Zweden - Stockholm Island Hopping


8 dagen

1/09/2023 - 8/09/2023

- prijs € 1490


Boek deze reis »

Zweden - Stockholm Island Hopping


8 dagen

1/09/2023 - 8/09/2023

- prijs € 1490


Boek deze reis »

Zweden - Stockholm Island Hopping


8 dagen

1/09/2023 - 8/09/2023

- prijs € 1490


Boek deze reis »

Zweden - Stockholm Island Hopping


8 dagen

1/09/2023 - 8/09/2023

- prijs € 1490


Boek deze reis »

Zweden - Stockholm Island Hopping


8 dagen

1/09/2023 - 8/09/2023

- prijs € 1490


Boek deze reis »
Jongerenreis Zweden
We hebben ze geteld. 24.000 eilandjes liggen tussen de open zee en het centrum van Stockholm. Bootz kan veel, maar ze allemaal bezoeken zou wat overkill zijn. We focussen ons dan ook op het beste van deze hippe stad en zijn omgeving en doen dat vooral in en op het water. Kanovaren, 2 dagen expeditie naar een verafgelegen eiland in de archipel en natuurlijk gaan we ook eens zwemmen in één van de vele verscholen baaien. Omgeven door groene bossen vol rotsen en mossen. Uiteraard krijg je een ook goed beeld van de mooie binnenstad, en er is wat vrije tijd om op eigen houtje een museum of must-see mee te pikken. Stockholm, here we come!
Prijs: € 1490
Reisnummer: 23SE4SHA1
Reisdatum: 1/09/2023 - 8/09/2023
Deelnemers: min. 7 - max. 13
Beschikbaar: Ja

Wandelniveau :

Huidige groepssamenstelling:

32

33

33

Hoogtepunten

 • Tweedaagse eilandhopping
 • Zwemmen in zee, in verborgen baaien, op kleine strandjes,...
 • Wandelen in echte Scandinavische natuur
 • Kanotocht op het Mälarmeer
 • Prachtige stad voor cultuur, natuur en shoppeshoppeshoppeeuh

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Dag 1

Cel la vie

Met het vliegtuig sta je in no-time in Stockholm. We maken het ons comfortabel in de jeugdherberg  in een historisch gebouw op een groen eiland in het Mälarmeer, op wandelafstand van het centrum. Extra gezelligheidje: de comfortabele kamers waren vroeger (tot 1975) koude gevangeniscellen. Wie ons niet gelooft kan nog een minimuseum over het gevangenisleven bezoeken in de herberg. Als we ontsnappen uit onze kamer, kunnen we nog even de stad intrekken voordat we elkaar leren kennen aan de tafel bij een lekker avondmaal.

Dag 2

Pirates of the Djurgardenibean

Onze benen moeten nog wat ingelopen worden en dat doen we al wandelend door de smalle straatjes van het oude stadsgedeelte. Het eilandje waar dit deel van de stad (Gamla Stan) op ligt is gekend voor zijn rode en gele huizen, artistieke winkels en galerijen en stijlvolle cafés. De stad ademt een rijke geschiedenis en we geven onszelf ook even de tijd om op  adem te komen. Dat doen we op het groene eiland Djurgarden waar we ons afvragen waarom het Vasa museum hier zo’n grote hal nodig heeft. Als je weet dat Vasa de naam is van een 18-de eeuws oorlogsschip dat hier Titanicgewijs de zeebodem heeft gekust, dan begin je te vermoeden dat je hier wel eens een gigantisch schip zou kunnen tegenkomen. Wie vroeger al eens piraatje heeft gespeeld of zot was van het piratenschip van Playmobil of Lego (deze schrijver pleit schuldig) gaat hier volledig los kunnen gaan.
Afhankelijk van de tijd die rest en de interesse, kunnen we verder wandelen over het eiland Djurgarden tot de uiterste oostpunt, waar je een mooi uitzicht hebt op de archipel en zijn eilanden.

Dag 3

Bère dahtje vandoage

Het Zweeds heeft wat weg van het West Vlaams (of was het omgekeerd). We maken er een bère dagje van op Björnö. Dat is het bereneiland! Maar in de kleine lettertjes staat: Het bereneiland is eigenlijk geen eiland maar een schiereiland. Ook zitten er helemaal geen beren, maar wel slimme marketeers die “bereneiland” wel stoer vonden klinken. Het (schier)eiland is waar de stadsmens komt om snel de natuur in te duiken. Letterlijk, in het water, als het kan. Al wandelend gaan we over kleine paden door bos en weiland, naar een uitzichttoren en langs de zee over rotskusten naar beschutte baaien waar zeilboten voor anker liggen. Er zijn keienstranden of baaitjes waar je via grote rotsblokken het water in kan.
Na een plonske raden we je aan om je jas binnenstebuiten te dragen. Volgens de legende dwaalt hier een boze bosnimf rond die je neer kan bliksemen met haar blik. Ze heet Skogsrå en ‘t is eigenlijk wel een toffe, doe haar de groeten van Bootz.
12 km stappen en enkele meters zwemmen later brengt het busje ons terug naar de herberg.

Dag 4

Op en top Tyresta

Nu ze gisteren toch al vuil geworden zijn, trekken we vandaag onze wandelschoenen aan voor de hele dag. We trekken naar het Tyresta National Park. Een van de vele nationaal parken die Zweden rijk is en gelukkig voor ons, vlakbij Stockholm gelegen. Eind vorige eeuw vond hier een stevige bosbrand plaats waar we nu nog steeds sporen van kunnen zien onderweg. Gelukkig heeft dit geen effect gehad op de talrijke diersoorten die dit park hun thuis noemen. Geen bosnimfen hier maar minstens even vriendelijke spechten, dassen, uilen, bevers en een zeldzame lynx. 

 

Dag 5

Kanovaren gelijk de Vikings… ongeveer toch

Toen die Vasa hier gezonken is, besloten de Vikings het maar bij de kano te houden* Veel veiliger, leuker en waarom zou je de zeven zeeën verkennen en aan het plunderen slaan als het hier zo goed is? Als echte Vikings trekken we onze zwemvesten aan en bedwingen we in onze kano de woeste baren. Gelukkig liggen die woeste baren er vandaag heel rustig bij en krijgen we de gelegenheid om Stockholm van op het water te bekijken.
Het leven van een Viking is zwaar en dus geven we je deze namiddag vrij. Voor wie ondertussen nog niet genoeg heeft van de Vikings, is het interactieve Vikingaliv-museum zwaar de moeite! In Skansen kan je - naast oude huizen en gebouwen, noem het gerust het Bökrîjk van Zweden- elanden, rendieren, wolven en beren bekijken. Of hang de hipster uit in de winkelstraten van de moderne wijken Norr- en Östermalm.

*Bootz behoudt zich het recht om af en toe een loopje (zeg maar marathon) te nemen met de historische correctheid.

Dag 6

Stockholm is ferry nice! 

Ik vermelde al dat er hier zo’n 24.000 eilanden rond de stad lagen. Het ene bebouwd met houten vakantiehuisjes, het andere een kopspeld groot en, op een grote visarend na, volledig verlaten. De meeste eilandjes hebben een strand en mooie baaien. De huisjes zijn hier rood en geel geschilderd en stuk voor stuk enorm fotogeniek. 
De ferry vaart ons (inclusief onze bagage en ons eten voor vanavond) tussen al die eilandjes richting Finnhamn, één van de verder gelegen eilanden. Daar nemen we onze intrek in een echte ‘vandrarhem’, een wandelherberg die wat vergelijkbaar is met onze jeugdherbergen. Verwacht geen luxe, maar wél een uitzonderlijk mooie ligging met zicht op zee (ok, dat is hier eigenlijk overal zo, maar omdat we op een heuvel zitten is het hier extra mooi). We maken een wandeling op het eiland dat er vanop de boot en de heuvel al mooi uit zag, maar van dichtbij nog meer de moeite is. 
‘s Avonds smijten we op hoogst culinaire wijze alle ingrediënten samen die we uit Stockholm meebrachten. Hier zijn geen of amper winkels en we zorgen dat we er, in combo met een lekker glaasje erbij, een feestmaal van maken. Een perfecte avond! En voor wie er nog een schepje bovenop wil doen, mag er nog een schepje bovenop doen in de sauna met zicht op zee om te zweten als de Zweden!

Dag 7

De boot in Bootz.

We nemen opnieuw de de boot, ditmaal naar het buureiland Ingmarsö. Onze bagage blijft op Finnhamn, want vanavond slapen we opnieuw in de vandrarhem. Een smal pad leidt ons door de bossen van Ingmarsö naar een mooie baai.
Hoeveel Bootz krijg je in 1 boot? Dat wordt een opgave voor hersenen en armen.
Op het einde van de wandeling zien we Finnham liggen… aan de overkant van de baai. Er ligt 1 roeiboot waar 4 Bootzers in kunnen en aan de overkant ligt er een even grote roeiboot.
In hoeveel keer varen krijg je alle Bootzers aan de overkant en zorg je ervoor dat er op elke oever weer een roeiboot ligt?
Met wat teamwork geraken we aan de overkant en worden onze inspanningen beloond met een laatste avondmaal in een restaurant op Finnhamn.

Dag 8

Verstokt aan Stockholm

Rond de middag brengt de ferry ons richting luchthaven. Het wordt vechten om aan het raampje te zitten en vanuit de lucht zoveel mogelijk eilandjes te tellen. Wie liever schaapjes telt moet snel zijn want niet zo heel veel later landen we alweer in België. Met de zekerheid dat je jezelf nooit meer belachelijk hoeft te maken als iemand jou een raadsel voorschotelt met een boot en de zekerheid van terug te keren met enkele nieuwe maatjes (niet de vissen, daar heb je na deze vakantie genoeg van). 

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:

Prijs

€ 1490
Voorschot: € 520 per persoon

Inbegrepen

 • Vluchten
 • Logies incl. bedlinnen
 • Alle maaltijden vanaf avondmaal dag 1 t.e.m. ontbijt dag 7 (buiten lunch op dag 2 en 5)
 • Bootovertochten en alle transfers in het kader van de groepsactiviteiten
 • Kanohuur op dag 5
 • Nederlandstalige Bootz-begeleiding
 • BTW

Niet inbegrepen

 • Lunch op dag 2 en 5 (reken op ca. € 20 à € 30)
 • Evt. inkomgelden van musea en bezienswaardigheden
 • Evt. extra-activiteiten (bv. sauna)
 • Dranken
 • Persoonlijke uitgaven
 • Evt. reisverzekering

Betalingsvoorwaarden

 1. Op het tijdstip van boeking dient het vermelde voorschot te worden betaald.
 2. Het saldo dient ten laatste 1 maand voor uw vertrek betaald te worden.
 3. Bij boeking binnen de maand voor vertrek, of bij bepaalde reizen met een relatief lage reissom, dient meteen het volledige bedrag betaald te worden.
 4. Vervoer dat afzonderlijk wordt geboekt en waarvan het volledige bedrag meteen bij boeking of bij het uitschrijven van het vervoersbewijs door de vervoerder geïnd wordt, dient eveneens volledig betaald te worden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief:


Aantal deelnemers

Dit is een begeleide groepsreis met min. 7 en max. 13 deelnemers.

Indien het aantal personen dat zich voor de pakketreis heeft ingeschreven kleiner is dan dit minimumaantal, kan Bootz de reis annuleren mits de deelnemers hiervan in kennis worden gesteld uiterlijk:
 1. twintig dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van meer dan zes dagen;
 2. zeven dagen vóór het begin van de pakketreis bij reizen van twee à zes dagen;
 3. 48 uur voor het begin van de pakketreis bij reizen die minder dan twee dagen duren.
In dit geval betaalt de organisator aan de reiziger alle bedragen die hij voor de pakketreis heeft ontvangen, terug zonder een bijkomende schadevergoeding verschuldigd te zijn.

Wandelniveau

Dit is een reis met niveau 
De wandelingen zijn beperkt in lengte. Er zijn geen echte hoogteverschillen, maar de paden lopen vaak over oneffen ondergrond met veel keien en boomwortels. Schoenen met een goede grip zijn dus wel nodig, zeker mocht het de grond nat zijn.
Gezien wandelen en buitensport de hoofdactiviteiten van deze reis vormen, moet elke deelnemer over de vereiste fysieke geschiktheid beschikken om zelfstandig, d.w.z. zonder een beroep te doen op medereizigers en/of reisbegeleider, aan deze activiteiten deel te nemen.

Logies

In Stockholm: verzorgde jeugdherberg in een rustig groen kader, en toch niet ver van het centrum (max. 30 minuten te voet, ook goede busverbindingen). Er is een strandje waar je kan zwemmen in het zoetwater Mälarmeer. Je slaapt in meerpersoonskamers, meestal met stapelbedden. Lakens zijn voorzien.

Op Finnhamn: 'vandrarhem', vergelijkbaar met jeugdherberg, in een mooi houten woning met uitzicht op zee. Je slaapt in meerpersoonskamers. Lakens zijn voorzien. Er is een losstaande sauna op 15 minuten wandelen, aan zee.

Maaltijden

Ontbijt wordt voorzien door het logies. Avondmaal eten we op restaurant of in het logies. 's Middags eten we een picknick (iedereen draagt een stukje mee) of kopen we een broodje. 

De twee lunches in Stockholm centrum zijn niet inbegrepen zodat ieder in functie van eigen voorkeur en budget kan eten.

Bagage

De bagage blijft tijdens de activiteiten in het logies. 
Voor de eilandentocht kan je ervoor kiezen om slechts beperkte bagage voor 2 nachten mee te nemen; de rest blijft dan in Stockholm (houd er wel rekening mee dat je dan op de laatste dag tussen de terugvaart naar Stockholm en het vertrek naar de luchthaven tijd moet hebben om de bagage nog te gaan oppikken). Breng in dat geval een aparte tas mee om die in op te bergen (liefst afsluitbaar).

Vervoer


Het vermelde vluchtschema vermeldt de gegevens die ons op het tijdstip van boeking van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij werden verstrekt, en geldt onder voorbehoud van wijzigingen door de maatschappij.
Ze is gebaseerd op een groepsreservatie waarbij min. 10 passagiers vereist zijn. Bij minder deelnemers is het mogelijk dat wij de reservatie niet kunnen behouden en genoodzaakt zijn te kiezen voor een andere maatschappij met een ander vluchtschema.
De reeds ingeschreven deelnemers zullen op de hoogte worden gebracht van eventuele wijzigingen in het vluchtschema zodra deze zich voordoen.
 VertrekAankomst
SN 2303Brussel 01/09/2023 09:50Stockholm 01/09/2023 12:00
SN 2306Stockholm 08/09/2023 17:30Brussel 08/09/2023 19:40

Klimaat

In de zomer is het weer verrassend vaak (en vaker dan bij ons) warm en zonnig. 's Nachts kan het fris worden, zeker naar het einde van de zomer toe.

Uitrusting

Hieronder vind je een uitrustingslijst die specifiek is voor deze reis.

BAGAGE

 • reistas of koffer (kies voor een model dat makkelijk te transporteren is)
 • dagrugzak

SCHOEISEL & KOUSEN

 • wandelschoenen en/of sportschoenen
 • watersandalen
 • sokken/kousen

KLEDIJ (DE ‘NORMALE’ OUTFIT VOOR EEN SPORTIEVE VAKANTIE)

 • soepele lange broek
 • wind- en waterdichte jas
 • wollen trui of fleece
 • T-shirts
 • zonnehoed of –pet
 • ondergoed
 • zwembroek-badpak
 • shorten/bermuda's

Tip: Bij wandelen in bossen en door struikgewas, is het aangeraden om lange mouwen en broekspijpen te dragen en dit om evt. tekenbeten te voorkomen. Het is tevens aangeraden om ’s avonds even te checken of er geen teken bij jezelf en uw kinderen te vinden zijn. Bij zonsondergang, komen er mogelijk muggen opzetten (hangt af van het weer) en zijn lange mouwen en broekspijpen ook aangewezen.

VERZORGING

 • toiletgerief
 • zonnecrème + ‘after sun’
 • beschermende lippenstift
 • zakdoeken

EET- EN DRINKGEREI

 • drankfles.

DIVERSEN

 • evt. verrekijker
 • evt. verduisterend oogmasker
 • evt. buff (multifunctioneel kledingstuk dat je kan gebruiken als sjaal, muts, hoofddoek, haarband, masker, …)

EHBO

Je begeleid(st)er beschikt over een EHBO-doos. Hier nog enkele tips om je persoonlijke EHBO samen te stellen, aan te vullen of in te perken op individuele basis:

 • evt. middel tegen reisziekte
 • middel tegen + na insectenbeten en huidirritaties in het algemeen
 • pijnstillend en koortswerend middel
 • middel bij maagkrampen
 • middel bij maag- en darmklachten
 • zalf bij ontstekingen en kneuzingen van allerlei aard
 • middel tegen blaren
 • ontsmettende zalf
 • wondpleisters van verschillende breedte
 • verbanden (elastisch + niet elastisch).

Geld

De munt in Zweden is de kroon. Je kan, maar hoeft op voorhand geen kronen aan te kopen. Op heel veel plaatsen in de stad kan je met je betaalkaart geld afhalen. Je kan in Zweden trouwens bijna overal met je Maestro- of kredietkaart betalen, zelfs voor kleine bedragen.

Formaliteiten

Voor reizen naar Zweden volstaat je identiteitskaart.

Tip: Maak een kopie van je identiteitskaart en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, kan je op de Belgische ambassade/consulaat vaak sneller worden geholpen. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zijn/haar reisdocumenten inscannen en ze als bijlage naar het eigen e-mailaccount (gmail, hotmail e.d.) sturen. Indien je één of meerdere dagreizen van de Belgische ambassade/consulaat vandaan zit en er is internet in de buurt, kan je hen alvast de nodige documenten mailen.


Gezondheid

Voor deze reis zijn er geen specifieke vereisten, behalve dat je jezelf best dagelijks even controleert (of laat controleren) op teken.

En hoe zit het met die muggen? Dat valt allemaal best mee! Ze komen vooral opzetten in de periodes rond zonsop- en zonsondergang, ze houden van stilstaand water en ze vinden zon en wind niet leuk. Dus op een donkere, windstille ochtend of avond in de buurt van een poel, hou je maar beter een goeie spray/créme op basis van DEET bij de hand! Ook aangeraden is lichtgekleurde en loszittende kledij.


Vertrekinfo

De vertrekinfo, met o.a. tijdstip en plaats waar we afspreken, wordt een tweetal weken voor vertrek door gemaild. 


Wijzigingen

Bootz behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan niet-essentiële kenmerken van de reis en/of het programma aan te brengen en zal de deelnemers hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

Opzegging van de overeenkomst door de reiziger

De reiziger heeft het recht om de overeenkomst te allen tijde op te zeggen vóór het begin van de reis, tegen betaling van de volgende opzegvergoeding (telkens met een minimum van € 100 per persoon):
 • meer dan 8 weken vóór het vertrek: 10% van de reissom
 • 8 weken t.e.m. 29 dagen vóór het vertrek: 30% van de reissom
 • 28 t.e.m. 15 dagen vóór het vertrek: 50% van de reissom
 • 14 t.e.m. 8 dagen vóór het vertrek: 75% van de reissom
 • vanaf 7 dagen vóór het vertrek of bij niet-aanmelding op de plaats van vertrek of afspraak: 90% van de reissom.
Deze vergoeding moet in ieder geval en onmiddellijk aan de reisorganisator betaald worden, zelfs indien je beschikt over een annuleringsverzekering. Deze kosten worden na goedkeuring van het dossier door de verzekeringsmaatschappij terugbetaald. Bij annulering van vervoer dat afzonderlijk geboekt werd, gelden de annuleringsvoorwaarden van de vervoersmaatschappij(en), ook al wijken deze af van de hogervermelde voorwaarden.

Blijf op de hoogte van deze reis

en ontvang onze nieuwsbrief: