België - Door de Sahara van… Lommel


1 dag - prijs € 45

niet meer boekbaar

België - Door de Sahara van… Lommel


1 dag - prijs € 45

niet meer boekbaar

België - Door de Sahara van… Lommel


1 dag - prijs € 45

niet meer boekbaar

België - Door de Sahara van… Lommel


1 dag - prijs € 45

niet meer boekbaar

België - Door de Sahara van… Lommel


1 dag - prijs € 45

niet meer boekbaar
Jongerenreis België
Kalahari, Gobi, Mojave, Lommel, ... Allemaal namen van wereldbekende woestijnen. Dankzij vroegere zandwinning, en een creatieve mastermind bij de toeristische dienst van Lommel, hebben we er dus ook eentje in België! De Lommelse Sahara mag je niet verwarren met de minder bekende knock-off Sahara in Noord-Afrika. Daar hebben ze geen zwarte zwanen, talloze watervogels en restanten van springstofproeven. Een hele dag trekken we er door bossen, velden, heide, vennen en de zandvlakte zelf waarvan je, bij heel erg dichte mist, het einde niet ziet!
Prijs: € 45
Reisnummer: 21BE4LSA2
Reisdatum: 24/10/2021 - 24/10/2021
Deelnemers: min. 5 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Huidige groepssamenstelling:

26

28

32

32

34

25

29

30

30

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

9

6 Beoordelingen

reviews van klanten

De Lommelse Sahara is een uniek natuurgebied met schitterende wandelpaden. De omgeving is uniek in België en biedt vooral in de bloeiperiode de befaamde purperen heide van de Kempen.

Robin M. -

Ik heb een heel fijne wandeldag gehad, met een hele toffe groepsbegeleider. Hij was goed op de hoogte van de wandelroute en heeft ook veel interessante info over de streek kunnen meegeven.

Arne B. -

Algemene reistips

Prijs

€ 45
Voorschot: 30% van de reissom

Inbegrepen

 • Begeleiding
 • Warm avondmaal
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Middagmaal
 • Evt. persoonlijke uitgaven

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Pieter Berben


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 5 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Niveau  à  .
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Vervoer

 • Met eigen wagen.
 • Carpool: je kan bij inschrijving aangeven of je zelf met de wagen rijdt en plaats aanbiedt of je wil meerijden, waarbij medepassagiers delen in de kosten van brandstof.
 • Er is een station in Lommel, dus in principe bereikbaar per trein. Maar in het weekend is reizen met het openbaar vervoer buiten de grote steden een moeizame aangelegenheid.

Vertrekinfo

De vertrekinfo, met de afspraakgegevens en de deelnemerslijst, wordt een week à 10 dagen voor vertrek doorgemaild.

Op goede voet

op goede voet

Onze reizen zijn voor ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Voor wie liever een beperkte regio echt wil leren kennen dan vluchtig door het hele land te racen. En voor levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en het welzijn van de plaatselijke bevolking en onze lokale partners vooropstellen.


Voor reizen binnen Europa wil dit voor ons zeggen:

 • Elke dag min. 3 uur actief bezig zijn
  met wandelen of buitensport op minstens de helft van het aantal dagen.
 • Waar mogelijk kiezen voor vervoer over land.
  Met trein, (mini)bus of eventueel wagen. Is vliegen onvermijdelijk dan is de reis minimum 7 dagen lang. Geen minitrips per vliegtuig dus. En de uitstoot van je vlucht wordt door ons gecompenseerd via Treecological.
 • Het aantal lange verplaatsingen ter plaatse beperken.
  Het aantal dagen waar we meer dan 2 uur vervoer gebruiken is nooit meer dan een derde van het aantal dagen ter plaatse. Wanneer er lokaal gevlogen wordt, beperken we ons tot 1 binnenlandse vlucht per 7 dagen ter plaatse (vluchten aansluitend bij de internationale vlucht niet meegerekend).
 • Van deze regels wijken we enkel af wanneer er een verantwoorde reden voor is.

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: