Ik ben Dominique, woon in het grote Brussel en reis graag naar afgelegen, rustige plekken in de natuur. Mijn eerste trekking deed ik in het Himalayagebergte in Nepal in 2014, relatief onvoorbereid, zoals dat gaat. Sindsdien trok ik er al op uit in Kirgizië en Kazachstan maar ook in de Zwitserse Alpen en de Oostkantons, steeds vaker in volle autonomie met de tent.\r\nIn 2019 ben ik een stuk van mijn hart verloren in Georgië, 2 jaar later in Armenië. De combinatie van eindeloze gastvrijheid en wondermooie natuur in de Kaukasus blijft mij verbazen. In België ben, vind je me in op mijn koersfiets, in de zetel met een goed boek of aan het uitwaaien aan (en in) zee.\r\nIk heb al reizen begeleid naar de meest diverse plaatsen: Zuid-China en Hong Kong, Zuid-Brazilië, Maleisië en Borneo, Georgië. Maar ook dichter bij huis begeleid ik actieve fiets- en wandelreizen, bijvoorbeeld naar Frankrijk of de mooie Belgische Hoge Venen. Het gevoel van een heerlijk theetje of biertje na een lange fiets- of wandeldag, dat is zoveel beter in goed gezelschap, dus daar gaan we voor op groepsreis!
De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.
De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids.
Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.
Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”