Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

8/03/2025 - 16/03/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

8/03/2025 - 16/03/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

8/03/2025 - 16/03/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

8/03/2025 - 16/03/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »

Jordanië - Jordaans woestijnavontuur


9 dagen

8/03/2025 - 16/03/2025

- prijs binnenkort online


Boek deze reis »
Jongerenreis Jordanië
Jordanië: een fonkelende ster in het hart van het Midden-Oosten. Het land van de Dode Zee en stijlicoon / queen Rania. Maar vooral van Petra, de verborgen stad-in-de-rotsen én nieuw wereldwonder. En van Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld en niet voor niets een populaire locatie van topfilms (waarvan Dune de laatste in het rijtje is). Nagenieten doen we aan en in de Rode Zee.
Prijs: binnenkort online
Reisnummer: 25JO4AAA1
Reisdatum: 8/03/2025 - 16/03/2025
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Hoogtepunten

 • Bezoek aan Petra (en Little Petra)
 • Slapen in de Wadi Rum-woestijn
 • Burdah Bridge
 • Rakebat-canyon
 • Aqaba

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

51 Beoordelingen

reviews van klanten

Jordanië was de perfecte combinatie tussen een actieve reis in een prachtige omgeving, een fijne groepssfeer en rust. Naast de machtige zichten in Wadi Rum zullen de gezellige momenten aan het kampvuur mij lang bijblijven!

- -

Fantastische en onvergetelijke ervaring met als hoogtepunt de dagen en nachten in Wadi Rum. Zeker voor herhaling vatbaar!

Tijs W. -

Van het ene hoogtepunt naar het andere. Gezellige groep, mooie landschappen, vriendelijke mensen en lekker eten. Top reis!

Ward P. -

Een fantastisch avontuur in de Jordaanse woestijn. Ik heb genoten van de leuke wandelingen, de schitterende omgeving en de geweldige groep.

Denis W. -

Absoluut een aanrader! Toffe groep, goede begeleiding & prachtige en verrassend veelzijdige omgeving.

Tomas D. -

Je wandelt letterlijk van het ene hoogtepunt naar het andere. Van de ruïnes van Petra tot de bergen in de wadi rum. Slapen onder een deken van sterren in de woestijn is een echte aanrader! Kortom, een topreis!

Jan B. -

Mooie reis met een aangename groep. De uitzichten waren overweldigend. Het eten was verrassend lekker. Het slapen in de buitenlucht was een overgetelijke ervaring. Een echte aanrader!

Ruben V. -

Mooie combinatie van activiteit, cultuur en ontspanning.

Sietske P. -

Jordanië heeft me zeker verrast. Zeer mooie landschappen, lekker eten en vriendelijke mensen. Hoogtepunt van de reis waren de trektochten en overnachtingen in Wadi Rum. Aanrader!

Chris M. -

Super mooie reis! In open lucht overnachten onder een open sterrenhemel. Wandelen in de woestijn. Leuke mensen ontmoet. Een reisje om te onthouden!

Silke S. -

Onvergetelijk! Petra en Wadi Rum zijn adembenemend en het logeren in de woestijn zorgt voor een beleving die anders onmogelijk zou zijn. De dagen in Wadi Rum zijn relatief avontuurlijk - dikke plus.

Pieter-Jan V. -

Ik heb een schitterende reis beleefd in een adembenemend landschap van woestijn en rotsen. Ik heb genoten van de prachtige trektochten en van het buiten slapen onder een prachtige sterrenhemel.

Arne B. -

Als je de bordjes in Petra mag geloven, hebben we elke dag de best view in the world gezien. Niets is minder waar, elke dag een ander landschap dat even mooi was als het vorige; de oude stad en ruïnes in Petra, de roze woestijn met adembenemende bergen en rotsen in Wadi Rum. Ook op onze kampeerplaatsen werden we getrakteerd op prachtige uitzichten van een magische sterrenhemel met vallende sterren.

Sophia B. -

Wandelen, mooie uitzichten, een kampvuur en slapen in openlucht. Top!

Jan L. -

Jordanië was een verrassend prachtige reis met een toffe bende gelijkgezinden. Overdag oneindige woestijnzichten, 's avonds gezellige kampvuurmomenten en 's nachts een sterrenhemel waar je stil van wordt; een mens heeft niet veel meer nodig om met een brede glimlach in slaap te vallen.

Evi B. -

Algemene reistips

Dag 1

First Arabian night

Je bootz mag je nog even rust gunnen, maar we vliegen er vandaag wel echt in. Het vliegtuig zet koers naar  Al-Urdun, wij kennen het onder de naam Jordanië. We laten de megadrukke hoofdstad Amman links liggen en rijden zuidwaarts naar Madaba, een stadje waar diehardfans van vloermozaïeken in extase zullen raken door (o.a.) een 6de-eeuwse vloermozaïek van Palestina. 

Dag 2

Het zusje van

Wist je dat Petra een klein zusje heeft? Met eenzelfde soort ingang via een smalle kloof en in rotsen uitgekapte gebouwen, maar dan in een iets compacter formaat. Ze staat simpelweg bekend als Little Petra, maar haar officiële naam is Siq al-Barid. En hoewel dit letterlijk ‘koude kloof’ betekent, is het een perfecte opwarmer voor de dag van morgen. 

Dag 3

Petra

De wereldberoemde, verloren en verborgen stad in de rotsen is verrassend uitgestrekt. Petra werd, op enkele gebouwen na, volledig uitgehouwen in de rotsen door de Naba­teeërs en was tussen de 4de eeuw v.Chr. en 106 n.Chr. het centrum van hun rijk. De ligging alleen al is adembe­ne­mend: aan de rand van Wadi Araba, volledig om­ringd door grote en kleine heuvels en bergen. 

Wij verkennen de tempels, graven, het theater en de offerplaats die de andere toeristen niet bereiken. Soms dringen we door in kloven tussen de bergen, soms klauteren we naar hoge heuveltoppen om van het uitzicht te genieten.

Dag 4

Marsmannetjes

We beginnen aan een avontuurlijk circuit dat ons op de mooiste plaatsen van Wadi Rum brengt. De volgorde van de tochten zoals hieronder beschreven, kan ter plaatse nog worden aangepast. 

Dromen we nog, zijn we op de planeet Mars beland of heersen we door een gekke speling van het lot over de woestijnplaneet Arrakis? Het enige correcte antwoord is dat we ons bevinden in Jordanië, in de woestijn van Wadi Rum om precies te zijn. Op net dezelfde plaats als ons stonden niet zo lang geleden Matt Damon (The Martian) en Timothee Chalamet (Dune) het ochtendprut uit hun ogen te wrijven bij dit natuurschoon.

In dit spectaculaire decor van warmgele zandvlaktes omzoomd door grillige en kleurige rotsformaties gaan we de komende 4 dagen wandelen (en af en toe klauteren). De sportievelingen kunnen, na aankomst op de kampplaats, één of meerdere van de imponerende bergtoppen beklimmen en van een weidser uitzicht op Wadi Rum genieten. We bivakkeren onder de open sterrenhemel, en genieten van de warmte en sfeer van het kampvuur. 

Dag 5

Burdah Bridge

Burdah Bridge, onmogelijk om niet met open mond staan te staren. Dit is misschien wel het bekendste stukje van de streek, en draagt niet voor niets de bijnaam 'de lieveling van Wadi Rum'. De prachtige natuurlijke brug is een zegen voor wie een nieuwe profielfoto nodig heeft. In de namiddag gaat het naar de Khasch Ridge, een kam die Wadi Rum van oost naar west doorkruist. De hemelse vergezichten krijg je er zo maar bij. Vergeet die nieuwe profielfoto niet te posten op de Bootz-pagina!

Dag 6

Op de top van Jordanië

De jeep brengt ons in een halfuurtje naar Jebel Um Adami, de hoogste berg van Jordanië. We schurken tegen de Saoedische grens aan, en onderweg worden we getrakteerd op enkele stevige vista's. Een berg is geen berg als je de top niet gezien hebt, dus snel naar boven, want in de namiddag wacht alweer de Wadi Saabit. Een prachtige vallei die veel minder toeristen ziet ... niet erg, des te meer hebben de Bootzers deze vallei helemaal voor zich.

Dag 7

Een dorpje genaamd Rum

Afsluiten in stijl doe je door naar het dorpje Rum te trekken via de Rakebat-canyon, veel beter kan een dag niet beginnen. Dit prachtexemplaar was lange tijd een doorgang tussen twee valleien voor de bedoeïnen en hun vee. Soms smal, steeds imposant. We blazen stevig uit en nemen de bus terug naar Aqaba waar we onze terugkeer in de bewoonde wereld vieren.

Dag 8

Een stadje genaamd Aqaba

We genieten van een vrije dag in Aqaba waar we bekomen van onze trekking. Voor wie wil, is er de mogelijkheid om te gaan snorkelen of gewoon het woestijnstof weg te spoelen in de Rode Zee. We genieten van ons laatste avondmaal samen en doen nog een klein dutje voor we 's nachts naar de luchthaven trekken om onze nachtvlucht naar huis te nemen.

Dag 9

Back to Europe!

Het zit erop, we keren weer huiswaarts. Maar niet zonder een flinke dosis woestijnervaring, nieuwe vriendschappen, en een massa foto's om het thuisfront er even aan te herinneren waarom de woestijn zo'n subliem goed gekozen bestemming was. Hopelijk zien we je snel weer op een volgende Bootzreis!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

binnenkort online
Voorschot: € 860 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Transfers
 • Logies, inclusief het gebruik van de tenten
 • Maaltijden (van ontbijt op dag 2 t.e.m. ontbijt op dag 9)
 • Bootz-begeleiding + lokale gidsen
 • Groepsvisum
 • Btw

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Fooien (ca. 30 dinar)
 • Inkomgelden
 • Petra voor 1 dag: 50 dinar + 8 dinar taks
 • Wadi Rum: 5 dinar
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

  Het soms mulle zand in Wadi Rum kan het wandelen bemoeilijken. Af en toe moeten we over rotsen klimmen en dalen (niet geschikt voor mensen met hoogtevrees).
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

In Petra en Wadi Rum slapen we in tenten of onder de sterrenhemel, in Aqaba en Amman in een hotel.

Maaltijden

Maaltijden zijn inbegrepen vanaf het ontbijt op dag 2 tot en met het ontbijt op de laatste dag.

 • In Petra en Wadi Rum wordt er voor ons gekookt. Het middagmaal is een snack of picknicklunch.
 • In Aqaba en Amman eten we op hotel of in een restaurant. 

Bagagevervoer

Tijdens de wandelingen dragen we enkel onze dagrugzak.

Vervoer

Voor het comfort kiezen we ter plaatse steeds voor privévervoer.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.

Voor reizen buiten Europa en binnen 5.000 km afstand, wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Geen minitrips
  De reizen zijn minimum 8 dagen lang. Geen minitrips met het vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 3 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Klimaat

Meestal aangenaam (Petra) tot warm (Wadi Rum). Neerslag is mogelijk.

De temperaturen in Wadi Rum zakken 's winters richting het vriespunt. (De gemiddelde nachttemperaturen in Wadi Rum zijn: Jan. 2° - Feb. 3° - Maart 6° - April 11° - Mei 14° - Juni 16° - Juli & Aug. 18° - Sep. 16 - Okt. 13° - Nov. 8° - Dec. 4°.) Een degelijke, warme slaapzak is geen overbodige luxe.

Jordanië kent (zeer) warme en droge zomers (mei-oktober) en wisselvallige winters (november-april). De meeste neerslag valt in de noordelijke Jordaanvallei en het noordwestelijke hoogland, waarbij sneeuw in januari/februari geen uitzondering is. Over het algemeen kan je stellen dat, hoe verder je zuidwaarts gaat, hoe warmer en droger. In april/mei en oktober kan de “khamsin” opsteken, een onaangename, hete en droge wind die woestijnstof aanvoert en soms een dag lang kan aanhouden en lokaal erg hevig kan zijn.

Een weersvoorspelling op korte termijn kan je vinden op Accuweather.


Reisuitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst voor deze reis. 

De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven. Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg, dus licht en makkelijk draagbaar. 

Bagage

 • Rugzak of reistas – graag 1 stuk (en geen harde koffer)
 • Dagrugzak

Schoeisel & sokken

 • Stevige wandelschoenen met goed zoolprofiel
 • Lichte (sport)schoenen of (wandel)sandalen
 • Wandelsokken

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én je spaart plaats in je bagage.

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje
 • Warme slaapzak (comfort 0 à 5°C)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Wind- en waterdichte jas
 • Een warme en een lichtere pull/fleece
 • Lichte T-shirts of hemden (ook met lange mouwen)
 • Pet en buff en/of sjaal
 • Zwembroek/badpak

Zie ook 'Achtergrondinformatie - Kleding' voor tips i.v.m. culturele richtlijnen

Verzorging

 • Toiletgerief (gebruik liefst biologisch afbreekbare zeep)
 • Handdoek
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor en aftersun
 • Beschermende lippenbalsem
 • Vochtige doekjes, wat wc-papier en kleine plastic/papieren zakjes

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter)
 • Evt. (zak)mesje

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Zaklamp of hoofdlamp
 • Reispas + kopie (die je apart van elkaar bewaart)
 • Reisstekker (niet alle stopcontacten zijn compatibel met onze stekkers)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt is de Jordaanse dinar. Je kunt in de luchthaven en in de steden met je betaalkaart geld afhalen aan de automaat. Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.

Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/


Reisdocumenten

Reispas:
Voor Jordanië heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. Je reispas moet nog 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van terugkeer uit Jordanië. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Visum:
Je hebt eveneens een visum nodig, zijnde een toelating om voor een beperkte periode in een land te verblijven. Indien je deelneemt aan één van onze groepsreizen naar Jordanië kunnen wij een gratis groepsvisum aanvragen. Hiervoor dienen wij min. 2 weken voor vertrek in het bezit te zijn van alle gegevens zoals die te vinden zijn op de identiteitsbladzijde van je reispas: naam, voornamen, geboorteplaats- en datum, datum en plaats van uitgifte, geldigheidsdatum en nummer (2 letters + 6 cijfers).

Tip: Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen.


Gezondheid

Aangezien wij als reisorganisatie geen medische bevoegdheid hebben, verwijzen wij je voor alle up-to-date-informatie omtrent de gezondheidsrisico’s op deze bestemming graag door naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde.


Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment en op een andere locatie). Je krijgt er de laatste info en maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: