Early Hiker Korting

Early Hiker Korting


Een korting voor vroege boekers!

BULGARIJE - RILA EN PIRIN

BULGARIJE - RILA EN PIRIN


Hiken in de Nationale Parken van 30/08 tot 6/09

PAREL VAN DE BALKAN

PAREL VAN DE BALKAN


12 dagen Montenegro!

SPANJE - MULTISPORT IN DE PYRENEEËN

SPANJE - MULTISPORT IN DE PYRENEEËN


Zweten van 14 tot en met 21/09

VERTIGO IN DE VERCORS

VERTIGO IN DE VERCORS


Op grote hoogte van 8/09 tot en met 15/09

VOLLENBAK VIETNAM

VOLLENBAK VIETNAM


Nu met €300 Early Hiker korting! Vertrek op 12/10

-

-


ITALIË - ACTIE ROND HET LEDROMEER

ITALIË - ACTIE ROND HET LEDROMEER


Nieuw en niet te missen! Afreis op 19/07.

Op goede voet

Op goede voet


Reizen organiseren vanuit passie en engagement, hoe doen we dat?

Vijf dagen Veluwe

Vijf dagen Veluwe


Veel Veluwe! Vertrek op 12/08.

Bootz in 't kort

Wij zijn BOOTZ en wij maken jongerenreizen.
Onze reizen zijn voor ontdekkers. Ontdekkers die de wereld het liefst te voet verkennen en die houden van wat beweging en actie.  Maar ook levensgenieters die de confrontatie met andere culturen en omgevingen willen aangaan en die houden van een goed gesprek tussen pot en pint.

We zijn een deeltje van Anders Reizen. En we hebben dezelfde filosofie rond duurzaam ecotoerisme. Maar dan met onze eigen accentjes. Voor en door jongeren. Van 18 tot en met 34. Net iets anders dan anders.
Wij vinden dat je een land pas echt kan leren kennen door er met je neus bovenop te zitten. Geen snelheidsrecords dus, integendeel. ‘Bind je veters vast, en trek eropuit!’. Maar ho-ho, niet te snel, want walking is the new running. Geen kwantiteit maar kwaliteit.


Alles inbegrepen (bijna toch)

Alles zit inbegrepen in de prijs, tenzij duidelijk anders vermeld. Bij andere reisorganisaties moet je soms bijbetalen voor: vluchten, maaltijden, activiteiten. Wij steken zoveel mogelijk in onze prijs. Dat komt voor jou goedkoper uit én je komt niet voor onaangename verrassingen te staan.

Enkel wanneer het praktischer is om uit eigen zak te betalen, worden zaken uit de totaalprijs gehaald. Drank, persoonlijke uitgaven, inkomgelden, fooien en visumkosten zijn, tenzij anders vermeld, nooit inbegrepen. De eerste dag is enkel het avondmaal inbegrepen, de laatste dag enkel het ontbijt, tenzij anders vermeld. 


Stappen voor elk niveau en heel gevarieerd

Ben je een getrainde hiker of eerder een romantische-wandeling-op-het-strand wandelaar, je bent hoe dan ook welkom bij Bootz.
Binnen ons reisaanbod vind je zowel lichte wandelreizen - waarbij genieten, cultuur en wandelen de toon zetten - als zeer sportieve trekkings en expedities, waarvoor een topconditie en ijzeren wil onontbeerlijk zijn. Tijdens onze reizen maken we ook tijd om eens zot te gaan doen met wat avontuurlijke activiteiten.

 • Kayak
 • Rafting
 • Mountainbike
 • Speleo
 • Duiken
 • Surfen
 • Gletsjerwandelen
 • ...

Duurzaamheid

Bootz en duurzaam reizen, dat is als een goede wandelschoen. Het zit goed! Wij weten heel goed dat de sporen van de bottines van een Bootzgroep niet de enige zijn die achtergelaten worden. Daarom dragen wij er voortdurend zorg voor dat de negatieve gevolgen van de aanwezigheid van een Bootzgroep zo veel mogelijk beperkt blijven. Zowel economisch, ecologisch als sociaal.
Veel meer info rond onze visie over duurzaam reizen vind je bij onze grote broer Anders Reizen.

Logies

Bij het uitkiezen van het logies zijn karakter en stijl belangrijke criteria. Wij verkiezen een gerestaureerd klooster, een landhuis of een familiaal pensionnetje boven een onpersoonlijk all-in hotel van een onduurzame, internationale hotelketen. Comfort wordt geboden waar het kan, maar komt niet op de eerste plaats. In meer avontuurlijke reizen wordt gekampeerd, in eenvoudige berghutten of gîtes of soms zelfs onder de sterren geslapen.

Bagage

Bij de meeste reizen moet je tijdens de tochten de bagage niet zelf dragen; dit wordt vermeld bij de reis onder ‘bagage’. De bagage blijft dan in het logies of wordt vervoerd en tijdens de wandelingen draag je enkel je dagrugzakje. Het kan voorkomen dat je je bagage zelf dient te vervoeren over korte afstanden (enkele honderden meters), bijvoorbeeld van de bushalte naar het hotel. Bij sommige sportieve voettochten moet je je bagage helemaal of gedeeltelijk zelf dragen; dit wordt bij de info over de reis vermeld.

Vervoer

Bij de meeste Bootzreizen is het vervoer naar het land van bestemming inbegrepen in de prijs, maar soms is dit niet het geval.

Meer daarover vind je op bij de info van de reis en je kan ook steeds bijkomende informatie vragen. Indien je via Bootz een trein- of vliegtuigticket wil kopen, geef dan een seintje. In dat geval wordt een dossierkost aangerekend van 15 euro per persoon (met een minimum van 30 euro per dossier).

Als het vervoer niet is inbegrepen, helpen we de deelnemers om samen te carpoolen naar de bestemming. Bijvoorbeeld voor een weekendje in de Ardennen.


Veiligheid

 • Als er iets onverwacht en onaangenaam gebeurt op jouw reis (murphy is nooit ver weg), dan staan de begeleider en de Bootzcrew klaar om jouw probleem op te lossen.
 • Dankzij onze heel goede contacten op al onze bestemmingen, kunnen wij snel, efficiënt en veilig werken. 
 • Via ons noodnummer staan wij 24 uur per dag klaar om in te springen waar nodig.
 • Onze lokale medewerkers kennen de beste dokters en ziekenhuizen in de buurt.
 • We volgen de politieke toestand van al onze bestemmingen nauwgezet op. De veiligheid van onze deelnemers komt altijd op de eerste plaats!

Maximum 13 Bootzers

Op onze Bootzreizen zit je met maximum 13 bootzers + begeleider in de groep. Ideaal om tijdens een reis met iedereen een goed klapke te kunnen slaan.

Bij ons geen toestanden dat je met 30 man in een bus wordt opgesloten terwijl het decors langs je voorbijraast. No sir!


Bootz Boss

De meeste van onze groepsreizen worden begeleid door een Nederlandstalige Bootz-begeleider, die instaat voor de praktische organisatie van de reis. Die fungeert echter niet als kunsthistorische gids. Voor enkele bestemmingen waar de taal weinig problemen kan stellen, doen wij soms beroep op plaatselijke Frans- of Engelstalige gidsen die de streek kennen als hun broekzak.

The Birth of Bootz

Bootz is in 2011 ontstaan op een creatieve brainstorm in café Chocolat in Antwerpen. We kwamen tot de vaststelling dat je als jonge 30-plusser weinig keuzemogelijkheden had om met leeftijdgenoten actief op reis te gaan. Dat kon beter, dat kon Bootzer! We beperkten de leeftijdsgrenzen van onze Bootzers tot de range van 18 tot en met 34. De gemiddelde Bootzer is nu zo'n 28 jaar.

Net zoals bij Anders Reizen, de organisatie die ons boven de doopvont hield, gaven we wandelen en trekking een centrale plaats in onze reizen. Om er helemaal een onvergetelijke ervaring van te maken, kruidden we deze met enkele andere uitdagende activiteiten. Snorkelen tussen de zeeschildpadden, kajakken langs blauwe kusten, hondesleeën in de sneeuw, you name it!

Bootz wordt elk jaar Bigger & Bootzer en onze fanbase blijft groeien. Of om het met de woorden van onze marketeer te zeggen: De Bootzers zelf zijn onze beste reclame! :)