75 Resultaten

Machtig Müllerthal

Luxemburg

Groots zijn in iets klein. Dat is het minste dat je kan zeggen van ons buurlandje Luxemburg. Op een kleine oppervlakte vind je enkele van de meest befaamde wandelroutes van de Benelux. Rond Echternach wandelen we de bekende route 2 van de Mullerthal Trail, een vlotte bos- en rotswandeling tussen imposante rotsformaties. Deze streek wordt met reden het Zwitserland van Luxemburg genoemd. We overnachten in jeugdherbergen waar we ‘s avonds wel eens een wijntje durven kraken.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 28/06/24 - 01/07/24 4

Slovenië Inside Out

Slovenië

I feel sLOVEnia. De marketeers van de Sloveense toeristische dienst die deze slogan bedachten zijn er hopelijk schatrijk van geworden! Maar het is waar, ook wij voelen enkel liefde voor dit sympathiek alpenlandje met gezellige hoofdstad, prachtige meren, groene alpenweiden en veel meer om Bootzers twee weken zoet te houden. Zoals: canyoning op de Soca-rivier, een vierdaagse huttentocht in het Triglav Nationaal Park, ondergronds gaan in de Skocjan-grot. Enkel maar liefde voor de Republika Slovenija … en voor onszelf naturlijk!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 30/06/24 - 14/07/24 15

Zweeds zomeravontuur

Zweden

Deze streek in Zweden vraagt om een uitgebreide verkenning. Dat doen we 1 dag op onze wandelschoenen, 2 dagen op de mountainbike, 3 dagen in een kano en alle dagen op onze manier. Met tijd om te genieten van de natuur, het gezelschap en de warme gastvrijheid aan het kampvuur. Zowel in de wilde natuur als aan ons guesthouse bij het meer.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 04/07/24 - 11/07/24 8

Rugzaktrekking in de Vanoise

Frankrijk

Op zoek naar een stevige meerdaagse bergtocht in een juweel van een nationaal park? Dat treft, want Bootz trekt naar het Parc National de la Vanoise voor een zesdaagse trekking met overnachtingen in berghutten. Het oudste nationale park van Frankrijk herbergt toppen boven de 3000 m, gletsjers en valleien. Aan spectaculaire berglandschappen geen gebrek. Dus pak je rugzak en kom mee op avontuur!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/07/24 - 14/07/24 8

Braveheart in the Highlands

Groot-Brittannië

Waar is het monster van Loch Ness? Wat dragen die Schotten onder hun kilt? En hoeveel verschillende tinten groen vind je in een Schots landschap? Ga deze zomer mee en ontdek het in het land van “Braveheart”. Doorkruis de weidse en mysterieuze hooglanden, beklim oeroude bergen en bewonder indrukwekkende meren. Geniet van prachtige ruwe landschappen maar ook van gezellige vissersdorpjes en het hippe Edinburgh. Uiteraard mag ook een heerlijke whisky niet ontbreken. Slàinte! 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 07/07/24 - 21/07/24 15

Land van water en vuur

IJsland

Samen doorkruisen we de verbluffende IJslandse natuur. Tijdens onze meerdaagse trektochten bewonderen we het ene natuurfenomeen na het andere: kleurrijke bergen, uitgestrekte lavavelden, zalige warmwaterbronnen en indrukwekkende watervallen. Slapen doen we middenin de natuur op een idyllische plaats in tenten, een berghut of herberg. In Reykjavik sluiten we de reis af met een museumbezoek of een avontuurlijke walvissafari.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 08/07/24 - 25/07/24 18

Pittig Kirgizië

Kirgizië

Gooi Mongolië, Zwitserland en Nepal in de blender en je krijgt een beeld van Kirgizië. Een machtig Centraal-Aziatisch land met hoge pieken, uitgestrekte (berg)vlaktes, schitterende meren, joerts, yaks, jailoos, koemis en 13 Bootzers die klaar zijn om zich volledig te laten overrompelen door het land en de gastvrije bevolking. We zetten ons schrap voor 3 trektochten: een 3-daagse opwarming in een heuvellandschap, een stevige 5-daagse in de bergen en nog een 3-daagse op de grens met Tadzjikistan waar de stilte en eeuwige sneeuw wacht op de eerste Bootzers.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 08/07/24 - 27/07/24 20

Parel van de Balkan

Montenegro

Stel: je bent op een feestje met alle Europese landen. Centraal op de dansvloer staan Spanje en Italië, de zuiderse charmeurs. De hipsters uit Ijsland staan te socializen aan de bar met enkele Denen en Esten. Belgen en Nederlanders staan in een ideale wereld te verbroederen, waarschijnlijk aan de bar. En ergens in een hoekje staat een knappe maar geheimzinnige verschijning. Dat is Montenegro. Stille waters, diepe gronden. Maar ook oeroude bossen en machtige canyons. En een grote Montenegro of zwarte berg natuurlijk. Eens je deze intrigerende gast beter leert kennen, raak je erdoor betoverd en vergeet je het bestaan van alle andere gasten op het feestje! 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/07/24 - 22/07/24 12

Névache: bergen en meren in de Hautes Alpes

Frankrijk

Heb je er altijd van gedroomd om gepakt en gezakt door de bergen te trekken? Van hut naar hut, met rondom jou imposante cols en diepe dalen? Reserveer dan snel je plaatsje op de tocht in de Névache! Je trekt doorheen ongerepte landschappen, je rust uit in comfortabele hutten, en je geniet van hoge passen en spectaculaire uitzichten. De Alpen op hun best!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 14/07/24 - 21/07/24 8

Multisport in Boheems Zwitserland

Tsjechië

Wandelen? Tsjech. Fietsen? Tsjech. Klimmen? Tsjech. Kanovaren? Tsjech. Zwitserland? Error. Boheems Zwitserland ligt niet in het land van uurwerken en Toblerone, wel zo’n 700 km ten noordoosten ervan. Tsjechië? Tsjech! Het land behoort met zijn 31 Tsjechische lentes nog tot de Bootz-leeftijdscategorie, een perfecte match dus! En hoewel jij daarbij misschien aan Skoda’s en de grootste bierdrinkers ter wereld denkt, herbergt onze bestemming een sprookjeslandschap vol bossen om rond te hossen, kloven te mooi om te geloven en rotsen waar we gaan klimmen. Bootzproof? Dubbeltsjech!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 14/07/24 - 21/07/24 8

Limburgse Heuvels en Grenswater in NP Hoge Kempen

België

Iemand zin in een reis rond wereld? In onze achtertuin? Maasmechelen, het Italië van het noorden, verwelkomt ons met een waaier aan variatie. Wandelen door het enige Nationaal Park van België met uitgestrekte heidelandschappen alsof het de Tasmaanse vlaktes zijn. Door het Zwitsers aandoende berg- en merenlandschap bij de Kikbeekbron tot op de top van één de terrils met een panorama alsof je in Canada zit. De zandwinningsgebieden doen je aan de Sahara denken, en de kronkelende Maas, de grensrivier omringd door plassen en kanalen, voelt als het Zweedse binnenland. En in mooiste dorp van Vlaanderen wanen we ons even in Zuid-Frankrijk. En wie wil kan zich nog verdiepen in de multiculturele mijn-cultuur, of de Chinese shop-cultuur op wandelafstand van ons logies. Afwisselender wordt het niet! We verkennen dit te voet, per fiets, per kajak of raft!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 19/07/24 - 21/07/24 3

Les Alpes de Haute Provence

Frankrijk & Italië

Hou je van een sportieve uitdaging in een ongerept berglandschap, dan is deze kampeertrektocht een ‘must-do’! We maken een achtdaagse tocht in de vallei van Ubaye, een ongerept deel van de zuidelijke (en dus zonnige) Alpen, grenzend aan Italië. We trekken over pittige bergpassen en langs mooie bergmeren naar bergtoppen tot ver boven de 3000 meter. Ze bieden een weergaloos zicht op grote delen van de Alpen. Slapen doen we meestal in tenten op unieke plekjes midden in de natuur. We sluiten de trektocht af met een onvergetelijke avond in een echte berghut. Samengevat: bergen bergen bergen!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 19/07/24 - 28/07/24 10

Actie rond het Ledromeer

Italië

Deze roadtrip met de minibus brengt ons naar Noord-Italië. Ten westen van het populaire Gardameer ligt het kleinere Ledromeer. Het gezellige meer met authentieke dorpen rondom is de perfecte spot om ons volledig uit te leven tijdens verschillende outdooractiviteiten. Overdag trekken we de Alpen in en verkennen we het kristalheldere meer. ’s Avonds relaxen we op de camping aan het kampvuur en genieten we van de overheerlijke Italiaanse keuken.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 19/07/24 - 28/07/24 10

Van de Hoge Atlas naar de kust

Marokko

Hou je van een mooie tocht langs prachtige berglandschappen? Ben je bovendien ook nog te vinden voor een snuifje lokale cultuur en genieten aan het strand? Dan is deze reis ideaal. We combineren de Hoge Atlas en zijn charmante berberdorpjes met het wervelende Marrakech en maken een 5-daagse trekking langs de kust. Gastvrijheid is hier geen loos begrip. Zelfs de ezels in de bergen en de kamelen langs de kust zijn hier zo vriendelijk om je bagage te dragen. Je wordt echt in de watten gelegd door de bevolking, het kleurrijke decors en het waanzinnig lekkere eten.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 24/07/24 - 04/08/24 12

Hoge pieken bedwingen in Queyras

Frankrijk

Het Park Naturel Régional du Queyras, een zonnige bergstreek in de zuidelijke Franse Alpen aan de grens met Italië, is de perfecte locatie voor jouw volgende kampeertrektocht. Op 10 dagen tijd beklimmen we maar liefst 4 toppen boven de 3000 meter! Op ons pad passeren we kristalheldere bergmeren en sfeervolle dorpen die ons smeken om een terrasje te doen. ‘s Avonds zetten we onze tenten op bij een idyllische kampeerspot en babbelen we gezellig na omringd door de indrukwekkende bergmassieven.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 26/07/24 - 04/08/24 10

Huttentocht in Silvretta

Oostenrijk

Het Silvretta-massief is zodanig groot dat het zich geen bal aantrekt van landsgrenzen. Oostenrijk en Zwitserland delen deze bergketen met meerdere bergtoppen boven de 3000 m. Tussen de bergtoppen liggen gletsjers die eruitzien als toefjes slagroom. Deze witte dekens geven extra grandeur aan de uitgestrekte valleien en imposante bergflanken. We krijgen zes dagen de tijd om dit gebied te verkennen en maken er dan ook een memorabele trektocht van. Stevig stijgen en drastisch dalen in dit fenomenaal brokje natuur. Met overnachting in goed uitgeruste berghutten.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 27/07/24 - 03/08/24 8

Ordesa: op zoek naar de Verloren Berg

Spanje

Parque nacional de Ordesa y Monte Perdido: Het is al een hele mondvol en wij laten hier ook nog eens onze benen spreken! Deze reis combineert stevige dagtochten, kamperen op prachtige plekken en natuurlijk veel Bootz-bravoure. Het decor: een beetje Franse maar vooral Spaanse Pyreneeën, en een berg die men even verloren waande. We reizen met de trein, koken zelf onze potjes, lachen ons een Spaanse kriek en genieten van zoveel diepzinnige schoonheid. Vamos!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 27/07/24 - 04/08/24 9

Van west naar oost

Ierland

Redheads, kliffen, Guinness en Folk: sounds like a huge load of fun! Een reis naar het mekka van de folk, naar de steile kliffen in de barre Burren, en naar de Wicklow Mountains, land van Kelten en katholieken. Voor de afwisseling ook nog wat eilandhoppen op de Aran Islands. En regelmatig de Irish Pub in voor een gezellig potje folklore! De Ierse traditie in een perfecte symfonie met de wilde natuur!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 31/07/24 - 11/08/24 12

Braveheart in the Highlands

Groot-Brittannië

Waar is het monster van Loch Ness? Wat dragen die Schotten onder hun kilt? En hoeveel verschillende tinten groen vind je in een Schots landschap? Ga deze zomer mee en ontdek het in het land van “Braveheart”. Doorkruis de weidse en mysterieuze hooglanden, beklim oeroude bergen en bewonder indrukwekkende meren. Geniet van prachtige ruwe landschappen maar ook van gezellige vissersdorpjes en het hippe Edinburgh. Uiteraard mag ook een heerlijke whisky niet ontbreken. Slàinte! 

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 04/08/24 - 18/08/24 15

Tatra-trekking

Slovakije

Het Tatragebergte tart alle verbeelding. Je vindt er prachtige meren, vrolijke berggeiten en vergezichten die je op weinig plaatsen in Europa zult vinden. In de winter kan je hier skiën maar in de zomer maakt het Paradise Park, want zo heet dat hier, zijn naam helemaal waar. Wie houdt van spectaculaire kloven, klauteren op de rotsen en een overweldigend gevoel van vrijheid zal zijn hartje kunnen ophalen op deze Bootzreis.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 04/08/24 - 11/08/24 8

Pittig Kirgizië

Kirgizië

Gooi Mongolië, Zwitserland en Nepal in de blender en je krijgt een beeld van Kirgizië. Een machtig Centraal-Aziatisch land met hoge pieken, uitgestrekte (berg)vlaktes, schitterende meren, joerts, yaks, jailoos, koemis en 13 Bootzers die klaar zijn om zich volledig te laten overrompelen door het land en de gastvrije bevolking. We zetten ons schrap voor 3 trektochten: een 3-daagse opwarming in een heuvellandschap, een stevige 5-daagse in de bergen en nog een 3-daagse op de grens met Tadzjikistan waar de stilte en eeuwige sneeuw wacht op de eerste Bootzers.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/08/24 - 24/08/24 20

Reus-achtig Jotunheimen

Noorwegen

Hét wauw-gevoel van Scandinavië! En dat vinden wij heus niet alleen. De Noorse fjorden werden door National Geographic al eens uitgeroepen tot zowat het mooiste natuurplaatje ter wereld. En dan zeggen wij dat er in het binnenland een plaatsje ligt dat qua 'impressive scenery' niet moet onderdoen. Presenting to you: Jotunheimen! Ook wel het land van Reuzen, want hier vind je de hoogste toppen van Scandinavië op een zakdoek. Rugzak aan, veters knopen en de wijde wereld in: wedden dat je fan wordt van het Reuzenland?

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 05/08/24 - 18/08/24 14

High Scardus trail

Albanië

We volgen de mooiste stukjes van de Scardus Trail, een nieuw langeafstandspad in de Balkan en (shhhhhht) tot nog toe een goed bewaard geheim. Wij verkennen het stuk langs de grens met Noord-Macedonië. De ongereptheid van de bergen en de warme Albanese gastvrijheid gaan een onuitwisbare indruk nalaten, beloofd! Homemade biologisch eten en de beklimming van de hoogste bergtop zijn de kersen op de zo al enorm smakelijke taart. Voor een Bootz-pionier die hunkert naar een back to basics-ervaring is deze reis eigenlijk een no-brainer.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/08/24 - 18/08/24 8

Rugzaktrekking in de Vanoise

Frankrijk

Op zoek naar een stevige meerdaagse bergtocht in een juweel van een nationaal park? Dat treft, want Bootz trekt naar het Parc National de la Vanoise voor een zesdaagse trekking met overnachtingen in berghutten. Het oudste nationale park van Frankrijk herbergt toppen boven de 3000 m, gletsjers en valleien. Aan spectaculaire berglandschappen geen gebrek. Dus pak je rugzak en kom mee op avontuur!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 11/08/24 - 18/08/24 8

Veluwe, ver weg in een buurland

Nederland

Zo dichtbij, en toch zo anders. Het Nederlandse Nationaal Park De Hoge Veluwe heeft het allemaal; van paarse heideheuvels, over woestijnachtige zandvlaktes tot een verscheidenheid aan bossen. We verkennen het grootste natuurgebied van Nederland samen met een levende natuurencyclopedie: de boswachter. We mogen op plekken waar anderen niet komen en hebben zo meer kans om wild te spotten. Op dag twee wanen we ons in de Sahara als we over de grootste zandverstuiving van West-Europa trekken. Wil je toch iets meer kleur? De volgende dag verkennen we het Nationaal Park Veluwezoom, bekend van zijn paarse heide. Enkel in augustus! We sluiten af met een mini-citytrip in het hippe Arnhem, de wijnhoofdstad van Nederland. Moet er nog zand zijn? 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 12/08/24 - 16/08/24 5

Machtig Müllerthal

Luxemburg

Groots zijn in iets klein. Dat is het minste dat je kan zeggen van ons buurlandje Luxemburg. Op een kleine oppervlakte vind je enkele van de meest befaamde wandelroutes van de Benelux. Rond Echternach wandelen we de bekende route 2 van de Mullerthal Trail, een vlotte bos- en rotswandeling tussen imposante rotsformaties. Deze streek wordt met reden het Zwitserland van Luxemburg genoemd. We overnachten in jeugdherbergen waar we ‘s avonds wel eens een wijntje durven kraken.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 15/08/24 - 18/08/24 4

Les Alpes de Haute Provence

Frankrijk & Italië

Hou je van een sportieve uitdaging in een ongerept berglandschap, dan is deze kampeertrektocht een ‘must-do’! We maken een achtdaagse tocht in de vallei van Ubaye, een ongerept deel van de zuidelijke (en dus zonnige) Alpen, grenzend aan Italië. We trekken over pittige bergpassen en langs mooie bergmeren naar bergtoppen tot ver boven de 3000 meter. Ze bieden een weergaloos zicht op grote delen van de Alpen. Slapen doen we meestal in tenten op unieke plekjes midden in de natuur. We sluiten de trektocht af met een onvergetelijke avond in een echte berghut. Samengevat: bergen bergen bergen!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 16/08/24 - 25/08/24 10

Wales on the wild side

Groot-Brittannië

Brute natuurpracht en een pittig taaltje, maar ook prachtige kastelen, donderende watervallen en overweldigende viewpoints. Stel je het gevoel van de wind voor die door je haren blaast terwijl je op de rug van een pony door een majestueus landschap galoppeert. Snuif in gedachten de zilte zeelucht op, terwijl je geruggensteund wordt door gespierde kliffen op het strand. En beeld je de gezelligheid in van een rustieke cottage, en het gezelschap van een leuke jonge bende. Wales is heerlijk kortbij, en wacht op jou om zich te openbaren!

