Colombia - Op zoek naar El Dorado


22 dagen - prijs € 3850

niet meer boekbaar

Colombia - Op zoek naar El Dorado


22 dagen - prijs € 3850

niet meer boekbaar

Colombia - Op zoek naar El Dorado


22 dagen - prijs € 3850

niet meer boekbaar

Colombia - Op zoek naar El Dorado


22 dagen - prijs € 3850

niet meer boekbaar

Colombia - Op zoek naar El Dorado


22 dagen - prijs € 3850

niet meer boekbaar
Jongerenreis Colombia
Colombia is zijn plaats aan het opeisen in topbestemmingen. Hoog tijd dat Bootz eens een kijkje gaat nemen naar de  groene valleien, gouden stranden, ruige bergketens, oude culturen en nieuwe subculturen, koffie, een magisch sfeertje en de opzwepende ritmes van de cumbia,… We doen er nog enkele lange hikes bij en we hebben hier een meesterwerk van een reis voor jullie klaar. En nu: op zoek naar El Dorado!
Prijs: € 3850
Reisnummer: 20CO4AAA1
Reisdatum: 31/10/2020 - 21/11/2020
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
tot

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Vamos!

Na de kennismaking in Brussel vliegen we naar Medellín. Deze stad is de op een na grootste stad van Colombia en een van de meest aantrekkelijke en innovatieve metropolen in Latijns-Amerika. De wijk El Poblado, waar we zullen verblijven, is een rijke en veilige wijk in Medellín, met moderne en trendy restaurants, goede cafés, chique boetiekwinkeltjes en prachtige parken. Het klimaat in Medellín is vrij mild en de stad doet goed zijn reputatie als de 'stad van de eeuwige lente' eer aan.

Dag 2

Neerkijken op de lokale bevolking

Samen met een lokale gids gaan we op pad om het centrum van het hippe Medellín te ontdekken, waaronder het plein van Botero vol met beelden gemaakt door deze beroemde Colombiaanse kunstenaar. Vervolgens nemen we de rit met de metrokabelbaan naar de wijk Santo Domingo voor een spectaculair uitzicht over de stad. Best wel even wennen om zo bij de mensen binnen te kijken...
Om even te ontsnappen aan de drukte trekken we naar het Arví Park, dat net buiten Medellín ligt, een ander klimaat heeft en het mogelijk maakt om de natuur en rust van deze prachtige plek te kunnen ervaren. Na een wandeling van ongeveer 2 uur rijden we terug naar het hotel.

Dag 3

Het leven zoals het is

We laten de grote stad even voor wat hij is en rijden door het échte Colombia, we komen na ongeveer 3 uur rijden aan in Salamina. Salamina is een klein en vredig stadje waar de traditionele architectuur en levensstijl van de regio behouden is en daarom beschouwd wordt als een van de nationale erfgoedbestemmingen van Colombia. In de middag verkennen we het stadje en gaan we tejo spelen! Tejo is een spelletje waar dynamiet en niet zelden alcohol mee is gemoeid. Niet te verbazen dat dit een waanzinnig populair spel is in Latijns Amerika!

Dag 4

De hoogste palmbomen ter wereld

In de ochtend ontmoeten we een lokale Engelssprekende gids voor een rondleiding in de omgeving van Salamina. Na een rit van ongeveer 1.5 uur in traditionele Willy-jeeps (waar je lekker kan uithangen), bezoeken we het dorp San Felix om dan verder rijden naar de Samaria-vallei. We maken een wandeling van ongeveer 5 uur door dit prachtig landschap dat bekend staat vanwege zijn extreem hoge waspalmen - de nationale boom van Colombia. Aan het eind van de dag reizen we terug naar Salamina.

Dag 5

En dan is er ... koffie!

De volgende halte is Manizales, waar we de nacht op de koffieboerderij Hacienda Venecia zullen doorbrengen. Ze hebben hier al meer dan 100 jaar koffie-ervaring dus maak je maar klaar voor de cafeïne-boost van je leven! Na de koffie tour op de boerderij maken we een wandeling over het domein tussen de bergen en over de koffievelden. Rondom Hacienda Venecia zijn er ook veel vogelsoorten te vinden dus voor de vogelaars onder ons is dit het moment om de verrekijker boven te halen. Als kan het zijn dat er soms ook een kolibrie op je schouder landt...

Dag 6

Rise up

Lange maar mooie rit (ca 6uur) naar Murillo, het hoogste dorp in het departement Tolima. En, jawel, dan zitten we ineens tussen de drieduizenders! Bootzers in hun element en dus tijd om de wandelschoenen aan te strikken. Met uitzichten op de besneeuwde top van Nevado del Ruiz trekken we naar (en door?) de lokale watervallen. Hoog en droog. Of toch niet?

Dag 7

Medische krachten

Gisteren was opwarming, vandaag staat het echte werk op het programma: een stevige hike in Los Nevados! In één woord: ruwe schoonheid! OK, twee dan. De pittige tocht brengt ons tot bij de welverdiende thermale baden in la Cabaña, die bekend staan om hun medische krachten. Met hernieuwde krachten keren we terug naar Murillo om na het eten op de nachtbus naar Bogotá te stappen.

Dag 8

Het stalen ros

De hoofdstad Bogotá is een bijzondere stad met veel cultuur, mooie gebouwen, vriendelijke mensen, gezellige straatjes en bovenal een heerlijke Zuid-Amerikaanse sfeer. Een smeltkroes van mensen uit het hele land, maakt de stad divers en multicultureel, met een mix van moderne en koloniale architectuur. In de ochtend maken we een fietstour door het koloniale centrum en struinen we over de Paloquemao markt. In de namiddag bezoeken we het Goudmuseum. De kuitspieren hebben rust vandaag.

Dag 9

On the road

Een lange busrit brengt ons vandaag naar San Gil, de "adventure capital of Colombia. We hebben dus tijd genoeg om op adem te komen of om foto’s op Instagram te taggen met @travelbybootz. In de namiddag strekken we de benen met een korte wandeling door het Gallineral park.

Dag 10

Puur avontuur

Vandaag is een vrije dag. Maar een vrije dag betekent niet automatisch een rustdag. Zeker niet als je in de 'avonturen-hoofdstad van Colombia' bent! In de buurt van San Gil zijn er volop mogelijkheden om de prachtige landschappen te ontdekken: raften (in een kalme rivier of in een van de wildste rivieren van Zuid-Amerika), torrentismo (canyoning), mountainbiken, paragliden tussen majestueuze canyons, grotten verkennen... Keuze te over aldus. De schrijver dezes tekst, kan ten zeerste de rafting en de paragliding aanbevelen. Doen ! 

Dag 11

Autentico

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Barichara. We hiken via de “Camino Real” van Barichara naar Guane (ongeveer 5.5 km). Deze 2 dorpjes geven het authentieke Colombia weer. Wie van mooie kiekjes houdt, laadt zeker zijn camerabatterij extra op. In de namiddag is er nog wat vrije tijd om zelf in te vullen, keuze te over. 

Dag 12

Wandelparadijs

De omgevingen van Barichara bieden de mogelijkheid tot vele wandelingen in de prachtige natuur van deze regio. Na een wandeling van een 6-tal uur door de natuur, kunnen we gaan uitrusten in het hotel.

Dag 13

Onderweg

Transport naar Bucaramanga, vlucht naar Santa Marta en vrije middag om ons klaar te maken voor het hoogtepunt van deze reis: de wereldberoemde trektocht naar Ciudad Perdida!

Dag 14 - 16

Wie zoekt die vindt

De komende dagen gaan we op zoek naar Ciudad Perdida, oftewel ‘Verloren Stad’. Dit is het huzarenstukje van de Taironaindianen waarmee ze het wereldrecord ‘hide and seek’ stevig in handen hebben. De stad werd namelijk al in de 7e eeuw gebouwd en het heeft maar liefst tot 1972 geduurd voordat ze werd teruggevonden. Er geraken is dan ook niet zo evident. Diep en hoog verscholen in de jungle is er een stevige tocht voor nodig om tot bij de overblijfselen van de oude stad uit te komen. Maar laat nu juist dat iets zijn dat Bootzers graag doen! En de beloning na 3 dagen klimmen en dalen is meer dan de moeite waard. Het laatste beetje adem dat je nog over hebt wordt ongetwijfeld weggenomen door de oude ruïnes en het prachtige uitzicht over de jungle. 

Dag 17

Moe maar voldaan

Vandaag sluiten we onze drieedaagse af. Een bijzondere ervaring rijker, keren we terug naar Santa Marta voor welverdiende rust bij de kust. 

Dag 18

Rust bij de kust

Taganga, het idyllische strandplekje bij Santa Marta, gaat zijn gangetje. We laten ons helemaal meedrijven op het rustige ritme van de zee. Een rustdag hebben we wel verdiend na die pittige trekking! Je kan wandelen in de buurt of uitblazen op de vele cafeetjes of verkoeling zoeken in het blauwe water van de Caraïbische Zee. No stress!

Dag 19

Kleurrijk spektakel

Op naar Cartagena! Deze mooie stad werd in 1533 gesticht door Pedro de Heredia en staat vanwege haar koloniale uitstraling op de UNESCO werelderfgoedlijst. Cartagena wordt omringd door een muur die vroeger de stad moest beschermen tegen piraten. Cartagena barst van de typische Caraïbische sfeer; van gekleurde huisjes over mooie mensen tot muziek en dans. Wie het bordspel met gelijkaardige naam heeft meegebracht, wordt hier voor getrakteerd door de groep.

Dag 20

Fiësta of siësta

We maken een gezamenlijke citytour door de stad en in de namiddag is er vrije tijd om de stad verder te verkennen, terrasjes te doen, lekker eten of gewoon, zoals de locals, hangin' around. We drinken een laatste rum-cola op het gezellige plein en sluiten daarmee deze legendarische reis af.

Dag 21

A la casa

Afhankelijk van de vlieguren hebben we nog wat vrije tijd in Cartagena en dan reizen we van de Caraïbische sfeer naar de Belgische herfst ;-)
De mooiste, maar ook de lelijkste foto's mogen naar info@bootz.be gestuurd worden. Voor een eervolle vermelding op onze site!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 3850
Voorschot: € 1160 per deelnemer

Inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vlucht Bucaramanga - Santa Marta
 • Luchthaventaksen
 • Logies
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 21
 • Lokale gidsen
 • Transfers ter plaatse, zoals voorzien in het dagprogramma
 • Nederlandstalige begeleiding

Niet inbegrepen

 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken
 • Inkomgelden voor musea en bezienswaardigheden
 • Facultatieve activiteiten op dag 10
 • Evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 à  De trektocht vereist wat stevige kuiten. Maar niets dat een Bootzer met een normale conditie en een gezonde portie doorzettingsvermogen niet aan kan. Je krijgt de mooiste plekjes natuurlijk niet cadeau!
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Meerpersoonskamers met gedeeld sanitair in comfortabele hotelletjes, hostels en haciënda's. Tijdens trekking slapen we in 'kampen', met basic comfort. Hangmatten, toilet, (koude) douches.

Maaltijden

We nemen ontbijt in het logies. ’s Middags eten we een picknick of een snelle lunch onderweg. ’s Avonds eten we in het logies of in een restaurant.
Hier vind je een link (in het Engels) met een beschrijving van de traditionele Colombiaanse keuken: colombia-south-america.


Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak. Alleen tijdens de trekking neem je de bagage voor enkele dagen mee.


Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.

Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.

We vliegen met Avancia (airline code = AV) en Iberia (airline code = IB).

 VertrekAankomst
SN3721Brussel 31/10/2020 09:30Madrid 31/10/2020 11:50
AV 011Madrid 31/10/2020 15:40Bogota 31/10/2020 19:50
AV9334Bogota 31/10/2020 21:30Medellin 31/10/2020 22:30
AV9549Cartagena 20/11/2020 17:22Bogota 20/11/2020 18:54
AV 010Bogota 20/11/2020 21:20Madrid 21/11/2020 13:25
IB3214Madrid 21/11/2020 16:00Brussel 21/11/2020 18:25

We verplaatsen ons met privé-vervoer (minibus en jeeps), openbaar vervoer (nachtbus) en we nemen ook een binnenlandse vlucht (Bucaramanga > Santa Marta).

Je houdt er best rekening mee dat een af te leggen kilometer in Colombia niet te vergelijken is met een kilometer bij ons en dat het vervoer soms veel tijd in beslag kan nemen. Dat heeft te maken met het gegeven dat de wegen niet altijd en overal even goed zijn en dat zaken zoals wegenwerken (die overigens niet steeds worden aangekondigd) of een zware regenbui voor oponthoud kunnen zorgen. 


Klimaat

Lekker warm lenteweer. In de bergen wat kouder dan aan de kust. Tropische buien zijn mogelijk.

Uitrusting

Gelieve je bagage te beperken tot 1 stuk ruimbagage en 1 stuk handbagage (je dagrugzak). Wat het aantal kilo's van de in te checken bagage betreft, varieert dat bij de meeste luchtvaartmaatschappijen van 20 tot 23 kg. Wij raden echter aan om het te houden bij max. 15 kg. Je dient nl. zelf je bagage in en uit de bus en in en uit je  te dragen, dus je hebt er alle belang bij om het licht en makkelijk draagbaar te houden. 

Bagage

 • Reistas (al dan niet in trolley-vorm, dus met handvat en wieltjes): een soepele reistas is flexibeler en makkelijker stapelbaar dan een harde koffer
 • Dagrugzak (best met goeie schouderbanden en stevige heupband en groot genoeg voor wat spullen voor 1 overnachting) 

Schoeisel & kousen

 • Stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • (Wandel)sandalen  en/of lichte comfortschoenen
 • Wandelkousen

Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen én het spaart plaats in je grote bagage.

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en)
 • Regenjas of -cape
 • Lichte fleece
 • Luchtige hemden of T-shirts 
 • Degelijke zonnehoed of –pet
 • Zwemkledij
 • Bermuda/short (niet te kort)

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Kleine handdoek (je vindt lichtgewicht, sneldrogende handdoeken in buitensportzaken)
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • Bescher­mende lippenstift

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles of -zak (min. 1, best 2 liter)

Diversen

 • Lakenzak of liner (voor de basic-overnachtingen; er zijn dekens aanwezig)
 • Goede zonnebril 
 • Zak- of hoofdlamp
 • Evt. wandelstokken
 • Wereldstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers)
 • Evt. oorstopjes
 • Evt. verduisterend oogmasker
 • Evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • Handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • Evt. lange-vluchtenpakket: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken en t-shirt

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

 • De Colombiaanse munt is de peso. Voor een recente wisselkoers, verwijzen we je naar: currency/converter/.
 • Wij raden aan om je betaalkaart mee te nemen. Hiermee kun je in alle steden terecht aan geldautomaten. Hou er wel rekening mee dat dit in kleine dorpjes en afgelegen gebieden niet altijd mogelijk is (bv. in Tayrona, in de Sierra Nevada de Santa Marta en de Valle de Cocora). Creditcards (met pincode) worden eigenlijk alleen in de betere hotels, goede restaurants en dure winkelcentra geaccepteerd.
 • Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
 • In Colombia is het de gewoonte om fooien te geven indien je tevreden bent met een verleende service, ook aan de lokale gidsen en chauffeurs.

Formaliteiten

Reispas

Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden geldig zijn vanaf de dag van terugkeer.

Visum

Je hebt geen visum nodig.

Tip: Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar Colombia door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis Abeschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich terug in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio).

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Malaria

In Colombia komt malaria voor, een infectieziekte die verwekt wordt door een parasiet en die wordt overgebracht door de steek van de anopheles-mug. Tracht muggenbeten te vermijden, wetende dat de anopheles-mug steekt tussen valavond en dageraad en niet zoemt. Je kan ’s avonds zo veel mogelijk dekkende, lichtgekleurde kledij dragen en de niet bedekte lichaamsdelen inwrijven met een sterk muggenwerend middel. Onze lokale agent laat weten dat deze beschermende maatregelen voldoende zijn en dat malaria-medicatie niet nodig is in de gebieden waar wij komen.

Gele koorts

Gele koorts-inenting is niet verplicht, maar wel aanbevolen voor deze reis. Het is dodelijke infectieziekte die door muggen wordt overgedragen die overdag steken. Een geneesmiddel tegen gele koorts bestaat nog niet, maar wel een zeer doeltreffend vaccin. Vaccinatie gebeurt enkel in centra die erkend werden door de nationale gezondheidsadministratie. Een lijst vind je hier.

Knokkelkoortsen en zika

Deze ziekten worden overgedragen door muggen die overdag steken. Er bestaat geen vaccin geschikt voor reizigers. Men kan zich beschermen door muggenwerende maatregelen toe te passen overdag.

Diepgaandere informatie kan je vinden op: Instituut Tropische Geneeskunde en bij je huisarts.


Kennismaking

Enkele weken voor het vertrek krijgt elke Bootzer een uitnodiging voor de kennisma­kingsbijeenkomst. De bijeenkomst gaat meestal door in ons kantoorgebouw te Diest op een zaterdagvoormiddag, of in een van de ViaVia Reiscafés. Je krijgt er de laatste (vertrek)info en maakt kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: