Frankrijk - Corsica:Op en rond de Mythische GR20


15 dagen - prijs € 1110

niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica:Op en rond de Mythische GR20


15 dagen - prijs € 1110

niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica:Op en rond de Mythische GR20


15 dagen - prijs € 1110

niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica:Op en rond de Mythische GR20


15 dagen - prijs € 1110

niet meer boekbaar

Frankrijk - Corsica:Op en rond de Mythische GR20


15 dagen - prijs € 1110

niet meer boekbaar
Jongerenreis Frankrijk
Zijn jouw beenspieren goed getraind en hou je wel van een pittige klim, een portie klauterwerk en een beetje afzien? Trek met Bootz naar het prachtige Corsica met zijn woeste toppen, diepe kloven en azuurblauwe zee. Geniet van afwisselende schoonheid, de geur van de vrije natuur en kampeer op authentieke plekken. We komen zelfs even op de GR20, de mythische tocht dwars door Corsica.
Prijs: € 1110
Reisnummer: 18FR4COA1
Reisdatum: 2/09/2018 - 16/09/2018
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
Huidige groepssamenstelling:

19

19

20

22

21

23

26

31

31

33

34

30

34

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,8

6 Beoordelingen

reviews van klanten

Heel toffe, aangename, boeiende en indrukwekkende reis. Begeleider heeft er alles aan gedaan om de reis zo prachtig en aangenaam mogelijk te maken voor iedereen.

Thor V. -

Prachtige wandelreis!

Wouter A. -

Algemene reistips

Dag 1

Heenreis naar Corsica en transfer naar het historische dorpje Vizzavona, omringd door enkele van de hoogste toppen.
Overnachting in een gîte in meerpersoonskamers met gemeenschappelijk sanitair.

Dag 2

Vanuit Vizzavona maken we een inlooptocht zonder rugzak. We klimmen tegen de oostelijke flank van de Monte d'Oro tot aan de Bergeries de Pozzatelli en eventueel verder. We dalen terug af naar het dal en overnachten een tweede keer in de gîte in Vizzavona. 

Dag 3

Vandaag vertrekken we langs de westelijke flank van de Monte D'Oro waar we langs een verkoelende bergrivier onze tocht op de befaamde GR-20 aanvatten. Dit grote-routepad is ontegensprekelijk het zwaarste en tegelijk spectaculairste van heel Europa. Het doorsnijdt het gebergte van noordwest naar zuidoost in 16 dagetappes. Kenners weten dat de mooiste etappes, met de meeste afwisseling in landschappen, zich op het noordelijke deel bevinden. We begeven ons dan ook enkel op dit gedeelte. Het doel voor vandaag is de Refuge de l'Onda (1430  m). We kamperen bij de refuge.

Dag 4

In de koelte van de ochtend trekken we over de Serra di Tenda, een indrukwekkend lange bergkam die leidt naar de Pointe de Pinzi Corbini (2021 m), meteen onze eerste top. Vanaf deze picknickplaats gaat het 's namiddags bergaf naar de Refuge de Petra Piana (1842 m).We kamperen bij de refuge.

Dag 5

De vrijwilligers kunnen - zonder rugzak - klimmen tot het hoogste punt van de Monte Rotondo (2622 m). Hoewel het technisch geen moeilijke klim is, vraagt het een hele inspanning om deze rotstop te bereiken. Corsica openbaart zich echter op zijn mooiste. De toppen rondom u, de diepe valleien en de vele bergmeertjes blinkend in de zon, domineren het landschap. Wil je je krachten wat sparen, kan je mee klimmen tot het Belle-Bonnemeer op 2321 m, dat wordt gevoed door het smeltwater afkomstig van de besneeuwde flanken van de Monte Rotondo en de omringende toppen.
We kamperen opnieuw bij de refuge Petra Piana.

Dag 6

De tocht naar de Refuge de Manganu (1601 m) is zowat het spectaculairste wat Corsica voor de rugzaktrekker te bieden heeft. De Col de la Haute Route ligt op onze route naar het rotsachtige Breche de Capitellu.We kamperen bij de refuge.

Dag 7

Het Ninomeer daarentegen vormt een oase van rust en groen op weg naar de Segahut (1166 m). Wilde paarden grazen hier vrij in het rond. We volgen de Avignano, een bergrivier die, dieper in de vallei, zorgt voor zwemgelegenheid.We kamperen bij de refuge.

Dag 8

Om Corte (389 m) te bereiken volgen we even de Mare a Mare-route,  de verbinding tussen de oost- en de  westkust. We dalen af doorheen de grillige Tavignanokloof. Het hoogteverschil met de rotsen boven ons bedraagt op sommige plaatsen meer dan 600 meter! Eenmaal de kloof openbreekt, komt de 15de-eeuwse citadel van Corte in zicht, gebouwd op een rotstop boven de stad. Gezien we reeds rond de middag Corte bereiken, hebben we zeker tijd voor een vrij bezoek aan dit mooie stadje en zijn burcht. 's Avonds genieten we van een streekgerecht en van de heerlijke Corsicaanse wijn.Overnachting op hotel.

Dag 9

Per bus begeven we ons naar Calacuccia (794 m), gevolgd door een lange klim langs enkele 'bergeries' naar de Refuge de l' Ercu (1700 m). Het is een gesloten wereld, hooggelegen en gedomineerd door de hoogste top van het eiland: Monte Cinto (2706 m). (Deze tocht kan alleen doorgaan bij zonnig en helder weer.)We kamperen bij de refuge.

Dag 10

Met z'n allen trekken we hogerop via het meertje van Cinto, naar de Crucettapas (2540 m). Wie dan nog energie over heeft kan over een rotsige bergkam doorstoten tot de top, waar het hele eiland aan uw voeten ligt! We komen terug op adem in de Refuge Tighiettu (1640 m).
We kamperen bij de refuge.

Dag 11

Al voor de middag bereiken we onze volgende bestemming, de Ciottuluhut (2000 m). De rotspiek van de Paglia Orba (2525 m) kan 's namiddags van hieruit beklommen worden. Omwille van zijn kleurenpracht en de natuurlijke aanwezigheid van rotsholten is dit onbetwist Corsica's mooiste berg. Bovendien zie je bij helder weer, meer dan 2500 m meter diep, de Middellandse Zee schitteren in het zonlicht. We kamperen bij de refuge.

Dag 12

Na het klimwerk van de voorbije dagen, trekken we nu door stukken bos van gigantische dennen tot de Col de Verghio (1477 m). We verlaten definitief de GR 20 en volgen opnieuw een gedeelte van de Mare a Mare-route. We verpozen aan de vele watervallen op weg naar Evisa (829 m). Overnachting in de gîte d’Evisa.

Dag 13

De laatste stapdag voert ons door mediterrane plantengroei geleidelijk naar zee. We volgen een gedeelte van de Mare e Monti-route, die de westkust met de bergen in het binnenland verbindt. We zakken af door de gekende Speluncakloof op weg naar het kiezelstrand van Porto. Een verkwikkende duik in zee hebben we verdiend! Het havenstadje met zijn Genuese toren ligt geprangd tussen twee beschermde rotsstranden: het natuurpark van Scandola en de indrukwekkende 'Calanche de Piana'. 

Dag 14

Wie wil kan in de voormiddag optioneel een duikinitiatie meemaken, anderen verkennen de stad te voet. 
Vanuit Porto transfer naar Ajaccio waar we overnachten op hotel. 

Dag 15

Terugreis naar  Brussel.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1110
Voorschot: € 340 per deelnemer

Inbegrepen

 • Vluchten
 • logies
 • maaltijden
 • transfers
 • gebruik kampeermateriaal
 • begeleiding
 • luchthaventaksen
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Eventuele toeslag refuge (+- 15 EUR)
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Eventuele verzekeringen

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Begeleiding:

Geert De Rycke


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Stevige doorgaande trektocht met grote hoogteverschillen over vaak rotsige paden. De beklimming van Rotondo, Cinto en Paglia Orba zijn facultatief. Ervaring met bergwandelen is aangewezen en je hebt best geen hoogtevrees. Uitmuntende conditie vereist ! 


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Gîte op dagen 1, 2 en 13, hotel op dagen 8 en 14. Elders in tenten bij refuges (als er plaats is, kan je binnen slapen op eigen kosten). Slaapzak en –matje te voorzien.

Bagage

Je draagt je eigen rugzak, incl. een deel van het groepsmateriaal (voeding, tenten, keukenuitrusting). Geen rugzak te dragen op dag 2 en bij de topbeklimmingen. 

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen worden op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
XK 791Charleroi 02/09/2018 15:30Ajaccio 02/09/2018 17:10
XK 790Ajaccio 16/09/2018 12:55Charleroi 16/09/2018 14:40
Openbaar vervoer. (trein en bus)

Klimaat

Warm, maar draaglijk door de hoogte of de nabijheid van de zee. ’s Nachts kan het flink afkoelen. Regen- of onweersbui mogelijk.

Uitrusting

Tip: trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Bagage:

degelijke rugzak (min. 60 liter)
evt. lichtgewicht dagrugzakje (voor de 3 beklimmingen)
Schoeisel & kousen: 
bergwandelschoenen 
trekkingkousen (3 paar) 
(wandel)sandalen

Kampeeruitrusting: 

slaapmatje 
warme slaapzak 
keukenhanddoek

Kledij (inclusief de kledij die je aantrekt voor de vlucht):

soepele (wandel)broek(en) 
wind- en waterdichte jas 
dikke trui (fleece)
3 T-shirts (1 met lange mouwen in geval van zonverbrande armen) 
zonnehoed of –pet
badpak/zwembroek  
2 shorts/bermuda’s
lange broek,
handschoenen

Verzorging:

toiletgerief 
2 kleine handdoeken 
2 washandjes 
zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
‘after sun’
beschermende lippenstift

Eet- en drinkgerei:

drankfles (min. 1,5 liter) 
picknickbestek
(zak)mesje

Diversen:

degelijke zonnebril 
biologisch afbreekbaar wasmiddel 
evt. oordopjes (gesnurk) 
enkele kleine vuilniszakken 
wc-papier 
zaklamp  
evt. energierijk snoepgoed voor tussendoor
2 degelijke vuilniszakken
identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart).

ENKELE BUITENSPORTZAKEN, AANGERADEN DOOR BOOTZ

Bij zaken met een * krijg je op vertoon van je reisbevestiging 10% korting 
Bij zaken met een ** krijg je op vertoon van je reisbevestiging 5% korting.

Avventura in Brugge, Brussel en Gent
Base Camp* in Nijllen 
De Berghut* in Hamme 
De Kampeerder* en K2* in Antwerpen 
De Zwerver** in Mol 
De Zwerver* in Herentals
Horizon Buitensport* in Sint-Niklaas 
Kariboe* in Hasselt en Leuven 
Trapper in Herentals
Trekking Buitensport* 


EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).Formaliteiten

Voor Frankrijk volstaat een identiteitskaart.

Meer informatie

LITERATUUR 

Jos TOLBOOM, Het minimale reisgezelschap, Een wandeltocht door Corsica vormt de ruggengraat van deze roman. 

 Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere reisboekhandel, bv.  

Alta Via in Antwerpen  
Anticyclone des Açores in Brussel  
Atlas & Zanzibar in Gent  
De Reyghere in Brugge  
Altiplano Books


Vertrekvergadering

Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst. 
De reisinfo wordt er in detail overlopen, je krijgt de laatste (vertrek)info en maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: