Noorwegen - Reus-achtig Jotunheimen


14 dagen

5/08/2024 - 18/08/2024

- prijs € 1890


niet meer boekbaar

Noorwegen - Reus-achtig Jotunheimen


14 dagen

5/08/2024 - 18/08/2024

- prijs € 1890


niet meer boekbaar

Noorwegen - Reus-achtig Jotunheimen


14 dagen

5/08/2024 - 18/08/2024

- prijs € 1890


niet meer boekbaar

Noorwegen - Reus-achtig Jotunheimen


14 dagen

5/08/2024 - 18/08/2024

- prijs € 1890


niet meer boekbaar

Noorwegen - Reus-achtig Jotunheimen


14 dagen

5/08/2024 - 18/08/2024

- prijs € 1890


niet meer boekbaar
Jongerenreis Noorwegen
Hét wauw-gevoel van Scandinavië! En dat vinden wij heus niet alleen. De Noorse fjorden werden door National Geographic al eens uitgeroepen tot zowat het mooiste natuurplaatje ter wereld. En dan zeggen wij dat er in het binnenland een plaatsje ligt dat qua 'impressive scenery' niet moet onderdoen. Presenting to you: Jotunheimen! Ook wel het land van Reuzen, want hier vind je de hoogste toppen van Scandinavië op een zakdoek. Rugzak aan, veters knopen en de wijde wereld in: wedden dat je fan wordt van het Reuzenland?
Prijs: € 1890
Reisnummer: 24NO4JHA1
Reisdatum: 5/08/2024 - 18/08/2024
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

25

31

33

34

26

28

29

29

30

31

31

31

31

Hoogtepunten

 • Hoogste toppen van Scandinavië in het land van de reuzen
 • Overnachten in prachtig gelegen berghutten
 • Ongelofelijke vergezichten langs de Bessegenrug

 

Voor de eerste 5 deelnemers is er een korting tot 100 dagen voor vertrek.

Check het snel bij 'prijs'!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,8

25 Beoordelingen

reviews van klanten

Jotunheimen was fysiek niet te onderschatten maar mentaal oh-zo-belonend. Je gaat samen door de diepste dalen en over de hoogste toppen, vrij letterlijk én figuurlijk te nemen. Kamperen in de vrije Noorse natuur is even bevrijdend als het klinkt. De ideale reis om even hélemaal weg te zijn van het alledaagse.

Sylvia F. -

De reis door Jotunheimen is een fantastisch avontuur. Prachtige zichten, mooie natuur, wilde dieren en vooral een hemelse rust. Ondanks dat elke dag een zelfde programma gevolgd wordt, is elke dag grondig anders. Het ene moment loop je door een vallei langs een meer, het andere loop je op een berg rug, 500m boven de valleien beneden. En dan komt nog de beklimming van de hoogste berg van Noord Europa. Een stevige klim, een fenomenaal uitzicht boven, maar vooral een heerlijk leuke afdaling met enkele glijbanen in de sneeuw waardoor afdalen een pak sneller is dan klimmen :D. Als toetje ook nog een onvergetelijke gletjser tocht door de crevasses van een van de gletsjers. Blauw ijs en prachtige ijs kathedralen overal.

Robin V. -

Prachtige bestemming en leuk programma. Ik heb ervan genoten!

Noëmie C. -

Reis zit zeer goed in elkaar. Fijne groep, mooie natuur, meer moet dat niet zijn!

Thijs K. -

Algemene reistips

Dag 1: Oslo, de vlakte van de goden

Verzamelen geblazen in Zaventem, waar je je reisgezelschap al even kan monsteren. En voor je het weet sta je in het prachtige Oslo. Nog even wat tijd voor een kleine verkenning en om wat inkopen te doen. Overnachten doen we in een gezellig pension.

Dag 2: Poort van Jotunheimen

De bus brengt ons naar de hut Gjendesheim in Maurvangen, zowat de poort van Jotunheimen. Nadat we het groepsmateriaal en het eten verdeeld hebben over de verschillende rugzakken, vertrekken we voor een tiendaagse trektocht door 'het land van de reuzen'. We starten de tocht door stukken bos van dwergberken naar het Sikkilsdalmeer. Aan de oever slaan we voor het eerst onze tenten op.

Dag 3: Eerste klim

De klim naar de rotstop boven ons (Sikkilsdalsho, 1778 m) is ons doel voor vandaag. Het uitzicht op de met sneeuw en ijs bedekte toppen van het nationale park is van hieruit overweldigend. Bij helder weer kunnen we al een blik werpen op de vele meren die we nog zullen tegenkomen.

Dag 4: Afdalen naar Heimdalen

Een stevige klim brengt ons naar de top van Vangstulkampen (1624 m). We dalen af naar Heimdalen, niet meer dan enkele met gras bedekte hutten, gelegen aan de oever van het gelijknamige meer. In de namiddag trekken we door moerasgebied naar de berghut Oskampen, waar we overnachten. Dit is een onbemande berghut met een ruime provisiekast, zodat we niet zelf het eten voor deze overnachting hoeven mee te nemen.

Dag 5: van meer naar meer

Tocht naar het enorme Sandmeer. We wandelen echter nog verder en slaan onze tenten op aan de oever van het Vinstrimeer, in de buurt van Haugseter.

Dag 6: nog meer meer

We wandelen naar de berghut van Gjendesheim, gelegen aan het Gjendemeer. Onderweg kunnen we genieten van prachtige vergezichten. Overnachting en diner in de bemande berghut van Gjendesheim.

Dag 7: Mooiste rug van de wereld

We klauteren over de spectaculaire Bessegenrug, een rotswand die 700 m boven het fjordachtige Gjendemeer uittorent. Het is ongetwijfeld één van de meest spectaculaire tochten die men in Noorwegen kan maken en dus ook niet voor niets uitgeroepen tot één van de mooiste dagwandelingen van Noorwegen!. We kamperen in de buurt van de berghut Memurubu. (Vandaag wordt de bagage getransporteerd).

Dag 8: hangende gletsjers

De hoogvlakte van Memurutunga vormt met zijn vele kleine meertjes een schril contrast met de hangende gletsjers ten zuiden van ons. Na een steile afdaling, gaan we bivakkeren aan de oever van de Stora, één van de vele ijskoude bergrivieren.

Dag 9: de voet van de top

Langs ijsmeren, over steenpuin en door sneeuwvelden trekken we naar de voet van de Galdhøpiggen (2469 m), de hoogste top van Scandinavië. Vanaf de top is zo'n 35.000 km² van het gebied rond de berg zichtbaar. Een mooi doel dus voor de komende dagen. We zetten de trekking in rond de voet van deze topper. We kamperen nabij de berghut Spiterstulen.

Dag 10: Cool down

Om wat uit te rusten van de krachttoer van gisteren en met het oog op de tocht van morgen, doen we het wat rustiger aan vandaag en maken een lichte(re) tocht in de omgeving. We organiseren tevens onze inkopen voor de komende dagen zodat we er weer tegenaan kunnen. Zodra de beentjes bekomen zijn van gisteren, kan je ze klaar stomen voor morgen.

Dag 11: Hoogste punt van Noord-Europa

Hoewel hij technisch niet moeilijk of gevaarlijk is, vergt het een zware inspanning om het hoogste punt te bereiken. Geen enkele andere berg in Scandinavië kan tegen de Galdhøppigen op wat vergezichten en rust betreft. Deze vrij moeilijke tocht is echter afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer nemen we geen risico’s. De omgeving is immers aantrekkelijk genoeg om minder zware beklimmingen te doen of een andere mooie tocht te maken. De beklimming is facultatief! Wie niet wil deelnemen aan de beklimming, kan een evt. een gletsjertocht ondernemen (ca. 450 kronen/ 50 euro).

Dag 12: Glittertind

We banen ons een weg door de sneeuw naar de tweede hoogste top van Noorwegen, de Glittertind (2465 m). De opmerkzame Bootzer weet ondertussen dat deze mastodont slechts 4 meter lager is dan zijn opponent van gisteren. Voer voor discussie, zeker met al dan niet smeltende gletsjers kunnen deze reuzen wel eens haasje-over springen wat betreft de nummers 1 en 2.

Dag 13: Roadtrip

Bekomen, bezinnen, nagenieten! We verlaten de Jotunheimen en roadtrippen door nog steeds een indrukwekkende omgeving, terug richting Oslo. Staar door het raam, neem de vergezichten in je op. Wees trots als je in de verte de bergtoppen ziet schitteren, die je in de voorbije dagen bedwongen hebt. En ja de oogjes kunnen wel eens dichtvallen, ook dat is nagenieten.

Dag 14: Oslo

Je hebt nog een voormiddag om door Oslo te kuieren. Geniet van een terrasje, of koop snel nog wat souvenirs voor het thuisfront. En ook de kans om de Noorse gastronomie eens aan een test te onderwerpen, kan je natuurlijk niet laten liggen. In de namiddag gaat het dan naar de luchthaven, waar de laatste momenten van een schitterende reis in het prachtige Noorwegen worden besproken. Contacten worden uitgewisseld zodat de ultieme kiekjes bezorgd kunnen worden (ook aan info@bootz.be). Deze herinneringen mogen nooit vergeten worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1890
Voorschot: € 660 per persoon

Vroegboekkorting

De eerste 5 deelnemers op deze reis krijgen een korting van € 150!

Deze korting geldt tot 100 dagen voor afreis, tot 27/04/2024 dus.

Wees er op tijd bij, want vroege beslissers worden beloond.


Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • CO2-compensatie van de vlucht via Treecological
 • Logies
 • Maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 14)
 • Transfers ter plaatse, zoals vermeld in het dagprogramma
 • Gebruik tenten en kampeermateriaal
 • Bootz-begeleiding
 • Btw.

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Evt. reisverzekering
 • Facultatieve gletsjertocht

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Bart Delobel


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Logies

We overnachten

 • 2 x in een pension in Oslo, in drie- en vierpersoonskamers
 • 1 x in een bemande berghut
 • 1 x in een onbemande berghut
 • de overige nachten in tenten.

