Early Hiker Korting

Early Hiker Korting


Een korting voor vroege boekers!

BULGARIJE - RILA EN PIRIN

BULGARIJE - RILA EN PIRIN


Hiken in de Nationale Parken van 30/08 tot 6/09

PAREL VAN DE BALKAN

PAREL VAN DE BALKAN


12 dagen Montenegro!

SPANJE - MULTISPORT IN DE PYRENEEËN

SPANJE - MULTISPORT IN DE PYRENEEËN


Zweten van 14 tot en met 21/09

VERTIGO IN DE VERCORS

VERTIGO IN DE VERCORS


Op grote hoogte van 8/09 tot en met 15/09

VOLLENBAK VIETNAM

VOLLENBAK VIETNAM


Nu met €300 Early Hiker korting! Vertrek op 12/10

-

-


ITALIË - ACTIE ROND HET LEDROMEER

ITALIË - ACTIE ROND HET LEDROMEER


Nieuw en niet te missen! Afreis op 19/07.

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Vijf dagen Veluwe

Vijf dagen Veluwe


Veel Veluwe! Vertrek op 12/08.

Tim Blockx Na mijn studies maakte ik een rondreis door Nieuw-Zeeland en dat was een geweldige ervaring. Ik had de reismicrobe te pakken. Voor mij begint de reis van bij de voorbereidingen met het wegdromen in de kaarten en het uitkijken naar wat komen gaat. Reizen heeft altijd iets avontuurlijks door de nieuwe plekken die je ontdekt en de nieuwe culturen die je leert kennen. Dat levert ook interessante contacten op. De wereld intrekken en de natuur opzoeken is een manier om mij te ontspannen. Om dit samen met een groep te doen en samen een nieuwe plek, een nieuwe cultuur en de typische gastronomie te ontdekken is iets dat mij energie geeft. Ik ben altijd aangetrokken geweest door de nationale parken van de Verenigde staten en de Schotse en Noord-Ierse landschappen. Roadtrippen van de ene magische plek naar de andere is voor mij de ultieme ontspanning. Daarnaast trekt de Spaanse cultuur mij heel erg aan, zowel het vasteland als de eilanden. De restaurantcultuur van het Zuiden is een ideale manier voor mij om een intense dag af te sluiten. Van het rijke aanbod tapas tot de kleurrijke pintxos in het noorden. De bergen intrekken, over de kliffen staren naar de horizon of op zoek door dichte bossen naar een waterval en hier samen van genieten is de ideale mix. Daarbij genieten van een rijke fauna en flora en het kan niet meer stuk. Ik ben alvast klaar om te vertrekken. Vamos!

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”