Groot-Brittannië - Fellwalking in het Lake District


9 dagen

15/08/2023 - 23/08/2023

- prijs € 1450


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Fellwalking in het Lake District


9 dagen

15/08/2023 - 23/08/2023

- prijs € 1450


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Fellwalking in het Lake District


9 dagen

15/08/2023 - 23/08/2023

- prijs € 1450


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Fellwalking in het Lake District


9 dagen

15/08/2023 - 23/08/2023

- prijs € 1450


niet meer boekbaar

Groot-Brittannië - Fellwalking in het Lake District


9 dagen

15/08/2023 - 23/08/2023

- prijs € 1450


niet meer boekbaar
Jongerenreis Groot-Brittannië
In het Lake District clasht het lieflijke Engelse platteland met het ruige Schotse landschap. Naast zijn 16 meren is de omgeving ook beroemd voor zijn fell-walking. Dat is het wandelen langs en over een bergrichel. Meteen goed voor spectaculaire zichten op het landschap en de welgevormde kuitspieren van de Bootzer voor jou. Felle Bootzers gaan voor Fell-walking!
Prijs: € 1450
Reisnummer: 23GB4LDA1
Reisdatum: 15/08/2023 - 23/08/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

20

21

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Rise and shine!

Bij het ochtendgloren en na ons kopje english tea, zetten we aan richting Penrith. Een plaatsje aan de rand van het nationale park van het Lake District. Daar stopt onze locomotief die 's ochtends in Brussel vertrokken is. Vanaf hier nemen we nog kort een busje naar Patterdale, onze eindbestemming van de dag.
Patterdale ligt aan Ullswater en is verwaarloosbaar klein vergeleken met het meer ernaast. We laten het dorpje al snel achter ons voor een verkenning naar Grisdalevalley. Wie nog niet goed wakker is, kan nog wat schaapjes tellen. Deze zijn hier, dankzij extra fluffiness, enorm bevorderend voor de slaap.
De komende 2 dagen overnachten we in een hostel in Patterdale (zie ook onder 'Logies').

Dag 2

Boven zie je meer

Het meer van Ullswater is zodanig uitgestrekt dat we het pas deftig kunnen zien vanop de het uitkijkpunt, Place Fell,op 657m. Onze voeten zien wat af van de beklimming en na een steile afdaling kunnen we onze tenen dopen aan de oevers van het meer.

Dag 3

Een tweedaagse waarbij je haar steeds goed ligt

We laden al onze bagage op onze rug voor deze eerste tweedaagse tocht. We volgen een bergrivier stroomopwaarts en langs lange stenen muren. Typisch voor de streek. De bergkam die we hierna volgen, is zo scherp dat we meteen van onze ochtendcoupe af zijn. Met de gekamde haren in de wind dalen we af naar Grasmere aan het Grasmeer. Bijster origineel zijn ze hier niet met hun plaatsnamen.

Overnachting in een hostel in Grasmere.

Dag 4

Get up on Greenup

Langs groene weiden gaat het omhoog naar een nieuwe bergkam. De Greenup Edge op 620m. Greenup Edge… briljante naamgeving alweer. Eenmaal over de bergpas drijven we af naar de groene vallei van Borrowdale.

Hier overnachten we in een hostel.

Dag 5

Sprookjesmeer

Voor een dagtocht in de vallei in de richting van het meer Derwentwater zijn er verschillende mogelijkheden. Het zicht op het meer, met zijn vele inhammen en enkele eilandjes, behoort tot de mooiste van het Lake District. Instagram vraagt om een #travelbybootz foto!

Tweede overnachting in Borrowdale.

Dag 6

Het mag iets meer zijn

Vandaag starten we een tweedaagse die een stuk volgt van de Cumbria Way, het langeafstandspad dat grotendeels door het Lake District loopt. Afhankelijk van de weersomstandigheden, wandelen we via de Stake-pas (480 m) of via de hoger gelegen Glaramara(zeg dat eens 10x na elkaar)-route. Voor Bootzers met nog wat poeier in de benen na deze klim, lacht de Scafell Pike je toe. Met 977m de hoogste top van Engeland. Maar je hoeft niet zo hoog te gaan voor spectaculaire views. De Pike of Stickle op 709m is met zijn bijna loodrechte zuidwand een gekende uitkijktop over het zuidelijk deel van het Lake District.

Overnachting in een hostel in Elterwater.

Dag 7

Kano kan ook als stappen stopt.

Na de inspanning van gisteren maken we een korte tocht met weinig hoogteverschil maar nog steeds met de grote rugzak aan.We volgen opnieuw een deel van de Cumbria Way door stukken bos en langs het Tarns-meer, afgewisseld met open landschap tot in Coniston (50 m).
Na de middag maken we een kanotocht op het langgerekte meer Coniston Water. Genoemd naar de West Vlaamse Bootzer die wou testen hoe diep het meer was, maar hij Con ni ston. Hij genoot wel van de imposante bergen rond het meer terwijl hij terug in zijn kano kroop.

Overnachting in een hostel in Coniston.

Dag 8

Mag het iets minder meer zijn?

We klimmen tot op de top van de befaamde Old man of Coniston op 803m en trekken verder over een lange ‘fell’ of bergkam tot aan Wetherlam op 762m. In de verte ontwaren we Scafell Pike en bij helder weer zelfs de Ierse zee met Isle of Man. Wie de voorbije dagen kaart las, ziet nu goed het wandeltraject van de afgelopen week. De hele dag zijn we omgeven door steile wanden met in de diepte zicht op enkele kleine meertjes.
Tweede overnachting in Coniston.

Dag 9

And now the end is near

We kruipen vermoeid maar voldaan van ons hostelbed ons busje in dat ons opnieuw naar het treinstation van Penrith brengt.
Als echte Bootzers maken we van de rit naar huis gebruik om vele afscheidknuffels uit te delen en af te spreken om alle foto’s door te sturen naar de lieve mensen van Bootz.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1450
Voorschot: € 510 per persoon

Inbegrepen

 • treinrit heen en terug
 • transfers
 • logies
 • maaltijden vanaf avondmaal op dag 1 t.e.m. ontbijt op dag 9
 • kanotocht
 • begeleiding
 • BTW.

Niet inbegrepen

 • dranken
 • evt. inkomgelden van bezienswaardigheden, musea, e.d.
 • persoonlijke uitgaven
 • evt. reisverzekering.

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Begeleiding:

Dempsey Cappelle


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

 Doorgaande trektocht met vaak grote hoogteverschillen (tot 1000 m stijgen en dalen per dag) over vaak moeilijk begaanbare bergpaden of door drassig gebied. Je mag geen hoogtevrees hebben.
Gedurende 3,5 dagen draag je je eigen rugzak met volledige bepakking. De overige dagen enkel een dagrugzak.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

Charmante en zeer goed uitgeruste 'hostels' met meerpersoonskamers en gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen. Ze zijn allemaal in of vlakbij een centrum gelegen, dus 's avonds is er altijd de mogelijkheid om de dag gaan af te sluiten in de pub. Zoals het de Britse traditie betaamt. 

Maaltijden

Ontbijt en avondmaal worden genomen in het hostel. Voor 's middags krijgen we een picknick mee.

Bagage

Tijdens 3,5 dagen draag je je eigen rugzak. Tijdens de overige wandelingen draag je enkel je dagrugzak. 
Mocht je nog nooit met een rugzak gewandeld hebben en hier vragen of twijfels over hebben, neem dan gerust contact op met ons kantoor.

Vervoer

Heen - en terugreis met de trein vanuit Brussel - zuid.

De transfer ter plaatse gebeuren met privé-vervoer.


Klimaat

Het Britse klimaat heeft de faam grillig en veranderlijk te zijn. Net zoals bij ons, is het ‘geklaag’ over het weer een favoriet gespreksonderwerp. Als je wil wandelen, vermijd je best de maanden november t.e.m. februari. Daarbuiten kan het Britse weer best meevallen. Maar ook bij reizen in de zomer is, net zoals elders in Noorwest-Europa, het credo: voorzie kledij voor zowel warm & zonnig als fris & regenachtig weer. 

Uitrusting

Pak doordacht en zo licht mogelijk. Alles wat je meeneemt moet je zelf dragen. 

Mocht je vragen hebben over de uitrusting, neem dan gerust contact op met Bootz.

Bagage

 • rugzak + regenhoes
 • evt. opvouwbaar dagrugzakje (voor de dagtochten) + regenhoes (of een stevige plastiek zak waarin je de inhoud verpakt vooraleer het in het dagrugzakje te stoppen)

Schoeisel & kousen

 • stevige, enkelomsluitende wandelschoenen
 • licht schoeisel (voor 's avonds) 
 • wandelsokken
 • getten (waterdichte onderbeenbeschermers)

Kledij (incluis de kledij die je aantrekt voor de vlucht)

 • soepele (wandel)broek(en)
 • degelijke wind- en waterdichte jas
 • waterdichte (over)broek
 • warme pull of fleece
 • 3 T-shirts (ook met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • zonnehoed of –pet
 • 3 sets ondergoed
 • evt. short
 • evt. badpak/zwembroek (in geval van warm weer)
 • muts
 • handschoenen.

Verzorging

 • toiletgerief (enkel het hoogstnoodzakelijke)
 • handdoek (sneldrogende handdoeken zijn compact en licht)
 • zonnecrème met hoge beschermingsfactor
 • ‘after sun'

Eet- en drinkgerei

 • drankfles of -zak 

Diversen

 • stuk plastiek om op te zitten tijdens de picknick
 • wereldstekker (de stopcontacten zijn niet compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
 • zonnebril
 • wasmiddel (om onderweg evt. een wasje te doen; in alle hostels zijn droogkamers)
 • zaklamp 
 • evt. oorstoppen 
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).Geld

Er zijn bankautomaten in de plaatsen waar wij overnachten.

Formaliteiten

Voor reizen naar Groot-Brittannië is een internationaal paspoort (reispas) vereist. Een reispas vraag je aan bij de dienst burgerzaken van je woonplaats; reken hiervoor op een tiental kalenderdagen. De reispas moet geldig zijn voor de duur van de reis..


Meer informatie

'Het herdersleven' van James Rebanks; weergaloze lectuur over het herdersbestaan in het Engelse Lake District. Een verhaal over overleven - over een kudde, een landschap en een manier van leven die aan het verdwijnen is.

Aanvullende informatie vind je in reisgidsen, die je kan lenen bij openbare bibliotheken, of kan aankopen in de betere (reis)boekhandel, zoals:

Tip: als je graag leest voor het slapengaan, komt een boekenlampje misschien goed van pas.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek doorgemaild. 

 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: