Noorwegen: Rondane

Noorwegen: Rondane


Cross-country ski, ijsberen en jacuzzi, sneeuwschoenen, ...

Kreta: Grieks godeneiland

Kreta: Grieks godeneiland


Perfect op maat van Bootzers dus

ZWEDEN - WINTERPRET IN HET HOGE NOORDEN

ZWEDEN - WINTERPRET IN HET HOGE NOORDEN


GEGARANDEERDE AFREIS! Husky- sledetocht, Sneeuwscooter, Sneeuwschoenen, Langlaufen, IJsvissen, bevroren waterval, Noorderlicht en rendieren!

De mooiste woestijnreis

De mooiste woestijnreis


Jordanië moet je gezien hebben

Weekendjes weg

Weekendjes weg


Efkes helemaal weg

Gerust boeken

Gerust boeken


#fuckcorona. Maar hoe pakken we reizen nu aan?

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

David van der Ha Als een Peter Pan verken ik al van jongs af aan de mooie plekjes van onze planeet, en die zijn vaak heel wat dichterbij dan men soms denkt. Leven en reizen draait bij me vooral rond ontdekken: nieuwe mensen leren kennen, nieuwe plaatsen ontdekken en nieuwe zaken onder de knie krijgen. Voor mij staat reizen dan ook gelijk aan goed voorbereid vertrekken zodat er tijdens het reizen genoeg ruimte is voor verrassingen en zijpaadjes. Uiteindelijk zijn het – naast je medereizigers - vaak de onverwachte momenten die je je 5 jaar later nog herinnert!
Ik ben een ware reiskameleon, maar trek veruit het liefst een groen of blauw kleurtje aan. Al maakt niets me meer gelukkig dan neerdwarrelende sneeuwvlokjes. Het liefst verken ik graag eilandjes. Onder andere wegens de eindigheid ervan, de overvloedige aanwezigheid van water, het feit dat men er vaak spaarzaam moet omspringen met middelen én de vaak sterke eigenheid van de bewoners en de natuur. Het geeft direct ook goed weer wat ik zoek op reis en misschien wel in het leven!

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”