Aantal deelnemers
Dit is een begeleide groepsreis met min.
7
en max.
13
deelnemers.
Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
- twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
- zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
- 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.
Wandelniveau



6 tot 8 u. per dag, hoogteverschillen van 1 000 meter, vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen.
Een goede fysieke conditie en enig uithoudingsvermogen zijn vereist, waardoor deze reis zich richt op mensen die een uithoudingssport beoefenen (lopen, zwemmen,…), of hun conditie vanaf een tweetal maanden voor afreis willen verbeteren door regelmatig een uithoudingssport te beoefenen (b.v. 3x per week lopen gedurende 30 min.).
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.
Vervoer
Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
| Vertrek | Aankomst |
EY 058 | Brussel 31/07/2023 10:55 | Abu Dhabi 31/07/2023 19:15 |
EY 218 | Abu Dhabi 31/07/2023 22:10 | New Delhi 01/08/2023 03:10 |
EY 223 | New Delhi 16/08/2023 21:10 | Abu Dhabi 16/08/2023 23:15 |
EY 057 | Abu Dhabi 17/08/2023 03:10 | Brussel 17/08/2023 08:10 |
Ter plaatse gebruiken we steeds privévervoer.
Logies
Goede hotels, guest houses en tweepersoonstenten.
Maaltijden
Picknick, warme maaltijd in het hotel of op restaurant en tijdens de trekking gaan kok en helper mee; zij zorgen voor de maaltijden, die noodgedwongen sober zijn door de beperkte keuze aan beschikbare voedingsmiddelen.
Bagage
Je draagt enkel je dagrugzak. Tijdens de trekking wordt de bagage vervoerd door jeeps en paarden.
Uitrusting
Bagage
- Soepele reistas (is het handigst voor het vervoer op de paardenruggen)
- Evt. stevige overtrek om je kitbag of reistas in te stoppen of mee te omwikkelen tijdens het vervoer
- Dagrugzakje (min. 20 l)
- Zak om de spullen die je tijdens de trekking niet nodig hebt in te stoppen en achter te laten in het hotel in Leh
Tip: De bagage die meegaat in de laadruimte van het vliegtuig moet een label dragen met je naam (thuisadres of adres van het logies hoeft niet). Je krijgt een label van Bootz (op de kennismakingsbijeenkomst of in de luchthaven). Breng best ook een identificatie aan de binnenkant van je reistas, rugzak of koffer. Wij raden aan om je bagage te beperken tot 1 stuk en max. 15 kg. Dat maakt het vervoer ter plaatse en het dragen over korte afstanden een stuk makkelijker. Je mag slechts 1 stuk handbagage meenemen aan boord, eventueel aangevuld met een cameratas, handtas, laptop,…
Schoeisel & kousen
- Bergwandelschoenen
- Evt. lichte (sport)schoenen en/of wandelsandalen
- ‘Gewone’ sandalen (indien je geen wandelsandalen meeneemt, om je voeten tijdens de trekking ’s avonds te luchten)
- Evt. slippers (handig bij tententrekking)
- Trekkingkousen.
Tip: Trek je wandelschoenen aan voor de heenvlucht of stop ze in je handbagage. Mocht er iets mislopen met de bagage, kan je alvast beginnen wandelen.
Kampeeruitrusting
- Slaapmatje (‘eierdoppenmatjes’ zijn ook ter plaatse beschikbaar)
- Warme slaapzak (tot –10° want het kan vriezen tot -5°)
- Evt. binnenslaapzak, fleece- of lakenzak (elke extra laag zorgt voor een bijkomend bereik van 3 à 5° en het is hygiënischer)
Tenten en gemeenschappelijk kampeermateriaal zijn ter plaatse voorzien.
Kledij
- 2 à 3 soepele (wandel)broeken (sneldrogende stof is handig) (evt. afritsbaar)
- Wind- en waterdichte jas en evt. broek
- Dikke wollen trui of fleece
- Lichte trui
- Enkele lichte hemden en/of T-shirts (geen topjes; ook hemd of T-shirt met lange mouwen in geval van zonverbrande armen)
- Zonnehoed of –pet
- Ondergoed (evt. ook thermisch)
- Evt. warme pyjama (overbodig indien je thermisch ondergoed meeneemt)
- Muts en handschoenen
- Evt. badpak + grote katoenen sjaal die mag nat worden voor de vrouwen (om je te wassen bij de rivier)
- Zwemshort voor de mannen
- Evt. bermuda (geen shorts)
Tip: Wat kledij betreft, is er niets verplicht of verboden, noch door ons als reisorganisator, noch door de Indiërs. Wij vragen enkel aan onze reizigers om even stil te staan bij de mogelijke impact van hun bezoek, en hun gedrag en kleding hierop af te stemmen. Draag best geen schaarse of open kledij (topjes, shorts, enz., zowel mannen als vrouwen). Respecteer in je manier van kleden in de mate van het mogelijke de plaatselijke gewoonten, op z’n minst bij bezoek aan religieuze plaatsen of aan mensen thuis. Het is bovendien veel aangenamer en veiliger om kleding te dragen die ook armen en benen tegen de weerelementen beschermt.
Verzorging
- Toiletgerief (zeker ook verfrissingsdoekjes; graag biologisch afbreekbare zeep en shampoo)
- Handdoek
- Zonnecrème met hoge beschermingsfactor
- ‘After sun’
- Beschermende lippenstift
- Evt. ontsmettingsgel
Eet- en drinkgerei
- Drankfles (best min. 2 liter, evt. waarvan 1 drankfles isolerend)
- Evt. zakmesje
- Evt. energierijke snacks (bv. gedroogd fruit, chocotoffs,…)
Diversen
- Goede zonnebril (evt. met zijklepjes (tegen stof)
- Veilige geldbeugel om als heupgordel of rond hals te dragen (onder de kleren)
- Wc-papier
- Zak- of hoofdlamp
- Evt. stofdichte verpakking voor fototoestel
- Reservebatterijen
- Evt. wandelstokken.
- Wereldstekker (de stopcontacten zijn niet altijd compatibel met onze stekkers; klik hier voor meer info)
- Evt. oorstopjes
- Evt. verduisterend oogmasker
- Evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)
- Handig voor vrouwen: grote sjaal die je in je dagrugzak steekt en die je makkelijk rond je middel of schouders slaat indien nodig
- Evt. lange-vluchtenpakket (enkele suggesties: lectuur, denksportpuzzels, laptop/netbook/mp3, oordopjes, oogmasker, nekkussentje, toiletzak met mini-toiletgerief, oogdruppels, lippenbalsem, sokken, t-shirt)
EHBO
Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:
- Evt. middel tegen reisziekte
- Middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
- Pijnstillend en koortswerend middel
- Middel bij maagkrampen
- Middel bij maag- en darmklachten
- Zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
- Middel tegen blaren
- Ontsmettende zalf
- Wondpleisters van verschillende breedte
- Verbanden (elastisch + niet elastisch)
Formaliteiten
Reispas
Voor India heb je een reispas nodig; een identiteitskaart is dus niet voldoende. De reispas moet 6 maanden (180 dagen) geldig zijn vanaf de datum van de aanvraag van het visum en moet minstens 2 blanco pagina’s bevatten. Een reispas vraag je aan op de dienst bevolking van je gemeentehuis. Contacteer je gemeente om de precieze afgiftetermijn voor een reispas te kennen, maar hou zeker rekening met een tiental dagen.
Visum
Je hebt eveneens een visum nodig; dat is een toelating van de overheid van het land waar je naartoe reist om voor een beperkte periode in het land te verblijven. De visumaanvraag voor een 'single entry' toeristenvisum kan je zelf volledig online afhandelen en kost 80 USdollar (met kredietkaart te betalen). Klik hier voor meer info. Wacht met de aanvraag van het visum tot op de bijeenkomst. De procedure wordt daar overlopen en je krijgt desgevallend nog bijkomende informatie (vlucht- en/of hotelgegevens) die noodzakelijk is voor het invullen van de aanvraag.
Tip: Maak een kopie van de identiteitsbladzijde van je reispas en bewaar deze apart van je reispas zelf. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.
Bijkomende informatie kan je vinden op: diplomatie.belgium
Geld
De munt in India is de roepie. Euro’s kunnen probleemloos omgewisseld worden. Het is echter moeilijk om roepies terug om te wisselen in euro’s bij het verlaten van het land. In Delhi en Leh kan je met je Maestro-kaart terecht aan geldautomaten.
Opgelet: de gewone debet- of betaalkaarten (genre Maestro) werken niet buiten Europa. Indien je ze toch wenst te gebruiken, kan je bij je bank je kaart op de "witte lijst " laten zetten zodat deze voor een periode van max. 3 maanden ook buiten Europa kan gebruikt worden.
Gezondheid
Onderstaande informatie is een samenvatting van de aanbevelingen voor reizen naar India door het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Gezien wij als reisorganisator geen medische bevoegdheid hebben, dien je de verstrekte informatie te evalueren met en je voor meer diepgaande informatie te richten tot een bevoegd arts of medische autoriteit.
Hepatitis A
Iedereen die naar Azië reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, is best tegen hepatitis A beschermd. Het is een ziekte die wordt overgedragen via voedsel en drank.
Hepatitis B
In bepaalde omstandigheden is vaccinatie tegen hepatitis B een aanrader. Het is een ziekte die wordt overgedragen via speeksel, bloed en seksueel contact en met een ernstiger ziektebeeld dan hepatitis A.
DTP-vaccinatie
Op reis gaan naar verre landen is verder een ideale gelegenheid om zich in orde te stellen met de DTP-vaccinatie (tegen de infectieziekten difterie, tetanus en polio). Een herhalingsinenting is tien jaar geldig. Voor polio is er levenslange bescherming indien men ooit volledig werd gevaccineerd.
Diarree
Diarree is een frequent probleem op reis. Zelfs wanneer men in goede omstandigheden reist, ontsnapt men er niet steeds aan. Enkele raadgevingen en de juiste geneesmiddelen in de reisapotheek zijn zeer nuttig.
Buiktyfus
Indien men in minder goede hygiënische omstandigheden reist, frequent of langdurig (bijvoorbeeld vanaf 2 à 3 weken) in het buitenland verblijft (zelfs indien in goede hygiënische omstandigheden) is ook vaccinatie tegen buiktyfus aangeraden. Buiktyfus is een ernstige bacteriële darminfectie die wordt overgedragen door besmet voedsel.
Hoogteziekte
Kan optreden vanaf 2000 m en is een reëel gevaar tijdens trekkings is de Indiase Himalaya. Het treedt op ten gevolge van een slechte aanpassing van je lichaam aan de lage zuurstofdruk op grote hoogte. Het heeft niets te maken met de graad van fysieke training, noch met het aantal keren dat je al op grote hoogte verbleef. Wie er in het verleden al last van had, loopt grote kans er blijvend last van te ondervinden. Het geneesmiddel Diamox (enkel te verkrijgen op doktersvoorschrift) zorgt voor een snellere acclimatisatie en kan evt. worden meegenomen op trekking (zeker aangeraden indien je al hoogteziek bent geweest). Onze begeleider en lokale gidsen zijn op de hoogte van de gevaren van hoogteziekte. Ze geven raad op het vlak van preventie en weten ook wat te doen in geval hoogteziekte de kop opsteekt.
Malaria
Er is geen malariarisico in Delhi en Agra, noch in de Himalaya.
Kennismaking
De reis begint al een beetje op de kennismakingsbijeenkomst. Enkele weken voor het vertrek krijgt elke deelnemer een uitnodiging. De bijeenkomst gaat meestal door in het weekend in een van de ViaVia Reiscafés (kan ook op een ander moment of op een andere locatie).
Je krijgt er de laatste (vertrek)info, je kan bijkomende vragen stellen, evt. materiaal (wandelschoenen, slaapzak, ...) meebrengen waarvan je niet zeker bent of ze geschikt zijn én je maakt natuurlijk kennis met de begeleid(st)er en je medereizigers.
Wijzigingen
Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.
Opzegging van de overeenkomst door de reiziger
De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
- meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
- 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
- 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
- 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
- vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald.
Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.