Landencocktail

Landencocktail


Hét event waar je inspiratie opdoet voor reizen in 2024

-

-


Malta

Malta


2/03 tem 9/03 Lekker, spannend, vermoeiend en legendarisch!

De kloven van Kreta

De kloven van Kreta


Vertrek op 6/04

Sneeuwschoenen op de Frans-Italiaanse grens

Sneeuwschoenen op de Frans-Italiaanse grens


Rila en Pirin in Bulgarije

Rila en Pirin in Bulgarije


Vertrek op 25/02

Jordanië

Jordanië


Special: Vier nieuwjaar in Jordanië!

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Ik hou van reizen, mijn horizon verbreden en nieuwe dingen ontdekken. Al van kinds af aan ging ik kamperen met mijn ouders, op de mooiste plekjes van Europa. Ook nu reis ik nog vaak, winter en zomer, met de rugzak of op roadtrip, ver en dichtbij. Recent verloor ik mijn hart aan Afrika, waar ik meerdere maanden verbleef voor onderzoek. Ik ben biologe, en mijn blik dwaalt onderweg wel eens af naar een zeldzame orchidee of een inheems vogeltje. Maar ik ben even nieuwsgierig naar de lokale specialiteiten en naar het uitzicht vanop de top van de berg. Reizen in groep heeft iets speciaal, het verwondert me steeds weer wat voor een onvergetelijke momenten je kan beleven met een groep “onbekenden”. Ik kijk er al naar uit om samen op reis te gaan!

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”