Noorwegen - Van berg tot fjord


12 dagen - prijs € 1470

niet meer boekbaar

Noorwegen - Van berg tot fjord


12 dagen - prijs € 1470

niet meer boekbaar

Noorwegen - Van berg tot fjord


12 dagen - prijs € 1470

niet meer boekbaar

Noorwegen - Van berg tot fjord


12 dagen - prijs € 1470

niet meer boekbaar

Noorwegen - Van berg tot fjord


12 dagen - prijs € 1470

niet meer boekbaar
Jongerenreis Noorwegen
Stap een doorsnee reisbureau binnen en je ziet een foto van de Noorse fjorden prijken op de cover van een brochure. Helaas staat er dan ook een gedrocht van een cruiseschip op. Niet bij Bootz! Wij zoeken het échte Noorwegen op. Het walhalla van de wandelaar. Het land is een clash van uitgesneden fjorden, ruige bergpassen, groene velden en besneeuwde toppen. In dit land van contrasten voelt de liefhebber van natuurschoon zich thuis. Elk dal of bergtop vraagt om verkend te worden en om er zomaar je tent neer te zetten. En dat is exact wat wij gaan doen.
Prijs: € 1470
Reisnummer: 18NO4AAA1
Reisdatum: 15/08/2018 - 26/08/2018
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

26

27

20

25

27

28

26

27

26

26

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,7

5 Beoordelingen

reviews van klanten

Het was een goede reis, alles kwam wat aan bod tijdens het hiken. Zeker een aanrader voor avontuurlijke reizigers.

Dylan W. -

Algemene reistips

Dag 1

Norse Noren?

Even snel kennismaken in Zaventem en voordat iedereen elkaars naam kent, staan we al in Oslo. De prachtige hoofdstad waar we nog wat inkopen kunnen doen en we voor het eerst kennismaken met het Noors. Gezellig taaltje en gezellige mensen, dat zal je nog wel merken.

Dag 2

Inlopen

Met het openbaar vervoer tuffen we van Oslo naar Vassbygdi. De startplek voor onze 3 daagse trektocht is zodanig de moeite dat we tijd maken voor een korte wandeling om die schoenzolen te laten wennen aan de Noorse ondergrond.

Wandelduur 1 uur. Hoogteverschil + 150 m

Dag 3-4-5

Dit wordt een 3-daagse tocht door het Aurlandsdalen, langs Osterbo, Steinbergdalen en de Geyterighytta naar Finse. Er zijn weinig mooiere plaatsen om je tentje op te zetten in het wild. De tocht loopt door een smalle kloof en op soms smalle paadjes door de groene vlaktes, bergen van mos, kabbelende beekjes en uitgestrekte Fjorden. Hier voelt een Bootzer zich volledig in zijn element. De dapperste Bootzers douchen onder één van de vele watervallen onderweg.

Wandelduur dag 3/4/5 : 4/ 6 en 7 uur
Hoogteverschil dag 3/4/5 : +400 m / +700 m /  +600 m en -500 m

Dag 6 Spook- of spoordorp?

Spook- of spoordorp?

Na de vermoeiende confrontatie met de natuurpracht van de voorbije dagen, komen we nu terug in de beschaving. Nuja… “beschaving”. Het dorpje Finse is een unieke plaats. Gelegen aan een groot meer, heeft dit dorpje geen enkele weg van en naar het dorp. De bevolking is dan ook sterk gehecht aan het treinstationnetje dat de enige link is met de rest van het land. Het is één van de redenen waarom dit dorpje zo in trek is bij wandelaars en mountainbikers. We maken een toch naar de overzijde van het meer en kamperen in de verre buurt van Finse.

Wandelduur ca. 1 uur. Hoogteverschil + 100 m

Dag 7-8-9

The Bootzer strikes back

Vanuit Finse zagen we hem al liggen, de Hardangerjökulen gletscher. De volgende drie dagen stappen we op en rond de gletscher. Een geliefde trek(king)pleister voor wandelaars in de zomer en cross-country skiërs in de winter. Deze sneeuwvlakte was het decors voor één van de meest memorabele veldslagen in de filmgeschiedenis. Met name de “Battle of Hoth” van de Star Wars film “The Empire strikes Back” werd hier uitgevochten. We kamperen vlakbij de hutten van Kjeldebu en de ijswaterval van Rembesdalen. De tocht eindigt terug in Finsehytta. Eén van de mooiste berghutten van de Noorse wandelclub die zo’n 500 hutten beheert.

Wandelduur dag 7/8/9 : 6 uur / 8 uur / 7 uur
Hoogteverschil dag 7/8/9 : +600 m,-800m / +400 m,-500 m /  +700 m, -350 m

Dag 10

Met de Flam in de pijp

Onze bagage zetten we op de trein voor een ritje door de vele spoorwegtunnels. Wij blijven bovengronds en klimmen op de mountainbikes. Veel klimmen is er niet bij. Na een goeie 100m stijgen gaan we all the way down (1300m dalen) naar het dorpje Flam. Gelegen aan het water van de Aurlandsfjorden, is dit dorp een uitvalsbasis voor bergsporters. De gezellige jeugdherberg is onze overnachtingsplaats.

Fietsdddur : ca. 5 uur
Hoogteverschil : +150 m , - 1400 m

Dag 11

Een bus Bootzers naar Bergen

Een rit van zo’n drie uur op de bus geeft ons de kans om al rustend nog eens te genieten van het uitzicht terwijl we kronkelen langs de fjorden, door groene valleien en tussen de watervallen. Het is wat anders dan in de file staan op de ring rond Brussel.

Als er nog wat tijd rest, kunnen we de Bergense binnenstad verkennen.

Dag 12

Van (de) Bergen naar Brussel

Noorwegen heeft na deze twaalf dagen een immense indruk achtergelaten. Je kan al niet wachten tot volgend jaar om uit te kijken naar de Bootzreis naar de Lofoten of Jotunheimen.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1470
Voorschot: € 450 per deelnemer

Inbegrepen

 • vluchten
 • logies
 • maaltijden
 • transfers
 • gebruik tenten en kampeermateriaal
 • gebruik mountainbikes
 • Bootzbegeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • eventuele verzekeringen

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

De dagtochten tijdens de trekking bedragen meestal 5 tot 7 effectieve stapuren. De aard van het terrein (veel losse stenen, lastige sneeuwvelden en steile rotspartijen), de grote hoogteverschillen per dag en het dragen van een zware rugzak maken dat je dient te beschikken over een goede fysieke conditie en het nodige uithoudingsvermogen. Voorafgaande ervaring met sportieve bergtochten is leuk meegenomen. 
Voor en na de dagtochten wordt van de deelnemers spontane hulp verwacht bij het opzetten en het afbreken van tenten, het bereiden van maaltijden, enz.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Pension in Oslo (1x), berghut (3x), tent (6x). Er wordt gezamenlijk voor het eten gezorgd (bij logies in tenten en onbemande berghut). Het kamperen gebeurt zowel in de buurt van een berghut als op afgelegen plaatsen in de vrije natuur.

Bagage

Tijdens de hele trektocht draag je je eigen rugzak. Reken op een totaal gewicht van ongeveer 15-18 kg, inclusief een deel van het groepsmateriaal dat verdeeld wordt onder de deelnemers (tenten, keukenmateriaal en voeding voor enkele dagen). 
In Oslo is er echter de mogelijkheid om een dagrugzakje met 'stadskledij' achter te laten in het hotel
voor de laatste vrije dag. Dat moet je dus al niet meedragen op trekking.


Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen worden op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SK 4744Brussel 15/08/2018 10:45Oslo 15/08/2018 12:45
SK 2873Bergen 26/08/2018 16:00Kopenhagen 26/08/2018 17:20
SK 597Kopenhagen 26/08/2018 18:20Brussel 26/08/2018 19:50
Openbaar vervoer.

Klimaat

De gemiddelde dagtemperatuur in de zomermaanden bedraagt 20° in Oslo, maar het klimaat in het gebergte is grillig. Je kan er zowel ijsregen als zonneschijn verwachten, zowel lekker warm als slechts een graad of 5 à 10. Zelfs sneeuw is niet helemaal uitgesloten. Voorzie dus kledij in laagjes, zodat je op alle weertypes voorzien bent. In Centraal-Noorwegen is het in de zomer langer licht dan bij ons.

Uitrusting

Tip: trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Bagage:

 • ruime rugzak met stevige heupgordel (min. 60 liter)
 • regenhoes
 • dagrugzakje

Schoeisel & kousen:

 • bergwandelschoenen
 • trekkingkousen (3 paar)

Kampeeruitrusting:

 • slaapmatje
 • warme slaapzak (0°C comforttemperatuur is normaal voldoende)
 • evt. lakenzak en/of een set thermisch ondergoed voor extra-warmte
 • keukenhanddoek.

Kledij (incluis de kledij die je aantrekt voor de vlucht Brussel-Oslo):

 • 2 soepele (wandel)broek(en)
 • wind- en waterdichte jas en broek
 • wollen trui of fleece
 • 3 T-shirts
 • 1 hemd of T-shirt met lange mouwen in geval van zonverbrande armen
 • zonnehoed of –pet
 • sjaaltje (om hals tegen zon te beschermen)
 • short
 • muts
 • handschoenen
 • zwemkledij

Verzorging:

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht (tandenborstel en –pasta, zeep)
 • kleine handdoek
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • beschermende lippenstift.

Eet- en drinkgerei:

 • drinkbus of waterzak ( bvb Camelbak )
 • drinkbeker
 • diep bord of kommetje
 • picknickbestek
 • (zak)mesje.

Diversen:

 • zonnebril
 • evt. oordopjes (gesnurk)
 • enkele kleine vuilniszakken
 • wc-papier
 • evt. energierijk snoepgoed
 • identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

Je houdt er best rekening mee dat er nog 5 kg groepsmateriaal (kampeergerief, voeding) per deelnemer bijkomt.


EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren ( vb Compeed )
 • sporttape
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

Noorwegen behoort niet tot de Eurozone. Je kan overal vlot met maestro of kredietkaart betalen. Ook geldautomaten zijn wijd verspreid.
Wie cash geld wilt, kan het afhalen op de luchthaven.

Formaliteiten

Voor reizen naar Noorwegen volstaat je identiteitskaart.

Vertrekvergadering

Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging voor de kennismakingsbijeenkomst. 
De reisinfo wordt er in detail overlopen, je krijgt de laatste (vertrek)info en maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: