Ierland - Wicklow way


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

- prijs binnenkort online


niet meer boekbaar

Ierland - Wicklow way


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

- prijs binnenkort online


niet meer boekbaar

Ierland - Wicklow way


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

- prijs binnenkort online


niet meer boekbaar

Ierland - Wicklow way


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

- prijs binnenkort online


niet meer boekbaar

Ierland - Wicklow way


8 dagen

5/04/2024 - 12/04/2024

- prijs binnenkort online


niet meer boekbaar
Jongerenreis Ierland
Groene heuvels, muzikale pubs, mystieke wouden, dampende meren en dwergen met klavertjes vier. Ierland is vlakbij en toch helemaal anders dan pakweg de Ardennen. De uitgestrektheid en folklore spreekt tot de verbeelding en maken van dit land een  plezier om door te wandelen. Wie er in slaagt om eens met een Ier een praatje te slaan zal meteen merken dat de liefde voor hun land, terecht, heel erg groot is. Wees dus niet verbaasd als jouw hart na deze 7-daagse trekking met een bezoek aan Dublin ook wat groener is gekleurd.
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 24IE4WWA1
Reisdatum: 5/04/2024 - 12/04/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

20

30

Hoogtepunten

 • Het groene glooiende landschap
 • Typische Ierse sfeer in de pubs
 • Vier seizoenen in één dag
 • Bezoek aan Dublin
 • Een Iers taal"bad" (lees: Iers wauwelen tijdens de regenbuien)

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,3

7 Beoordelingen

reviews van klanten

The Wicklow Way was een onvergetelijke ervaring! Het mooie, afwisselende landschap en het aangename weer zorgden samen met een toffe groep voor een heel mooie reis door de Wicklow Mountains.

Margo V. -

De wicklow way is een bijzonder mooi traject door de Ierse natuur. De prachtige vergezichten, het onverwacht mooie weer en de fijne groep hebben er een leuke ervaring van gemaakt.

Koen G. -

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Dag 1

Ier zijn we dan (Brussel > Dublin > Bunclody)
Cad es ainm duit? Is mise [naam]. Tá áthas orm bualadh leat. Voilà, het ijs is meteen gebroken, je kunt een gesprek aanknopen met alle Bootzers en Ieren tijdens de vlucht naar Dublin. Heb je daar geen zin in, kan je ook klavertjes vier of leprechauns zoeken door het vliegtuigraampje. Wil je echt voorbereid voet aan Ierse grond zetten, dan kan je in België al eens een Irish pub binnenstappen en je dorst laven met Guinness, cider of een snakebite. Na de landing worden we naar Bunclody gebracht. Dublin zal nog moeten wachten tot de laatste dag. Een toast op deze reis, in koor graag: Sláinte na bhfear agus go maire na mná go deo!

Overnachting in een guesthouse in Bunclody

Dag 2

Knuppelpaadjes (Clonegal > Shillelagh)
De legendarische Wicklow Way begint (of eindigt als je vanuit Dublin start) in Clonegal. Een busje brengt ons naar de startplaats en off we go! We starten easy going door een brede vallei maar al snel zitten we in de bossen van Newry Forest of beklimmen we de heuvels Moilishe en Stookeen. We eindigen met een wandeling door het groene teletubbielandschap van Mungaculin en komen aan in Shillelagh. Een 17de eeuws dorpje waarvan de fonetische uitspraak niet op deze pagina past.

Weetje:
Een Shillelagh is ook de naam van een typisch Ierse wandelstok. De ‘wandelstok/knuppel’ werd ook gebruikt om op een gentlemanly manier een ruzie op te lossen. Het gepolijste uiteinde bleek namelijk uiterst geschikt om een argument iets minder subtiel over te brengen op iemands gezicht.

Tocht van 19.8 km - 499 m stijgen en 308 m dalen.

Overnachting in een guesthouse

Dag 3

Sheep tricks (Shillelagh > Moyne)
Vandaag gaat het vlotjes. Dat komt misschien door je zelfgemaakte of gekochte Shillelagh maar ook omdat we alweer genieten van het golvende Ierse landschap onder onze voeten. Denk aan mistige bospaadjes, idyllische landwegeltjes en een uitgestrekt oud en gezapig berglandschap. De weg leidt ons door de counties van Wexford en Carlow.  Het zou ons niet verwonderen moesten er onderweg schaapjes meeblaten terwijl jij ‘The Wild Rover’ of ‘Whiskey in the Jar’ aan het neuriën bent. De sfeer zit goed!

Weetje:
We passeren ook een typisch ringfort. Een fort in de vorm van een ring, jawel. Er liggen er nog zo’n 40.000 in Ierland en ze zijn zo’n goeie 1000 jaar oud. Dat ze hier graag muurtjes bouwen is duidelijk!
Tocht van 21.8 km - 513 m stijgen en 370 m dalen. 

Overnachting in een guesthouse

Dag 4

Het is hier Mooyne! (Moyne > Drumgoff)
The hills are alive with the sound of red deers! We wandelen zigzag door het Ierse heuvelland in een plaats die gekend staat voor zijn vele edelherten. En het gaat hert wanneer we de Croaghanmoira beklimmen. Een berg met prachtige uitzichten over de Ow- en Avonbeg-valleien. Deze etappe eindigt in ….*drumgeroffel*... Drumgoff!

Weetje:
De kale bergtop van Croaghanmoira kan je al van ver zien liggen. De locals hebben het mogelijks ook moeilijk met zijn naam want die noemen hem gewoon Moira.
Tocht van 24 km en 950 m stijgen en 860 m dalen.

Overnachting in een guesthouse

Dag 5

Speciaal voor Glen en Kevin (Drumgoff > Laragh)


Weetje:
Glendalough is de ‘eenvoudige’ naam voor ‘'An Gleann Dha Locha’. Glen = dal. Dha = twee. Locha = meer. 
We klimmen uit de Glenmalure-vallei en in het dal van de 2 meren. In deze regio worden de Glens en Kevins je hier naar het hoofd geslingerd. Een zekere Kevin leefde hier 7 jaar als een kluizenaar in een grot. Ondanks zijn primitieve en solitaire bestaan bouwde hij een zekere fanbase op. De abdij met een 33 meter hoge toren in Glendalough draagt de naam van de heiligverklaarde Saint Kevin. Een korte klim richting het noordoosten brengt ons in de Glenmacnass-vallei en naar het einde van de tocht in het dorpje Laragh.

Tocht van 18 km en 560 m stijgen en dalen met een uitschieter over de Spinc heuvel. 

Overnachting in guesthouse

Dag 6

Scarrrrrr (Laragh > Roundwood)
Deze dag brengt ons langs lyrische plaatsen waarvan de namen enorm gezellig klinken. Paddock Hill, Oldbridge en de rivier Avonmore. De namen zijn waarschijnlijk zo gekozen om goed te klinken in de vele legendes en volksverhalen uit de streek. Ook de top van de Sarr ligt op ons pad en het donkere, verzonken Lough Dan spreekt tot onze verbeelding. Eindigen doen we in het hoogste dorp van Ierland, Roundwood (op 238 m). We legden niet zoveel kilometers af, maar kunnen ‘s avonds dit Ierse gezegde wel appreciëren. ”Tijd is een geweldige verteller.” Of dat andere Ierse gezegde: “In de hemel is er geen bier en daarom drinken we hier.”

Tocht van 15 km, 720 m stijgen en 500 m dalen.

Overnachting in een guesthouse

Dag 7

The Rocky Road to Dublin (Roundwood > Enniskerry)
De laatste wandeling is de populairste etappe van de Wicklow Way en brengt ons van Roundwood naar Enniskerry. 
De populariteit is deels te danken omdat we Dublin naderen, maar ook door de aangename paadjes over de uitgestrekte open heide en langs het zadel tussen de glooiende White Hill en Djouce Mountain. Met zicht op zee! We leren hier waar het Guinness water vandaan komt als we langs de 120 m hoge Powerscourt waterval afdalen naar de vallei van Glencree, richting Crone Woods. Vanuit de bossen is het nog 6 km naar Enniskerry over rustige baantjes. Een uitlopertje van de enorm knappe 7-daagse Wicklow Way. Het laatste stukje naar Dublin doen we met een busje. Dan hebben we daar nog wat tijd om het Ierse nachtleven te verkennen of vroeg in bed te kruipen.

Tocht van 24 km. Ongeveer 518 m stijgen en 590 m dalen.

Overnachting in een guesthouse in Dublin

Dag 8

The Pale (Dublin)
In Dublin's fair city,
Where the girls are so pretty,
I first set my eyes on sweet Molly Malone,
As she wheeled her wheel-barrow,
Through streets broad and narrow,
Crying, "Cockles and mussels, alive, alive, oh!"
Dat liedje spookt heel de dag door je hoofd. Over de prettiness van de girls spreek ik mij niet uit, maar het standbeeld van sweet Molly Malone heeft in ieder geval na al die jaren nog een grote aantrekkingskracht. En ook de streets broad and narrow van deze energieke stad gaan we vandaag uitvoerig verkennen. Een hongertje stillen met cockles en mussels of met een frisse ‘pint of the black stuff’! Awel ja! Vandaag voelen we ons helemaal alive, alive, oh!

‘s Avonds vliegen we terug naar Brussel. Met een klavertje vier in ons haar, kilometers in de benen,  een restje Guinness in ons hoofd en Ierland in ons hart.

Weetje:
The Pale is de naam van de regio rond Dublin. Zo genoemd omdat er zoveel paaltjes staan om weiden af te bakenen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Algemene reistips

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 580 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie 
 • Lokaal vervoer
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 8
 • Logies
 • Bagagevervoer
 • Begeleiding
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau


Dagtrajecten van 4 tot 6 uur over soms rotsig of drassig terrein, waarbij slecht weer het wandelen kan verzwaren. Eerder beperkte hoogteverschillen.

Enkele korte klims van 


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

We overnachten in eenvoudige tot comfortabele hostels en jeugdherbergen, op basis van meerpersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair.

Maaltijden

We ontbijten in de guesthouse of hostel. Voor de liefhebbers: probeer in Ierland zeker eens een 'full Irish breakfast': een warm ontbijt met spek, eieren, bonen, enz.). Tijdens de wandeldagen krijgen we vanuit de guesthouse een lunchpakket voor onderweg. Het avondmaal wordt opgediend in de guesthouse of we trekken naar een pub in de buurt.

Bagagevervoer

Tijdens het wandelen dragen we onze dagrugzak. De grote bagage wordt voor ons van slaapplek naar slaapplek vervoerd.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer

Ter plaatse doen we een beroep op privétransfers. 

Klimaat

Het weer in Ierland is wisselvallig en onvoorspelbaar. Ierland wordt ook wel 'The Emerald Isle' of het smaragdgroene eiland genoemd. Dat de landschappen zo groen zijn, heeft Ierland te "danken" aan behoorlijk veel regendagen.  

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • Rugzak of reistas (die je over een korte afstand zelf gemakkelijk kan dragen)
 • Dagrugzak met regenhoes

Schoeisel & kousen

 • Enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandel- of trekkingsokken
 • Evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas en evt. ook broek
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte trui
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (evt. met lange mouwen)
 • Muts en buff (het kan nog behoorlijk koud worden)
 • Evt. een pet
 • Ondergoed
 • Short
 • Zwembroek + sneldrogende handdoek
 • Stadskledij 

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Zonnecrème
 • Beschermende lippenstift.

Eet-en drinkgerei

 • Drankfles(sen) (min. 1,5 liter)
 • Brooddoos
 • Evt. (zak)mesje en bestek

Diversen

 • Reisstekker type G
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Evt.enkele stevige plastic zakken (handig om op te zitten tijdens picknicks of om bagage droog te houden)
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. stripverhalen, gezelschapsspelletjes … voor ’s avonds
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munteenheid van Ierland is de euro. In de steden en grotere plaatsen kan je terecht aan bankautomaten. Je voorziet best wat cash geld voor onderweg.

Reisdocumenten

Voor Ierland volstaat je identiteitskaart.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Jouw laatst bekeken reizen:

Mail me deze reizen