Velka Svistovka. Een 2000-plusser! De kans is groot dat we de nog echtere berggeiten hier te zien of te horen krijgen. We vroegen aan honderd geiten wat ze voelden bij het zien van zo’n majestueus berglandschap. Alle honderd zeiden unaniem: ‘blèèè’. Zij blij, wij blij! En blij vervolgen we het pad langs de top van de Lomnicky (de 2de hoogste in Slovakije) en Skalnate Pleso (het rotsmeer).
De klim naar de top is steil en een kort stuk is zelfs beveiligd met een ketting. De middagpauze houden we in of rond het restaurant aan het rotsmeer. Na een verdiende lunch mogen we ons klaarmaken voor de afdaling. Op weg naar het dorpje Stary Smokovec spoelen we het zweet weg met de vele watervalletjes onderweg. In Stary Smokovec staat onze bus klaar om ons opnieuw naar Stará Lesná te brengen.

14 km | 670 m stijgen | 1220 m dalen

Dag 7

Paradise City

Het Slovak Paradise National Park heeft die naam meer dan verdiend! De laatste wandeldag is misschien wel de mooiste. Na de voorbije dagen is dat heel moeilijk te geloven, en toch. De Sucha Bela (= zo een knappe; vrije vertaling) is écht een knappe canyon. We zien hier misschien ook wat meer wandelaars dan de voorbije dagen. Ook in de Prielom Hornadu Canyon dreigt het geheugen van onze gsm vol te geraken met foto’s, filmpjes en die ene Bootzer die absoluut alle foto’s van zijn kat wou delen in de whatsapp groep. 

16 km stappen | 630 m stijgen en dalen

Laatste overnachting in Stará Lesná.

Dag 8

S-love-akije

We zeggen vaarwel aan Slovakije en bereiden ons voor op de terugvlucht. 
Als dat nog niet gebeurd is, is nu een goed moment om foto’s op Instagram te plaatsen met #travelbybootz en ons te taggen @travelbybootz.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1880
Voorschot: € 660 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 150!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 26/04/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • vluchten
 • CO2-compensatie van de vlucht
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 8
 • transfers per bus
 • inkomgeld nationale parken
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • Slovaakse berggids
 • 2,5 uur warmwaterbaden
 • mountainbikehuur
 • luchthaventaksen
 • btw.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • persoonlijke uitgaven (bv. wellness)
 • evt. e-bike ipv mountainbike (+€ 10) maar de rit is zeker doenbaar met een gewone mountainbike.
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Rinke Cautaerts


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een wandelreis van niveau  waarvoor een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen vereist is. Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachten:

 • 2 nachten in slaapzaaltjes in de eenvoudige berghut van Zverovka 
 • 1 nacht in een slaapzaal in de berghut bij Lake Green
 • 4 nachten in een ***-pension in Stará Lesná (in twee- of driepersoonskamers)

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inbegrepen vanaf het avondeten op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 8.

Ontbijten en dineren doen we in het logies. We mogen ons verwachten aan traditionele kost met degelijke en lokale ingrediënten.

Voor 's middags krijgen we steeds een lunchpakket mee.


Bagagevervoer

We dragen tijdens de wandelingen enkel een (ruime) dagrugzak.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 2547Brussel 04/08/2024 13:55Krakau 04/08/2024 15:50
SN 2548Krakau 11/08/2024 16:40Brussel 11/08/2024 18:35
Onze lokale verplaatsingen maken we met een busje met chauffeur.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

De Slovaakse zomers kunnen erg warm zijn, met zelfs in de bergen temperaturen tot ver in de 20°. Maar ook regen en onweer met zware regenval zijn mogelijk. Hou ook rekening met grote temperatuurverschillen overdag tussen bv. noordflanken en zuidflanken, tussen zon en schaduw.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • rugzak of reistas: tijdens de trekking blijft deze in het hotel
 • dagrugzak (35 à 40 liter): hierin neem je tijdens de trekking enkele propere kleren, toiletgerief, ... mee

Slaapgerief

 • Slaapzak. Een matje is NIET nodig.

Schoeisel & sokken

 • degelijke, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte schoenen (voor 's avonds)
 • wandelsokken
 • evt. watersandalen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • waterdichte (over)broek
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • pull/fleece
 • T-shirts
 • hoed of pet
 • short/bermuda
 • zwemkledij
 • voor in de bergen: evt. sjaal, muts en handschoenen

Verzorging

 • toiletgerief
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • verkoelende lotion
 • beschermende lippenbalsem
 • zwemhanddoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of –zak (min. 1,5 liter)
 • evt. (zak)mesje
 • lunchbox

Diversen

 • zak- of hoofdlamp
 • evt. wandelstokken
 • evt. oordopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De Slovaakse munt is de euro. Je neemt best een beetje cash geld mee van thuis.

Reisdocumenten

Voor Slovakije volstaat je identiteitskaart.

Gezondheid

Op de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde wordt gewaarschuwd tegen Europese tekenencefalitis. Deze ziekte kan je uitzonderlijk oplopen in de landelijke bosrijke streken van meerdere landen in Centraal- en Noord-Europa. Zo ook in de regio waar deze reis plaatsvindt.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

De laatste sherpa (Duitse reportage)