Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen

20/05/2023 - 27/05/2023

- prijs € 1390


Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen

20/05/2023 - 27/05/2023

- prijs € 1390


Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen

20/05/2023 - 27/05/2023

- prijs € 1390


Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen

20/05/2023 - 27/05/2023

- prijs € 1390


Boek deze reis »

Frankrijk - Corsica: Van de bergen naar de zee


8 dagen

20/05/2023 - 27/05/2023

- prijs € 1390


Boek deze reis »
Jongerenreis Frankrijk
Een berg in de zee. Zo wordt Corsica al eens genoemd. Niet gelogen want we krijgen meer dan genoeg berg en een gezonde portie zee voorgeschoteld. Geladen met je eigen bagage stap je op deze tocht van de bergen in het binnenland naar de gezelligheid van de kust. Een reis voor wie ruige schoonheid en vrolijk afzien weet te appreciëren.
Prijs: € 1390
Reisnummer: 23FR4COB1
Reisdatum: 20/05/2023 - 27/05/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

21

29

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Een Corte trip

We vliegen op Ajaccio. Een drukke kuststad in het Zuiden van het eiland. Zeg maar dag aan de zee want daar kunnen we pas aan het einde van deze reis opnieuw onze tenen in doppen. Als het mooi weer is, gaan we hem wel af en toe eens zien. Een busje brengt ons meteen naar het binnenland. Terwijl het busje ons steeds dieper de bergen in rijdt, krijgen we al een voorproefje van wat komen zal. We sparen de kuiten vandaag en houden het op een wandeling door Corte, in het midden van het eiland en gekend om zijn 15de eeuwse citadel die vanop een hoge rots uitkijkt op de stad.. Meteen ook onze eerste overnachtingsplaats.


Overnachting in Corte.

Dag 2

Have you ever seen Melo

Corte ligt waar de rivieren de Tavignano en de Restonica in elkaar vloeien. We rijden zo'n 15 km de mooie Restonica-vallei in, om vandaar te voet verder te gaan. De viewpoints van deze wandeling zijn de ingesloten meren met als eerste: Melo. Maar voordat we daar geraken, moeten we ons een weg banen op/onder/tussen/over grote granieten blokken. Het lijkt het begin van een goedbedoelde trap naar boven, maar het geld was op na de levering van de treden én er stond een nulletje teveel in de afmetingen. De winnaar van het bergklassement komt als eerste aan het Capitello meer. Alsof onze knieën nog niet genoeg hebben afgezien moeten we ook opnieuw afdalen naar Corte.

9 km - 595 m  stijgen en 595 m dalen

Tweede overnachting in Corte.

Dag 3

Geniet van graniet

Je zou denken dat het hoogtepunt van de dag al voorbij is wanneer we met het busje toekomen in het boswachterhuis van Popaghja. De rit gaat door de indrukwekkende Scala Santa Régina, langs steile granietkliffen en woeste beekjes over een relatief smal bergwegje.
Maar de wandeling moet nog beginnen! Wanneer we door het decor van granietkliffen stappen, lijken ze nog imposanter dan vanuit de auto. Bekomen van dat groots doen we af en toe aan één van de vele bergeries. Verlaten herdershutten die hun beste tijd gehad hebben. De bergen hebben hier mooie namen zoals Rotondo en Cintu en laten zeker een indruk na op ons, kleine Bootzies. Wanneer we eindelijk aan het Nino meer komen overvalt ons een gevoel van intense rust. Tot die ene Bootzer zichzelf absoluut wil bewijzen en luidkeels het meer in loopt natuurlijk. We zijn nu vlakbij de GR20, de legendarische route die over heel het eiland loopt. Niet zonder gevaar en zeker niet zonder voorbereiding! Maar wij stappen maar een stukje tot het eindpunt van de dag. De Col de Vergio. Het is begrijpelijk dat ze deze plaats uit kozen om een jezuske neer te zetten. Wat zeg ik? Een kolossaal standbeeld van 9 meter! Wel zonde dat ze zijn ogen vergaten uit te houwen want het zicht is hier spectaculair.

16,2 km - 1000 m stijgen en 700 m dalen

Overnachting in Col de Vergio.

Dag 4

Watervalvolgen

Vanaf vandaag gaat het enkel bergaf. Dat is natuurlijk gelogen, we gaan ook stevig klimmen, maar ons doel blijft de Corsicaanse stranden en dat betekent dat we deze nacht wat lager overnachten.
Om ons wat extra power te geven, kunnen we een stukje lokale kaas kopen in de ‘bergerie’ van Radule. Een niet zo vervallen ‘herdershutje’. We volgen de vele watervalletjes naar beneden, door het bos van Aïtone. Wie zijn aardrijkskunde kent, weet dat we dus terug onder de boomgrens zitten maar nog steeds boven de mediterrane golf van Porto. Een meevaller van al die watervallen zijn de vele natuurlijke, onverwarmde, jacuzzi’s tussen de enorme rotsblokken in de rivier. Ideaal om de geur van zweet en de kaas van deze ochtend af te spoelen.

18,6 km - 500 m stijgen en 985 m dalen

Overnachting in Evisa.