Het kamperen gebeurt zowel in de buurt van een berghut als op afgelegen plaatsen in de vrije natuur.


Wandelniveau

.  De dagtochten tijdens de trekking bedragen meestal 5 tot 7 effectieve stapuren. De aard van het terrein (veel losse stenen, lastige sneeuwvelden en steile rotspartijen), de grote hoogteverschillen per dag en het dragen van een zware rugzak vereisen een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen. Voorafgaande ervaring met sportieve bergtochten is goed meegenomen. Je mag geen hoogtevrees hebben (wat niet wil zeggen dat de trajecten gevaarlijk zouden zijn; dit zijn ze op geen enkel ogenblik). De beklimmingen van de Gjaldhøpiggen en de Glittertinden zijn facultatief.

Voor en na de dagtochten wordt van de deelnemers spontane hulp verwacht bij het opzetten en het afbreken van tenten, het bereiden van maaltijden, enz.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Maaltijden

Alle maaltijden vanaf het avondeten op dag 1 tot en met het ontbijt op de laatste dag zijn in de prijs inbegrepen.

We staan zelf in voor de maaltijden, het voedsel en kookmateriaal wordt verdeeld over alle deelnemers. Enkel bij de overnachtingen in het pension en de bemande berghut hoeven we de handen niet uit de mouwen te steken.


Bagagevervoer

Tijdens de hele trektocht dragen we onze eigen rugzak. Reken op een totaal gewicht van ongeveer 15-18 kg, inclusief een deel van het groepsmateriaal dat verdeeld wordt onder de deelnemers (tenten, keukenmateriaal en voeding voor enkele dagen). 
In Oslo is er echter de mogelijkheid om een dagrugzak met 'stadskledij' achter te laten in het hotel voor de laatste vrije dag. Dat moeten we dus al niet meedragen op trekking.


Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SK 4744Brussel 05/08/2024 10:00Oslo 05/08/2024 12:00
SK 4745Oslo 18/08/2024 16:25Brussel 18/08/2024 18:20
Ter plaatse maken we gebruik van het openbaar vervoer.

Klimaat

De gemiddelde dagtemperatuur in de zomermaanden bedraagt 20° in Oslo, maar het klimaat in het gebergte is grillig. Je kan er zowel ijsregen als zonneschijn verwachten, zowel lekker warm als slechts een graad of 5 à 10. Zelfs sneeuw is niet helemaal uitgesloten. Voorzie dus kledij in laagjes, zodat je op alle weertypes voorzien bent. In Centraal-Noorwegen is het in de zomer langer licht dan bij ons. In de winter heb je in het Noors gebergte zowel kans op zonneschijn als op heftige sneeuwbuien en moet je rekenen op temperaturen van -10 tot 0° overdag.   

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar.

Bagage

 • Ruime rugzak met stevige heupgordel (min. 60 liter)
 • Regenhoes
 • Dagrugzakje met 'stadskledij' achter te laten in het hotel voor de laatste vrije dag
 • Ook een kleine (opvouwbare) dagrugzak voor tijdens de dagetappes kan van pas komen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen
 • Trekkingkousen (3 paar)
 • Watersandalen of (oude) sportschoenen waarmee je door het water kan waden.

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje
 • Warme slaapzak (0°C comforttemperatuur is normaal voldoende)
 • Evt. lakenzak en/of een set thermisch ondergoed voor extra-warmte
 • Keukenhanddoek

Kledij (inclusief de kledij die je aantrekt voor de vlucht Brussel-Oslo)

 • 2 soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas en broek
 • Wollen trui of fleece
 • 3 T-shirts
 • 1 hemd of T-shirt met lange mouwen in geval van zonverbrande armen
 • Hoed of –pet
 • Sjaaltje of buff
 • 3 sets ondergoed
 • Short
 • Muts & handschoenen
 • Zwemkledij

Verzorging

 • Toiletgerief van weinig plaats en gewicht (tandenborstel en –pasta, zeep)
 • Kleine handdoek
 • Wasmiddel (biologisch afbreekbaar)
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • Beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drinkbus of waterzak (bv Camelbak)
 • Drinkbeker
 • Diep bord of kommetje
 • Picknickbestek
 • (Zak)mesje

Diversen

 • Zonnebril
 • Studentenkaart
 • Enig wasmiddel
 • Evt. oordopjes
 • Enkele kleine vuilniszakken
 • Waterdichte zakken om je kledij/materiaal droog te houden
 • Wc-papier
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)
 • Evt. wandelstokken

Je houdt er best rekening mee dat er nog 5 kg groepsmateriaal (kampeergerief, voeding) per deelnemer bijkomt.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Noorwegen behoort niet tot de eurozone. Je kunt overal vlot met maestro of kredietkaart betalen. Ook geldautomaten zijn wijdverspreid.
Wie cash geld wilt, kan het afhalen op de luchthaven.

Reisdocumenten

Voor reizen naar Noorwegen volstaat je identiteitskaart.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment of op een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kunt bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: