HUTTENTOCHT IN SILVRETTA

HUTTENTOCHT IN SILVRETTA


2 Afreizen in de zomer. €50 korting voor de eerste 5 deelnemers.

HOGE PIEKEN BEDWINGEN IN DE FRANSE QUEYRAS

HOGE PIEKEN BEDWINGEN IN DE FRANSE QUEYRAS


€50 korting voor de eerste 5 deelnemers met vertrek op 26/07

Early Hiker Korting

Early Hiker Korting


Een korting voor vroege boekers!

KAAPVERDIË - PRETPARK VOOR WANDELAARS

KAAPVERDIË - PRETPARK VOOR WANDELAARS


€140 korting voor de eerste 5 boekers! Vertrek op 1/11

De charmes van Marokko

De charmes van Marokko


Drukte en rust in 10 dagen

-

-


MAROKKO - MULTISPORT VAN DE HOGE ATLAS NAAR DE KUST

MAROKKO - MULTISPORT VAN DE HOGE ATLAS NAAR DE KUST


Vertrek op 8/05 om te gaan raften, mountainbiken, wandelen, ... in Marokko.

CORSICA

CORSICA


OP EN ROND DE MYTHISCHE GR20

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Voor mij is reizen elke keer weer een unieke kans om te onthaasten, te dromen, te herbronnen. Het open landschap van de bergen, wisselend om elke hoek, leent zich daar helemaal toe. De ruimte om jezelf in vraag te stellen, om jezelf tegen te komen, om jezelf weer te omarmen. In feite een grote luxe, zelfs in zijn meest basic vorm. Reizen in groep betekent samen beleven en ontdekken, maar ook elkaar leren kennen en uitdagen. Ik vind het fantastisch om te zien hoe een nieuwe groep geboren wordt en daar dan zelf mijn steentje aan bij te dragen. Initiatief vanuit de groep ondersteunen waar kan, tijdig interveniëren waar nodig. Met aandacht voor het welzijn van iedereen in de groep, in al zijn diversiteit. Enkele jaren in het buitenland versterkten mijn aanpassingsvermogen, graveerden het belang van openheid en respect diep in mij, en gaven me een inkijk in de immense rijkdom van culturele uitwisseling. Sindsdien ben ik nog meer fan van slow travel, en wandelen is daar zo’n krachtige exponent van.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”