Dag 5

Nog efkes blijven, ‘t is hier zo mooi

Omdat het hier zo mooi is, slapen we deze nacht opnieuw in Evisa. We nemen vandaag de tijd om de top van de Melu te beklimmen op zo’n 1562m hoog. Met dit doel, weerstaan we moeiteloos de verleidingen van het vakantiedorpje Aïtone waar we vertrekken. Al kan een kreemglaske er wel nog af als 2de ontbijt. Door het bos wandelen we tot op het plateau van Albia. En eenmaal helemaal doorgestapt naar de top van de Melu, hebben we een zicht op de bergen in het noorden, Monte Cinto en Paglia Orba. Ook het wilde westen van het eiland is inbegrepen in de vue panoramique.

21,5 km - 640 m stijgen en 910 m dalen

Dag 6

The pink path

De Gorges de Spelunca is één van de mooiste wandeletappes in Corsica. We volgen een kolkende rivier door een kloof van roze graniet. Het gaat hier echt stevig naar beneden en hoe dichter bij de kust, hoe meer we tussen de vijgenbomen, agaven en eucalyptus lopen. Pluk wat geurtjes uit de lucht en stop ze in een potje voor later. De zilte zeegeur wordt steeds sterker als we over de eeuwenoude brug het dorpje Ota binnenwandelen. Nu zijn we niet ver meer van onze beloning. Het sfeervol havenstadje Porto met terrasjes, ijsjes én een strandje. “Après l'effort, le réconfort!” 

17,1 km - 425 m stijgen en 1320 m dalen

Dag 7

Werelderfgoed? werelderfbest!

Hopelijk ben je goed uitgerust, want we geven er op deze laatste dag een fameuze lap op! We stappen naar de Calanche de Piana, een rotsachtige gebied dat terecht prijkt op de werelderfgoedlijst. De uitgesleten rotsformatie langs de kustlijn is een zeer waardige afsluiter van onze tocht van de bergen naar de zee.

16,9 km - 1060 m stijgen en 1060 m dalen

Transfer naar Ajaccio voor de laatste overnachting.

Dag 8

Ajacciorevoir!

Transfer naar de luchthaven van Ajaccio en vlucht naar Brussel. Vergeet niet het potje met Corsicaanse lucht in de ruimbagage te steken. Het veiligheidspersoneel op de luchthaven steekt hun neus maar al te graag in mix van berglucht, vijgen en eucalyptus.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1390
Voorschot: € 490 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht
 • Logies
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Transfers ter plaatse zoals voorzien in het dagprogramma
 • Begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Stevige doorgaande trektocht met grote hoogteverschillen over vaak rotsige paden. Je hebt best geen hoogtevrees.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Gîtes en berghutten.

Bagagevervoer

Je draagt je eigen rugzak met kleren (geen tent of kookgerief).Op dagen dat we in hetzelfde logies overnachten hoef je enkel een dagrugzakje te dragen.

Vervoer

Openbaar vervoer en privétransfers.

Klimaat

Warm, maar draaglijk door de hoogte of de nabijheid van de zee. ’s Nachts kan het flink afkoelen. Regen- of onweersbui mogelijk.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

Bagage

 • Grote degelijke rugzak met heupband (min. 60 liter + hoes)
 • Lichtgewicht dagrugzakje 

Schoeisel & kousen

 • Waterdichte bergwandelschoenen met goed zoolprofiel (type B volstaat)
 • Trekkingkousen (3 paar)
 • (Wandel)sandalen
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje en slaapzak zijn NIET NODIG. 
 • Keukenhanddoek

Kledij (inclusief de kledij die je aantrekt voor de vlucht)

 • Lichte wind- en waterdichte jas
 • 1 Warme trui (fleece)
 • 1 lichte trui (sneldrogend)
 • 3 T-shirts (sneldrogend en eventueel 1 met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • 1 short/bermuda (sneldrogend)
 • Lange broek (sneldrogend)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje
 • Badpak/zwembroek
 • Muts en handschoenen

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Rol toiletpapier
 • 1 kleine handdoek (sneldrogend)evt. washandje
 • 1 klein stuk zeep (of wilderniss wash: shampoo/douchegel/wasmiddel in één)
 • 1 kleine tube tandpasta, tandenborstel
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor (kleine hoeveelheid)
 • Evt. ‘After sun’
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 2 liter)
 • Evt. (Zak)mesje

Diversen

 • Zaklamp
 • Degelijke zonnebril
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastic zakken (om kledij en voedsel waterdicht te verpakken)
 • Evt. powerbank en kabeltjes om gsm/fototoestel/horloge op te laden.
 • Evt. energierijk snoepgoed voor tussendoor
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart).

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Reisdocumenten

Voor Frankrijk (Corsica) volstaat een identiteitskaart.

Achtergrondinformatie

LITERATUUR

Jos TOLBOOM, Het minimale reisgezelschap, Een wandeltocht door Corsica vormt de ruggengraat van deze roman. 


Kennismaking

Er is geen kennismaking voorzien voor deze reis. Je kan op voorhand bij Bootz terecht met al je vragen.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: