Canada - The Rocky Mountains


20 dagen

10/07/2022 - 29/07/2022

- prijs € 3490


niet meer boekbaar

Canada - The Rocky Mountains


20 dagen

10/07/2022 - 29/07/2022

- prijs € 3490


niet meer boekbaar

Canada - The Rocky Mountains


20 dagen

10/07/2022 - 29/07/2022

- prijs € 3490


niet meer boekbaar

Canada - The Rocky Mountains


20 dagen

10/07/2022 - 29/07/2022

- prijs € 3490


niet meer boekbaar

Canada - The Rocky Mountains


20 dagen

10/07/2022 - 29/07/2022

- prijs € 3490


niet meer boekbaar
Jongerenreis Canada
Canada: thuisland van de Maple Leaf Flag en de Royal Canadian Mounted Police. De hoofdstad vormt een standaard quizvraag, maar de parel van Canada is zonder twijfel de Canadian Rockies. Dit is jouw kans om zelf op ontdekkingstocht te gaan! Met rugzak en tent ontdek je Yoho, Jasper, Kootenay én Banff National Park! Laat je verrassen door de prachtige natuur: bergen, meren, watervallen en gletsjers. Ervaar de gezellige sfeer in jeugdherbergen en op kampplaatsen, en ga op zoek naar wapitis, 'mooses' en grizzly's. Canada is een paradijs voor bergen- en wandelliefhebbers! De mooiste zonsopgang ter wereld krijg je er als toetje bovenop!
Prijs: € 3490
Reisnummer: 22CA4RMA1
Reisdatum: 10/07/2022 - 29/07/2022
Deelnemers: min. 6 - max. 9
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :
en

Natuur:
Cultuur:
Comfort:

Huidige groepssamenstelling:

33

26

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Deze reis scoort

8,7

20 Beoordelingen

reviews van klanten

Ik vond het een fantastische reis. Ik heb plaatsen gezien waar ik met vrienden nooit zou geraakt zijn en fysieke uitdagingen aangegaan waarvan ik nooit had gedacht ze te kunnen.

Emilie D. -

Heel mooie reis, veel variatie in landschappen,prachtig kamperen, leuk om in zo'n desolaat gebied te wandelen. sommige dagen waren de wandelafstanden wel wat kort, er mochten ook wat pittigere klimmetjes inzitten-)

Hanne V. -

Groene bossen, machtige bergen, rustieke meertjes en een machtige grizzly. Canada had het allemaal!

Koen V. -

Algemene reistips

Dag 1

Mounties en Maple leafs
Je ontmoet je reisgezellen in Brussels Airport! Op naar Canada, een ruwe parel ten noorden van de USA, en thuisland van de Maple Leaf Flag en de Royal Canadian Mounted Police. Een land ook waarvan de hoofdstad een standaard quizvraag is, maar vooral een land dat je associeert met de majestueuze Rocky Mountains. We komen tegen de avond aan in Calgary, en rijden met onze minivans door naar Banff.

Dag 2 - 5

Yoho! Waterfall!
Het Cree-indiaanse woord ‘Yoho’ betekent verbazing en dat woord zal je zeker gebruiken bij het bereiken van de hoogste waterval van de Rockies of op de top van Mt. McArthur (3015 m) omringd door immense gletsjervlakten! Een greep uit het aanbod: de machtige Takakkaw Falls (382 m hoog), de Yoho-gletsjer (40 km²), Twin Falls, de Whaleback Summit (2210 m), kamperen bij Lake Minnewanka, het vaak ook 's zomers bevroren Kiwetinokmeer (2454 m), het Iceline Trail en de bergmeertjes en morenes van de Emeraldgletsjer. Canada in al zijn glorie en jij bent een bevoorrechte getuige!
Tijdens deze tocht slapen we op 3 verschillende campsites. De laatste nacht hebben we een echt bed in een hostel in Golden wel verdiend!

Dag 6

Adrenaline op de Kicking Horse River
Vandaag kunnen we genieten van een rustdag..of..we doen eens zot! We beleven van nabij of die Kickin Horse River zijn naam alle eer aandoet tijdens een facultatieve raftingtocht! We overnachten in een luxueus hotel Lake Louise.

Dag 7

Lake Louise
Vandaag maken we een dagwandeling vanuit Lake Louise. Ze brengt onze oa naar Lake Agnes, waar we een theetje kunnen drinken in het historische en übergezellig tea house. Nadien vergapen we ons aan het prachtige uitzicht vanop de Plain of the Six Glaciers. Slapen doen we opnieuw aan Lake Louise.

Dag 8

Icefields Parkway
Met onze minivans rijden we over de wereldberoemde Icefields Parkway, waarbij het ene mooie uitzicht het andere opvolgt. Onderweg ondernemen we een kleine maar mooie wandeling naar Helen Lake, een ontmoeting met een bergmarmot is hier erg waarschijnlijk. We overnachten in het wilderness hostel van Edith Cavell.

Dag 9 - 13

In het wilde weg - de Brazeau Loop
In Jasper NP leggen we in vijf dagen de Tonquin trail af. Niet simpel, want we moeten 4 passen over, maar wel adembenemend als het op mooie zichten aankomt. Doel is het gebied van Tonquin Valley, één van de mooiste gebieden van de Rockies. We overnachten op 3 verschillende campsites. Op 1 campsite slapen we 2x en maken een daguitstap in de bergen rondom. Kijk je ogen uit, dit is de natuur op zijn puurst. Je hebt ronduit fantastische vergezichten op grote delen van Colombia Icefields en op Mount Athabasca (3491 m). Op dag 13 rijden we terug naar Jasper waar we in een hostel overnachten. Maar niet voordat we ons tegoed hebben gedaan aan een feestmaal. Nuja... alles is een feestmaal na een trekking ;)

Dag 14

Spirit Island
Vanuit Jasper maken we een dagtrip naar het mooie Maligne Lake en het ,voor de native Candians, heilige Spirit Island. Je kan kanovaren op het meer of je helemaal overgeven aan de kabbelende golfjes en een lazy boottocht maken. (niet inbegrepen)
Een rust- en verwendag in Jasper!

Dag 15

Iceberg
We keren terug over de Icefields Parkway naar Lake Louise. Vandaag bezoeken we het Columbia Icefield, de grootste ijsmassa van de Rocky Mountains (meer dan 300 km²), waar we eventueel zelfs een gletsjerwandeling kunnen starten. Het Columbia Icefield stort zich ondermeer in de 9 kilometer lange Saskatchewangletsjer, eentje die we toch ook niet aan ons kunnen laten voorbijgaan? 
Slapen doen we opnieuw in het hostel van Lake Louise.

Dag 16 - 18

Grizzly territory
Ook in Banff NP voel je je nietig. Zorg dat je nog wat plaats over hebt op je memory card, want dit zijn de Rockies op hun best: eindeloze wouden van populieren, zilversparren en Douglas-dennen; uitgestrekte, met massa's wilde bloemen begroeide hoogvlakten; grazende groothoornschapen, elanden en wapiti’s. En wie weet: de beruchte Grizzly! We eindigen waar we onze reis begonnen – in Banff.

Dag 19

Het Nashville van het Noorden
Calgary, here we come! De middagvlucht noopt ons tot een kort maar intens stadsbezoekje :) Een wandelingetje vertrekkend vanuit Prince's Island Park toont je de kaarsrechte straten van de stad, die de fiere bijnaam 'Cowtown' draagt. Dit Nashville van het Noorden heeft zowaar een heus westernverleden! Trek je ogen voor de laatste keer open, want daarna is het onherroepelijk tijd om onze weg naar de luchthaven te zoeken.  

Dag 20

Home sweet home
Aankomst op het thuisfront, waar de missie 'nagenieten met stijl' van start kan gaan. Vergeet de adressen van je reisgenoten niet te verzamelen, en mobiliseer je groep om foto's uit te wisselen!

De volgorde van het programma kan onderhevig zijn aan kleine wijzigingen afhankelijk van de beschikbaarheid van kampeerlocaties en het weer.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 3490
Voorschot: € 1220 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Luchthaventaksen
 • Logies
 • Transfers
 • Maaltijden (vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 19)
 • Inkomgelden parken
 • Gebruik tenten en kampeermateriaal
 • Begeleiding

Niet inbegrepen

 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. wateractiviteiten op dag 14
 • Evt. gletsjerwandeling (ca. C$ 100), evt. raften (ca. C$ 95)
 • Evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

David van der Ha


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 6 en max. 9 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

  + rugzak dragen. 3 meerdaagse tochten met stevige dagtrajecten van 4 tot 8 uur, telkens gevolgd door een rustdag.

De duur van de reis en het kamperen in soms basic omstandigheden vereisen een flexibele en avontuurlijke instelling.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.
Meer uitleg over de zwaarte van de reizen.

Logies

 • Meerpersoonskamers in verzorgde hostel met gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen
 • De overige nachten kamperen we in tenten, kampplaatsen op vaak schitterende locaties in de (semi)wildernis.

Belangrijk om weten: de campsites kunnen pas in de loop van april 2022 geboekt worden. Er is veel vraag naar waardoor sommige reservaties mogelijk niet bevestigd kunnen worden. Dit kan leiden tot aanpassingen aan het programma. Indien dit essentiële aanpassingen zouden zijn, heb je de gelegenheid om kosteloos te annuleren.


Bagage

Eigen rugzak (15 a 18 kg, incl. een deel van het groepsmateriaal + voeding voor max. 4 dagen).

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
AC833Brussel 10/07/2022 10:30Montreal 10/07/2022 11:55
AC321Montreal 10/07/2022 13:00Calgary 10/07/2022 15:40
AC318Calgary 28/07/2022 09:50Montreal 28/07/2022 15:56
AC832Montreal 28/07/2022 19:25Brussel 29/07/2022 08:15
We huren twee minivans, waarvan één door de begeleider wordt bestuurd en één door een deelnemer. Mocht je als deelnemer bereid zijn om te rijden, gelieve ons dit bij inschrijving te vermelden.

Klimaat

Vaak mooi en warm, maar regen en zelfs sneeuw is mogelijk. ’s Nachts kan het in de bergen afkoelen tot enkele graden boven 0.

Uitrusting

Tip: trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Bagage

 • ruime rugzak met stevige heupgordel (min. 60 liter)
 • dagrugzakje

Schoeisel & kousen 

 • bergwandelschoenen (minimum categorie B aangewezen)
 • trekkingkousen (3 paar) 
 • watersandalen of (oude) sportschoenen waarmee je door het water kan waden 
 • evt. getten (om de sneeuwvelden over te steken).

Kampeeruitrusting 

 • slaapmatje 
 • warme slaapzak (tot –10°) 
 • keukenhanddoek

Kledij

(incluis de kledij die je aantrekt voor de reis Brussel-Banff):

 • 2 soepele (wandel)broeken
 • wind- en waterdichte jas 
 • wollen trui of fleece 
 • 4 T-shirts hemden (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen) 
 • zonnehoed of –pet 
 • sjaaltje 
 • voldoende sets ondergoed 
 • 1 short/bermuda 
 • lichte handschoenen en muts

Verzorging 

 • toiletgerief van weinig plaats en gewicht (graag biologisch afbreekbare zeep/shampoo)
 • 2 kleine handdoeken 
 • 2 washandjes 
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • beschermende lippenstift
 • eet- en drinkgerei:  O drankfles (min. 1 liter) 
 • (zak)mesje
 • picknickbestek

Diversen 

 • zonnebril 
 • veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren) 
 • wasmiddel 
 • evt. oordopjes (gesnurk) 
 • enkele kleine vuilniszakken 
 • wc-papier 
 • zaklamp  
 • energierijk snoepgoed
 • adapter voor elektrische apparaten 
 • reispas + kopie
 • eventueel flightbag voor de rugzak

Opmerking: indien je je strikt tot de hierboven vermelde uitrusting beperkt, weegt je rugzak hoogstens 10 kg. Je houdt er best rekening mee dat er nog mintsens 5 kg groepsmateriaal (kampeergerief, voeding) per deelnemer bijkomt.


EHBO

Je begeleidster beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na muggen- en andere insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • pleistertjes van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch)

Geld

De munt is de Canadese dollar. In alle grotere plaatsen zijn er geldautomaten. Betalen met kredietkaart kan quasi overal. Je kan best ter plekke euro’s omwisselen of afhalen. 
 
Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro en Cirrus) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden. 

Formaliteiten

Reispas 

Voor deze reis heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet geldig zijn tijdens het verblijf + 1 dag. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen. Ook minderjarigen dienen in het bezit te zijn van een reispas. Een reispas (die 5 jaar geldig is) kost € 71 voor meerderjarigen en € 41 voor minderjarigen, evt. aangevuld met gemeentetaks. 

ETA

Een ETA is verplicht en aan te vragen via deze website:
https://onlineservices-servicesenligne.cic.gc.ca/eta/welcome

Om de aanvraag te doen, moet je beschikken over een geldige reispas, een kredietkaart ((Visa, MasterCard, American Express) en een e-mail adres. De kost bedraagt 7 CAD en de ETA is 5 jaar geldig. Als er geen redenen zijn vanwege de Canadese overheid om jou een ETA te weigeren, krijg je enkele minuten na de aanvraag de ETA in je mailbox. 

Tip
Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. 
Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen. Bijkomende informatie kan je vinden op: http://diplomatie.belgium.be/nl (Op reis in het buitenland).


Meer informatie

Literatuur

 • R. Rotthier, Het beste land van de wereld – Een reis door Canada
Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere reisboekhandel, b.v.
 • Alta Via – Nassaustraat 29 – 2000 Antwerpen
 • Anticyclone des Açores – Wolvengracht 34 – Brussel
 • Atlas & Zanzibar – Kortrijksesteenweg 19 – 9000 Gent – www.manymaps.com
 • De Reyghere – Markt 13 – 8000 Brugge
 • www.AltiplanoBooks.be

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door op een zaterdagvoormiddag in ons kantoorgebouw te Diest of in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.
 

Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Reisverslag 2015
Reisverslag 2016