Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar

Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar

Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar

Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar

Armenië - Culturele wandelreis in de zuidelijke Kaukasus


13 dagen - prijs € 1590

niet meer boekbaar
Jongerenreis Armenië
In de schaduw van de mythische berg Ararat ligt Armenië. Net iets kleiner in oppervlakte dan België maar er is enorm veel te beleven. Het trotse Armenië profileert zich als de oudste christelijke staat ter wereld (want iemand moet het zijn) en heeft een grote culturele rijkdom. Zelf noemen ze hun land Hayastan, naar de achter-achter-achterkleinzoon van Noah. We mogen dus voorzichtig van uitgaan dat we allemaal naar Armenië vluchten als de wereld vergaat. Not bad!  Gelegen in de zuidelijke Kaukasus en met een gemiddelde hoogte van 1800 m, is Armenië een bergland. Wandelen doen we in de bergen van lagere Kaukasus, in een landschap van valleien, rivieren, alpenweiden,  bergmeren en bossen. En daartussen de vroegchristelijke, vaak subliem gelegen kloosters, gebeeldhouwde khachkar-kruisen en versterkte forten die herinneren aan een roemrijke, bewogen en vaak tragische geschiedenis. Maar van die tragische geschiedenis merk je niet vaak bij dit gastvrije, nieuwsgierige en bescheiden volkje. Deze veelzijdige wandelreis wordt een bijzondere ervaring. Amen!
Prijs: € 1590
Reisnummer: 18AM4ACA1
Reisdatum: 6/10/2018 - 18/10/2018
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

25

27

27

28

29

30

32

28

31

32

28

34

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9,2

11 Beoordelingen

reviews van klanten

Tot in de puntjes geregeld

Bart W. -

Een goed georganiseerde reis, met erg veel afwisseling in de landschappen en wandelingen. Armenië is een prachtig land met een rijkere natuur en cultuur dan je zou denken. Ondanks dat de bevolking het niet zo breed heeft, zijn ze heel erg gastvrij. De vervallen gebouwen en voertuigen die het landschap bezaaien geven vaak iets surreëel aan de locaties. Omdat het land totaal (nog) niet toeristisch is, heb je vaak erg rustige wandelingen, en is er weinig volk aan de vele monumenten die het land rijk is. Een ruwe diamant!

Joris B. -

Erg diverse reis, waarbij je verschillende delen van Armenie kan zien. Uitdagende tochten met voldoende mogelijkheid tot gewoon genieten. Top.

Pieternel V. -

Armenië is een topland. Deze reis geeft een unieke weerspiegeling van Armeense authenticiteit, fysieke uitdaging in de prachtige berglandschappen gecombineerd met historisch culturele elementen en tot slot de uitzonderlijke gastvrijheid van de Armenen. Een absolute aanrader.

Klaas L. -

Een heel mooi land, lekker eten. We werden overal heel hartelijk ontvangen. Prachtige uitzichten, en een supergroep om mee op reis te gaan. Volgend jaar boek ik terug een Bootz-Reis!

Marieke B. -

Algemene reistips

Dag 1

Հայաստան է (naar Armenië)

Een Bootzer herken je al van ver. Het kost dan ook geen moeite om elkaar te vinden op de luchthaven.

Het vliegtuig naar Jerevan moet onderweg even uitblazen in Wenen.


Հայաստան 

Dag 2

Je ontwaakt uit die heerlijk miserabele slaap die je enkel in een vliegtuig kan ervaren. Gelukkig duurde dat slaapje niet lang en wordt je ‘s nachts wakker van de landing in Yerevan. Je hoeft niet zelf naar het hotel te rijden en de begeleider sleept met plezier iedereen van de taxi naar zijn of haar kamer. Na lekker uit te slapen, gaan we in de namiddag op verkenning in de hoofdstad. Yerevan is een moderne stad, waar zowat de helft van de Armeense bevolking woont. We wandelen langs de historische monumenten en enkele mooie 19de-eeuwse gebouwen en genieten van de sfeer in deze levendige en turbulente stad. Er zijn verschillende interessante musea waar we, in overleg, eentje kunnen uitpikken.

Dag 3

Barbie's droomkasteel

De croissant van het ontbijt wordt haastig doorgespoeld met een kop hoognodige koffie want we vertrekken vroeg en verlaten Jerevan richting het zuiden. Een eerste stop maken we op een idyllisch plaatsje tussen de wijngaarden van het dorpje Areni. De wandeling gaat door de wijnranken naar de wilde Noravank-canyon, met hoge, rozerode rotswanden. Alsof je door de ruines loopt van Barbie’s droomkasteel, maar mooier. De wandeling eindigt aan het Noravank klooster, één van de mooiste van Armenië. We worden opgepikt en naar de provinciehoofdstad Yeghegnadzor gebracht, gelegen aan de samenvloeiing van twee rivieren. Hier logeren we 2 nachten in privé-huizen.

Wandelen: 450 m stijgen - 350 m dalen – 12 km

Dag 4

Rollercoaster road

De startplaats van de wandeling vandaag is het wijndorp Vernashen. Laat die wijnproeverij nog maar wat wachten. Een fikse tocht die wat wegheeft van een rollercoaster en ons langs alweer een pareltje brengt: Spitakavor, het klooster van de Witte Maagd.
Na de wandeling brengt ons busje ons terug naar Yeghegnadzor.

Wandelen: 650 m stijgen - 550 m dalen – 18 km

Dag 5

Ferm fort

We rijden naar Artabuyuk en stappen door een mooi afwisselend landschap naar het 9de-eeuwse fort van Smbataberd (1825 m), strategisch gelegen tussen de dorpen Artabuyuk en Yeghegis. Maar nog het strafste van de dag is het klooster van Tsakhats Kar (2025 m) dat langs het pad ligt. Hashtags schieten tekort, want van hieruit heb je een knap zicht op Smbataberd en zie je pas ten volle hoe ingenieus en spectaculair het fort van de prins van Syunik gelegen is. Slimme jongen, die prins. Na de wandeling rijden we door naar de regio Syunik. Een hotel in het stadje Sisian aan de rivier Vorotan, wordt onze volgende overnachtingsplaats.

Wandelen: 350 m stijgen - 350 m dalen – 15 km

Dag 6

Back country BBQ

De baantjes worden steeds kleiner als een busje ons naar Bartsravan brengt. Van hieruit wandelen we via landwegen naar het dorpje Tatev en belanden in de opnames van: "het leven zoals het is: het Armeense platteland". Kleine akkertjes, lokale boeren die ongetwijfeld over het weer praten en keuvelende vrouwtjes die ongetwijfeld ook over het weer praten. Eindpunt  is het klooster van Tatev, dat stamt uit de 9de eeuw en is gelegen op een basaltplateau. Van op afstand lijkt het eerder op een burcht. En als je de legende van het klooster hoort, snap je waarom dit goed verdedigd moest worden. Wegens gebrek aan microgolfoven, steken we vanavond een barbecue in gang. 

Wandelen: 500 m stijgen - 450 m dalen – 17 km

Dag 7

Vanuit Tatev wandelen we naar het afgelegen dorpje Ltsen. We picknicken onderweg op het hoogste punt van onze wandeling (2100 m).
In Ltsen staat het busje op ons te wachten en worden we terug gebracht naar het hotel in Sisian waar we op dag 5 ook al logeerden.

Wandelen: 600 m stijgen - 450 m dalen – 14 km

Dag 8

Stonehenge

Vandaag brengen we een bezoek aan Karahung, het ‘Stonehenge van Armenië’. Deze oudst gekende megalietensite is nog steeds gehuld in een waas van mysterie en ronduit griezelig als je weet dat dit een dodenstad was uit de oudheid waar ook onderzoek werd gedaan. De vulkaan Ukhtasar mag dan wel uitgedoofd zijn, wij barsten nog van energie. We zetten onze tocht op en rond de uitgedoofde vulkaan verder in een stukje puur natuur. De jeeps brengen ons naar het beginpunt van de tocht. Op 2700 m beginnen we te wandelen en op zo’n 3000 m vinden we overal prachtige petrogliefen, afbeeldingen in de stenen gekerfd die duizenden jaren oud zijn. Het is eens wat anders dan de laatste Thorgal of Sus&Wis strip.

Dag 9

Riverdance

Als je dacht dat er in Armenië al weinig toeristen waren, dan gaan we nu echt wel off the beaten track. Op onze tocht door de canyon van de woelige Arpa-rivier spotten we een paar niet alledaagse vogelsoorten, zoals de groene bijeneter, de blauwe rotslijster en de lammergier. Zigzaggend langs de rivier dalen we af van 2100 naar 1650 m, en verder over een oude weg tot bij een prachtige picknickplaats met zicht op het klooster van Gndevank.
Daarna rijden we naar de prachtig bewaarde karavanserai (stopplaats voor karavaanreizigers) van Selim.

Wandelen: 250 m stijgen - 400 m dalen –13 km

Dag 10

De Bosbootzer

Na een ritje van een half uur, zet het busje ons af in Semyonovka, een dorp gesticht door de Russisch-christelijke sekte van de Molokans. De wandeling vandaag is eigenlijk één grote zachte afdaling naar Goshavank en speelt zich meestal af in het nationaal park Dilijan. De uitgestrekte boslanden heeft men in hun originele staat weten te behouden en daar voelt een Bootzer zich helemaal in thuis.
In het aangename stadje Dilijan krijgen we een lekker avondmaal aangeboden bij mensen thuis. Overnachten doen we opnieuw in het hotel bij het meer.

Wandelen: 450 m stijgen - 800 m dalen – 16 km

Dag 11

Deze ochtend staat het legendarische ‘klooster van de Speer’ op het programma: Geghard, uitgehouwen in de rotsen en één van de meest gekoesterde relieken van het Armeens christendom. De wandeling die volgt, brengt ons doorheen een kloof met indrukwekkende basaltrotsen en leidt naar de tempel van Garni, een Grieks-Romeinse tempel die waarschijnlijk dateert uit de 1ste eeuw en gewijd is aan de mystieke cultus van Mithra. We wandelen verder naar het privé-huis waar we vannacht logeren.
Wandelen: 200 m stijgen - 200 m dalen – 10 km

Dag 12

Ararat Aragats?

Het einde nadert, maar niet zonder apotheose. Ten noorden van Jerevan ligt een 4091 m-hoge slapende vulkaan Aragats (niet te verwarren met Ararat), de hoogste berg van Armenië. Vanaf het Kari-meer op een hoogte van 3250 m maken we een laatste tocht naar de zuidtop, op 3880 m. Van hier zie je de Ararat in volle glorie. Hier wordt zelf de stoerste Bootzer even stil van.
Wandelen: 600 m stijgen & dalen.
Transfer naar Jerevan, waar we genieten van het laatste avondmaal.

Dag 13

Volledig onuitgeslapen verlaten we Jerevan en vliegen via Wenen naar Brussel waar ons bedje wacht. Ook de info@bootz.be wacht. Op al jouw foto’s en filmpjes.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1590
Voorschot: € 480 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • luchthaventaksen
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 13
 • water bij het eten
 • inkomgelden van de vermelde bezienswaardigheden
 • bagagevervoer
 • begeleiding
 • lokale gidsen.


Niet inbegrepen

 • overige dranken
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau


Wandelingen van 4,5 tot 6 u. Voor de afstanden en hoogteverschillen: zie dagschema. De meeste paden zijn verlaten wegen, oude karresporen of schapenpaden. Een paar keer is het pad ‘rotsachtiger’ (bv. op dag 12).
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

 • 8 nachten in middenklassehotels in Jerevan, Sisian, Jermuk en bij het Sevan-meer (dit laatste is een gerenoveerd Sovjet-hotel).
 • De overige 4 nachten logeren we bij mensen thuis. Je kan het geen B&B noemen, want het is allemaal veel authentieker, met enkele slaapkamers (compleet met kruisbeeld, ‘mooie’ sprei en een scheef lampje) en een badkamer die de groepsleden delen.

Maaltijden

 • Het ontbijt nemen we in het logies met koffie of thee met 'lavash'-brood, boter, jam en kaas en soms een tomatenomelet of 'madzoon'-yoghurt. Het middagmaal is een picknick. Het warm avondmaal eten we meestal in de logiesplaats. Bij het logies in privé-huizen, hebben we de kans om de Armeense huiskeuken te proeven. Vaak staat moeder de vrouw al van de dag voor onze aankomst aan het fornuis en worden dochters en schoondochters opgetrommeld om op te dienen.
 • De traditionele Armeense keuken is een weerspiegeling van de geschiedenis en de geografie van het land. De bereiding van veel vlees-, vis- en groentegerechten in de Armeense keuken vereist ingewikkelde procedures als vullen, schuimen en pureren. Basisingrediënten zijn lamsvlees, aubergine, mayonaise, yoghurt en brood (lavash). Armeniërs gebruiken eerder gebroken tarwe (burghul) in plaats van de maïs en rijst die populair zijn bij buren Georgië en Azerbeidzjan. Vruchten en noten worden vaak gebruikt in gerechten, bv. gedroogde abrikozen, kweeperen, appels, granaatappelpitten, walnoten, amandelen, pistachenoten, pijnboompitten... Groenten worden vaak ingemaakt en verse kruiden worden veelvuldig gebruikt. Gevulde gerechten zijn erg populair: druivenbladeren, allerhande kolen, aubergines, courgettes, pompoenen, tomaten, paprika's, uien en aardappelen worden gevuld met allerhande vlees- (ook orgaanvlees) en visbereidingen.

Bagage

Tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzak. De bagage wordt altijd vervoerd.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen worden op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.

Austrian Airlines
 VertrekAankomst
OS 356Brussel 06/10/2018 20:00Wenen 06/10/2018 21:45
OS 641Wenen 06/10/2018 22:20Jerevan 07/10/2018 03:35
OS 642Jerevan 18/10/2018 04:25Wenen 18/10/2018 06:10
OS 351Wenen 18/10/2018 07:05Brussel 18/10/2018 08:50
We verplaatsen ons meestal (mini)bus met airco en 1 x met jeeps.

Klimaat

Het bergachtige landschap en de hoogteverschillen zorgen voor een gevarieerd klimaat met warme tot zeer warme zomers en koude winters. In het gebergte wordt het frisser naarmate je hoger gaat, koelt het ‘s nachts sterk af en zijn buien mogelijk. 

Uitrusting

Voor deze reis neem je best het volgende mee:

Bagage

 • rugzak of reistas
 • dagrugzakje met goede sluiting.
Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz (in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Wij raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het vervoer ter plaatse en het dragen over korte afstanden een stuk makkelijker. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,…

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • wandelkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kledij

 • soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte vest
 • wollen trui of fleece
 • enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen, tegen de zon)
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • bermuda (liever geen korte shorts)
 • handschoenen en muts
Tip: Het Armeense platteland is conservatief. Daarom respecteer je in je manier van kleden best de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen. Het is bovendien veel aangenamer én veiliger om  luchtige kleding te dragen die ook armen en benen tegen de zon beschermt (T-shirt met mouwen, driekwart- of lange broek, lange rok). 

Verzorging

 •  toiletgerief
 •  zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 •  verkoelende lotion
 •  beschermende lippenstift
 • 1 handdoek

Eet- en drinkgerei

 • drankfles (min. 1 liter; je kan ter plaats ook een petfles kopen en die tijdens de reis blijven gebruiken)
 • evt. (zak)mesje (om bv. een stuk fruit te schillen)

Diversen

 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • evt. wandelstokken
 • wereldstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik HIER voor meer info) 
 • evt. oorstopjes
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig.

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

 • De munt in Armenië is de dram (AMD). In steden als Jerevan, en Sevan kan je met je betaalkaart (Maestro, Cirrus) terecht aan de geldautomaat. Er zijn echter vaak pannes en daarom is het aangeraden ook cash euro's mee te nemen die je ter plaatse kan omwisselen.

Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.


Formaliteiten

 • Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 6 maanden geldig zijn. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.
 • Als EU-burger heb je voor een verblijf tot 180 dagen geen visum nodig.
Tip: maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Gezondheid

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank. 

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig. 

Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met een bevoegde arts of medische autoriteit. Je vindt alvast meer info op: ITG (Instituut Tropische Geneeskunde).

Meer informatie

 • Een bondig en verhelderend artikel over de Armeense genocide vind je HIER (Mo magazine)
 • Landinformatie (geschiedenis, geografie, economie, cultuur, enz.) vind je HIER (Encyclopedia Britannica online; in het Engels)
 • Vlaamse actrice Barbara Sarafian bezoekt het land van haar voorouders: klik HIER
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: