Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Wales on the wild side


9 dagen - prijs € 760

niet meer boekbaar
Jongerenreis Groot-Brittannië
Brute natuurpracht en een pittig taaltje, maar ook prachtige kastelen, donderende watervallen en overweldigende viewpoints. Stel je het gevoel van de wind voor die door je haren blaast terwijl je op de rug van een pony door een majestueus landschap galoppeert. Snuif in gedachten de zilte zeelucht op, terwijl je geruggensteund wordt door gespierde kliffen op het strand. En beeld je de gezelligheid in van een rustieke cottage, en het gezelschap van een leuke jonge bende. Wales is heerlijk kortbij, en wacht op jou om zich te openbaren!
Prijs: € 760
Reisnummer: 20GB4WLA2
Reisdatum: 29/08/2020 - 6/09/2020
Deelnemers: min. 6 - max. 8
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

19

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

37 Beoordelingen

reviews van klanten

Vertrokken met een klein hartje maar teruggekeerd met een dikke glimlach! De groep was super, echt leuke mensen. Onze begeleidster Sofie heeft alles goed geregeld, ook op momenten die toch enige flexibiliteit vereisten. Veel schapen, regen maar Wales is een mooi land(je)!

Frederiek V. -

De prijs-kwaliteitverhouding van deze reis was uitstekend. Eventueel mag deze reis nog met 3 dagen worden verlengd om een extra deel van Wales te zien.

Bram A. -

Het was opnieuw spannend om met een onbekende groep op reis te vertrekken. Maar de reis was enorm leuk. De locaties van de jeugdherberg en de cottage waren heel goed gekozen. En Wales is prachtig. Hier wil ik zeker nog terugkomen!

Hanne V. -

Ik ben heel blij dat ik de prachtige natuur van Wales heb kunnen ontdekken dankzij Bootz.

Arne B. -

Algemene reistips

Dag 1 - 2

Blind date op grondgebied België
Na een road trip met de minibus bereiken we de Welshe kust. Wales beschikt niet alleen over indrukwekkende natuurparken, maar je vindt er ook een oogverblindend mooie kustlijn. De volgende twee dagen verblijven we dan ook in een prachtig kader op het schiereiland Gowyr. En de overheid noemt dat daar ook wel een 'area of outstanding natural beauty'. Klinkt niet slecht, dachten wij zo, en dat is een understatement! Je wandelt over de met gras en heide begroeide toppen, langs kliffen en over weidse zandstranden. Dit is een ander gezicht van Wales, maar zeker niet minder mooi!

Dag 3

Op naar Brecon Beacons National Park
Met onze longen vol zeelucht trekken we na het ontbijt landinwaarts in onze ondertussen vertrouwde vierwieler. Onderweg is er tijd voor een bezoekje aan (afhankelijk van de voorkeur van de groep) een oud kasteel, Swansea, een iets minder oud kasteel, een goudmijn of een landhuis. Onze eindbestemming? Brecon Beacons National Park, oftewel Parc Cenedlaethol Bannau Brycheiniog, wie probeert? Ons logies voor de komende 6 nachten ligt vlakbij Llandovery, een gezellig marktplaatsje aan de rivier de Tywi. En als we goed op schema zitten hebben we 's avonds misschien nog wat tijd voor een korte verkenning van de buurt! In dit ruige en heuvelachtige landschap ontdek je schitterende vergezichten, spectaculaire afgronden en een klein miljard schaapjes (al hebben we ze nog niet exact geteld).

Dag 4

The Lady of the Lake
Op weg naar de top van de Fan Brycheiniog (802 m) komen we voorbij het meer van Llyn-y-Fan-Fach. Dit meer is een heus pareltje en herbergt bovendien nog wat magie! Dit is immers de waterplas van the Lady of the Lake! Niet de Schotse madam, bekend van het gedicht van Sir Walter Scott en de saga van King Arthur, maar wel een dame die uit het meer kwam om te trouwen met een man op voorwaarde dat hij haar nooit driemaal zou slaan. Tot onzer aller verbazing mislukte dat natuurlijk jammerlijk, waardoor de dame weer het meer indook, om alleen terug op het droge te komen om haar kinderen aan een gouden toekomst te helpen. Het zal je niet verbazen dat de Welshmen een rijke fantasie hebben, die uitmondt in fantastische verhalen. We beklimmen ook nog even de Fan Foel (781 m), waar je weer een prachtig zicht hebt over de omgeving!

Dag 5

Ben wel Fan
Tijd voor het echte werk! We beklimmen vandaag Pen y Fan (886 m), de hoogste berg in Zuid-Wales en een must-walk voor elke zichzelf respecterende Bootzer! Het is niet voor niets dat deze dagwandeling door velen beschreven wordt als één van de mooiste in heel Wales. Terwijl we puffend naar boven klimmen, krijgen we al snel ons doel en kroon op de taart te zien: de 3 toppen van onze Pen en zijn 'kleine' broers Corn Du (873 m) en Cribyn (795m). Tussen de eerste en de tweede top worden we beloond met een adembenemend uitzicht op de Cwm Llwch vallei met in het midden Llyn Cwm Llwch, het best bewaarde gletsjermeer in Zuid-Wales. Je mag gerust zijn dat deze wandeling de stijve kuitspieren de dag erna meer dan waard zijn.

Dag 6

Het stalen ros bestijgen
Tijd om de wandelschoenen even te luchten, en dus ruilen we die in voor het stalen ros! Met de mountainbike zie je het schitterende landschap nog net iets anders, en bestaat er een beter gevoel dan wat actie in de machtige natuur van dit stukje Groot-Brittannië? 's Avonds krijg je zoals steeds de kans om je kookkunsten te tonen aan je reisgezellen. Komen eten voor gevorderden, beware!

Dag 7

Watervalwandeling
Brecon Beacons National Park heeft zo zijn paradepaardjes. En misschien wel het mooiste paardje kan je vinden in het water, want het park ligt bezaaid met betoverende watervallen. Je vindt er watervallen in alle soorten en maten waar je voor, naast, achter en onder (als je heel lang je adem kan inhouden tenminste) kan wandelen. Ook de hoogste waterval van Wales kan je hier bewonderen. Een dag dus om je ogen uit te kijken, want tijdens onze wandeling doen we er een aantal aan. Geef je ogen een traktatie vanjewelste!

Dag 8

"Wild horses, we'll ride them someday"
Dat kwam er ooit uit de geniale kelen van de Stones gerold, en het is dan ook de perfecte slagzin voor dag 8! De rug van een stevige pony schenkt je een gedenkwaardig dagje doorheen Brecon Beacons. Nu zijn die pony's niet echt zo wild, sommige stemmen zouden zelfs zeggen zelfs dat ze getemd zijn, maar ritjes op een 'wild horse' zijn zoveel leuker op café! Voorkennis is gelukkig niet nodig, een beetje lef volstaat. Het desolate landschap zorgt bovendien voor een geweldige omkadering! 's Avonds heb je de kans om Brecon te ontdekken, en kan je, jawel, shoppen!

Dag 9

Road Trip naar het thuisfront
Onze reis zit er weer op, en dat betekent de laatste kans om je reisgezellen bij hun kraag te vatten, adressen uit te wisselen, beloftes te maken over het doorsturen van foto's en genieten van een ontspannen road trip die ons weer over de Noordzee brengt, terug naar het eigen nest. Maar wel met een karrenvracht aan ervaringen en de wetenschap dat je een prachtland ontdekt hebt!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 760
Voorschot: € 230 per deelnemer

Inbegrepen

 • Ferry Calais-Dover-Calais
 • Transfers ter plaatse, zoals vermeld in het dagprogramma
 • Maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 9
 • Logies
 • Huur fietsen en pony’s
 • Begeleiding + plaatselijke gidsen
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 8 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.


Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Cottage op mooie gelegen domein, meestal tweepersoonskamers waarvan sommige met privé-sanitair (6 x) en jeugdherberg aan zee (2x) in meerpersoonskamers met gedeeld sanitair. Zelf koken.

Bagage

Enkel dagrugzakje.

Vervoer

Eigen minibus.
Deze wordt bestuurd door de begeleider, waarbij op de langere trajecten ook deelnemers die zich hiervoor aanbieden, het stuur kunnen overnemen. Ben je hiertoe bereid, meld het dan zeker bij de inschrijving. Je aansprakelijkheid is gedekt door de verzekering van de huurwagen (BA, omnium en inzittenden). Je moet in het bezit zijn van een rijbewijs B en minstens 25 jaar zijn.

Klimaat

West-Europees, dus wisselvallig en onvoorspelbaar.

Uitrusting

Bagage

 • Rugzak of reistas (1 stuk; hou je bagage zo compact mogelijk wegens de beperkte laadruimte in de minibus)
 • Dagrugzakje
 • Waterdichte hoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen).

Schoeisel & kousen

 • Enkelomsluitende en waterafstotende wandelschoenen
 • Lichte (sport)schoenen (voor 's avonds)
 • Wandel- of trekkingkousen
 • Evt. getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij

 • Soepele (wandel)broek(en), ook een stevige broek voor het paardrijden
 • Wind- en waterdichte jas en broek
 • Wollen trui of fleece
 • Lichte trui
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet
 • Sjaaltje
 • Ondergoed
 • Short/bermuda
 • Zwemgerief

Verzorging

 • Toiletgerief
 • Handdoek
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor + ‘after sun’
 • Beschermende lippenstift.

Eet-en drinkgerei

 • Drankfles (min. 1 liter)
 • Evt. (zak)mesje
 • Brooddoos

Diversen

 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
 • Evt. oordopjes (gesnurk)
 • Enkele plastiek zakken
 • Wc-papier
 • Wereldstekker
 • Evt. verrekijker
 • Evt. wandelstokken
 • Evt. stripverhalen, gezelschapsspelletjes,… voor ’s avonds
 • Identiteitskaart + kopie (die je apart van elkaar bewaart)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte (veel bochtige wegen)
 • Middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Pleistertjes van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

De munteenheid van GB is het pond. In de steden en grotere plaatsen kan je met je Maestrokaart terecht aan bankautomaten.

Formaliteiten

Voor GB volstaat je identiteitskaart.

Meer informatie

Literatuur

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere reisboekhandel, b.v.

 • Alta Via – Nassaustraat 29 – 2000 Antwerpen
 • Anticyclone des Açores – Wolvengracht 34 – Brussel
 • Atlas & Zanzibar – Kortrijksesteenweg 19 – 9000 Gent – www.manymaps.com
 • De Reyghere – Markt 13 – 8000 Brugge
 • www.AltiplanoBooks.be

Geografie

Groot-Brittanië (of het Verenigd Koninkrijk) is een eiland met een oppervlakte van 243.610 km². Het
heeft een landgrens van 360 km met Ierland en een kustlijn van 12.429 km, met in het noorden en het westen de Atlantische Oceaan, in het oosten de Noordzee en in het zuiden het Kanaal.

Wales

Is aan drie kanten omringd door de zee. De landgrens met Engeland loopt nog steeds grotendeels langs Offa’s Dyke, een constructie uit de 8ste eeuw waarlangs vandaag de dag een langeafstandspad loopt. In het zuiden liggen de Black Mountains en de Brecon Beacons en in het noordwesten de bergen van Snowdonia met de Snowdon (1095 m) als hoogste Welshe piek.

Klimaat

Het Britse klimaat heeft de faam grillig en veranderlijk te zijn. Net zoals bij ons, is het “geklaag” over het weer een favoriet gespreksonderwerp. Als je wil wandelen, vermijd je best de maanden november t.e.m. februari. Ook bij reizen in de zomer is het credo: check de weersvoorspellingen, en voorzie altijd best kledij voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer.

Staatsvorm

De officiële naam van het land is: the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. Het is een constitutionele monarchie, een staatsvorm waarbij de monarch – in dit geval de koningin – gebonden is aan de grondwet. De eerste minister is het hoofd van de regering. Schotland heeft een eigen parlement en Wales een gekozen volksvergadering, resp. gevestigd in Edinburgh en Cardiff. Zowel Schotland als Wales blijven echter ook vertegenwoordigd in het parlement in Londen.

De ‘United Kingdom Overseas Territories’ zijn voormalige Britse kolonies die ervoor gekozen hebben hun politieke banden met GB te behouden. Deze zijn: Anguilla, Bermuda, British Indian Ocean Territory, British Virgin Islands, Cayman Islands, Falkland Islands, Gibraltar, Montserrat, Pitcairn Islands, Saint Helena, South Georgia and the South Sandwich Islands, Turks & Caicos Islands.

Bevolking en taal

GB heeft ca. 61.113000 inwoners (schatting juli 2009) en een zeer hoge bevolkingsdichtheid.
92,1% van de bevolking is van Britse oorsprong (waarvan 83,6 Engels, 8,6 Schots, 4,9 Welsh en 2,9 Noord-Iers), 2% van Afrikaanse of West-Indische oorsprong, 1,8% Indisch, 1,6% Pakistaans en 2,8% anderen (cijfers van 2001).

De officiële taal is Engels. Gaelic en Welsh worden ook nog gesproken.

Economie

GB heeft een hoog ontwikkelde en gediversifieerde markteconomie, de 6de grootste ter wereld. Vanaf 1992 kende de economie een zeer sterke groei, waaraan in de tweede helft van 2008 een einde kwam. Er dienden op alle vlakken talloze maatregelen te worden genomen om de recessie het hoofd te bieden. De landbouw is sterk geïndustrialiseerd; zowat 60% van de voedselvoorziening wordt geproduceerd door minder dan 2% van de arbeidskrachten. De gas- en olievoorraden zijn slinkend en de energie-industrie bedraagt nog slechts 4% van het BBP. Vandaag de dag wordt er meer olie en gas in- dan uitgevoerd. Meer dan 3/4de van de arbeidskrachten zijn werkzaam in de dienstensector.

Godsdienst

71, 6% van de bevolking is christen (anglicaans/church of England, rooms-katholiek, presbyteriaans/church of Scotland en methodist), 2,7% is moslim, 1% hindoe en 1.6% andere en 23.1% geen of niet-gespecifieerd (telling van 2001).

De staatsgodsdienst is het anglicanisme. In 1533 scheurde koning Henry VIII zich af van het Vaticaan en richtte de Church of England op toen het Vaticaan hem toestemming weigerde om van zijn (eerste) vrouw te scheiden. 

Flora

Met zijn mild klimaat en gevarieerde bodem heeft GB een divers patroon van natuurlijke vegetatie. Oorspronkelijk was het laagland, met uitzondering van de moeras- en veengebieden, wellicht bedekt met bossen van vnl. eik. Pijnboom en heide groeiden op de hogere gebieden. In de loop van de eeuwen werden de meeste bossen gekapt om plaats te maken voor de landbouw en vandaag de dag is nog slechts 9% van de totale oppervlakte bebost. De grootste bossen vind je het oosten en noorden van Schotland (vnl. den en berk) en in het zuidoosten van Engeland (vnl. eik, iep en beuk). Bijna alle laagland buiten de industriële centra is landbouwgrond. De wilde vegetatie bestaat uit de natuurlijke begroeiing van bossen, moerassen, veenlanden, klippen en berghellingen. Het wijdstverspreid is de heideflora met heide, grassen, gaspeldoorn en adelaarsvaren.

Fauna

De fauna is gelijkaardig aan die van noordwestelijk continentaal Europa, hoewel er minder soorten voorkomen. Enkele grotere zoogdieren (wolf, beer, everzwijn en rendier)zijn uitgestorven ten gevolge van de jacht; edelhert en ree zijn nu beschermd. De meest voorkomende kleinere zoogdieren zijn vossen (ondanks de jacht!), hazen, egels, konijnen, wezels, hermelijnen, spitsmuizen, ratten, muizen en otters. Er zijn weinig reptielen en amfibieën. Zo’n 230 vogelsoorten verblijven permanent in GB en nog eens 200 zijn migrerend. Het aantal grote vogels daalt, met uitzondering van wildvogels (fazant, patrijs en moerassneeuwhoen) die beschermd zijn.

GB heeft 14 nationale parken waarin natuur- en cultuurbehoud op de eerste plaats komt, vóór toerisme en educatie.

In Engeland: Dartmoor, Exmoor,Lake District, New Forest, Northumberland, North York Moors, Peak District,Yorkshire Dales en Broads.

In Wales: Brecon Beacons, Pembrokeshire Coast en Snowdonia

In Schotland: Cairngorms en Loch Lomond & the Trossachs.

GB heeft eveneens 40 ‘areas of outstanding natural beauty’ in Engeland, Wales en Noord-Ierland.

Elektriciteit

GB heeft een elektriciteitsnet van 230 Volt. De stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers. Indien je elektrische apparaten wil gebruiken, dien je een universeelstekker mee te nemen.

Eten

De Britse keuken heeft in de rest van Europa lang – en ten onrechte - een slechte reputatie gehad. Maar bekende chefs als Jamie Oliver, Gordon Ramsey, Nigella Lawson en Heston Blumenthal hebben
Groot-Brittannië bij het grote publiek op de culinaire wereldkaart gezet. De traditionele Britse keuken – die van de stoofpotten en pasteitjes – is simpel, voedzaam en lekker. Traditionele gerechten als ‘roast beef’, ‘Yorkshire pudding’, ‘Cornish pasties’, ‘steak and kidney pie’, ‘bread and butter pudding’, ‘treacle tart’, ‘spotted dick’ of ‘fish and chips’ zijn nog steeds populair, maar toch zijn de Britse eetgewoonten de laatste decennia stilaan veranderd. Rijst en pasta zijngeduchte concurrenten van de alomgeliefde aardappel geworden en devleesconsumptie is drastisch gedaald. En er is de invloed van de ex-kolonies. Zo
is het Indische ‘chicken tikka masala’ één van de populairste Britse gerechten en vind je in elke uithoek van GB wel een Indisch restaurant. Hoewel de meeste hedendaagse Britten ‘s morgens wellicht gewoon een boterham of een kom ontbijtgranen eten, blijft het ‘English breakfast’ een wereldberoemde traditie. Het is een 19de-eeuwse uitvinding die is blijven standhouden en die bijzonder populair is bij toeristen. Een andere Britse traditie waar buitenlanders veel van houden, is de ‘cream tea’, met heerlijkheden als ‘scones’, ‘clotted cream’ en jam.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. de vluchtgegevens en de afspraakplaats, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: