FRANKRIJK - NÉVACHE: BERGEN EN MEREN IN DE HAUTES ALPES

FRANKRIJK - NÉVACHE: BERGEN EN MEREN IN DE HAUTES ALPES


Van 15/07 tot en met 22/07. Nog 2 inschrijvingen nodig om de afreis te garanderen.

Madeira

Madeira


Levadalopen? Doen! 3 2 afreizen met vrije plaatsen.

Weekendjes weg

Weekendjes weg


Efkes helemaal weg

De kloven van Kreta

De kloven van Kreta


Vertrek op 30/09

S<3nië

S<3nië


van 2/07 tot en met 16/07

Vijf dagen Veluwe

Vijf dagen Veluwe


Veel Veluwe! Vertrek op 31 juli.

Alles kan in Montenegro!

Alles kan in Montenegro!


Van 18/07 tot en met 29/07

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Linde Fransen Thuisblijven is voor mij geen optie. Mijn ideale trip? De bestemming is zeker ondergeschikt aan de manier van reizen (een pittige trekking te voet of met de fiets, een karaktervol en basic logies of een tentje in the middle of nowhere, proeven van de lokale keuken of een zelfgefabriceerd driegangenmaal op het kampvuur,...) Idealiter een sportieve uitdaging in de ongerepte natuur met boeiende ontmoetingen en gesprekken onderweg.
Reizen betekent voor mij samen op avontuur gaan, je laten verrassen door kleine dingen en meevaren op de flow. Als antropoloog heb ik interesse in wie die “Ander” is en als reisbegeleider vind ik het boeiend om ook de blikken van medereizigers te verruimen. Reizen is intens en zeker in groep. Het “samen”-aspect is voor mij erg belangrijk. Als reisbegeleider probeer ik er mee voor te zorgen dat het een beklijvende ervaring wordt voor iedereen en dat er samen grenzen worden verlegd.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”