IJSLAND - LAND VAN WATER EN VUUR

IJSLAND - LAND VAN WATER EN VUUR


Gegarandeerde afreis op 8/07!

VOLLENBAK VIETNAM

VOLLENBAK VIETNAM


Nu met €300 Early Hiker korting! Vertrek op 12/10

PAREL VAN DE BALKAN

PAREL VAN DE BALKAN


12 dagen Montenegro! 2 afreizen vrij.

Early Hiker Korting

Early Hiker Korting


Een korting voor vroege boekers!

ITALIË - ACTIE ROND HET LEDROMEER

ITALIË - ACTIE ROND HET LEDROMEER


Nieuw en niet te missen! Afreis op 19/07.

-

-


MAROKKO - VAN DE HOGE ATLAS NAAR DE KUST

MAROKKO - VAN DE HOGE ATLAS NAAR DE KUST


Vertrek op 24/07.

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Vijf dagen Veluwe

Vijf dagen Veluwe


Veel Veluwe! Vertrek op12/08.

Rugzakreizen begeleiden is voor mij een verlengstuk van mijn werk als outdoor sportcoach. Sport en natuur staan voor mij gelijk met liefde voor de pracht en de kracht van de natuur, maar ook voor connectie met je lichaam en gezondheid. Sport in de natuur is connectie met jezelf, de natuur en elkaar. Ik hou van intensiteit: intense genieten, intens lachen, intense rust, intense gesprekken. Als reisbegeleider probeer ik al die ingrediënten samen te gooien tot een onvergetelijke ervaring. Als sportcoach hecht ik er belang aan om veel technische tips te geven en de dag te starten en te eindigen met opwarming of stretching. Ecologisch bewustzijn is voor mij geen hol begrip. Ik probeer voor de reizen die ik begeleid een enorme focus op gezonde, natuurlijke voeding te leggen. Ik ben een enorme muziekfanaat en ik geniet ervan om voor de deelnemers de perfecte soundtrack te maken voor een avond bij zonsondergang, … of voor het meezingen overdag. Ik hou van diepgang in gesprekken, maar evenzeer van luchtige humor. Als begeleider probeer ik waardevolle gesprekken en connecties te stimuleren, maar ook de luchtige pret uit te lokken. En last but not least, ik probeer heel graag oog en oor te hebben voor elke deelnemer, om voor ieder een zo onvergetelijk mogelijk avontuur te maken. Ik kijk er alvast naar uit om prachtige momenten te creëren samen met jullie.

De meeste van onze reizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleid(st)er, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Ze zijn geselecteerd op basis van hun ervaring met groepen, hun sociale vaardigheid en organisatietalent. Vaak beschikken ze over kennis van het land en de cultuur, van de gebruiken.

De begeleid(st)ers zijn de sleutelfiguren voor het welslagen van de reis. Zij staan in voor de praktische organisatie en fungeren vaak als tolk tussen de inheemse bevolking, evt. gidsen en de groep. Ze fungeren echter niet als kunsthistorische gids. Ook binnen de groep vervult de begeleid(st)er een belangrijke rol. Een reisgroep is nl. toevallig samengesteld en het enige dat de deelnemers voorlopig gemeen hebben, is hun zin om die bepaalde reis te maken. De persoonlijkheid van de begeleid(st)er is hierin van kapitaal belang. Daarom stellen wij hoge eisen aan deze mensen en proberen hen door vormingsdagen en door overleg met de kantoorploeg tot een team te smeden.

Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen met een grondige kennis van de streek.”