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 17/08/24 - 25/08/24 9

Van Cappadocië naar het Taurusgebergte

Turkije

Cappadocië dankt haar faam aan een bizar, door vulkanische erosie gevormd landschap dat we al wandelend ontdekken. Grotwoningen, - kerken en -kapellen getuigen bovendien van een rijke geschiedenis. Na deze Cappadocische opwarmer, trekken we het onherbergzame Taurus-gebergte in, met een prachtig panorama van 360°, glinsterende bergmeren en besneeuwde bergtoppen. Variatie troef op dit kruispunt van Azie en Europa.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 17/08/24 - 29/08/24 13

Sportieve wandelreis in de zuidelijke Kaukasus

Armenië

Wie van cultuur en inspanning houdt, zit aan het juiste adres bij Armenië. We verkennen de Zuidelijke Kaukasus met zijn groene heuvels, vulkaanvelden en de Aragats-berg. Tijdens 2 meerdaagse trekkings ontdekken we gezellige dorpen, veel kloosters en ruïnes, en de indrukwekkende Garni-kloof. ’s Avonds overnachten we in tenten, guesthouses of hotels en leren we de Armeense cultuur beter kennen tijdens een diner bij mensen thuis.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 22/08/24 - 03/09/24 13

Huttentocht in Silvretta

Oostenrijk

Het Silvretta-massief is zodanig groot dat het zich geen bal aantrekt van landsgrenzen. Oostenrijk en Zwitserland delen deze bergketen met meerdere bergtoppen boven de 3000 m. Tussen de bergtoppen liggen gletsjers die eruitzien als toefjes slagroom. Deze witte dekens geven extra grandeur aan de uitgestrekte valleien en imposante bergflanken. We krijgen zes dagen de tijd om dit gebied te verkennen en maken er dan ook een memorabele trektocht van. Stevig stijgen en drastisch dalen in dit fenomenaal brokje natuur. Met overnachting in goed uitgeruste berghutten.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 24/08/24 - 31/08/24 8

Rila en Pirin

Bulgarije

Rila en Pirin. Het lijken snoezelige namen uit de Studio-100 stal, maar massieve bergketens die elk op zich een nationaal park vormen. Ze bleven tot dusver gespaard van druk wandeltoerisme en ze zijn toonbeelden van authenticiteit. De bevolking houdt hier van de natuur en van Bootzers. Dat weten ze zelf nog niet, maar daar gaan wij op deze reis verandering in brengen! We trekken met een grote rugzak enkele dagen door de bergen. Over de zeven bergmeren en het Rila-klooster tot de top van de berg Vichren, met zijn 2914 m het hoogtepunt van de reis.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 30/08/24 - 06/09/24 8

Slovenië Inside Out

Slovenië

I feel sLOVEnia. De marketeers van de Sloveense toeristische dienst die deze slogan bedachten zijn er hopelijk schatrijk van geworden! Maar het is waar, ook wij voelen enkel liefde voor dit sympathiek alpenlandje met gezellige hoofdstad, prachtige meren, groene alpenweiden en veel meer om Bootzers twee weken zoet te houden. Zoals: canyoning op de Soca-rivier, een vierdaagse huttentocht in het Triglav Nationaal Park, ondergronds gaan in de Skocjan-grot. Enkel maar liefde voor de Republika Slovenija … en voor onszelf naturlijk!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 31/08/24 - 14/09/24 15

De spectaculaire Lofoten

Noorwegen

Vanaf Narvik aan de Noorse kust, zo’n 200 km ten noorden van de poolcirkel, strekt zich in zuidwestelijke richting een langgerekte eilandengroep uit. Het laatste stuk van deze archipel rijst indrukwekkend tot 1000 m boven de zee uit, is ingesneden door fjorden en bezaaid met kleurrijke vissersdorpjes: welkom op de Lofoten, paradijs van rust en ruimte. De steil oprijzende bergen, de groene weides, het witte strandzand, het blauwe water en het betoverende licht geven alles een magisch tintje.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 02/09/24 - 11/09/24 10

Parel van de Balkan

Montenegro

Stel: je bent op een feestje met alle Europese landen. Centraal op de dansvloer staan Spanje en Italië, de zuiderse charmeurs. De hipsters uit Ijsland staan te socializen aan de bar met enkele Denen en Esten. Belgen en Nederlanders staan in een ideale wereld te verbroederen, waarschijnlijk aan de bar. En ergens in een hoekje staat een knappe maar geheimzinnige verschijning. Dat is Montenegro. Stille waters, diepe gronden. Maar ook oeroude bossen en machtige canyons. En een grote Montenegro of zwarte berg natuurlijk. Eens je deze intrigerende gast beter leert kennen, raak je erdoor betoverd en vergeet je het bestaan van alle andere gasten op het feestje! 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 07/09/24 - 18/09/24 12

Vertigo in de Vercors

Frankrijk

Tussen de Rhône-vallei en de Alpen is er nog een opstapje dat de Vercors genoemd wordt. Harde kalksteen, en dus grillig en moeilijk bereikbaar, met steile rotswanden. En dat betekent een ideale bestemming voor een weekje actie! Een paradijs voor klimmers, heerlijk rappellen, en te voet, met de kajak en over hangbruggen tussen de bomen door een minder bekend stukje Frankrijk. Ideaal weekje om de batterijen op te laden! 

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/09/24 - 15/09/24 8

Berlijn op z'n Bootz

Duitsland

Ben je fan van kunst en architectuur? Geboeid door geschiedenis? Hou je van rommelmarkten en multicultureel eten? Wil je de parken ontdekken waar de Berlijners komen om te ontspannen? Berlijn heeft het allemaal! Tijdens deze 6-daagse citytrip bezoeken we de klassieke bezienswaardigheden in het historische centrum, hiken we door groene parken en meren, leren we meer over de DDR-geschiedenis en verkennen we de hippe wijken.

Beschikbaar Wandelniveau
Nee 10/09/24 - 15/09/24 6

Breugeliaanse landschappen in de Pedevallei

België

Pieter Bruegel (+1569) woonde de laatste tien jaar van zijn leven in de Hoogstraat in Brussel. Achter de stadsmuren strekte zich toen onmiddellijk het weelderige en glooiende Pajottenland uit (hoewel die naam toen nog niet uitgevonden was; dat gebeurde pas in 1852). De Pedevallei was een bron van inspiratie voor de schilder, dus waarom niet voor een bende Bootzers. We picknicken onderweg in de mooie omgeving rond pedemolen, en sluiten de wandeling af met een letterlijk hapje te eten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 14/09/24 - 14/09/24 1

Multisport in de Pyreneeën

Spanje

Smijt jezelf in een groots avontuur. Maak al glijdend, springend en rappellend kennis met canyoning. Ga rotsklimmen en -springen aan het water. Hop in een raft en peddel door de canyons in de Spaanse Pyreneeën. En ga hiken in het nationaal park van Ordesa. We hebben echt alles in deze week gestopt wat jou een ongelooflijke kick kan geven. Ideaal om jezelf helemaal te laten gaan!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 14/09/24 - 21/09/24 8

De machtige Kaukasus

Georgië

Georgië is een land van overvloed. Van voedsel en drank, van gastvrijheid, van cultuur en van formidabele landschappen. De machtige Kaukasus zorgt voor vergezichten over besneeuwde toppen, bloemenweides om door te huppelen, ruwe gletsjers om te trotseren, felblauwe bergmeren om in te springen en afgelegen dorpjes uit een ver verleden. Een ideale reis voor wie van alles wat wil. Trek die wandelschoenen aan, maak wat plaats in je rugzak voor culturele bagage en stap binnen in dit stukje verrassende authenticiteit.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 15/09/24 - 01/10/24 17

Toubkal: het dak van Noord-Afrika

Marokko

Liefhebbers van bergtoppen kunnen hun fascinatie voor het hooggebergte volop kwijt in een schitterende trekking doorheen de Hoge Atlas. Het doel is de Toubkal, meer dan 4.000 m boven de zeespiegel en het dak van heel Noord-Afrika. Een uitdaging? Zeker wel, maar nog veel meer dan dat een heuse belevenis! Een mix van grandioze landschappen en de echte berbercultuur maakt deze reis tot een aparte ervaring. Aftrappen doen we in het wervelende Marrakech, waar we de reis ook in schoonheid afsluiten.   

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 15/09/24 - 27/09/24 13

Van Java naar Bali

Indonesië

Indonesië is 's werelds grootste eilandstaat met 17508 eilandjes, dus hoe begin je eraan? Je kunt ze allemaal bezoeken, in dat geval: veel geluk! Bootz gaat volledig voor Java en Bali, 2 bloedmooie eilanden die de sfeer terugbrengen van oud-koloniale tijden, van toen onze noorderburen hier de plak zwaaiden. Tegelijkertijd dompelen we ons helemaal onder in een authentieke eilandsfeer! Klinkende namen als Borobodur en Candi Dasa, een tropisch zonnetje, beach life voor gevorderden en vulkanen, rijstvelden en regenwoud om het plaatje af te maken. Enjoy!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/09/24 - 19/10/24 23

Charmant Marokko

Marokko

De combinatie van een hippe citytrip met een subliem, ongerept stukje natuur en een zen-momentje in de woestijn: deze reis heeft het allemaal! Je ontdekt de kleurige en geurige magie van Marrakech, kietelt de tenen van de Hoge Atlas tijdens een prachtige tocht en bekomt in exotische palmoases met een échte Marokkaanse thee. Wandel langs stroompjes en rivieren, door het warme zand en ontdek de subtiele kleurschakeringen van de bergen, baan je een weg doorheen kloven en canyons en leer hoe je “waanzinnig mooie reis’ in het Marokkaans zegt.  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/09/24 - 06/10/24 10

Madeira: langs levada's

Portugal

Flower Power in een Bootz-sausje: Madeira is een dot van een eiland in de Atlantische Oceaan met bergpieken, ravijnen en steile kusten. Smalle waterkanaaltjes - levada’s - zorgen ervoor dat het bergwater alle uithoeken van het binnenland bereikt. Tel daarbij het aangename klimaat en je krijgt een eiland waar kleurrijke bloemen zich van hun beste kant laten zien. Kunnen onmogelijk weerstaan aan die overdadige bloemennectar: Bootzers. Eens ze van dat sappige Portugese accent overgoten met een onweerstaanbaar madeirasausje geproefd hebben, willen ze nooit meer weg!  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 28/09/24 - 05/10/24 8

Get together in La Réunion

La Réunion

In de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan, tussen Madagaskar en Mauritius, ligt het eiland Réunion. Het is een stukje Frankrijk in de tropen, met een fenomenale diversiteit qua geografie, fauna en flora. Op enkele uren van elkaar vind je er tropisch woud en lavavelden, ruige pieken en paradijselijke stranden. We ontdekken het eiland tijdens een pittige trekking, met als ‘pièce de résistance’ de tocht naar de top van de Piton des Neiges (3069 m).

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 04/10/24 - 18/10/24 15

Gooik, parel van het Pajottenland

België

Te veel mysterieuze plaatsnamen om op te noemen: De Woestijn, de Drie Egypten, herberg Den haas, Neigembos, Hof van Petronilla, Tramroute Leerbeekbos, Paddenbroek, Calomeershof, Kruislieveheer... Zeggen al die namen en plaatsen jou niets? Kom het ontdekken met Bootz tijdens deze prachtige wandeling. 's Middags kiezen we een idylisch picknickplaatsje uit aan de Hertboommolen. Achteraf eten en drinken we iets in geuzestekerij en restaurant De Cam, met een gamma aan streekbieren en - gerechten. Wie wil, kan er een krieken- en geuzeproeverij doen (zorg dan wel voor een Bob!).

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/10/24 - 05/10/24 1

De kloven van Kreta

Griekenland

De geboorteplaats van Zeus: daar moet je toch eens geweest zijn! Een zonovergoten eiland met archeologische pareltjes, sfeervolle havenstadjes, indrukwekkende kloven maar ook ingeslapen dorpjes. Hou je van een perfecte mix van natuur en cultuur, drukte en rust, inspanning en ontspanning? Haal je wandelschoenen boven en ontdek samen met andere Bootzers een prachtig stukje ongekend Kreta! Voeg daar nog de Griekse joie de vivre en het heerlijke eten aan toe, en je bent klaar voor een onvergetelijke reiservaring!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 05/10/24 - 13/10/24 9

Verrassingen in de Tramuntana

Spanje

Op acht dagen doorkruisen we het Spaanse Tramuntanagebergte in Mallorca van zuid naar noord. We wandelen via het befaamde GR-221 routepad over machtige bergtoppen, langs paradijselijke strandjes en door vergeten dorpjes, steeds met uitzicht op de Middellandse Zee (en de bezwete Bootzer voor jou). We beklimmen de Coll de l’Offre (Unesco werelderfgoed) en de Talaia en trekken door Europa’s tweede diepste canyon. We fietsen door natuurparken, sporen door sinaasappelvalleien, varen langs de kustlijn en canyoningen bij watervallen. Eindigen doen we met een ciytrip naar Palma de Mallorca, de parel van de Middellandse Zee. Overdag actief op pad door de desolate natuurpracht en s' avonds verwennerij bij een gezellig restaurantje: klinkt dat als een strak plan voor je vakantie? We doen er nog een comfortabel logies bij om te herbronnen in fris gezelschap en aangename pinten (meer dan waarschijnlijk ook omgekeerd).

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 12/10/24 - 19/10/24 8

Vollenbak Vietnam

Vietnam

'Paint it black' van de Stones schalt door de boxen en brengt je naar het land van Tour of Duty. Waar de Amerikanen hun tanden stukbeten op de Vietcong, waar communisme nog lang hoogtij vierde, maar eigenlijk nog het meest van al waar je met sprekend gemak betoverd wordt! Van de smalle straatjes in de urban jungle van Hanoi tot de modderpaadjes in de groene jungle van Cuc Phuong National Park. Op een 5-daagse avontuurlijke trektocht in het Hoang Lien-gebergte worden we ondergedompeld in een wereld van mooie rijstterrassen, bergvarkens en waterbuffels, geïsoleerde bergdorpjes en inheemse volkeren. Geniet met volle teugen van een schitterende natuur, de kleurrijke marktjes en van, hoe zou je het anders noemen, een heus wereldwonder: cruisen en kajakken in Ha Long Bay. It doesn't get much better than this!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 12/10/24 - 30/10/24 19

Eiland van ridders en rotsen

Malta

Ten zuiden van Sicilië ligt Malta. Een eiland bezaaid met paleizen, kerken en versterkte vestingen. Malta en zustereiland Gozo zijn paradijselijke eilanden met kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, stranden en gezellige vissershaventjes. Die gaan we dan ontdekken tijdens een zonnige en actieve week. Het wordt lekker, spannend, vermoeiend en legendarisch!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 19/10/24 - 26/10/24 8

De Marokkaanse Sahara

Marokko

Vijf dagen pure woestijn de Erg Chegaga, omringd door een indrukwekkende stilte, de gezelligheid van avonden bij het vuur, de eindeloze sterrenhemels, weg van de donkere winter in België. De schrijver van het kinderboek ‘De Kleine Prins’, schreef ooit: "Ik heb altijd van de woestijn gehouden. Je zet je op een zandduin. Je ziet niets. Je verwacht niets. En toch, in stilte straalt er iets." Geen zandkorreltje in de Sahara dat daar aan twijfelt! Dit is reizen op z’n puurst!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 19/10/24 - 27/10/24 9

Flirten met de taalgrens: wandeling door de Mark-vallei

België

Place to be vandaag: Akrenbos. Een deelgemeente van Bever en gelegen in het licht glooiend landschap van de vallei van de Mark. Jawel, je leest het goed, glooiend. Bij goed weer hebben we zelfs een prachtig uitzicht op de bergen van de Denderstreek. We wandelen voortdurend langs en over de taalgrens, iemand klaar voor een uitdaging? Alleen maar Frans aan de ene kant en Nederlands aan de andere? De route brengt ons van de provincie Vlaams-Brabant naar Henegouwen door het Bos van Akren/Bois d’Acren en Bois-de-Lessines. Zo bereiken we onze picknickplaats aan de Dender, Deux- Acren. Na de pauze doorkruisen we De Rietbeemd, het enige grensoverschrijdend natuurreservaat van ons land. Zo wordt grensoverschrijdend toch wel het kenwoord van de dag, in goede zin wel te verstaan. Door de velden gaat het verder om uiteindelijk terug te belanden in Akrenbos, waar we afsluiten met een gezellig avondmaal.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 26/10/24 - 26/10/24 1

Herfst in de Vogezen

Frankrijk

Een échte klassieker niet te ver van huis: de Vogezen in het noordoosten van Frankrijk. We hiken door de typische landschappen langs meren, beekjes, en door uitgestrekte bossen. In de herfst verkleuren de bladeren en ziet het landschap er nog net iets mooier uit. ’s Avonds genieten we van een goed wijntje uit de Elzasstreek en relaxen we in ons hotel met een quiz of gezelschapsspel.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/10/24 - 02/11/24 7

Barranco's in La Gomera

Spanje

Voor de kust van Afrika ligt zowaar een stukje Spanje. De Canarische Eilanden tellen 7 grote eilanden en 6 kleintjes. Van die 7 grote is La Gomera het op een na kleinste. Maar zeker ook één van de mooiste! Ontdek een ruige natuur, waar bergflanken zich steil de zee instorten en waar je zo’n veertig diepe ‘barrancos’ (ravijnen) kunt vinden, ontstaan door eeuwen van erosie, die het eiland doorklieven. Je trekt van groene bossen naar valleien bezaaid met bananen- en avocadoplantages, over rotsachtige bergpaden en naar verlaten stranden. Plantjes? Jazeker: afwisselend, uitbundig én apart! Als Jurassic Park ooit realiteit wordt, dan is La Gomera ongetwijfeld een optie!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/10/24 - 03/11/24 8

Machtig Müllerthal

Luxemburg

Groots zijn in iets klein. Dat is het minste dat je kan zeggen van ons buurlandje Luxemburg. Op een kleine oppervlakte vind je enkele van de meest befaamde wandelroutes van de Benelux. Rond Echternach wandelen we de bekende route 2 van de Mullerthal Trail, een vlotte bos- en rotswandeling tussen imposante rotsformaties. Deze streek wordt met reden het Zwitserland van Luxemburg genoemd. We overnachten in jeugdherbergen waar we ‘s avonds wel eens een wijntje durven kraken.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 31/10/24 - 03/11/24 4

Limburgse Heuvels en Grenswater in NP Hoge Kempen

België

Iemand zin in een reis rond wereld? In onze achtertuin? Maasmechelen, het Italië van het noorden, verwelkomt ons met een waaier aan variatie. Wandelen door het enige Nationaal Park van België met uitgestrekte heidelandschappen alsof het de Tasmaanse vlaktes zijn. Door het Zwitsers aandoende berg- en merenlandschap bij de Kikbeekbron tot op de top van één de terrils met een panorama alsof je in Canada zit. De zandwinningsgebieden doen je aan de Sahara denken, en de kronkelende Maas, de grensrivier omringd door plassen en kanalen, voelt als het Zweedse binnenland. En in mooiste dorp van Vlaanderen wanen we ons even in Zuid-Frankrijk. En wie wil kan zich nog verdiepen in de multiculturele mijn-cultuur, of de Chinese shop-cultuur op wandelafstand van ons logies. Afwisselender wordt het niet! We verkennen dit te voet, per fiets, per kajak of raft!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 01/11/24 - 03/11/24 3

Santo Antao: pretpark voor wandelaars

Kaapverdië

Maak je klaar voor een 10-daags avontuur langs de noordelijke eilanden São Vicente en Santo Antão van Kaapverdië. De eilanden verrassen ons met afwisselende landschappen: van vulkanische bergpieken, woestijnachtig gebied, tot groene akkers in terrasbouw. We sluiten de dag af met een plons in het zwembad van ons hotel of languit relaxen aan het strand. Aan de Atlantische Oceaan is er ook een grote kans dat we walvissen en schildpadden spotten.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 01/11/24 - 10/11/24 10

Jordaans woestijnavontuur

Jordanië

Een klein land land dat groots is in gastvrijheid, dat weten wij bij Bootz al vele jaren. Wij richten onze pijlen op Petra, de stad-in-de-rotsen en nieuw wereldwonder. En op Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld en niet voor niets een populaire locatie van topfilms. Het zand wegspoelen doen we in badstad Aqaba. Jordanië wacht op jou!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 06/11/24 - 14/11/24 9

Langtang trekking via Helambu en de meren van Gosainkund

Nepal

Een echt wandelparadijs in Azië … dat is Nepal: van groene bossen en brede valleien naar ruige berglandschappen met de kenmerkende gebedsvlaggetjes. We bezoeken tempels in Kathmandu en bewonderen de drie heilige meren van bovenop de Laurebina-pas. Steeds met het zicht op de besneeuwde Himalaya-toppen hiken we naar Langtang en het moderne dorp Kyangjin Gompa.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, laatste plaatsen 09/11/24 - 26/11/24 18

Zuid-Tunesië in al zijn variaties

Tunesië

De bakermat van de Arabische revolutie. Een volk dat zich vrijvocht en weer op eigen benen probeert te staan na het jarenlange juk van een dictator. En een volk dat trots is op zijn land. Meer dan terecht overigens, want Tunesië is een fantastisch vakantieland! Je hoeft heus niet ver te rijden om de volle stranden te ontwijken en op zoek te gaan naar het ware gezicht van de Tunesiërs. Je reist naar de ruige natuur van het Dahar-gebergte, en trekt je vervolgens terug in de zachte rust van de woestijn. Ontdek fotogenieke bergdorpen en de onbegrensde kleuren en vormen van de Sahara. En maak kennis met een omgeving die een plaatsje verdiende in 2 Star Wars-films!    

Beschikbaar Wandelniveau
Ja, afreis gegarandeerd 09/11/24 - 16/11/24 8

Quetzalcoatl y Tezcatlipoca

Mexico

Mexico is een smeltkroes van cultuur en natuur. In deze lange reis gaan we met een raft op zoek naar tempels diep in de jungle. We geven onze ogen en onze maag de kost met een enorme verscheidenheid aan geuren en kleuren op de lokale marktjes. We komen meer te weten over de Maya's, de Azteken en hun machtige bouwwerken. Bekomen doen we op een surfplank op het ritme van de golven. Vanuit het fietszadel komen we in indianendorpjes en ontdekken we grootse grotten. Dit is één van onze meest afwisselende en blikverruimende reizen en mag dus zeker niet op je go-to-lijstje ontbreken!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 16/11/24 - 07/12/24 22

Zuid-Tunesië in al zijn variaties

Tunesië

De bakermat van de Arabische revolutie. Een volk dat zich vrijvocht en weer op eigen benen probeert te staan na het jarenlange juk van een dictator. En een volk dat trots is op zijn land. Meer dan terecht overigens, want Tunesië is een fantastisch vakantieland! Je hoeft heus niet ver te rijden om de volle stranden te ontwijken en op zoek te gaan naar het ware gezicht van de Tunesiërs. Je reist naar de ruige natuur van het Dahar-gebergte, en trekt je vervolgens terug in de zachte rust van de woestijn. Ontdek fotogenieke bergdorpen en de onbegrensde kleuren en vormen van de Sahara. En maak kennis met een omgeving die een plaatsje verdiende in 2 Star Wars-films!    

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 21/12/24 - 28/12/24 8

Sneeuwschoenen op de Frans-Italiaanse grens

Frankrijk

Sneeuwliefhebbers, opgelet! Deze trip neemt je mee naar besneeuwde bergtoppen, rustieke bergdorpjes en ijskoude bergmeren. Met sneeuwschoenen onder onze voeten flirten we met de Frans-Italiaanse grens. Je krijgt het gegarandeerd warm van het overweldigende witte landschap. Herten en gemzen zijn makkelijk te spotten en zorgen voor het nodige gezelschap in de desolate bergen. Een echte verademing voor wie aan alle drukte wil ontsnappen. En als de gedachte aan het gekraak van verse sneeuw je nog niet heeft overtuigd ... We herbeleven ook even onze kindertijd terwijl we aan een ijzingwekkende rotvaart een immense berg afsleeën!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 25/12/24 - 31/12/24 7

Wintertrekking door de Atlas

Marokko

Het weer in Marokko tijdens de winter, dat kunnen we de laatste jaren niet voorspellen. Sneeuw of niet, we hiken tijdens deze 8-daagse trip door de prachtige berglandschappen van de Hoge Atlas. Wie weet trekken we af en toe onze sneeuwschoenen aan om de diepe sneeuw te trotseren. Niet alleen de muilezeldrijvers gaan mee op pad, maar ook een Marokkaanse kok die heerlijke maaltijden voor ons bereid. ’s Avonds overnachten we in berghutten en bewonderen we de wonderlijke sterrenhemel.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 27/12/24 - 03/01/25 8

Barranco's in La Gomera

Spanje

Voor de kust van Afrika ligt zowaar een stukje Spanje. De Canarische Eilanden tellen 7 grote eilanden en 6 kleintjes. Van die 7 grote is La Gomera het op een na kleinste. Maar zeker ook één van de mooiste! Ontdek een ruige natuur, waar bergflanken zich steil de zee instorten en waar je zo’n veertig diepe ‘barrancos’ (ravijnen) kunt vinden, ontstaan door eeuwen van erosie, die het eiland doorklieven. Je trekt van groene bossen naar valleien bezaaid met bananen- en avocadoplantages, over rotsachtige bergpaden en naar verlaten stranden. Plantjes? Jazeker: afwisselend, uitbundig én apart! Als Jurassic Park ooit realiteit wordt, dan is La Gomera ongetwijfeld een optie!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 01/02/25 - 08/02/25 8

Sneeuwschoenen op de Frans-Italiaanse grens

Frankrijk

Sneeuwliefhebbers, opgelet! Deze trip neemt je mee naar besneeuwde bergtoppen, rustieke bergdorpjes en ijskoude bergmeren. Met sneeuwschoenen onder onze voeten flirten we met de Frans-Italiaanse grens. Je krijgt het gegarandeerd warm van het overweldigende witte landschap. Herten en gemzen zijn makkelijk te spotten en zorgen voor het nodige gezelschap in de desolate bergen. Een echte verademing voor wie aan alle drukte wil ontsnappen. En als de gedachte aan het gekraak van verse sneeuw je nog niet heeft overtuigd ... We herbeleven ook even onze kindertijd terwijl we aan een ijzingwekkende rotvaart een immense berg afsleeën!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 02/02/25 - 08/02/25 7

De nationale parken van Rila en Pirin op sneeuwschoenen

Bulgarije

Sneeuwschoenwandelen is dé manier om de winterse natuur in te trekken. Je komt op onbereikbare plekken voor andere wandelaars of auto’s. Het is echt genieten wanneer de ervaren berggids ons naar een afgelegen bergmeer leidt en alle gemzen en bokken ons bekijken met een ‘hoe zijn die hier beland?’-blik. De bergketen rond Rila en Pirin is een enorm knap natuurgebied dat zowel in de zomer als winter Bootzers mag ontvangen. Deze reis heeft, uitzonderlijk, een engelstalige begeleider.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 23/02/25 - 02/03/25 8

Eiland van ridders en rotsen

Malta

Ten zuiden van Sicilië ligt Malta. Een eiland bezaaid met paleizen, kerken en versterkte vestingen. Malta en zustereiland Gozo zijn paradijselijke eilanden met kusten met steile kliffen, kleine kreken en baaien, stranden en gezellige vissershaventjes. Die gaan we dan ontdekken tijdens een zonnige en actieve week. Het wordt lekker, spannend, vermoeiend en legendarisch!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 01/03/25 - 08/03/25 8

Jordaans woestijnavontuur

Jordanië

Jordanië: een fonkelende ster in het hart van het Midden-Oosten. Het land van de Dode Zee en stijlicoon / queen Rania. Maar vooral van Petra, de verborgen stad-in-de-rotsen én nieuw wereldwonder. En van Wadi Rum, een van de mooiste woestijnen ter wereld en niet voor niets een populaire locatie van topfilms (waarvan Dune de laatste in het rijtje is). Nagenieten doen we aan en in de Rode Zee.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/03/25 - 16/03/25 9

De Marokkaanse Sahara

Marokko

Vijf dagen pure woestijn de Erg Chegaga, omringd door een indrukwekkende stilte, de gezelligheid van avonden bij het vuur, de eindeloze sterrenhemels, weg van de donkere winter in België. De schrijver van het kinderboek ‘De Kleine Prins’, schreef ooit: "Ik heb altijd van de woestijn gehouden. Je zet je op een zandduin. Je ziet niets. Je verwacht niets. En toch, in stilte straalt er iets." Geen zandkorreltje in de Sahara dat daar aan twijfelt! Dit is reizen op z’n puurst!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 15/03/25 - 23/03/25 9

Sneeuwavontuur in Rondane

Noorwegen

De winter op zijn best. Dat is deze reis naar Noorwegen. Waar we vooral de witte wildernis intrekken met sneeuwschoenen onder onze botinnen. Dat leuke gevoel wanneer je als eerste je voetstap zet in een vers laagje sneeuw… maar dan 8 dagen lang! Afgewisseld met langlaufen is deze reis veel meer dan een eentonig wit landschap. Veel meer!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 15/03/25 - 22/03/25 8

Madeira: langs levada's

Portugal

Flower Power in een Bootz-sausje: Madeira is een dot van een eiland in de Atlantische Oceaan met bergpieken, ravijnen en steile kusten. Smalle waterkanaaltjes - levada’s - zorgen ervoor dat het bergwater alle uithoeken van het binnenland bereikt. Tel daarbij het aangename klimaat en je krijgt een eiland waar kleurrijke bloemen zich van hun beste kant laten zien. Kunnen onmogelijk weerstaan aan die overdadige bloemennectar: Bootzers. Eens ze van dat sappige Portugese accent overgoten met een onweerstaanbaar madeirasausje geproefd hebben, willen ze nooit meer weg!  

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 22/03/25 - 29/03/25 8

Zuid-Tunesië in al zijn variaties

Tunesië

De bakermat van de Arabische revolutie. Een volk dat zich vrijvocht en weer op eigen benen probeert te staan na het jarenlange juk van een dictator. En een volk dat trots is op zijn land. Meer dan terecht overigens, want Tunesië is een fantastisch vakantieland! Je hoeft heus niet ver te rijden om de volle stranden te ontwijken en op zoek te gaan naar het ware gezicht van de Tunesiërs. Je reist naar de ruige natuur van het Dahar-gebergte, en trekt je vervolgens terug in de zachte rust van de woestijn. Ontdek fotogenieke bergdorpen en de onbegrensde kleuren en vormen van de Sahara. En maak kennis met een omgeving die een plaatsje verdiende in 2 Star Wars-films!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 29/03/25 - 05/04/25 8

Machtig Müllerthal

Luxemburg

Groots zijn in iets klein. Dat is het minste dat je kan zeggen van ons buurlandje Luxemburg. Op een kleine oppervlakte vind je enkele van de meest befaamde wandelroutes van de Benelux. Rond Echternach wandelen we de bekende route 2 van de Mullerthal Trail, een vlotte bos- en rotswandeling tussen imposante rotsformaties. Deze streek wordt met reden het Zwitserland van Luxemburg genoemd. We overnachten in jeugdherbergen waar we ‘s avonds wel eens een wijntje durven kraken.

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 08/04/25 - 11/04/25 4

Tussen bergen en woestijn: Jebel Saghro

Marokko

Het is er wild, ruw en onherbergzaam. Neen, we hebben het niet over je slaapkamer, wel over het Saghro-massief in Marokko. Zeven dagen lang trekken we door deze buitenwereldse regio, langs door de wind geërodeerde rotsen en de ruïnes van eeuwenoude kasba’s. ’s Nachts slapen we in tenten onder grandioze sterrenhemels. Onze bagage wordt gedragen door muilezels, onze maaltijden bereid door lokale berbers die met ons mee wandelen. Marhaba, welkom in een andere wereld!

Beschikbaar Wandelniveau
Ja 12/04/25 - 20/04/25 9

Vertrek vanaf:
tot:


Wandelniveau:
Soort reis: