NÉVACHE: BERGEN EN MEREN IN DE HAUTES ALPES

NÉVACHE: BERGEN EN MEREN IN DE HAUTES ALPES


Afreis op 6/08. De Alpen op hun best!

TOEBKAL: HET DAK VAN NOORD-AFRIKA

TOEBKAL: HET DAK VAN NOORD-AFRIKA


Naar Marokko in september

2 weken naar Turkije

2 weken naar Turkije


Maar niet om naast de kust aan het zwembad te liggen.

TSJECHIË - MULTISPORT IN BOHEEMS ZWITSERLAND

TSJECHIË - MULTISPORT IN BOHEEMS ZWITSERLAND


actieve reis naar sprookjesland met vertrek op 14/08 

Zweten in zweden in de zomer

Zweten in zweden in de zomer


Zotjes!

Weekendjes weg

Weekendjes weg


Efkes helemaal weg

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Stef Aerts Als het op reizen aankomt ben ik een echte omnivoor: natuur of cultuur, exotisch of vertrouwd, zon of sneeuw, actief of eerder op het gemak, het maakt me echt niet uit.  Zolang er maar een leuke herinnering of ervaring te rapen valt. En een lekkere lokale keuken maakt het helemaal af. 

Enkele van mijn persoonlijke top-reisherinneringen zijn de meerdaagse trekking en canyoning in de Pyrenëen die ik als 17-jarige maakte, de onovertroffen sfeer en couleur locale op de Griekse eilanden en het vasteland, afzien maar toch oh zo hard genieten op de mountainbike in de Hoge Venen, in de ondergaande zon het hoogste punt van Zion National Park bereiken, en de derde opeenvolgende dag in Bar El Kiosko (Valencia) het eten nog altijd zo geweldig lekker vinden.

Ik probeer altijd mijn horizon te verruimen. Daarom vind ik het altijd leuk om weer nieuwe mensen te leren kennen. Wie weet ontmoet ik jou via je volgende Bootz of Anders Reizen-reis!

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”