DE MAROKKAANSE SAHARA

DE MAROKKAANSE SAHARA


Enter Sandman. Van 11/03 tot 19/03

LUXEMBURG - MACHTIG MÜLLERTHAL

LUXEMBURG - MACHTIG MÜLLERTHAL


van 10/04 tot en met 13/04

Madeira

Madeira


Levadalopen? Doen! 4 afreizen met vrije plaatsen.

Malta

Malta


Lekker, spannend, vermoeiend en legendarisch!

De kloven van Kreta

De kloven van Kreta


Vertrek op 8/04 en 30/09

Weekendjes weg

Weekendjes weg


Efkes helemaal weg

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

David van der Ha Als een Peter Pan verken ik al van jongs af aan het moois van onze planeet, en dat is vaak heel wat dichterbij dan men soms denkt. Ik ben een ware reiskameleon, waarbij ik het meest hou van een blauwe of groene achtergrond. Eilanden komen dan ook nogal eens hoog op mijn zomerse reisplanner te staan. In de winter ga ik dan weer graag sneeuwvlokken happen. Reizen, dat is leuke mensen leren kennen, nieuwe plekken ontdekken en jezelf eens uitdagen. Er is niets zo fijn als medereizigers even uit de comfortzone te halen. Bij groepsreizen vertrek ik dan ook graag goed voorbereid, zodat er tijdens het reizen genoeg ruimte is voor verrassingen en zijpaden. Uiteindelijk zijn het – naast je medereizigers - vaak de onverwachte momenten die je je 5 jaar later nog herinnert!

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”