India - Ladakh: trekking in de Himalaya


18 dagen

31/07/2023 - 17/08/2023

- prijs € 3890


niet meer boekbaar

India - Ladakh: trekking in de Himalaya


18 dagen

31/07/2023 - 17/08/2023

- prijs € 3890


niet meer boekbaar

India - Ladakh: trekking in de Himalaya


18 dagen

31/07/2023 - 17/08/2023

- prijs € 3890


niet meer boekbaar

India - Ladakh: trekking in de Himalaya


18 dagen

31/07/2023 - 17/08/2023

- prijs € 3890


niet meer boekbaar

India - Ladakh: trekking in de Himalaya


18 dagen

31/07/2023 - 17/08/2023

- prijs € 3890


niet meer boekbaar
Jongerenreis India
India bereizen in één keer is onmogelijk. Daarvoor is het land te uitgestrekt en te verscheiden. Tijdens deze reis concentreren we ons op hoofdstad en multidimensionele metropool New Delhi en op het grote district Ladakh. Hier vind je de grens tussen de westelijke Himalaya en het Tibetaanse Hoogland. 'The Moonland', 'Klein Tibet' en zelfs 'the Last Shangri-La': geen regio die mooiere bijnamen draagt. En heel erg terecht, want Ladakh is majestueus. Ladakh is grandioos. En Ladakh is het échte wauw-gevoel! Het woeste hooggebergte en eeuwige sneeuw, kloosters en bergpassen, en in tegenstelling tot Tibet kan je hier nog de echte Tibetaanse cultuur ervaren. Een levenservaring, zonder enige twijfel!  Voor onze trekkings in de Indiase Himalaya hebben we een jarenlange, vruchtbare samenwerking met een familiebedrijf dat al tientallen jaren gespecialiseerd is in avontuurlijke reizen. Hun gidsen en helpers zijn stuk voor stuk mensen die omwille van hun ervaring en achtergrond een reis uniek maken. 
Prijs: € 3890
Reisnummer: 23IN4LDA1
Reisdatum: 31/07/2023 - 17/08/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Nee

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

23

26

34
Deelnemers in optie:

25

34

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Boarding in Brussels
Je ontmoet je reisgezellen in de luchthaven van Zaventem, waar de start ligt van een droomreis naar de imposante Himalaya. Nee, niet vanuit de klassiekers Tibet of Nepal, maar wel vanuit het bruisende India! En verrassend genoeg vind je daar de échte Tibetaanse cultuur. Werp je in de groep, en voel de spanning die komt met het vertrek naar een nieuwe bestemming... 

Dag 2

Magic wings 
Touchdown in Delhi, maar niet voor lang. We stappen meteen weer op het vliegtuig en wat volgt is een adembenemende vlucht over de besneeuwde toppen van de Himalaya. Voeten weer op de grond in Leh, de hoofdstad van Ladakh die zich genesteld heeft op 3600 meter. Neem even de tijd om aan te passen aan de hoogte en dan kan je 's avonds nog kiezen voor een verkenning van de stad. Leh wordt nog steeds gedomineerd door de schitterende ruïne van het koninklijk paleis, en de omgeving is overweldigend. Andere blikvangers zijn ook de oude bazaar, gezellige steegjes en straatjes, het klooster Shankar Gompa en de tempel van Shanti Stupa.

Dag 3

De Dalai Lama achterna 
Dag 3 gaat de religieuze toer op! Op naar drie kloosters in de Indusvallei, die de welluidende namen Thikse, Shey en Hemis dragen. Prachtige gebouwen op zich, maar wat hen nog zo veel mooier maakt, is de ronduit grandioze ligging! De Tibetaanse spiritualiteit raast door je aderen op een dag waar je sowieso stil van wordt. 

Dag 4

De spectaculaire weg naar een oermeer 

 Vandaag zetten we de gps op Lamayuru, bekend van zijn oude klooster. Onderweg stoppen we in Alchi Choskor, ook gekend van, je raadt het al, zijn oude klooster. We geven er onze ogen de kost aan alle prachtige architectuur, houtbewerking en fresco's.

Net voor onze eindbestemming houden we nog even halt  aan het klooster van Rizong, want van de Tibetaanse kloosters krijg je nooit genoeg! Dan volgt een spectaculaire klim met als hoogtepunt het binnenrijden van het leeggelopen oermeer! In Lamayuru zelf bezoeken we ons laatste klooster van de dag, één van de bekendste in Ladakh. Om ons dan stilaan op te makken voor het échte werk: een trekking door de Himalaya! 

Dag 5

Cross the river and go! 
Vanuit het dorp wacht een klein bergriviertje je op, waar je even over moet. Leuk symbool voor de 10-daagse trektocht die je te wachten staat. Ruw, mooi, indrukwekkend, fantastisch... name it and feel it! Een eerste pas die wacht op 3720 meter. Een brug over de rivier. De hooggelegen ruïnes van een vesting. En een klooster met grote Boeddhabeelden en muurschilderingen. Het staat allemaal op het programma van de dag! 

Dag 6

Bloemen in Hinju 
Langs twee vruchtbare valleien en verschillende dorpjes gaan we op zoek naar Hinju, een pittoresk dorpje waar het zalig kamperen is op een bergweide. De tocht naar Hinju gaat door een prachtige vallei, vol met bloemen. Onderweg word je misschien wel uitgenodigd om even te stoppen voor Yak-thee of chang bier. A fond relaxen in de Himalaya...

Dag 7

De eerste echte test 
Even stroomopwaarts door de vallei, en daar wacht de eerste echte kuitenbijter! De beklimming van de Konzke-la is pittig, maar brengt je tot op een 5000 meter, waar je een uitzicht wacht om u tegen te zeggen! De besneeuwde bergketen van Stok, met rond je bergen die de grens van de 6000 meter overschrijden. Adembenemend! En zo'n yak tegenkomen op je pad, dat is ook een ervaring op zich!

Dag 8 en 9

Panoramaklimmen 
Tijdens deze twee dagen staat de beklimming van de Dundunchen-la op het programma. Beloning is een prachtig panorama over de Zanskarketen! Onderweg passeer je kleurrijke rotsformaties die deze dag een speciaal tintje meegeven. De jeneverbesstruiken zorgen voor wat aankleding. In het dorpje zie je hoe de lokale bevolking al eeuwen een bikkelhard leven leidt. 

Dag 10 to 14

De Himalaya in alle glorie 
De veerman zet je met een primitieve kabelbaan over de rivier. Een heet woestijnlandschap tovert plots een prachtig zicht tevoorschijn op de samensmelting van de Zanskar en de Markha, de twee grote rivieren in het gebied. Wandel verder stroomopwaarts, waad een paar keer door de rivier en geniet van een hemelse rus en een prachtig stukje natuur! Besneeuwde bergtoppen rondom, keienvelden onder je voeten. Je passeert het klooster van Humlung en het oude fort van Hankar. Onderweg zie je regelmatig de typische gebedsmolentjes die klateren in het water. Op dag 13 belanden we dan in de vallei van Nimaling, en dat is zonder twijfel één van de meest fotogenieke plaatjes in Ladakh. Het landschap wordt er gedomineerd door de imposante 6400 meter van de eeuwig besneeuwde Kang Yatze, en in de zomer verblijven hier schapenkuddes die je 's morgens hun kralen ziet verlaten en die 's avonds uit de omringende bergen terugkeren. Het is ook hier waar we op dag 14 even de tijd nemen om uit te rusten na de vermoeiden laatste paar dagen. Perfect om de batterijen nog een laatste keer goed op te laden voor het wat er morgen nog komt.

Dag 15

Himalayaans hoogtepunt

We duiken meteen diep in onze batterijreserve die we gisteren opdeden. Want de laatste dag van de trekking brengt je naar de hoogste pas van onze reis: maar liefst 5150 meter boven de zeespiegel vind je de Kongmaru-la. In de verte zie je al de vruchtbare valleien waar we naartoe trekken. Langzaamaan kom je ook weer in de bewoonde wereld. 's Avonds rijden we terug naar Leh en op naar een verkwikkende douche! 

Dag 16

Bekomen in Delhi 
We vliegen terug op Delhi, waar je rustig kan uitblazen. De tijd die we hier in het begin van de reis niet hadden maken we nu ruimschoots goed. Als de voorbije dagen een oase aan rust waren die ons door de Indische natuur leidde, dan is Delhi een wervelwind die je meeneemt langs een exotische cultuur. Confronterend en magisch op hetzelfde moment. Laat je niet afschrikken door het scherpe kantje van deze multidimensionale stad. Want eens je het toplaagje afgekrabd hebt, opent zich een heuse toverdoos: let it flow.

Dag 17

Oud in New Delhi

Ook de laatste dag nog de kans om zoveel mogelijk van New Delhi te verkennen. Vooral het oude stadsgedeelte met zijn rode fort en de Jama moskee zijn blikvangers. We genieten nog een keer van een stevige maaltijd of een lekker drankje. En profiteer vooral met volle teugen van je laatste momenten in India. Je leerde de Tibetaanse cultuur kennen, je bewonderde de reusachtigheid van de Himalaya, zag de kracht van rivieren en de natuur, en je maakte kennis met een wereldstad die Delhi genoemd wordt. Een topervaring! 

Dag 18

Story time!
Voetjes weer aan de grond in Zaventem, waar familie en vrienden je weer opwachten en de verhalen eindelijk op de wereld losgelaten kunnen worden. Deel nog snel je gegevens en foto's met je medereizigers (en met Bootz), maak afspraken voor de reünie, en laat het nagenieten beginnen!

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 3890
Voorschot: € 1360 per persoon

Inbegrepen

 • Internationale lijnvluchten 
 • Binnenlandse vluchten Delhi-Leh-Delhi 
 • Luchthaventaksen
 • Groepstransfers
 • Logies
 • Maaltijden in India vanaf ontbijt dag 2 t.e.m. lunch dag 17
 • Drinkwater tijdens de trekking
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Bagagevervoer met paarden
 • Bootz-begeleiding + gids + kookploeg + paardenbegeleider
 • Toegangsgelden voor vermelde bezienswaardigheden in Leh en de Indus-vallei

Niet inbegrepen

 • Laatste avondmaal in Delhi
 • Uitstappen en inkomgelden in Delhi
 • Dranken (behalve drinkwater tijdens de trekking)
 • Visum voor India (kan via ons op aanvraag)
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien (ca. €80)
 • Evt. verzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau


6 tot 8 u. per dag, hoogteverschillen van 1 000 meter, vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen.
Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist, waardoor deze reis zich richt op mensen die een uithoudingssport beoefenen (lopen, zwemmen,…), of hun conditie vanaf een tweetal maanden voor afreis willen verbeteren door regelmatig een uithoudingssport te beoefenen (b.v. 3x per week lopen gedurende 30 min.).
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
EY 058Brussel 31/07/2023 10:55Abu Dhabi 31/07/2023 19:15
EY 218Abu Dhabi 31/07/2023 22:10New Delhi 01/08/2023 03:10
EY 223New Delhi 16/08/2023 21:10Abu Dhabi 16/08/2023 23:15
EY 057Abu Dhabi 17/08/2023 03:10Brussel 17/08/2023 08:10
Ter plaatse gebruiken we steeds privévervoer.

Logies

Goede hotels, guest houses en tweepersoonstenten.  

Maaltijden

Picknick, warme maaltijd in het hotel of op restaurant en tijdens de trekking gaan kok en helper mee; zij zorgen voor de maaltijden, die noodgedwongen sober zijn door de beperkte keuze aan beschikbare voedingsmiddelen. 

Bagage

Je draagt enkel je dagrugzak. Tijdens de trekking wordt de bagage vervoerd door jeeps en paarden. 

Uitrusting

Bagage

 • Soepele reistas (is het handigst voor het vervoer op de paardenruggen)
 • Evt. stevige overtrek om je kitbag of reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het vervoer
 • Dagrugzakje (min. 20 l)
 • Zak om de spullen die je tijdens de trekking niet nodig hebt in te stoppen en achter te laten in het hotel in Leh
Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Wij raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het vervoer ter plaatse en het dragen over korte afstanden een stuk makkelijker. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,…

Schoeisel & kousen

 • Bergwandelschoenen 
 • Evt. lichte (sport)schoenen en/of wandelsandalen
 • ‘Gewone’ sandalen (indien je geen wandelsandalen meeneemt, om je voeten tijdens de trekking ’s avonds te luchten)
 • Evt. slippers (handig bij tententrekking)
 • Trekkingkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.

Kampeeruitrusting

 • Slaapmatje (‘eierdoppenmatjes’ zijn ook ter plaatse beschikbaar)
 • Warme slaapzak (tot –10° want het kan vriezen tot -5°)
 • Evt. binnenslaapzak, fleece- of lakenzak (elke extra laag zorgt voor een bijkomend bereik van 3 à 5° en het is hygiënischer)
Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal zijn ter plaatse voorzien.

Kledij

 • 2 à 3 soepele (wandel)broeken (sneldrogende stof is handig) (evt. afritsbaar)
 • Wind- en waterdichte jas en evt. broek
 • Dikke wollen trui of fleece 
 • Lichte trui 
 • Enkele lichte hemden en/of T-shirts (geen topjes; ook hemd of T-shirt met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
 • Zonnehoed of –pet 
 • Ondergoed (evt. ook thermisch)
 • Evt. warme pyjama (overbodig indien je thermisch ondergoed meeneemt)
 • Muts en handschoenen
 • Evt. badpak + grote katoenen sjaal die mag nat worden voor de vrouwen (om je te wassen bij de rivier)
 • Zwemshort voor de mannen
 • Evt. bermuda (geen shorts)
Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Indiërs.  Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om  kleding te dragen die ook armen en benen tegen de weerelementen beschermt.

Verzorging

 • Toiletgerief  (zeker ook verfrissingsdoekjes; graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
 • Handdoek 
 • Zonnecrème met hoge beschermingsfactor 
 • ‘After sun’
 • Beschermende lippenstift
 • Evt. ontsmettingsgel

Eet- en drinkgerei

 • Drankfles (best min. 2 liter, evt. waarvan 1 drankfles isolerend) 
 • Evt.  zakmesje
 • Evt. energierijke snacks (bv. gedroogd fruit, chocotoffs,…)

Diversen

 • Goede zonnebril (evt. met zijklepjes (tegen stof)
 • Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren) 
 • Wc-papier 
 • Zak- of hoofdlamp
 • Evt. stofdichte verpakking voor fototoestel 
 • Reservebatterijen
 • Evt. wandelstokken.
 • Wereldstekker (de stopcontacten zijn niet altijd compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info) 
 • Evt. oorstopjes
 • Evt. verduisterend oogmasker
 • Evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
 • Handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
 • Evt. lange-vluchtenpakket (enkele suggesties: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken, t-shirt)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • Evt. middel tegen reisziekte
 • Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • Pijnstillend en koortswerend middel
 • Middel bij maagkrampen
 • Middel bij maag- en darmklachten
 • Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • Middel tegen blaren
 • Ontsmettende zalf
 • Wondpleisters van verschillende breedte
 • Verbanden (elastisch + niet elastisch)

Formaliteiten

Reispas

Voor India heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet  6 maanden (180 dagen) geldig zijn vanaf de datum van de aanvraag van het visum en moet minstens 2 blanco pagina’s bevatten. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.

Visum

Je hebt eveneens een visum nodig; dat is een toelating van de overheid van het land waar je naartoe reist om voor een beperkte periode in het land te verblijven. De visumaanvraag voor een 'single entry' toeristenvisum kan je zelf volledig online afhandelen en kost 80 USdollar (met kredietkaart te betalen). Klik hier voor meer info. Wacht met de aanvraag van het visum tot op de bijeenkomst. De procedure wordt daar overlopen en je krijgt desgevallend nog bijkomende informatie (vlucht- en/of hotelgegevens) die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag. 

Tip: Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.
Bijkomende informatie kan je vinden op: diplomatie.belgium


Geld

De munt in India is de roepie. Euro’s kunnen probleemloos omgewisseld worden. Het is echter moeilijk om roepies terug om te wisselen in euro’s bij het verlaten van het land. In Delhi en Leh kan je met je Maestro-kaart terecht aan geldautomaten.
Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten  zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.  

Gezondheid

Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar India door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.

Hepatitis A

Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.

Hepatitis B

In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.

DTP-vaccinatie

Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.

Diarree

Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.

Buiktyfus

Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.

Hoogteziekte

Kan optreden vanaf 2000 m en is een reëel gevaar tijdens trekkings is de Indiase Himalaya. Het treedt op ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Het geneesmiddel Diamox (enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift) zorgt voor een snellere acclimatisatie en kan evt. worden meegenomen op trekking (zeker aangeraden indien je al hoogteziek bent geweest). Onze begeleider en lokale gidsen zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.

Malaria

Er is geen malariarisico in Delhi en Agra, noch in de Himalaya.

Kennismaking

De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment of op een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: